GlorijaGrevcova @ 17.04.2026 13:52
Nu bet tad lai meklē istabiņu uzkopēju, derēs jebkura, kas spēj putekļusūcēju pavilkt. Kādai miesta pensionārei ideāli piepelnīties.
Bet kungam taču vajag “administratori, tur miesta pensionāre nederēs, jo vajadzēs vismaz pamatlīmenī apgūt datorprogrammas kuras tur tiek izmantotas viesnīcā/restorānā, atbildēt uz zvaniem, epastiem, tekoši sazināties krieviski un angliski paralēli latviešu valodai.
Par to algu var, vai nu sēdēt recepcijā un vīlēt nagus vai nu tikai uzkopt istabas, viss. Ja grib, lai skrien ar izkārtu mēli visur, attiecīgi arī jāmaksā. Jā, sen studiju laikā esmu strādājusi recepcijā maza izmēra hotelī ar mazu algu, tikai tur par laimi nevienam neienāca prātā, ka vajdzētu testies tīrīt istabiņas, kad pie recepcijas letes nav viesu.
Anncha @ 17.04.2026 19:13
Nu tā, protams, visi gribētu, bet realitāte ir tāda, kāda tā ir. Esmu vairākus gadus tūrisma biznesā, un ir nācies gan tīrīt istabiņas, gan palīdzēt restorānā, gan būt vadītājai. Nav arī minēts, kas tieši konkrēti būs jādara, bet te jau tiek pārspīlēts.
Atkārtojos šāda alga šobrīd ir daudzkur. Esmu dzirdējusi pat arī par mazākām likmēm, tāda ir realitāte. Tāpat arī minēts, ka alga ir “sākot no”, nevis ka būs tieši 5 €/h. Puse, gan jau, te pat tik daudz nepelna stundā.
Otiiilija @ 17.04.2026 22:16Nesaprotu par ko cepšanās. Nu 5 € stundā par 160 stundām ir kādi ~800 € uz rokas. Tas ir sākuma punkts, un gan jau prasīs vairāk, kādi ~1000 € uz rokas mazpilsētā administratīvā amatā.Pa lielam darbs ir recepcijā un kādas istabiņas uzkopšana. Cilvēku tur nav daudz, tāpēc īsti nav vajadzības algot divus cilvēkus, no biznesa viedokļa tas šķiet diezgan adekvāti, ņemot vērā pienākumus un apjomu, es arī neatvēlētu vairāk, nekādas specefiskas prasmes, pieredzes nevajag.Protams, ne visi pelna minimālo, kas tā par kastes domāšanu, bet ar kaut ko jau ir jāsāk. Lai tiktu līdz labākai algai, nepietiek tikai “tupēt” administrācijā un uzkopt , svarīgi ir sevi pierādīt, iegūt pieredzi un izglītoties, lai varētu virzīties un tikt līdz labāk apmaksātam piemēram vadītāja amatam lielākā iestādē pilsētas centrā, kur jau ir cita līmeņa atbildība un arī alga.
Džinga @ 17.04.2026 22:48
Cepiens par to, ka Nurmuiža tiek parādīta kā diezgan ekskluzīva vieta un priekšgalā ir miljonārs, kurš, acīm redzot, ir diezgan skops.
Ja apmeklētājiem gribi radīt ekskluzīvu peiredzei, tad darbiniekus vajag atbilstoši atalgot, lai administrācijā strādātu cilvēks ar kaut kādu izglītību, runas prasmi, valodas, nevis darbinieciņš, kam šis ir kārtējais darbs, kas pagadījās.
Anncha @ 17.04.2026 23:00
Izskatās, ka jums nav izpratnes. Tam nav nekāda sakara ar skopumu. Latvijā ir daudz vietu, kas pieder miljonāriem un tiek uzturētas labā līmenī, taču tas nenozīmē, ka tajās automātiski būs jāmaksā kosmiskas algas darbiniekiem.
Algas uzņēmumos tiek veidotas pēc līdzīgiem principiem visur. Uzņēmumam ir arī jāpelna, ne tikai jāmaksā ļoti augstas algas. Tieši ēdināšanas un naktsmītņu bizness ir viens no visneprognozējamākajiem, un konkrētā vieta atrodas ārpus lielās pilsētas.
Nav_vispar @ 17.04.2026 08:38
No kurienes tāda info?
Big Bang Theory @ 17.04.2026 23:39
Ir atšķirība starp “kosmisku algu” un adekvātu pienākums-samaksa apvienojumu. OK, ja esi students un meklē jebkuru iespēju piepelnīties, tad piekritisī arī par trim eiro rīt uguni un stāvēt uz galvas šūpuļtīklā.
Kā jau te augstāk citi raksta, darbs recepcijā pieprasa valodas zināšanas, attiecīgo datorprogrammu pārzināšanu, rakstura īpašības (stresa noturība, etiķetes pārzināšana) un koptu izskatu. Par apkopēju var strādāt jebkurš cilvēks, galvenais, lai čakls.
Adekvāts piedāvājums būtu tie pieci eiro par darbu recepcijā, un fiksēta summa par katras istabiņas uzkošanu. Un tas kā opcija, ja ir spēks un vēlme nopelnīt vairāk.
Man šķiet LV tā ir dziļi iesakņojusies problēma, kad darba devējs grib no darbinieka izspiest maksimumu un brīnās, kāpēc nav lojalitātes. Savādāk, kad tas ir tavs bizness un tu dari visu pats (pietrūkst līdzekļu, esi kontrolfrīks un baidies atlaist grožus un t.t), bet nevajag kā pašsaprotamu uzskatīt, ka slikti apmaksāts darba ņēmējs būs tev Figaro te, Figaro tur.
Anncha @ 18.04.2026 00:24
Nu jā, ja darba devējs ir noteicis šādu algu, tad viņam tā šķiet adekvāta. Atkārtošos, ka šāda alga šobrīd Latvijā lielākoties ir norma, un tur neko daudz nevar darīt. Darba devēji taču neizdomā skaitļus uz savu galvu, bet ievāc informāciju un tiem pielāgojas. Iespējams, ka tur pat nav tik liela slodze, tāpēc arī alga ir atbilstoša. Vienkārši smieklīgi runāt par kaut kādu “skopumu”. Sanāk, ka, ja esmu miljonāre, man būtu jāmaksā daudz lielākas algas nekā citur, kropļojot konkurenci, un tas nekas, ja uzņēmumam tas nav izdevīgi?
Starpcitu ir zināms arī Michelin restorāns, kur viesmīļiem alga ir zem 4€/h.
Big Bang Theory @ 18.04.2026 00:36
Bet mēs jau te ne tik daudz par algu, bet pienākumiem. Ja amata apvienošanas kārtībā būtu, teiksim, gida pienākumi - izvadāt pa īpašumu, izstāstīt vēsturiskus un interesantus faktus, tad nebūtu tādu iebildumu.
No rīta būt par apkopēju, kad tīri podus un maini piespermotus palagus, bet pēc dažām stundām sagaidi viesus ar meikapu, frizūru un manikīru, manā pasaulē, nu tā, darbiņš.