Studijas?

Reitings 257
Reģ: 11.09.2018
Sveikas :-) Interisē par tām, kas studijas beigušās nesen vai nu salīdzinoši nesen. Vai studijas tiešām ir tik smagas? No pedagogu puses stāstīts,cik smagi tas ir. Bez maz vai nav laika ne ēst, ne gulēt. Redzi tikai grāmatas. Viss esot tik nu ļoti grūti un nepanesami neatkarīgi, kur mācīsies. Ja galva ir uz pleciem, neesi stulbs vai tiešām ir tā, ka tas studiju periods ir tik nu ļoti smags? :-| Kā jums bija? Ļoti grūti vai salīdzinoši ja māk plānot visu un darīt laikā.
27.03.2019 23:45 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Tas, ka paaudzes jautājums, ir skaidrs, jā. Neesmu dzirdējusi/manījusi, ka jaunāka gadagājuma skolotāji strādātu ar šādām metodēm. Bet attīstība! Tas nebūtu pieļaujami, ka ārsts vai projektu vadītājs strādātu pēc 30-40 gadu vecām metodēm, kāpēc ir ok, ja tā strādā skolotājs? Tas tāds retorisks jautājums. Gaidām paaudžu maiņu, ja vecie mācībspēki paši negrib mācīties.
28.03.2019 20:22 |

Reitings 257
@Zinas tante jap, mani tas diezgan nomāc. Skolotājs var mierīgi pateikt, ka bez matemātikas tu dzīvē esi nekas, lai gan interisē pilnīgi citas lietas, kas tuvu nav matemātikai :-|
Tāpat, ka nekas nekļūs utt. Lai gan esmu ļotu apņēmīga, apzinīga, viss ir padarīts vienmēr un laikā, visos citos priekšmetos augsti vērtējumi, bet matematika nu nav mans un neinterisē, bet tas, ka ārpus skolas ir citi lieli sasniegumi, tas nevienu neinterisē, un starpcitu, jomā, kur labi maksā un tiešām ir sirds darbs:-|Noliek jau uz saknes tā teikt :-|
28.03.2019 23:03 |

Reitings 532
Reģ: 07.03.2016
Man vidusskolā arī bija viena tāda skolotāja kura teica, ka nu lai tik izbaudām pēdējo gadiņu vidusskolā, jo sāksies smagā, trakā pieaugušo dzīve! 8-) Es jau tad smīnēju par tik uzkrītošiem padomiem. Taisnība jau savā ziņā viņai bija, bet dzīve jau nebeidzas. Ir bijuši periodi, kuri ir traki piem. studiju darbi, prakse, sesija, bet visā visumā par neko tik traģisku es nesauktu :D. Jāprot menedžēt laiks un jo vairāk dari jo vairāk izdari ;)
Es vispār priecājos par savu skolu, jo no neviena skolotāja nebija šāda attieksme
jūs jau tāpat neko nemācēsiet un nevarēsiet, jums nesanāks un vispār beigās nodzersieties utt."
29.03.2019 10:28 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 23.03.2013
Esmu beigusi māszinības. Pirmie 3 gadi pagāja koledžā, kur pirmie 2 gadi tiešām bija diez gan grūti + papildus vēl strādāju diennaktis. 3 kurss bija okay, pēc tam bakalaurs LU gadu bija normāls, ja neskaita to, ka papildus man bija vēl 2 darbi un skola čakarēja prātu ar savu haosu studiju programmas plānošanā.
Mans uzskats: ja gribi skola vilkt uz 4, tad var neiespringt un, ja vecāki uztur. Bet ja tomēr gribi stipendiju un pats sevi uzturi, tad nav nemaz tik viegli, bet nav neiespējami, jo, ja interesē tas par ko tu mācies, tad vienmēr ir interesanti uzzināt ko jaunu, pat, ja nav tik viegli.
29.03.2019 10:38 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
melnaiskaķis, izklausās, ka tev ir ļoti slikti skolotāji :(
Par to, cik daudz no skolā mācītās matemātikas noder reālajā dzīvē, es vispār nekomentēšu :-D un augstākā matemātika (ja tomēr iet uz specialitāti, kur to matemātiku vajag) ļoti atšķiras no skolas matemātikas.
29.03.2019 10:41 |

Reitings 220
Reģ: 24.08.2016
Drīz beigšu studijas, medicīnas novirziens. Pirmais semestris bija grūts, jo skolā nebiju pieradusi, ka tik daudz jādara mājās. Pēc tam bija vieglāk. Bija atsevišķi īpaši smagi semestri, bet ja dara, tad jau viss aiziet.
Bet bija laiks gan patusēties ar kursabiedriem, gan mācīties, gan arī kād brīvs brīdis palika.
Nevajag klausīties cilvēkos, kas biedē. Tā parasti runā tie, kas paši nav normāli mācījušies un pēc tam sevi attaisno ar tādām runām - bija tik grūti, prasīja to, kas nav izdarāms utt.. :-D
29.03.2019 10:43 |

Reitings 532
Par to, cik daudz no skolā mācītās matemātikas noder reālajā dzīvē, es vispār nekomentēšu :D
Mani vienmēr šādi izteicieni raisa smīnu :) Galvenokārt jau matemātiku skolēni apgūst lai pirmkārt attīstītu savu loģisko domāšanu un tad pēc vajadzības lietotu zināšanas dzīvē :)
29.03.2019 10:51 |

Reitings 257
@Berge un kas tad ar tiem, kam tas nav attīstīts, bet vairāk cita lietas? Sabiedrība, māksla, literatūra, kultūra, ko tad?
29.03.2019 10:57 |

Reitings 532
Neminēju, ka tad pasaules gals! Es vairāk par to, ka par daudz no skolēniem ir tas "kur man šis vispār noderēs", kas arī noteikti ir skolotāja vaina nepaskaidrojot, kur noderēs!
melnaiskaķis es tiešām priecājos, ka man nav tādu skolotāju kā tev bijušu, jo skolotājam nav jānonicina tavas dzīves iespējas atzīmju dēļ! Atrodi to kas ir tavs un tiecies uz to!
29.03.2019 11:05 |

Reitings 6299
Berge, mans komentārs bija vērsts uz skolotājas viedokli, ja bez matemātikas tu dzīvē esi nekas, nevis spriedums, ka skolā matemātiku nevajag :-D
Dzūvē tā matemātika, ko māca videnē, vispār nav vajadzīga :)
29.03.2019 11:08 |

Reitings 745
Reģ: 24.03.2019
melnaiskaķis Dabū 4 un mācies labāk tajos priekšmetos kas padodas. Tā pat ja iestāsies ar kūlturu saistītā studiju programmā tur pie iestāšanās neskatās matemātikas eksāmenu, bet gan latviešu valodas. Tas ir tieši tā pat kā tiem cilvēkiem kuri iet mācīties IT vai medicīnu un vizuālajā makslā vai latviešu literatūrā izvelk 4.
29.03.2019 11:09 |

Reitings 745
Reģ: 24.03.2019
Donata man vienreiz vajadzēja :-D izrēķināt apaļa galda virsmas laukumu. Bet nu jā principā nevajag un man paveicās ka bija skolotāja, kas teica, ka jā nevajag, bet loģika un domāšana ir jātrennē.
29.03.2019 11:12 |

Reitings 347
Reģ: 27.12.2018
augstākā matemātika (ja tomēr iet uz specialitāti, kur to matemātiku vajag) ļoti atšķiras no skolas matemātikas.

Bāze jau tā pati skolas matemātika vien ir. Tāpēc neteiktu, ka ļoti atšķiras. Drīzāk tāds kā turpinājums.
29.03.2019 12:49 |

Reitings 6299
Gamegirl, es jau gaidīju tādus komentārus, visādu laukumu aprēķināšana ir pamatskolas viela :)
29.03.2019 12:52 |

Reitings 14
Reģ: 28.03.2019
Pabeidzu RTU būvniecības fakultāti. Neteikšu ka ļoti grūti gāja, bet no studijām maz ieguvu. Uzskatu ka mācību metodika ir stipri novecojusi, neatbilst darba tirgum.
Saziņa ar pasniedzējiem ir zem katras kritikas, protams, tādi nav visi.
Ir tādi pasniedzēji, kuri izsaka piezīmes. Īpaši jau sieviešu dzimumam- būvniecībā nav ko darīt.
Augstākā matemātika nebija grūta, pat vieglāka par vidusskolas vielu. :-)
29.03.2019 19:51 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Es vienmēr esmu uzskatījis un uzskatu ka visus mācību novirzienus var iedalīt sava veida reitingā pēc vieglām, normālām un grūtām mācībām. Un tieši tie, kuri ir studējuši kaut ko no inženiērijas vai kaut ko, kas ir saistīts ar tehniskajām lietām piekritīs man ka tas ir hardcore's salīdzinājumā ar tiem pašiem grāmatvežiem-ekonomistiem-juristiem vai citiem papīru smērētājiem.
No pedagogu puses stāstīts,cik smagi tas ir. Bez maz vai nav laika ne ēst, ne gulēt. Redzi tikai grāmatas.

Ja gribi nākotnē būt "uz zirga", tad šad tad gan nāksies tiešām tikai grāmatas redzēt un ne jau tāpēc ka kaut kas ir slikti izmenedžēt, bet vienkārši ļoti daudz ir jāmācās.
bet no studijām maz ieguvu. Uzskatu ka mācību metodika ir stipri novecojusi, neatbilst darba tirgum.

KellyP ne tikai RTU būvniecības fakultātē ir vērojama šāda problēma, jo pašām augstskolām nav datu par darba tirgu un liekas ka ir lietas, ko viņi pasniedz uz dullo.
29.03.2019 21:05 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man arī ar RTU ir tā pati pieredze, ka lekcijās jāklausās, ka meitenes ir glupas un neko īsti no tehniskam lietām nejēdz (un ja atzīmes labas, tad visu bez izpratnes iezubrijusas).
.
Bet nu kopumā, man studijas likās vieglākas, nekā skola, visās programmās, kurās esmu studējusi.
30.03.2019 12:15 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
tie, kuri ir studējuši kaut ko no inženiērijas vai kaut ko, kas ir saistīts ar tehniskajām lietām piekritīs man ka tas ir hardcore's salīdzinājumā ar tiem pašiem grāmatvežiem-ekonomistiem-juristiem vai citiem papīru smērētājiem.

Vai vai vai kāda vīzdegunība :D Lai nu kas, bet juristu studijas arī ir pietiekami liels hardcore, es pat teiktu ka mācības ir smagākas par kaut kādām IT programmām. Ja vēl jācīnās par budžeta vietām lielajā konkurencē (kā piemēram ir LU), tad tiešām jārukā ne pa jokam. Un es to visu saku kā cilvēks kas ir studējis tehniskās lietas :D
Manuprāt, studiju smaguma hierarhijas augšgalā stāv medicīna,
un augstākā matemātika (ja tomēr iet uz specialitāti, kur to matemātiku vajag) ļoti atšķiras no skolas matemātikas.

Jā un nē. Zināšanu bāze jau ir nepieciešama tā pati, un uz tās tad arī tiek būvēti visi augstākie slāņi. Vismaz es nezinu nevienu cilvēku, kurš vidusskolas matemātiku būtu vilcis uz knapu 4nieku un universitātes matemātikā ar azartu pelnītu labas atzīmes.
Labās vidusskolās skolēni arī tiek iepazīstināti ar dažādiem augstākās matemātikas elementiem (integrēšana, robežas, etc), tā kā tās divas pasaules nemaz nav tik strikti nodalītas.
30.03.2019 13:15 |

Reitings 62
Reģ: 17.03.2019
Vienkārši studēt ir viegli un forši, ja vien nav sīva cīņa par budžetu. Tā kā man bija maksas studijas, tad bija forši, daudz brīva laika, varēja tusēt, sportot, tikties ar draugiem utt. Salīdzinot ar vidusskolu, protams, ir atšķirības, man lielākā atšķirība bija tāda, ka par katru kļūdu (nenoliktu semināru, kd vai eksāmenu), zināju, ka var izgāzt visu priekšmetu un par to ir daudz jāmaksā. Pasniedzēji neskraida priekšā un pakaļā kā vidusskolā, ir noteikti standarti noteikumos un ja tos neizpildi, tad nekāda mīlīga sarunāšana nav iespējama. Tā vismaz bija manās studijās.
Strādāt un studēt ir jau grūtāk. Enerģijas līmeņi cilvēkiem ir dažādi, viens var pēc darba kalnus gāzt, otrs jūtas izsmelts. Tā kā man ir otrais variants, tad grūti saņemties pildīt mājasdarbus laicīgi utt.
30.03.2019 13:41 |

Reitings 62
Reģ: 17.03.2019
tie, kuri ir studējuši kaut ko no inženiērijas vai kaut ko, kas ir saistīts ar tehniskajām lietām piekritīs man ka tas ir hardcore's salīdzinājumā ar tiem pašiem grāmatvežiem-ekonomistiem-juristiem vai citiem papīru smērētājiem.

LOL.
Pēc savas un citu cilvēku pieredzes uzskatu, ka ir divi grūti studiju virzieni - nr1, protams, būs medicīna un nr2 tiesību zinātnes.
30.03.2019 13:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits