Virtuve pārtop par istabu

Reitings 334
Reģ: 09.09.2015
Vēlos pastāstīt par savu jauno atklājumu
Ar draugu dzīvojam 2itabu dzīvoklī, bet pieteicās mazais un prasījās jau 3istabu dzīvoklis.
Sākām jau meklēt 3istabu dzīvokļus.... bet tad radās unikāla doma... pamēģināt virtuvi pārveidot par istabu un ēst sūtīto pārtiku, atstāt viesistabā tiaki mikroviļņu krāsni un tējkannu un viss.
Tā arī izdarījām. Un secinājumi p'ev vairāku mēnešu pārbaudes kā ir - iepriecinoši.
Sāksim ar to ka līdz šim pārtiaki tērējām ~250eur uz abiem un ārpus mājas ēdām 2-3x nedēļā... šobrīd ēdam sūtīto pārtiku pilnvērtīgas porcijas... atradām jēdzīgu piegādātāju un gatavaotāju.. uz pārtiku abiem šobrīd sanāk 600eur
Bet tas ir vienīgais mīnus... bet tik daudz plusi tagad radās ar šo gājienu..kas to atsver
1. nebija jāmaian dzīvoklis jo atradām iespēju ieviest 3. istabu.. attiecīgi aiztaupījām laiku un nerbvus un naudu pārvāšanās epopejai un jauna dzīvokļa meklēšanai. un 3istabu dzivokli ir parasti lielaki un dargaaki.. ari komunalie lizdartio butu lielaki
2. Kopšs mājās negatavojam ūdens patēriņš samazinājās pa 30% (naudas izteiksmē tie ir nepilni 10eur mēnesī)
3. Gāzes pievadu vispār varējām noslēgt (pāris eur mēnesī ietaupījums)
4. Kopšs negatavoju mājās mēnesī aiztaupu ~17-20h sava laika mēnesī
5. Edienu piegādā pie mājas durvīm.. attiecīgi aiztaupam mēnesī ~7-8h sava laika ko savlaik vazājāmies pa veikalu pērkot pārtiku un stāvot rindā + ceļš uz veikalu... un arī ~7eur mēnesī degviali ko tērējām braucot uz veikalu
6. Tākā mumjs nebija tvaika nosūcējs tagad nav jāvēdina regulāri māja pēc cepšanas virtuvē kad pilns ar dūmiem.
7. Ediens ko suitam ir sabalansets un grbetos domat edam veseligak un dazadaak neka agraak.. un ediens ir ertas karbinas ka viegli panemt lidzi uz darbu ja vajadzigs.
8. tagad beidzot varam rekianties ar konstantu sumu partikai nevis ka agrak sis cipars medz staigat jo redz reizem atlaides reizem neee...
28.02.2019 09:45 |

Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Nu bet lai jau autore ēd savus 3 dienu vecos ēdienus. Viņai tā ir labi. Tas jau nenozīmē, ka visiem tā ir labi. Man virtuve ir mana valstība, mana telpa, kur es jūtos vismājīgāk. Man vajag manus traukus, manas gatavošanas uzpariktes, manu izlietni, kur relaksēti nomazgāt traukus, manu ledusskapi, kur produkti sakārtoti pa manai gaumei.
28.02.2019 15:31 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Nu man liekas fuj tā ēst, ka tādi bomži sēž istaba un no plastmasas trauciņiem ed 3 dienu vecus salātus, vai ka tādi ekstrēmie hipsteri :D
Un jā...kā tad ar bērnu būs, turpat pie gultiņas sablenderēsi putriņu no pasūtītajiem griķiem ar mērci? :D
28.02.2019 15:35 |

Reitings 334
Reģ: 09.09.2015
freya
Nu bet ja vēlies ēst tajā dienā gatavotu tad var tak sūtīt lai ved kaut katru dienu.
mēs ēdam un arī 3. dienā viss ir garšīgs un arī mājaslapā minēst ka var turēt lūdz 72h. Ja jau 2. vai 3 dienā nebūtu vairs ok tad tas bizness nestrādātu.
Edieni ir vakūma iepakojumos pieņemu tas paildzina tā kvalitātes uzlabāšanu.
Un nekādi salāti tur ēdienkartē nav.
Piemēram šodien
brokastīs - cepta ola ar brokuļiem un pilngraudu tortilu
pusdienas- mena ar avokado un mango
launags - Azijas nūdeles ar zirņiem un tofu
vaakriņas - riekstu un augļu mix
28.02.2019 15:39 |

Reitings 139
Reģ: 08.08.2018
Dīvaini, jo manā skatījumā tomēr ir vairāk neērtību,nekā plusu,bet es arī neredzu neko tādu "fujfuj".
Starpcitu, ēdiens 3.dienā bieži vien ir garšīgāks, it sevišķi zupas. Soļanka ideāli ievelkas uz 2.un3.dienu.
Arī gaļu ēdu pašgatavotu 2.un pat 3.dienā, ja paliek pāri. Nav nekas tāds un garša tur nemainās.
Brīnos par tiem cilvēkiem, kuriem sildīšana mikrenē skaitās kaut as neveselīgs, laiks attīstīties, tur vispār nav nekā neveselīga. Tikvien kā jāmāk pareizi uzstādīt T un jaudu, lai nesabojātu ēdienu, pārsausinot. (t)
28.02.2019 15:46 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
Nezinu kas tur tāds.... es visai regulari lai taupitu laiku uz gatavosanu edu vakar un reziem ari aizvakar gatavotus produktus.. bet nu ne ar visiem produktiem ta daru... un navjau tik briesmigi- ja to visu vel kautka pasargatu ar vakumu utt nedomaju ka diza atskiriba buutu ka pilniba svaigam..
Piemeram lasi krasnii cepju uzreiz 2-3 dienam ... biezi ari visats fileju sasutinu kraasnii 2 dienaam ... da kautvai tapati maize saubos ka kukuli maiiz noedat taipasa dienaa... be vaitad maizei dizi mainas garsa un kvalitate ja tur maisinjaa? - jaa minimali varbut bet ne butiski
28.02.2019 15:48 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
Un jaa,. ka jau liilita min.. izrava man no mutes vardus.. ir daudzi edieni kas tiesi ar laiku klust garsigaki.. iespejams tas servis rekinas ar to veidojot edienkarti
1 dienu esu meginajis vienu labi zinamu veseliga uztura servisu... pasutiju 5 maltites tas ir 1 dienai ... bet to visu edu nakosaaj diena pec pasutijuma sanemsanas .. tatad teoretiski avr teikt 2. dienaa ... nebija itin nekada vaina.. loti garsigi.. vienigi dargi gan
28.02.2019 15:51 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Vispār jau man būtu vienalga, pieauguši cilvēki - dara kā grib. Taču, ja ir iesaistīti bērni, tomēr kaut kā nošķebina doma vien, ka bērnam būs jāpārtiek no nostāvējušiem produktiem, jo tāda redz ir tā vecāku izvēle. Un tas, ka "taču nekādi salāti nemaz nav ēdienkārtē"nav bonuss, bet gan trūkums, ja uzturā netiek lietoti svaigi dārzeņi. Un tur minētais avokado - tas dažu minūšu laikā paliek brūns un nekāds vakums to neglābj. Glābt var, piemēram, citronu sula, bet tiešām nevaru iedomāties, cik ēdams būtu 3 dienu vecs sagriezts citronu sulā izmērcēts avokado.
tiešām ceru, ka vismaz bērnudārzā bērns tiek/tiks laists un tur dabūs siltu, veselīgu un svaigi gatavotu ēdienu... (t)
28.02.2019 15:54 |

Reitings 139
Reģ: 08.08.2018
Savem bērniem bieži ēdienu gatavoju 2 dienām, kas tur tāds? Džīzas, cik cimperlīgas te dažas.
28.02.2019 15:56 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Ir milzīga starpība, vai es veikalā nopērku gurķus, tomātus, papriku, fetas sieru un eļļu un tad mājās to visu sajaucu kopā un uzreiz apēdu, vai šādi salāti ir nostāvējuši 3 dienas

Starpības nav praktiski nekādas. Regulāri pērku grieķu salātus un sanāk apēst gan 2., gan 3. dienā, viens un tas pats. Man šķiet, ka tie paši cilvēki, kas šausminās par 3 dienām, regulāri ēd 3. dienas gaļu kafejnīcās un restorānos, un pat aci nepamirkšķina. Īpaši ja pasūtāt lazanju, carbonara u.tml. mērces - nu netika tas viss pagatavots ne pirms 20min, ne arī visdrīzāk tajā pašā dienā.
28.02.2019 16:00 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Ja man buutu divas istabas tajaa laikaa,kad beerni bija mazini,es buutu laikam loti laimiiga!Man bija viena istabina un virtuve,kuraa ieriikojaam vietu viena beerna gultinai arii.
Lasu ,ka te autorei nepietiek ar 2 istabaam, jaapaartaisa virtuve veel par istabu.Nespeeju iedomaaties taadu dziivi bez virtuves.Virtuve ir nepieciesama faktiski visu laiku.Lai kaa negribeetos visu dariit noteiktos laikos,reaalaa dziivee tas faktiski neizdodaas.Gribaas uzeest reizeem 5am,tad iedzert kaadu teeju loti veelu vakaraa,tad uzkost kaut ko pa vidu eedienreizeem uttKur veel visas slimosanas beerniem-taadas apauksteesanaas slimiibas,kur visu laiku ir jaavaara kas tads ar "garainiem"-bronhiitu gadijumos utt.Labi es negribu iecikleeties uz autores beerna slimosanu ,bet jo vairaak domaaju ,jo vairaak saprotu-ilgstosi tas nestraadaas...
Tiesi vakar aizdomaajos par to eediena pasuutiisanu uz maajaam.Vakar gribeejaam izmeeginaat pasuutiit vakarinas-nu kaut ko taadu interesantaaku,kaut ko taadu ,ko negatavojam biezi.Viss bija OK,viss bija garsiigs,bet man pietika ar so vienu reizi ,un vairaak to nedariisu.Sapratu,ka man vajag pasai ielikt to energiju eediena sagatavosanaa.Man taa ir terapija.
Es redzu cilveeku bez virtuves tikai taadaa gadijumaa,ja ir viens,visu dienu pavada darbaa un neeed maajaas gandriiz nekad,tad var dziivot taadaa studio varianta dziivokliitii.Noteikti neredzu taadu variantu gimenee ar beernu.
28.02.2019 16:14 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Jā daudzi ēdieni kļūst labāki un gardāku ar laiku, bet pareizi tos uzglabājot.
Saprotu ka kabans izcep lasi 3 dienām un uzglabā to arsevišā traukā ( teiksim ) prom no rīsiem ( kurus vispār nav ieteicams uzglabāt .
Taču tur sapakota jūs ēdienos tie paši rīsi ar gaļu un dārseņiem sulojas kopā.
Es kad gatavoju mērces 1-2 dienām katru dienu vāru svaigus graudaugus vai pastas utt... izņēmums ir kartupeļi.
28.02.2019 16:20 |

Reitings 3871
Ziile-es arii to iedomaajos.
28.02.2019 16:23 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
It kā virtuves esamība garantē svaigu ēdienu katru dienu. Tepat forumā kaut kad bija diskusija par ēdiena gatavošanas paradumiem, daudzi gatavo vairākām dienām. Es pati nespēju ēst sildītu, tāpēc neņemu līdzi pusdienas un parasti ēdu ārpus mājas vietās, kurām pati uzticos. Dažreiz arī brokastis, un vakariņas... bieži vien acu priekšā pagatavotu, svaigu ēdienu. Varbūt tāpēc es saprotu cilvēkus, kas pasūta, jo neredzu tur neko šausminošu.
28.02.2019 17:03 |

Reitings 3871
Donata -nekas sausminos jau tas nav,bet man ir gruuti iedomaaties,to dariit katru dienu ,un veel vairaakas reizes dienaa.
28.02.2019 17:08 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Trakāk ir, kad kojās pat olu sev neproti uzcept un draugu ballītē ar pārējiem gatavojot galdam ēdienu esi reāla nepraša.

Reāli ir tādi cilvēki, kas pat olu neprot uzcept, un viņiem arī ir augstākā izglītība :-D, draugi, sievas, un pat vīri un bērni. Ēst gatavošana, protams, ir noderīga prasme, bet nav tā, ka bez tās mūsdienās nevar iztikt :-D (un to saku es, kam virtuve ir piebāzta ar visādu tehniku un mūsmājās tiek gatavotas tādas lietas, ko parasti pērk gatavas, kā maize, makaroni un saldējums :D)
28.02.2019 18:33 |

Reitings 413
Reģ: 29.05.2016
Izskatās pēc ēdienu piegādes tīklu reklāmas, jo ļoti daudz tieši uzsvars ļoti spiežas cauri. Itkā nevarētu arī ko sabalansētu nopirkt barbora vai nuko un cenas pavisam citas.
01.03.2019 16:01 |

Reitings 5119
Donata, precēšana vai neprecēšana ir mazākā problēma. Trakāk ir, kad kojās pat olu sev neproti uzcept un draugu ballītē ar pārējiem gatavojot galdam ēdienu esi reāla nepraša.
nu nopietni?? :D
Man mamma ļoti bieži gatavoja un viņai tas ļoti patīk. kad es pārvācos dzīvot sākumā pie tagadējā vīra, arī nezināju, kā ola jāvāra - ka aukstā ūdenī jāliek un cik ilgi jāvāra. un?? :D taču ļoti ātri iemācījos un tagad labāk gatavoju par viņu. tā kā raķešu zinātne kaut kāda,ne?
un cik vīriešu uzauguši mammām, kuras gatavo, bet paši pat pelmeņus nevar uzvārīt :D
...
ja par autores situāciju - 2istabu dzīvoklī tiešām - ir gan vieta bērnam, gan vecākiem. un arī virtuvei :D bet nu katrs dara kā grib, man, protams, tas arī šķiet mazliet jokaini. food service ir ok, bet tas,ka vispār nav virtuves gan šķiet nepraktiski :)
01.03.2019 16:48 |

Reitings 5119
ai, tas bija quote! :D
Donata, precēšana vai neprecēšana ir mazākā problēma. Trakāk ir, kad kojās pat olu sev neproti uzcept un draugu ballītē ar pārējiem gatavojot galdam ēdienu esi reāla nepraša.
01.03.2019 16:49 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Kāds raksta bakalaura darbu vai uzņēmums veic izpēti. :D
Es neizvēlētos tādu servisu, jo:
1. Trīs dienas vecs ēdiens ir nepieņemami. Pat ja tikai dienu vecs- esmu uz garšām jutīga un jūtu arī kafejnīcās atsildītu, saldētu vai svaigi gatavotu. Man traucētu ēst vakardien gatavotas brokastis.
2. Garšas. Man negaršo nevienā ēstuvē 100% viss. Zupas mēdz būt par,sāļu vai asu. Par šķidru vai biezu. Pieminēto tofu- negaršo. Ir ēdieni, kuros nelieku sastāvdaļas, kas negaršo.
3. Tas ir dārgi. To pašu var lētāk. Saldētavas pilnas ar pusfabrikātiem, karsto ēdienu vitrīnas arī. Var iepirkties reizi 3 dienās.
4. Nav iespēja izvēlēties, ko ēst (sakārojas zupa vai salāti). Ko atved, tas jāēd.
01.03.2019 17:05 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Vēl nianse, ka strādājošam cilvēkam reāli vajag tikai brokastis un vakariņas, jo vairums pusdieno kafejnīcās. Brokastis var pagatavot arī istabā, vajag vien ledusskapi, nazi un šķīvi. Vakariņas- var mājupceļā nopirkt karstajā stendā. Brīvdienās vairums cilvēku dara kaut ko ārpus mājas un nereti arī ārpus mājas ēd.
01.03.2019 17:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits