Jautājums par bērniem

Reitings 243
Reģ: 10.01.2019
Sveikas! Ar topošo vīru esam izrunājuši daudzus jautājumus, arī šis jautājums ir skarts, bet viennozīmīga skaidrība nav.
Ir bijušas divas reizes attiecību laikā, kad uztaisīju viltus trauksmi ar to, ka, šķiet, ka esmu stāvoklī. Abas reizes vīra sejā, ķermenī ir novērota paranoja un dzirdēti izteikumi, ka tā viņa dzīvē būtu nelaime. Pirmoreiz tas notika pirms 2 gadiem - tad viņš teica "ja apstiprinātos gr., tad būtu jāveic aborts".
Līdz šai dienai esam nonākuši pie tā, ka ja nu kas, es būšu pret abortu, taču aizvien viņš paniski baidās no bērna un uzskata to kaut ko par šausmīgu.
Izejot no tā esmu viņam jautājusi, a nekad tu nevēlēsies bērnus? Viņš uzskata, ka kaut kad, vēlāk, ap 30 gadiem gan jau gribēs, bet šobrīd viņam jau ir 25 (manuprāt, šāda vecumā jocīgi tik traki baidīties(t)), bet domas mainījis nav.
No Jums vēlos dzirdēt domas, pieredzi par šo gadījumu - ja vīrietis tagad baidās no bērna kā no pasaules gala, vai tiešām pienāks laiks, ka tas mainīsies, kā viņš apgalvo? Piemetināšu- man ir 21, es arī nevēlos tagad bērnus, bet dzīvoju ar domu, ka no tā nav jābaidās un kā dzīvē notiks, tā notiks. Nevaru viņu saprast, kāpēc tik ļoti baidās..varbūt katrs otrais vīrietis ir tieši tāds pats?
26.03.2019 16:31 |

Reitings 212
Reģ: 03.02.2019
Baidīties ir cilvēcīgi. Es personīgi arī pašlaik negribu. Tieši draugs ir tas, kurš saka, ka grib. Man pašlaik gribās savu dzīvi, izbaudīt kopdzīvi, ceļošanu, atpūtu. Varbūt egoistiski, bet ne visiem vajag nērnu 21 un 25 gados. Un domāju, ka vajag aprunāties vai vispār kādreiz grib un ja grib tad nav ko satraukties. Domas var mainīties pus gada laikā. Tik lat labi 26 gados jau var gribēt. Un Tev īsti nav ko satraukties, jo diez vai 21 gadā obligāti vajag bērnu 8-) Un ja tomēr nav tā, ka abi gribat bērnu tūlīt un tagad tad varbūt vērts piedomāt pie kontracepcijas, kur nebūs jābaidās tik ļoti. Problēma pa lielam būs atrisināta
26.03.2019 22:58 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Es saprotu, ka var nevēlēties bērnu, bet ilgstošās attiecībās tik loti un izteikti baidīties no domas vien - a ja nu gadas, manuprāt ir dīvaini. Un norādīt, ka tad 100% aborts. Es saprotu, ka ir sievietes, kuras paniko, jo nespēj iztēloties kā iznēsās un dzemdēs, ir bailes no tā visa un tāpēc baidas palikt stāvoklī, bet tāds kategorisms varētu būt škērslis, ja tu vēlies bērnu.
26.03.2019 23:04 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Lasot Tavas pārējās diskusijas.. kaut kā neizklausās šī savienība daudzsološa.
Ja tik paniskas bailes no bērniem.. tad nevajag seksot. Jo mazulis var pieteikties arī OK lietotājai.
27.03.2019 07:28 |

Reitings 243
Noteikti neuzņemies visu kontracepciju/atbildību uz sevis, lai vīrietis arī domā par seksa sekām.

Jo mazulis var pieteikties arī OK lietotājai.
Mums ar kontracepcijas lietošanu nav nekādu problēmu. Organismu nebendēju ar OK - lietojam tikai prezervatīvus. Parastās dienās droši mīlējamies, taču, ja sekss ir sanācis ovulācijas periodā, jau satraucos paša dzimumakta laikā, ka prezervatīvs nesaplīst vai nenoslīd.
Arī pirms mēnešreizēm nervozēju "vai pēc seksa tika viss kārtīgi pārbaudīts..vai nebijām pamanījuši, ka prez.būtu bijis bojāts...kaut tik sāktos laikā" utt. Līdz ko kavējas, tā taisu testu. Visu vēl sanervozē tas, ka cikls ir samērā neregulārs.
Nekad neesam parakstījušies uz pārtraukto vai kaut kādu kalendāro metodi(t)
Vai vispār ir jēga taisīt testus, ja esam izsargājušies un neesam manījuši neko, ka kaut kas būtu nogājis greizi? :-D
27.03.2019 11:02 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Vai attiecībās vispār kaut kas notiek, kā Tu vēlies? Jo ar, lasot kāzu plānošanas tēmas, lielākoties viss ir tā, kā vēlas līgavainis. Piemēram, fotogrāfs. Tagad bērni.
27.03.2019 11:09 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Mums bija otrādais variants- es ne 25 ne 28 g bērnus negribēju. Vīrs arī īpaši negribēja, bet teica, ka ja nu būtu, tad jau būtu.
Tāpēc, es saprotu tavu vīrieti. Varbūt viņš nav nobriedis bērnam, jo bērns tomēr nav lelle ar ko paspēlējies un noliki maliņā. Varbūt vīrs grib vispirms nopirkt/uzcelt dzīvokli/māju, stabilus iekrājumus, stabilu darbu, labu algu, kāzas. ? Mana pārliecība bija, ka negribu bērnu īrētā dzīvoklī, negribu bērnu pirms kāzām, gribu kaut cik stabilitāti. 25 gadu vecumā gan bija pārliecība, ka vispār nekad negribēšu
27.03.2019 11:19 |

Reitings 62
Reģ: 17.03.2019
Protams, ka nav jēga taisīt testus tāpat vien un tas ir ļoti jocīgi. Nesaprotu, kāpēc jābaidās, ja pareizi izsargājas un nenotiek čp. Nu ja gadījumā paliks stāvoklī, var taisīt abortu (vai paturēt bērnu). Patīkami nav, bet tāda ir pieaugušo dzīve, pieņemt sekas saviem lēmumiem.
27.03.2019 11:20 |

Reitings 243
Nesaprotu, kāpēc jābaidās, ja pareizi izsargājas un nenotiek čp
Baidos no tā, ka varbūt esam nepamanījuši, ka ČP ir noticis (atoma lieluma caurumiņš prezeevatīvā/sperma tikusi gar prez.augšu utml.), tādēļ taisu testus, ja mr aizkavējas ar visu izsargāšanos. Vai tad tādi atgadījumi nav, ka liekas "ar prezervatīvu viss taču bija ok", bet, še tev - mr kavējas un nenojaušot paliki stāvoklī? :-D
lielākoties viss ir tā, kā vēlas līgavainis.
Nop, nu jau esam visu lielākoties izrunājuši. Jautājumi tikai palikuši manā ziņā (par dekorācijām, pucēšanos).
27.03.2019 11:31 |

Reitings 62
Reģ: 17.03.2019
Nu varbūt tev būtu jāprasa ginekologam, kāpēc tev ir tik neregulāras mēnešreizes? Man nešķiet, ka 21 gadā tas īsti skaitās normāli.
27.03.2019 11:36 |

Reitings 284
Reģ: 25.07.2012
Domāju, ka vīrieši, kuri 25 gados labprātīgi grib bērnus, nav nemaz tik daudz. Kam vēl vējš galvā svilpo, kas vispirms vēlas materiālu stabilitāti iegūt, lai bērnu varētu atļauties. Tai pat laikā šķiet nedaudz mulsinoši, ka viņu tik paniski baida doma par bērnu no topošās sievas. Neesi jau nekāda gadījuma partnere. To, kas būs nākotnē, neviens Tev nevar pateikt. Varbūt viņš bērnu sagribēs daudz ātrāk, varbūt negribēs, arī sasniedzot 30 gadu vecumu.
27.03.2019 12:18 |

Reitings 1937
Nu nav normāli visu laiku mīzt, a ja nu iekritu, a ja nu nepamanījām, tik liela panika, ja nu kas nogāja greizi, ir jocīga, ja pat katru x ovulācijas laikā baidies, nu tad tajās dienās atliekat seksu, vai arī vīrietis nevar nociesties, jo ja nu kas, būs abortiņš?
27.03.2019 12:45 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Es nesapratīšu laikam nekad, kā vispār ir kāds prieks un bauda no sexa ja mūžīgi jāsatraucas un jāstreso? Nu kāds tur labums reāli? :D man nopietni liekas ja ir tāda paranoja ka neprotat izsargāties un testi jātaisa katru otro mēnesi, no grūtniecības baidas kā no nāves, visu laiku stress un bailes, tad varbūt der paaugties prātiņā un tikai tad nodarboties ar sexu :)
27.03.2019 13:10 |

Reitings 73
Reģ: 19.03.2014
man nopietni liekas ja ir tāda paranoja ka neprotat izsargāties un testi jātaisa katru otro mēnesi, no grūtniecības baidas kā no nāves, visu laiku stress un bailes, tad varbūt der paaugties prātiņā un tikai tad nodarboties ar sexu

Pilnīgi manas domas. Un vēl it īpaši, ja vīrietim ir tik paniskas bailes no bērna, ka to uzskata par dzīves galu un tavā vietā var izlemt, kas jādara.
27.03.2019 13:36 |

Reitings 243
Uzjautāju tā nopietnāk, kas tad ir tas iemesls, kāpēc jātrīc par bērniem, un uzzināju. Vīram būtu kauns, ka viņam tādā vecumā būtu jau bērns (laikam tas jau nekas, ka trešdaļai viņam pazīstamajiem vienaudžiem jau ir bērni), un par vienu no galvenajiem argumentiem minēja finansiālo nestabilitāti (studijas+ne pārāk labi apmaksāts darbs). Jāteic, ka dzīvesvieta arī mums ir tāda, kurā neesam nobāzējušies. Domājam nākotnē meklēt labākas pašizaugsmes iespējas, līdz ar to dzīvesvietu arī mainītu.
Vēlreiz uzsvēršu - nevis tikai viņš šobrīd ir pret bērniem, bet arī es. Vienkārši es ar to samierinātos, pat ja bērns pieteiktos ātrāk. Un, jāpiemin - vīrs kopumā ir diezgan neelastīga personība. Ir jau bijuši gadījumi, kad viņš pret kaut ko ilgi iebilst, nespēj pieņemt, bet beigās samierinās, atzīst un pat ir par to priecīgs. Ceru, ka tas pats nākotnē sagaida ģimenes jautājumos!
27.03.2019 13:38 |

Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Ir normāli 25 gados čalim vēl negribēt bērnus. :-)
27.03.2019 13:47 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Manuprāt pilnīgi normāli 25 gados negribēt bērnus.

++++ tieši tā. Es arī 25 gados nedomāju par bērniem. Nemaz tos vēljoprojām nevēlos. Ne visas sievietes ir dzemdētās un ne visi vīrieši vēlās būt tēvi. Pie tam mūsdienīgajā pasaulē, kad tev beidzot ir dota izvēle, ka vari būt prakstiski viss ko tu vēlies un partnerus mainīt katru mēnesi ;-)
27.03.2019 14:08 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Nop, nu jau esam visu lielākoties izrunājuši. 
...bet būs kāzu diena (kurā kaut kas noteikti neies kā gribēts) un pēc tam ģimenes dzīve, sadzīve, iespējamie bērni (vai aborti, ja prezī mazmazītiņš caurumiņš) un arī mazbērni utt.utjpr... Līdz ar to nākamajai attiecību seriāla epizodei jaunu problēmdrāmu uzburt tāds nieks vien.
Uzjautāju tā nopietnāk
nez, kāpēc gan pirms kārtējās tēmas cepšanas forumā tā nopietnāk izrunāties ar topošo vīru neiznāk.
Ir jau bijuši gadījumi, kad viņš pret kaut ko ilgi iebilst, nespēj pieņemt, bet beigās samierinās, atzīst un pat ir par to priecīgs. 
šķiet, jau sākumā ar nu jau līgavaini runāt par sasāpējušo jautājumu tā nopietnāk, ne stiept dramatisku gumiju laikam nav opcija.
27.03.2019 14:14 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Nu bet, protams, ka tā būtu traģēdija 25 gadus vecam puisim, kas studē, nepietiekami pelna, mētājas pa īres dzīvokļiem. Kā to vēl savādāk nosaukt? Tu maz apjēdz ko nozīmē bērns? Tur būs jāiegulda, gan lieli finansu, gan laika resusi. Sakārtojiet pa priekšu savu dzīvi un tad domājiet par ģimenes pieaugumu.
27.03.2019 14:16 |

Reitings 243
mūsdienīgajā pasaulē, kad tev beidzot ir dota izvēle, ka vari būt prakstiski viss ko tu vēlies un partnerus mainīt katru mēnesi
Mazliet novirzoties no tēmas.. Nevienu nenosodu, bet žēl, ka ir arī otrā galējībā domājošie. Tipa, mūsdienas=tikumības robežu nojaukšana.
Kāda kuram tā dzīves jēga, mērķis, bet katru mēnesi mainīt partnerus, manuprāt, neattaisno mūsdienīgums. (t)
27.03.2019 14:23 |

Reitings 1937
Vispār jau, ja māte paliek ar mazo mājās, vīrietis var gan studēt gan strādāt un bērna vajadzības pirmo laiku nav tik lielas, + daudz ko var dabūt lēti, lietotu un radi sadāvina arī, nevajag jau pārspīlēt, ja visi gaidītu konkrētus ienākumus utt, tad visiem būtu tikai aborti vien, jo iekrītot, vienmēr ir kaut kas, ko vēl gribētos sasniegt
27.03.2019 14:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits