6 gadu starpība...bet ap 20 gadu vecumu

Reitings 77
Reģ: 02.10.2015
Sveiki! Man ir 22 gadi, patīku puisim, kuram ir tikai 16. Pati domāju, ka, ja būtu jaunāka, tad viss būtu ok. Bet šī vecuma starpība šajā vecumā liekas par daudz.
Bet nu ir lietas, kas varbūt padara mūs līdzvērtīgākus, es dzīvoju vēl pie vecākiem, pati jūtos jaunāka un izskatos uz 16:-D + man nav nekādas attiecību pieredzes. Puisis turpretī ir atnācis mācīties uz Rīgu, dzīvo viens pats un es redzu, kā viņš kļūst pieaugušāks (pazīstu kopš septembra).
Kādas ir jūsu domas par šāda vecuma starpību šajā vecumā?;-)
24.03.2019 14:02 |

Reitings 175
Reģ: 21.05.2017
Kādas ir jūsu domas par šāda vecuma starpību šajā vecumā?

Fui, pē, vjek, nekad mūžā.
Labi, saukt 16 gadus vecu jaunieti par bērnu varbūt arī ir pārspīlēti, bet te vairākas reizes pavīdēja teksts 16gadīgs vīrietis, kas ir labākajā gadījumā smieklīgi. Protams, visas tās, kam ir bijis šāds attiecību modelis to aizstāvēs, jo pusaudži parasti sevi uzskata par ļoti veidiem, daudz pieredzējušiem un ārkārtīgi pieaugušiem, faktiski varētu pat teikt, ka šāds domu gājiens ir vecuma grupai atbilstošs. Tā kā skolnieks, kas jūtas gatavs attiecībām ar pieaugušu sievieti/vīrieti nešķiet nekas dīvains.
BET.
Pieaudzis cilvēks, kas ieinteresēts romantiskās/seksuālās attiecībās ar pusaudzi nav normāls. Tādēļ jau mums ir likumi, protams, es nedomāju, ka cilvēks pamostoties 18tās dz. d. rītā pēkšņi ir daudz prātīgāks, bet kaut kur tā līnija starp lemtspējīgu pieaugušo un pusaudzi ir jānovelk, attīstītajā pasaulē šī robeža ir ap 20. Jā, vienmēr būs kaut kādi izņēmumi, bet kopumā statistiski šādas attiecības nav uzskatāmas par normālām/veselīgām/atbalstāmām.
Kādēļ pieaugušajam kaut kas tāds varētu būt saistoši? Man ir divas teorijas:
1) patīk būt varenākam, gudrākam, pieredzes bagātākam, kontrolēt
2) pašam attīstība stagnē, ar savu vecuma grupu nevar atrast kopīgu valodu
3) grib kopoties ar jaunu miesu, ieteicams nevainīgu
.
Ņemot vērā autores tekstu par līdzšinējo attiecību trūkumu, savu naudiņu šajā gadījumā liktu uz nr. 2
.
Varbūt, ja 22 gadu vecumā dzīvo ar vecākiem un sestdienās rītus pavada skatoties multenes un ēdot mammas ceptas pankūkas, pusaudži liekas pievilcīgi, es šādā vecumā biju pilnīgi patstāvīga, strādāju pilnā slodzē, īrēju dzīvokli un rakstīju maģistra darbu, doma par knakstīšanos ap vsk sākumā vecuma puišeli likās un joprojām liekas absurda.
.
P. S. Ja tad, kad mani dēli būs pusaudži, ap viņiem riņķos kaut kādi sievišķi, tā arī pateikšu Dēls, tā beibe vai nu grib tevi kaut kādā veidā izmantot vai arī ir atpalikusi
25.03.2019 11:27 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Domāju, ka nepilngadīgs puisis uz vecāku meiteni skatās tīri kā uz iespēju gūt pirmo seksuālo kontaktu ar sievieti, kurai jau ir kaut kāda pieredze, nevis ar domu uz ilgstošām attiecībām. Savulaik man arī kantējās klāt vidusskolnieks, kad man bija mazliet pāri divdesmit. Neko citu no viņa puses kā milzīgu hormonu plūsmu es nemanīju, kaut arī atzinās jūtās, centās aplidot, kā nu prata, utt. Pēc pāris mēnešiem viņam interese noplaka, un viņš pievērsās sava vecuma meitenei, bet es varēju atviegloti uzelpot. :D
25.03.2019 11:38 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Pilnībā piekrītu twinmom. 16 gados tas nav nekāds vīrietis, bet puišelis, nevaru iedomāties, kas tādam varētu būt kopīgs ar pieaugušu sievieti. Nobriedis un pieaudzis esot, tikai nesmīdiniet. Ja 16 gadīgais puika, 10.klases skolnieks ir vienā līmenī ar 22 gadīgu sievieti, tad tai "sievietei" kaut kas nav kārtībā. Otrādi vēl varētu nebūt tik traki, jo puiši nobriest lēnāk kā meitenes, varu vēl iztēloties, ka 16 gadīga meitene ir līdzīgā līmenī ar kādu 20gadnieku. Tie izteicieni, ka 16gadnieki tagad izskatās uz 30 vispār iespārda :-D
25.03.2019 11:39 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Sognare.. Nē, neglīta es tiešām neesmu, tieši tāpēc neviens nesaprot, kāpēc man vēl nav bijušas attiecības. Bet nu es teiktu, ka nav bijušas, jo līdz šim es biju tā aktīvākā, bet nu esmu sapratusi, ka jāgaida tomēr no puiša pirmais solis

