Nekad nestrādātu darbu, kas riebjas, plikas naudas dēļ. Pusaudžu gados vasarās darīju visādus darbus, sētniece, apkopēja, tirgoju tirgū zemenes un ķiršus. Man nebija tas variants, kad nabadzīga ģimene, bet pašai gribējās pa vasaru sapelnīt lielākiem pirkumiem un just finansiālu brīvību. Vienmēr skolā biju modīgi apģērbusies, sakrāju jaunākajiem telefoniem, un kabatasnaudas ar nekad netrūka. Arī studiju laikā piešancēju par pārdevēju apģērbu veikalā lielveikalā un biju priecīga par iespēju. Protams, tie darbi nebija mani sapņu darbi. Tagad, pieaugusi sieviete esot, uzskatu, ka nav pareizi sevi garīgi un mentāli degradēt tikai dēļ naudas. Ok, ja pēkšņi dzīvē kaut kas pamainās, un sāk apstākļi spiest, piem, negaidīti paliec vientuļā māte, vai nez, pēkšņi attopies, ka lielie kredīti tak jāmaksā, tad iespējams, savādāk. Ir jau vēl arī cilvēki, kas vispār nezina, ko nozīmē darīt darbu, ko mīl, vai darbu, kas vismaz šķiet patīkams, tāds, kurā vari pierādīt un lietderīgi likt lietā savas spējas, saņemot novērtējumu gan uzslavu, gan adekvāta atalgojuma ziņā. Tādos gadījumos acīs zibinās vien kalkulators.
Bet ja godīgi, es īsti nesaprotu, kāda, autore, ir Tava profesija? Vienu dienu Tu pelni 500, bet nākamajā Tev piedāvā pelnīt 1500. Būsim reāli. Katrā profesijā atalgojuma ziņā ir kaut kāds minimums un kaut kādi griesti. Varbūt tad meklē kaut ko pa vidu, kur maksā nedaudz mazāk par 1500, bet darbs neriebsies? Vai arī Tev piedāvāja ko abstraktu jeb, ja ļoti centīsies, tad dabūsi tos 1500? Man tas izklausās pēc kaut kādas piramīdas, vai nereālas (ikkatram nesasniedzamas) bonusu sistēmas, respektīvi, apmāna.