man šķiet, ka no šādām situācijām vari arī mācīties, nevis uzreiz pieņemt, ka "cilvēks ir nelaimīgs dzīvē, ja prasās uzbraukt random cilvēkam"
ja tu palīdzi cilvēkam, kam nav vajadzīga tava palīdzība, tu 100% traucē. tantiņa pati māk manevrēt ar savu spieķi, pati tiek galā, tas var būt fiziski grūti un cilvēki, kas no malas nāk klāt un aiztiek viņu, tikai traucē. tā pat bieži vien redzu, ka līdzcilvēki uzspiež savu palīdzību cilvēkiem ratiņkrēslos. cilvēks pats tiek galā, viņš kontrolē savu mobilitāti, viņam nevajag, lai svešinieks viņu kaut kur stumj. esmu redzējusi gan kā šāda situācija izvēršas par konfliktu, gan kā cilvēks ratiņkrēslā laipni mēģina iziet no situācijas un tikt vaļā no palīdzētāja. un es zinu, ka cilvēkiem ar invaliditāti ir ļoti svarīgi pašiem tikt galā un nevēlama palīdzība ir kā liels uzbrauciens.
Hey_Lola, es nesaku, ka nevajag palīdzēt līdzcilvēkiem, tas ir tiešām sirsnīgi, ka tavs instingts uzreiz lika mesties palīdzēt, bet nākamreiz varbūt piedomā vai palīdzība tiešām vajadzīga un vai tādā veidā netīšām neaizskar cilvēku.