Vēlreiz varu no savas puses atvainoties Madrione, jo tā nedomāju,bet liekas , ka tavi draugi, ģimenes locekļi gan tā domā, jā var pateikt- ka kāds vīrietis beidzot pievēršs uzmanību. :-). Vēlreiz - nu kāda daļa ,vai Tev ir draugs? Vai nav!? Viņiem tas trūcē dzīvot? Algu atvelk? Vai kas? Bet zini? Es esmu novērojusi,ka tad kad šiem cilvēkiem kas tik ļoti mīl citu dzīvēs līst,kad sāk viņiem tādus pašus jautājumus uzdot, tad kažoku met uz otru pusi un nav nemaz tik priecīgi par tādiem jautājumiem.:-D
25.03.2019 12:23 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
16 gadoa skola vel macas! Vai varbut abi ejat viena klase vakarskola? Un vel salraty ka kojas nedzivo, jo dzivo viens? Tilai 16/gadi un vecako atlava sum dzivot vienam?
25.03.2019 12:27 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Sognare noteikti jau visu to saka ne aiz ļauna prāta, bet nejūt robežu starp to, ko var teikt un to, ko nevar.

Nē aiz ļauna prāta vai aiZ, tā vai tā tāda līšana citu cilvēku dzīvēs nav un nebūs man saprotama,:-)
25.03.2019 12:27 |

Reitings 1
Reģ: 25.03.2019
Meklējot ieteikumus savai situācijai, uzdūros šai tēmai ...
Man ir tieši tāda pati situācija tikai apgriezta, esmu puisis (22 gadi) un man ir iepatikusies meitene (16) gadi. Iepazināmies vienā pasākumā.
Kad 1. reizi viņu ieraudzīju, uzreiz iekrita acīs, jo vizuāli izskatījās vismaz uz 19 gadiem (varētu dot arī tos pašus 20+), sanāca parunāt un vēl vairāk man viņa sāka iepatikties, jo izklausījās sakarīga un saprātīga. Bet pēc pāris dienām no kopīgas paziņas uzzināju, ka viņai ir tikai 16 gadi. Tas bija pamatīgs pārsteigums, negatīvā ziņā, protams.
Tagad esmu apjucis, no vienas puses man viņa patīk, tomēr tajā pašā laikā - 16 gadi, tas vēl ir bērns, kaut arī vizuāli viņa pat izskatās vecāka par mani. Ar prātu saprotu, ka tas nav pareizi, tomēr emocijas apspiest grūti. :-/
25.03.2019 16:44 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Tilai 16/gadi un vecako atlava sum dzivot vienam?

nav nekas tāds. Es tieši 16 gados atbraucu dzīvot uz Rīgu un jā, dzīvoju viena.Vecāki gan protams visu maksāja.
Divejādas domas. Man gribot vai nē bieži velk uz jaunajiem un jaunajiem uz mani. Pēdējā ballē ar čalis izdancināja, izpļāpājos, likās baigi wow čalis, sapratu, ka jaunāks, bet garāks par mani, bārda, beigās izrādās 17, un viņš minēja, ka man varētu būt 23, labi izsmējos :-D
Pirmajās sajūtās gadiem tiešām nav nozīmes. Bet esmu mēģinājusi arī būt attiecībās ar vidusskolnieku un vienkārši stipri jaunāku. Katru reizi paiet kāds noteikts laiks, kad izteikti sāku just, ka arī domāšanā tomēr ir tie gadi. Un man ieslēdzās sieviete, kas atkal grib no nobriedušāku. Bet nu esmu izgājusi cauri visādiem attiecību modeļiem. Bet es saku, ka mēģināt vajag, ja jums abiem pirmās attiecības, ko zin (l)
25.03.2019 16:57 |

Reitings 81
Reģ: 13.05.2018
Youtube Taylor Alesia arī bija tādā pat situācijā - ilgu laiku bija kopā ar Tanner Fox, viņai bija 20 un viņam - 16. 2 gadus noturējās. Katrs gadījums jau ir savādāks. Kaut gan - ja tev ir šaubas par to, ko padomās citi, tad jau nekas dižs tur nevar sanākt, jo tev svarīgāk par to, kā tu vai otrs cilvēks jūtas, ir tas, ko par to padomās citi. Pie kam - esi droša, ka tu tiešām patīc? Varbūt puisis vnk izturas draudzīgi :D
25.03.2019 17:48 |

Reitings 224
Reģ: 20.10.2015
Gribu iemest savas piecas kapeikas.
Es apmēram 16gados - ļoti daudz komunicēju ar 24 gadus vecu puisi. ( nu reāli, vīrieti vispār jau :-D ) tagad atskatoties uz to - nesaprotu, kur man prāts bija. Bet bija interesanti. Bija ļoti daudz par ko runāt, protams nezinu - vai es biju pārāk intelektuāla vai tas čalis tāds pastulbs, bet mums bija interesanti.
Bet atkal - sabiedrība vairāk pieļauj šādus scenārijus - kad vīrietis ir vecāks. Nevēlos sēt vēl stereotipu sēklas, bet man būtu grūti tagad iedomāties būt kopā ar 16-18 vecu puisi, jo nu tā seja ir taču kā bērnam :-D esmu bārdas cienītāja pie tam vēl. Esmu no tām sievietēm, kas grib justies - Aiz vīrieša. Kad viņam blakus zinu, ka viņš atrisinās savas problēmas un ja vajadzēs manas un kopīgās. 16 gadus vec puisis vienkārši teorētiski to nevar. Pat ja pats sev pērk šampūnu un pulveri, nu tā ir. Tajā vecumā vajag trakot un baudīt dzīvi.
25.03.2019 18:25 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Mees te spriezam par 16 gadniekiem,bet es nupat izlasiju FB par puisiiti ar "lelles seju" ,kurs kluva teetis 13 gados-nu tas puisiitis bildee man izskataas vispaar kaa 10 gadus vecs!:-D
Tie pusaudzi ir tik dazaadi-nu meitenes noteikti daudzas tagad izskataas vecaakas par saviem gadiem,tas nu gan.Speeciigaa kosmeetika dara savu.
Atceros,ka man bija draugs 15 gadus vecs,kad man bija 20g.Loti nopietns puisis bija,bet nu tie bija tie laiki,kad meitenes arii bija citaadas-es biju pilniigi beerna praataa:-D
Varbuut nomirsu arii -iisti nepieaugusi:-D
25.03.2019 18:39 |

Reitings 745
Reģ: 24.03.2019
Es arī 17 gados satikos ar 26 gadus vecu puisi un arī tagad atskatoties nesaprotu, kur man prāts bija. Vismaz tas nevilkās ilgi un pēc 2 mēnešiem izšķīrāmies, bet pirmo skūpstu paspēju izniekot uz viņa.
Autores gadījumā, vēl romantiskā attiecībās ar pusi neielaistos, jo ja tev nav attiecību pieredzes, tad diez vai ar 16 gadīgu tā būs laba.
25.03.2019 18:40 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Nē, tev jāpamēģina,aiziet :-P kamēr tu strādāsi un rakstīsi bakalaura darbu tikmēr viņš 5dienās pēc skolas ar draugiem pie lielveikaliem meklēs kādu, kurš viņam nopērk cigaretes un aliņus, ja gribēsiet aizbraukt kopā īsajās brivdienās uz Parīzi, neaizmirsti atgādināt, lai nokārto pie notāra papīru, ka drīkst bez vecākiem izbraukt no valsts, un vakaros varēsiet izbaudīt viņa nemākulību gultā. Un randiņi būs tusēšana lielā barā pie Origo katru dienu, aizmirsti par restorāniem, kino, nu varbūt ja mamma iedos naudu tad sanāks kino. Varēsi klausīties cik matemātikas skolotāja ir liela lose, jo liek labot nesekmīgu atzīmi un kā viņš ar pārējiem džekiem klases ekskursijā pa kluso autobusā iestiepa grādīgo.
25.03.2019 19:18 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Miegalaacis-tik suliigi aprakstiji,es pilniigi redzu to bildi:-D
25.03.2019 19:22 |

Reitings 558
Reģ: 23.07.2016
Nu ja tev pašai nav bijusi nekāda attiecību pieredze, tad nedomāju ka 16 gados kas vairāk par seksu jūs vienos, abi laimīgi iegūsiet pirmo pieredzi. Negaidītu nopietnas jūtas un attiecības no 16 gadīga. Man tas atgādina tādas divu skolnieku attiecības, kas ir līdzvērtīgā attiecību pieredzē, viņš jaunāks, tu vecāka, bet vnk abi bez pieredzes attiecībās. Jo cilvēks tomēr bioloğiski aug līdz 25 gadiem, tā kā pusgada laikā viņš var izaugt no tevis, kamēr tu no viņa gaidīji vīrieti, bet viņš vēl tik puika, no kura vīrišķību vēl bija pāragri gaidīt. Bieži vien 16 un 22 gadus mēs paši bijām kā diena pret nakti, viss mainās pa mēnešiem, jo organisms aug un hormoni mainās.
25.03.2019 20:23 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
tikmēr viņš 5dienās pēc skolas ar draugiem pie lielveikaliem meklēs kādu, kurš viņam nopērk cigaretes un aliņus

Gan jau šis uzzvanīs draudzenei, lai izskrien ātri nopērk. :D
25.03.2019 20:53 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Dažas gan māk visu pārspīlēt un no mušas uzpūst ziloni :D
Tas ka 16 gados tas nav nekāds vīrietis ir skaidrs, vienalga kā izskatās, bet nu tas arī nav vairs bērns kas nesaprastu ko dara un kas notiek vispār...ja nu vienīgi viņš būtu atpalicis.
Kādā jēgā te kāda vispār kaut ko par kāzām murgo? Tur pat attiecības iespējams nebūtu, varbūt tik randiņi, kopīgi tusiņi, seksiņš. Nu un kas tur tik šausmīgs tajā visā? Autore pati tomēr gana jauna lai uztvertu dzīvi viegli un īpaši neiespringtu uz kaut kādām attiecībām nopietnām. Padraudzētos, būtu jautrs dzīves posms iespējams un viss. Ja abiem labi kāda starpība 16 vai 22.
Runājot par gadu starpību, pašai 17 gados bija džeks kam 29, kopā bijām līdz maniem 20. Protams nebiju tad baigi pārgudrā, pieaugusi un nez kāda nobriedusi, bet nu nebiju jau arī tik stulba kā daža te padsmitniekus pataisa :D
Anyway, gāja visādi, neteikšu ka man ir baigi labas atmiņas tieši par to cilvēku, bet par kopā pavadīto laiku gan, tā bija ļoti laba pieredze daudzejādā ziņā. Un uzskatu ka arī daudz reiz vērtīgāka pieredze nekā ja es tajā laikā būtu bijusi ar sava vecuma puisi...
25.03.2019 21:22 |

Reitings 284
Reģ: 25.07.2012
22 un 16 manā prātā galīgi neiet kopā. Un vienalga, kurš vecāks vai jaunāks. Jums katram ir pilnīgi atšķirīgas dzīves, ikdiena. Kamēr puisim aktuāli kontroldarbi, tusiņi ar klases biedriem un priekšā vēl tikai lielais jautājums, ko darīt nākotnē, Tu visdrīzāk jau strādā, studē vai esi studijas jau beigusi. 22 gados cilvēks ir arī vairāk pieredzējis, ir ar citu skatu uz dzīvi, nekā pusaudžu gados. Tas nenozīmē, ka 22 gados cilvēks ir vecs vai nemoderns, taču domāšana atšķiras. Ja arī kaut kas starp jums varētu sanākt, tad tikai īslaicīgs romāniņš. Ja gribi gūt pieredzi un puisim Tu patīc - varat mēğināt, tikai nevajag lolot ilūziju par lielo lovi līdz mūža galam. Diezgan droši, ka nebūs.
25.03.2019 23:55 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Ja tad, kad mani dēli būs pusaudži, ap viņiem riņķos kaut kādi sievišķi, tā arī pateikšu Dēls, tā beibe vai nu grib tevi kaut kādā veidā izmantot vai arī ir atpalikusi
Gara acīm iztēlojos hormonu plosīta pusaudža reakciju uz šādu atklāsmi!:)
26.03.2019 12:43 |

Reitings 174
Reģ: 26.11.2015
Tak omg..Nav svarìgi ko citi domà.. Man ir 25 un manam puisim 17.. ĞIMENE UN DRAUGI PIEŅEM. vèl piauguśàks smadzenès nekà liela daļa savos 30gados un vairàk. Cilvèki ir dażàdi..cits àtràk attìstàs un cits vèlàk. Es sàkumà arì śauaminàjos par to,ka viņam bij tikai 16,bet tam pàrkàpu pàri,jo nav svarìgi ko citi padomàs,vet gan svarìgi cik labi ar viņu jùties kopà.. vai jums ir labi utt.. GADI IR TIKAI SKAITĻI!!!!!
Pėc pàris gadiem tie 6gadi vairs nebùs nekas..Paślaik tas liekas voov..daudz..pèctam bùs pilnìgi vienalga..abi bùsiet pieauguši un viss bùs kàrtībā. Protams,ja beigàs nekas nesanàks tad tà arī būs pieredze. Bet novèlu tev tikai izdošanos. Un mums arì nevar redzèt to gadu starpību,jo abi pieskaņojamies viens otram un izskatàmies pèc vienaudžiem :) Noteikti zinu,ka ir cilvèki,kas domá-àrpràc 6-8 gadu starpība śajà vecumà..fuj utt..Kautkà neuztrauc vispàr.. Galvenais,ka tiešám abiem ir labi..Attiecības jau neveidojam priekš citiem,bet gan priekš.sevis. un cilvèki tiešàm dzìvè neienàk tàpat vien. Vèlu tev veiksmi (l)
27.03.2019 22:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits