Knita @ 03.04.2024 14:21
Nav ienācis prātā, ka kamēr tu gaidi Latvijas galu, ir cilvēki kuri maksā nodokļus un saņems normālu pensiju? Tikmēr tu savos 70gados sēdēsi un kurnēsi par savu zemo pensiju un slikto Latviju.
Labāk izslēdz savus krievu kanālus, pamācies augstskolā un apgūsti kādu profesiju.
Par pensiju es drīzāk uzskatu, ka tas ilgtermiņā ir diezgan stulbi paļauties un cerēt, ka būs, garantijas nekādas nav, bet es apmeram saprotu, kāda vecuma un uzskatu dāmas šeit apgrozās un tādēļ vairums cer uz to “pensiju”
Taču par to, ka var sevi nodrošināt un daudz ko darīt tagad, lai nākotnē nepaliktu ar pliku dirsu, tam es piekrītu
Nevajag gaidīt neko un vēl vairāk vainot valsti, ka tā ir kaut kā vainīga, ka kādam naudas nav
Starp citu, tagad jau ir daudz pensionāru, kuri knapi iztiek, un daudziem klājas slikti, no vienas puses mēs visi esam iejūtīgi un saprotoši, un cenšamies vienmēr tādiem cilvēkiem palīdzēt, nekad nevar zināt, kā dzīve iegrozīsies vecumā
Taču esat kādreiz parunajuši ar tādiem cilvēkiem? Kā tā sanacis, ka vecumā viņiem trūkst visa?
Cita paļāvās uz vīru, cits smagi strādāja un beigās tas netika ieskaitīts pie viņu pensijas - jā jā, tādi cilvēki arī bija, un viņi paļāvās, ka valstī viss būs kārtībā, bet laiki mainījās, cits neko īsti nav strādājis un beigās pensija atnāca tāda, kāda atnāca
Ziniet, tie ir tādi paši cilvēki kā tagad, neko negribēja darīt agrāk vai nedomāja uz priekšu, paļāvās uz kādu, visdrošākais variants ir sevi nodrošināt ar citādakam metodēm, par kurām ne vienmēr var būt garantija