Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kefīrs, paniņas, rūgušpiens

 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Kādu no šiem produktiem lietojat uzturā? Kādās receptēs izmantojat?
04.03.2019 22:06 |
 
10 gadi
Reitings 167
Reģ: 03.10.2010
Kefīru var sajaukt ar kanēli, cukuru, linsēklām, kamas miltiem - būs veselīgs un garšīgs dzēriens. Domāju, ka pārējos arī var ņemt par pamatu.
Paniņas vai kefīru - pankūku, keksu mīklā iejauc.
04.03.2019 22:14 |
 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Garšo gan kefīrs, gan paniņas, bet pārsvarā pērkam kefīru, jo manējam paniņas negaršo. Izņēmums ir Anneles paniņas ar linsēklām un avenēm - riktīgi gardas (l) garša kaut kas uz dzeramā jogurta pusi, ideāls brokastu dzēriens.
Ikdienā dzeru kefīru klāt pie pamatēdiena, reizēm tāpat starp ēdienreizēm. Patīk piešaut klāt čia sēklas, kas ir veselīgas. Kefīru vienmēr lieku arī aukstajā zupā. Reiz mēģināju marinēt šašliku kefīrā, bet man kaut kas tur nesanāca, nebija īsti nekādas garšas, vairs neesmu mēģinājusi. Rūgušpienu nedzeru, pat neatceros, vai esmu kādreiz vispār dzērusi.
04.03.2019 22:20 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
ar kūciņām ņam ņam,
04.03.2019 22:44 |
 
Reitings 230
Reģ: 16.05.2016
Lazdonas tīrkultūra. Vai Anneles paniņas ar avenēm un linsēklām:-)
04.03.2019 22:46 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Kefīrs, tīrkultūra garšo ļoti, ļoti. Principā, man tas ir ēdiens.
04.03.2019 23:09 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
visu. un tikai tīrā veidā. jā, plus arī tīrkultūra. kefīrs, rūgušpiens vai paniņas ar ko saldu man liekas tikpat pretīgi kā rupjmaize ar medu vai rupjmaizes saldie... vai medījums ar brūkleņu zapti (kad vēl senos laikos ko tādu mēģināju ēst)
04.03.2019 23:10 |
 
Reitings 224
Reģ: 20.10.2015
Es vispār kefīru nevaru ciest un visus šos izrietošos produktus. Bērnībā - mamma lika dzert un man tā bija reāla spīdzināšana :-D Tagad nekas nav īsti mainījies. Vien liels, fuij (t)
04.03.2019 23:16 |
 
Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
garšo kefīrs, paniņas tāpat vien dzert. rūgušpienu vai tad var nopirkt? agrāk kad bija tantei govs, tad bija bieži rūgušpiens, un garšoja ļoti.
04.03.2019 23:26 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
No nosauktajiem dzeru tikai kefīru. Bērnībā negaršoja, bet tagad gan. Mana vājība ir kefīrs ar klijām. Sen, sen atpakaļ salasījos, ka tādu varot dzert, ja gribot notievēt. Tagad dzeru tāpēc, ka vienkārši tā garšo. :D Kefīru pievienoju aukstajai zupai un zaļajiem podiņu salātiem, kuriem parasti pievienoju vēl dilles, lokus un redīsus. Citās receptēs neesmu izmantojusi.
04.03.2019 23:37 |
 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Kefīru pievienoju aukstajai zupai un zaļajiem podiņu salātiem, kuriem parasti pievienoju vēl dilles, lokus un redīsus.

Ak, pareizi, zaļie salāti ar kefīru - pavasara svaigā bomba (l) Atcerējos, ka brāļa sieva taisa ābolu vai rabarberu plātsmaizi ar kefīru.
04.03.2019 23:44 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Ak, pareizi, zaļie salāti ar kefīru - pavasara svaigā bomba

Es pati sevi tā sakārdināju, ka tagad par tiem salātiem vien domāju. :D Šie ir vieni no retajiem salātiem, kurus varu ēst un ēst, un neapnīk, jo ļoti garšo (l)
05.03.2019 00:12 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Kefīru dzeru tīrā veidā un tad atcerējos :
Kefīru pievienoju aukstajai zupai un zaļajiem podiņu salātiem, kuriem parasti pievienoju vēl dilles, lokus un redīsus. Citās receptēs neesmu izmantojusi.

Un
Atcerējos, ka brāļa sieva taisa ābolu vai rabarberu plātsmaizi ar kefīru.

Paniņas utt. Lietoju retu reizi - parasti gan piemirstu par tādu esamību :-)
05.03.2019 06:45 |
 
Nepatīk
Reitings 274
Reģ: 11.09.2018
Ikdienā nelietoju nevienu,negršo .Rauga mīklā,kefīrā dažreiz iemarinēju vistu stilbiņus kad cepam ārā uz uguns, biskvītu cepšanai .
05.03.2019 06:49 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Poļiem ir baigi garšīgais kafīra padzēriens. Nezinu kad tad īsti ir, bet garšo pēc maiga kefīra. Būšu Polijā - jānopērk.
05.03.2019 07:06 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Man vairāk garšo paniņas, bet te varu dabūt tikai kefīru :D
Man ļoti garšo sajaukts ar zaļumiem-dillēm,baziliku,mazliet sāli un pipariem, tāds garšīgs padzēriens, ko var pusdienu vietā izdzert. :)
05.03.2019 07:52 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
ā, jā, esmu marinējusi vistu kefīrā, sanāca vissulīgākā un garšīgākā, kāda bijusi
05.03.2019 07:53 |
 
10 gadi
Reitings 218
Reģ: 14.01.2012
Man ļoooooti garšo kefīrs. Nesen atklāju jaunu recepti - kefīru sajaucu ar Vidusjūras garšaugu maisījumu, pieberu glāt sagrieztus ķiršu tomātus, svaigu gurķi un turku zirņus. Mēdzu asumiņam pievienot nedaudz mārrutkus. Ideāls paēdiens vieglām vakariņām.
05.03.2019 08:32 |
 
Reitings 933
Reģ: 25.09.2017
Reti šos produktus lietoju ikdienā. Kefīrs un paniņas garšo, bet ne tik ļoti, lai regulāri pirktu un dzertu:-D
Pārsvarā, ja pērku, tad tikai kefīru un arī tikai tad, ja es no viņa kaut ko gatavošu, piemēram, augsto zupu vai kādu kēksu.:-)
05.03.2019 10:32 |
 
Reitings 933
Reģ: 25.09.2017
augsto zupu

Njā, izcēlos ar "gudrību":-D
auksto...auksto zupu:-D:-D:-D
05.03.2019 10:33 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nezinu vai tas ir daudz vai maz, bet kefīs mums aiziet 1-2 pakas nedēļā.
05.03.2019 10:34 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits