Jautājums ko gribi darīt? Gatavot biezeņzupas un augļu ogu biezeņus ziemai? Tad pietiek ar mietveida blenderi. Ja gribi gatavot kādu mērci piemēram pesto, vai samalt riekstus tad vajag blenderi ar trauku. Un cik bieži domā gatavot? Ja pāris reizes gadā tad izdevīgāk biezeņzupu saspaidīt ar stampu vai mērces gatavošanai nopirkt labu miezeri. Ērtāk tīrīt, un lētāk jo bieži nopērk blenderi izdod labu naudu un stāv kaut kur virtuvē aizņem vietu un krāj putekļus. Ja domā gatavot biezeni mazulim ieteiktu izmantot stampu, vismaz iesākumam jo blenderis iesit daudz gaisa biezenī un var sāpēt vēders, bet tas individuāli. Ja gribi smūtijus tad var pirkt blenderi ar krūzi. Bet ja gribi mērci tad skaties trauku jo blenderis krūzes veidā nesamals zaļumus. Ja gribi gan mērci gan smūtijus skaties trauku - vienādā platumā gan apakšā gan augšā. Krūzes veida būs blendera trauks apakšā šaurs augšā plats. Ja vajag kombainu priekš rīvēšanas tad būs tikai trauks. Bet iesaku skatīties jaudu. Piemēram kitchenaid vai kādu citu nopietnu firmu. Un nevajag žēlot naudu ja vajag rīvēt, un jāskatās jauda. Jo mana pieredze rāda ka priekš rīvēšanas vajag nopietnu ierīci citādi kombains vienkārši netur piemēram vairākus kilogramus burkānus piemēram priekš kāpostu skābēšanas un nosvilst. Ja gribi putot un gatavot mīklas arī skaties jaudu, jo lētie pēc 5 minūšu darbošanās mēdz atteikties strādāt. Ja gribi gatavot vienu porciju un vienreiz mēnesī tad teorētiski var iztikt arī ar lētāku kombainu, biežai gatavošanai gan naudu netaupi un nevajag pirkt tad visādus top shop variantus.