Rekinu dalisana

Reitings 15
Reģ: 27.02.2019
Sveikas meitenes,
Ka jus attiecibas dalat rekinus, kad dzivojat kopa ar puisi?
Labi saprotu dzivokla ire uz pusem, bet parejais piemeram partika, ka jus to darat?
Viens perk visu vai kaut ka pa dalam?
Mans puisis uzspiez ka man japerk ir partika un vins itka lejot baka degvielu, bet mes ar vina masinu parvietojamies kopa tikai sestdienas uz tirgu un partikas veikalu vairak kopa isti nebraucam.
Man tas neliekas godigi, ka man visu laiku jamaksa par partiku, kad es vinam pateicu lai vins vismaz vienas brivdienas samaksa par artiku , bija uzmetis luu un ar nepatiku maksaju, un protams uzreiz uz pusi mazak visu irka un teica redz nemaz tik daudz neiztereju, nav jau tik gruti man maksat par to ka es sakot.
Tada dusma uznaca. Uzreiz gribeju pateikt skopulis tads... :(
20.03.2019 17:40 |

Reitings 136
Reģ: 22.07.2015
Mums viss vienkārši - draugs dod savu algu man, es maksāju visus rēķinus un visu pērku. Ja viņam vajag kādreiz naudu, pārskaitu. Elementāri.
21.03.2019 15:48 |

Reitings 470
Reģ: 04.08.2017
es uzskatu ka tādas ir tās, kuras pārāk uzsver šo neatkarību un to ka visu var pati, jo paliek neatbildēts jautājums, KAM tu to gribi pierādīt un kāpēc??

Šim gan jāpiekrīt.
Dažas te tik ļoti to uzsvar, ka var pa sevi parūpēties, it kā tas būtu kaut kads pasaules mēroga, neatkārtojams notikums, varētu padomāt, ka ir atklājušas zāles pret vēzi :D
Tu ej strādāt un tu vari pa sevi parūpēties, nekas īpašs tur nav. Iedomājos, tagad vīrieši skraidītu apkārt un bļautu, ka var par sevi parūpēties, smieklīgi :D
Runājot par autores situāciju, tad uzskatu, ka attiecības jau ir ievirzītas nepareizā gūltnē. Es gan gluži neteiktu, ka viņš tevi izmanto, tur jāskatās, kādas viņam ir bijušas attiecības ģimenē un kāds viņam ir bijis tas piemērs bērnībā no kā mācīties, ja viņam bērnība ir bijis tā kā jums tagad ir, tad viņš nemaz pats neapzinās, ka kaut kas nav kārtībā, viņam tas liekas pilnīgi normāli. Noteikti ieteiktu ar viņu runāt un teikt, ka tā tas turpināties nevar. Man jau personīgi šāda vīrieša attieksme šķiet neizprotama, es pat gribot tā nevarētu, jo justos ļoti nekomfortabli un būtu liels kauns. Es pat jūtos neerti, ja sieviete savu maku izvelk randiņa laikā, kur nu vēl lai viņa maksātu lielāko daļu par visu sadzīvi.
21.03.2019 16:19 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Rasaura nabafa draugs. Ok iedot rekiniem,bet ja atdod visu ka tu vinam ka tada mamma izsniedz naudu..bedigi.
21.03.2019 16:22 |

Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Ja es sēdētu uz kakla savam vīrietim viņš mani izlidinātu mājas.

Emillyy, nu Tev ir tāds vīrietis, kas Tevi pasūtītu, ja nemaksātu pusi no izdevumiem pie 2-3x mazākas algas, citām ir tādi, kuri paši piedāvā nerauties darbā un būt laimīgām bezrūpībā.
Ir sievietes, kuras bez sarūgtinājuma nes ģimenes finansiālo nastu uz sevi, ir sievietes, kuras uzskata, ka abi dzimumi ir vienlīdzīgi un ar prieku dala izdevumus uz pusēm un ir sievietes, kuras par vīriešiem neuzskata tādus, kuriem šķiet, ka sievietei ir jāpiedalās kopīgo izdevumu segšanā un nekad ar tādiem neielaistos.
Kas ir pats labākais šajā dažādībā - tas, ka dažādu uzskatu cilvēki nemaz nemēdz ilgstoši būt kopā. Ja sieviete gribētu, ka vīrietis uztur, bet vīrietim tāds modelis ir nepieņemams, tad sievietei par tādu nebūs intereses, vīrietis paburkšķēs, ka "golddigere" un katrs aizies savu ceļu. Ja vīrietis piedāvās sievietei nestrādāt, jo viņš, teiksim, karjeristi neuzskata par sievišķīgu, bet sieviete uzskatīs to par uzbraucienu viņas "pašpietiekamībai" un apdraudējumu karjerai, tad arī viņiem nekas nesanāks. Tev ir paziņas, kurām visu maksā. Nu un? Viņām to visu maksā vīrieši, kuri paši vēlas maksāt, jo, ja viņām būtu Tavējais, tad viņas būtu izmestas uz ielas.
Es pati neuzskatu, ka dzimumi ir vienlīdzīgi un man nav vēlmes sev vai kādam pierādīt, ka varētu nopelnīt, jo zinu, ka varētu, ja vajadzētu. Dzīvoju modelī, kur katram ģimenē ir savs pienesums un mans nav finanses. Priekš manis tas ir nostiprinājis pārliecību, kāpēc tas ir pareizākais priekš mūsu kopdzīves.
Bet katram ir savs skatījums un attiecību modelis. Un katram ir savs pamatojums, kāpēc tā ir vislabāk. Kāda jēga pārmest citiem to, ka dzīvo citādāk?
21.03.2019 16:22 |

Reitings 179
Reģ: 28.10.2017
jēga, btw, kāds tieši ir tavs pienesums?
21.03.2019 17:05 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Dažas te tik ļoti to uzsvar, ka var pa sevi parūpēties, it kā tas būtu kaut kads pasaules mēroga, neatkārtojams notikums, varētu padomāt, ka ir atklājušas zāles pret vēzi

haha jā, labs komentārs :D
nav jau nozīmes, kā ir citām īsti. vajag, lai konkrētā situācija apmierina abus esošajās attiecībās.
21.03.2019 17:37 |

Reitings 842
Reģ: 17.12.2018
Uztaisa kopējo izdevumu tāmi, sadala uz pusēm un abi samet naudu kopējā katlā. Un kopējām vajadzībām tērē tikai un vienīgi kopējo samesto naudu. Ja šādi nespēj vienoties, tad neredzu vispār kaut kādu perspektīvu kopīgai nākotnei.
21.03.2019 17:51 |

Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
jēga, btw, kāds tieši ir tavs pienesums?

Varētu uzrakstīt gari un smalki, bet jautājuma uzdošanas maniere rada sajūtu, ka nav vērts, jo nesapratīsi. Reducējot līdz pāris vārdiem - rūpes par māju un bērniem.
21.03.2019 17:52 |

Reitings 110
Reģ: 03.02.2019
Bet katram ir savs skatījums un attiecību modelis. Un katram ir savs pamatojums, kāpēc tā ir vislabāk. Kāda jēga pārmest citiem to, ka dzīvo citādāk?

Piekritu jega visam rakstitajam. Tiem, kas parmet, vai parlieku interesejas par citu dzivem, kaut kas tomer ieksa kremt, ar kaut ko tomer nav apmierinati.
21.03.2019 19:53 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Es arī pievienojos viedoklim par to, ka nav svarīgi, ko citi domā, svarīgi, lai abi no pāra ir apmierināti ar tādu dzīves/attiecību/finansiālo/... modeli, kādu piekopj. Pēc cosmo standartiem man jau sen būtu bijis jāpamet savs vīrs, jo pārsvarā es pērku visu ikdienai nepiciešamo (pārtiku, sadzīves preces utt.). Pat vīram drēbes bieži vien pērku es. Bet mūs šāds modelis pilnībā apmierina, jo ir atkal citas pozīcijas, kur vairāk iegulda vīrs.
21.03.2019 21:09 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Freya-loti labi pateici-abi apmierinaati.Loti daudzi viiriesi juutaas loti labi,ja var sievu pilniibaa uztureet ,un veel piesaka,lai nekaadaa gadijumaa nestraadaa,nedod naudu gimenee uttUn sieviete ir loti laimiiga ar taadaam attieciibaam,bet ir sievietes,kuraam tas nepatiik,vina negrib buut pilniibaa atkariigas-nejuutaas labi.Es noteikti esmu no siis grupas-man ir jaadod,kaut nieciiga summa,bet ir,lai justos pilnveertiigs gimenes loceklis!
Es zinu gimeni,kur sieva pilniibaa uztur savu viiru, pelna loti labi,vins dara maajas,daarza darbus un sii gimene arii turaas kopaa jau ilgus gadus.
Katrai gimenei ir savs modelis,savas prasiibas-galvenais lai abi juutaas labi sajaa "modelii".
22.03.2019 16:31 |

Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Man reiz bija puisis, kurš sagaidīja no manis maksāt pusi kredīta no mājas, jo viņam bija 2 bērni no iepriekšējām attiecībām un viņiem katram vajagot savu istabu, dārzu un platību. Es tādam nosacījumam nebiju ar mieru, lai staigā laimīgs..
22.03.2019 16:40 |

Reitings 84
Reģ: 02.05.2018
Jautajums vai neapmierina attiecības tikai naudas jautājums vai vēl kaut kas? Manas domas ka komunālie protams uz pusēm. Ja auto ir puiša un ar to galvenokārt pārvietojas viņš,tad viņš arī maksā par degvielu un auto uzturēšanu kas pieņemu nav lēti. Ja kādam ir netikumi- alkohols, cigaretes, spēles vai vēl kaut kas tad katrs pats maksā par netikumiem. Pārtikai un sadzīves ķīmijai būtu izdevumi jāsedz uz pusēm es parēķinātu cik tas mēnesī iznāk un vīrietim pateiktu cik viņam jāiedod nauda. Ja vinš nebūtu ar mieru uzsēdinātu uz lēto produktu diētas- auzu pārslu putra, lēti makaroni ar lētu siera izstrādājumu, vistas muguru zupu, cepti kartupeļi utml. Ja iebilstu pateiktu ka nekam citam nauda nesanāk. Bet individuālās higiēnas preces pērk protams katrs pats, nu nepirkšu par savu naudu vīrietim skuvekļus, pēc skūšanās losjonu vai ko tamlīdzīgu īpaši ja viņam alga lielāka. Tāpat negaidītu ka vīrietis pirktu man sejas krēmus, kosmētiku vai paketes. Var jau vīrieti vispār nebarot kā te ieteica, bet nu es pieturos pie principa ka vīrietis no mājas jāizlaiž tikai ar pilnu vēderu un tukšiem riekstiem. Tāpat jautājums par statusu, vienkārši dzīvojat kopā vai grasāties precēties. Ja precēties vīrietis negrib, bet kopīgi dzīves vietu grib iegādāties es nepiekristu. Vispār cik cilvēku tik kopdzīves modeļu, katram ir kaut kas ko attiecības var pieņemt un ko nevar, nav tādu pareizi vai nepareizi ir tikai tas vai attiecīgie paradumi attiecības ir pieņemami un tad attiecīgi arī risina situāciju.
23.03.2019 03:11 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Mums viss vienkārši - draugs dod savu algu man, es maksāju visus rēķinus un visu pērku. Ja viņam vajag kādreiz naudu, pārskaitu. Elementāri.

Mums tiesi tapat! Bet vinam jau no sakuma tiek iedots, lai ir maka teiksim 50 eiro! Tas kuras sokejas, visu perku es, samaksaju rekinus, perku partiku, drebes, higienas preces. Ja ejam uz veikalu, es parasti viena, sad tad kopa. Vins pats ir pateicis, ka vinam naudu nevar dot, jo notriec visados sudos, tapec, mus abus sis modelis apmierina un neviens nav apvainojies.
23.03.2019 07:15 |

10 gadi
Reitings 350
Reģ: 26.05.2013
nu nepirkšu par savu naudu vīrietim skuvekļus, pēc skūšanās losjonu vai ko tamlīdzīgu īpaši ja viņam alga lielāka. Tāpat negaidītu ka vīrietis pirktu man sejas krēmus, kosmētiku vai paketes.

bet kā reāli, a ja nu tev ir beigušies tamponi un viņam pēc skūšanas losjons, tad iesiet abi kopā uz veikalu un maksāsiet katrs par sevi vai viens aiziet un tad 2 eiro jāatdod būs? :-D Es nesaku, ka kāda modelis ir nepareizs un varbūt šajā gadījumā tas bija autorei domāts, nevis reāli pašai tā notiek (nav personal attack). Bet nu tomēr, kāds tā dara? Ja tomēr dzīvo kopā, tad ir jau kaut kādi ilgtermiņa plāni un var jau otram nopirkt, ko tajā brīdī vajag.
Autorei - runāt ar savu draugu. Tik daudz problēmas var atrisināt izrunājot, un izrunājot, nevis pārmetot un dusmojoties, un taisot skandālu vai runājot caur puķēm.
23.03.2019 22:06 |

Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Abi dzimumi nekādi nebūs vienlīdzīgi, jo pirmkārt LV valda diskriminitējoša attieksme darba tirgu, ar to esmu saskārusies es un arī daudzi citi man zināmie. Vīrietis nedzemdēs bērnu, fizioloģiski tas nav iespējams, tātad viss tas "grūtums" ir jāiznes sievietei, arī pecdzemdību periods, tas protams nepadara sievieti par pārāko, bet tas ir atšķirīgi, vīrietim tomēr būtu jāuzņemas kāda sava tiesa vairāk citās jomās.
23.03.2019 22:36 |

Reitings 110
Reģ: 03.02.2019
Abi dzimumi nekādi nebūs vienlīdzīgi, jo pirmkārt LV valda diskriminitējoša attieksme darba tirgu,

If you’re a woman and want to be on an equal footing with men, it’s best to live and work in Belgium, Denmark, France, Latvia, Luxembourg or Sweden. The World Bank, which has tracked legal changes for the past decade, found these were the only countries in the world to enshrine gender equality in laws affecting work.
https://www.theguardian.com/global-development/2019/mar/01/only-six-countries-in-the-world-give-women-and-men-equal-legal-rights
Bem :-D
23.03.2019 23:11 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Rēķinus, to skaitā dzīvokļa, kā arī saimniecības preces, pārtiku, tehnikas iegādi apmaksā manējais, tāpat arī viņš sedz neparedzētos izdevumus - piem, auto vai veļasmašīnas remontu. Es šad tad nopērku kaut ko no pārtikas, ja vēlos ko īpašu pagatavot, vai kaut kas pietrūkst konkrētam ēdienam, un man pa ceļam sanāk veikals. Parasti maku atveru spontānos gadījumos, piemēram, dodoties uz kafejnīcu vai restorānu - ar frāzi - šodien pusdienas (vai vakariņas) uzsaucu es! Tāpat arī pārtikas veikalā. Ja braucam garajās brīvdienās pie maniem vecākiem uz LV otru galu, visbiežāk Rimi čeku apmaksāju es, jo zinu, ka viņš sedz benzīnu, bet grozā būs ne tikai pārtika, bet arī manis izvēlētas gardum - vai - praktiskās dāvanas maniem vecākiem un vecvecākiem. Ceļojumos arī piedalos maksāšanā, vai tās būtu ieejas biļetes kādā apskates objektā, vai brokastu kafija, vai velo īre, vai izdevīgas ličenes biļetes, vai kokteiļi barčikā - nav svarīgi.
Lielākoties pati pērku sev apģērbu, higiēnas lietas, kosmētiku, skaistumkopšanas procedūras, bet arī daudz ko viņš apmaksā jeb uzdāvina. Naudas lietas mūsu starpā strāvo ar brīvu enerģiju. Nav nekā žēl vienam priekš otra. Un tomēr es nekad negribētu kopēju maku. Patīk, ka katram savs, un katram ir sava naudiņa, ar ko var rīkoties brīvi, ne par ko netaisnojoties un neatskaitoties. Un arī neesam viens no otra atkarīgi. Jā, viņš mūsu kopējam labumam iztērē vairāk, nekā es, bet mūs abus tas apmierina.
24.03.2019 00:47 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
jēga
+++++
24.03.2019 00:49 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Tiesa gan, reiz man arī bija tāds vīrieša izstrādājums

Kaya:-D labs raksturojums"vīrieša izstrādājums:-D:-D:-D
24.03.2019 02:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits