Šodien ieslēdzu Ģimene burkā. Es laikam pievienojos tām, kurām žēl Agritas. Cik esmu dzīvē redzējusi, ne visām sievietēm liekas pašsaprotami aiziet no attiecībām, kad tās redzami jau vairs nekur neved. Diemžēl lielai daļai sieviešu ir bail no šķiršanās un viņām tiešām vieglāk ir dzīvot, ciest, gaidīt, piedot nekā saņemt visus spēkus izšķirties, izturēt sāpes un gaidīt, kad atkal paliks labi, jo katram muļķim ir skaidrs, ka vismaz nu gads pēc šķiršanās sāpēs, gribēsies raudāt spilvenā ik vakaru sākumā, ja esi to cilvēku mīlējis, tam nav viegli saņemties. Man izskatās, ka Agrita ir jauka, mīloša un arī stipra sieviete, tikai pati to neapzinās un tas Jānis viņai ir uzlicis tādu kā bloķi viņas izaugsmei. Skatoties šovu, neviļus iedomājos, ka Agritai tomēr derētu ņemt piemēru no Alises Mičules (es nerunāju par visu marihuānas un dievietes sāgu, bet gan par attieksmi pret lietām, lietu vākšanu, mājas iekārtošanu utt). Alise dzīvo ar minimāliem līdzekļiem, mēbeles taisa paši vai pērk lietotas, iemaina. Katrā ziņā ar minimāliem līdzekļiem Mičuļu ģimene dzīvo estētiski, savukārt Agrita izskatās pēc vācējas. Alises lauku māja, lai arī nav jauna, tomēr izskatās tīra un kārtīga. Man prasītos Agritas mājā iesūtīt kādu tīrības komandu, kas visus liekos mēslus vienkārši izsviestu, visu iztīrītu. Puse mēbeļu ir liekas, kā arī visādas lietas tur ir tiešām mēsli un lieki, tas nav sev jātur apkārt. Īpaši svarīgi tas ir tik lielā ģimenē, tā noskaņa ir nu tik ļoti tumša, depresīva, sasmakusi, netīra jau skatoties vien. Kāds var būt prieks tā dzīvot, tādā vidē jau dabiski rodas kašķi un nesaskaņas. Lai arī māja ir īrēta, nu var taču neremontēt tur neko, vienkārši SAKOPT. Kā arī man izskatās, ka viņi diez gan vieglprātīgi apietas ar naudu. Es viņu vietā izvēlētos kvalitatīvu laiku, piemēram pārgājienus, kopīgas svētdienas brokastis, spēles pagalmā vai vakaros, rokdarbi, nu jebko. Ir skaidrs, ka tik lielai ģimenei pat brauciens uz kino Rīgā Apollo kino ar uzkodām, degvielu un visu pārējo nostājas bez maz vai uz 100 Eur, kā arī jebkura cita izklaide, līdz ar to ir tik svarīgi naudu taupīt un izvēlēties lētus, efektīvus risinājumus pilnīgi jebkam savā ikdienā, lai varētu pēc tam bērnus atbalstīt izglītībā, aizsūtīt uz kādu nometni, ārzemju ekskursijā, paši kvalitatīvi atpūsties un beidzot iegādāties savu īpašumu, lai vecumdienās no NL pensijas, kuras vienkārši nebūs, nebūtu jāīrē dzīvoklis. Tas mans ātrais novērojums, kopumā skumji un šai ģimenei vajadzētu savākties un ar bomi pa pieri. Tas Jānis vispār, manuprāt, ir pie visiem velniem sūtāms parazitējošs vecis.