Virtuve pārtop par istabu

Reitings 334
Reģ: 09.09.2015
Vēlos pastāstīt par savu jauno atklājumu
Ar draugu dzīvojam 2itabu dzīvoklī, bet pieteicās mazais un prasījās jau 3istabu dzīvoklis.
Sākām jau meklēt 3istabu dzīvokļus.... bet tad radās unikāla doma... pamēģināt virtuvi pārveidot par istabu un ēst sūtīto pārtiku, atstāt viesistabā tiaki mikroviļņu krāsni un tējkannu un viss.
Tā arī izdarījām. Un secinājumi p'ev vairāku mēnešu pārbaudes kā ir - iepriecinoši.
Sāksim ar to ka līdz šim pārtiaki tērējām ~250eur uz abiem un ārpus mājas ēdām 2-3x nedēļā... šobrīd ēdam sūtīto pārtiku pilnvērtīgas porcijas... atradām jēdzīgu piegādātāju un gatavaotāju.. uz pārtiku abiem šobrīd sanāk 600eur
Bet tas ir vienīgais mīnus... bet tik daudz plusi tagad radās ar šo gājienu..kas to atsver
1. nebija jāmaian dzīvoklis jo atradām iespēju ieviest 3. istabu.. attiecīgi aiztaupījām laiku un nerbvus un naudu pārvāšanās epopejai un jauna dzīvokļa meklēšanai. un 3istabu dzivokli ir parasti lielaki un dargaaki.. ari komunalie lizdartio butu lielaki
2. Kopšs mājās negatavojam ūdens patēriņš samazinājās pa 30% (naudas izteiksmē tie ir nepilni 10eur mēnesī)
3. Gāzes pievadu vispār varējām noslēgt (pāris eur mēnesī ietaupījums)
4. Kopšs negatavoju mājās mēnesī aiztaupu ~17-20h sava laika mēnesī
5. Edienu piegādā pie mājas durvīm.. attiecīgi aiztaupam mēnesī ~7-8h sava laika ko savlaik vazājāmies pa veikalu pērkot pārtiku un stāvot rindā + ceļš uz veikalu... un arī ~7eur mēnesī degviali ko tērējām braucot uz veikalu
6. Tākā mumjs nebija tvaika nosūcējs tagad nav jāvēdina regulāri māja pēc cepšanas virtuvē kad pilns ar dūmiem.
7. Ediens ko suitam ir sabalansets un grbetos domat edam veseligak un dazadaak neka agraak.. un ediens ir ertas karbinas ka viegli panemt lidzi uz darbu ja vajadzigs.
8. tagad beidzot varam rekianties ar konstantu sumu partikai nevis ka agrak sis cipars medz staigat jo redz reizem atlaides reizem neee...
28.02.2019 09:45 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Pamēģiniet iegūglēt "veselīga ēdiena piegāde" - uzreiz atrodas vairāki catering servisi- foodfactory, mfkitchen, thebeginnings - šie ir pirmie trīs. Ne tikai picu un suši Rīgā ir iespējams pasūtīt.
28.02.2019 12:43 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Manuprāt, viņa dzīvo ārzemēs, jo neliekas īsti atbilstoši cipari Latvijai.

Cipari nav nereāli (par piegādi runājot), jo LV tiešām eksistē pāris "veselīga un sabalansētā" ēdiena servisi, kuri sagatavo un piegādā uz mājam vai biroju attiecīgo ēdienu jau porcijās u.t.t. Pirms kāda laiciņa ar kolēgiem pļāpājot tiesi šo opciju apspriedām un vidējie aprēķini tādi arī sanāca - divu cilvēku ģimenei mēnesim tas tiešam izmaksā ap 600 EUR.
Bet - katrs jau dzīvo kā grib un māk, man šāds variants vispār nebūtu piemērots, jo ēdiena gatavošanu pārsvara tomēr izbaudu un daru to ar prieku + vēl - kas ar situācijām, kad jārīko kādas viesības/pasēdēšanas - tad ēdienu piegāde sanāk vispār oioioi, cik dārga. Protams, tas nav problēmjautājums, ja ienākumi to atļauj. Bet, attiecībā par bērna aspektu šajā visā... es laikam sliecos piekrist tām, kuras apšauba šāda modeļa ilgtspējību + sildīt ēdienu mikrenē vispār ir noziegums pret ēdienu un savu veselību (jā, es tieši tā domāju un jā, maksimāli izvairos no ēdiena sildīšanas mikrenē).
28.02.2019 12:44 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Kaut kāda troļļu tēma lai atdzīvinātu forumu :D
28.02.2019 12:49 |

Reitings 334
Nesaukšu precīzi no kurienes sūtam jo tad jau man piešūs reklāmu un tam nav arī nozīmes. Bet ir veselīgā uztura seviss (viens no Donata nosauktajiem).
Ēdienu kurjers piegādā līdz mājas durvīm man ērtā laikā ik pēc 3 dienām. Un konkrēti mums abiem ar vīrieti katram ir izvēlētas 4 maltītes dienā.
Pozitīvi tas ka liela dažādība, ik dienu un ik maltīti ēdam ko citu. Atkārtojas tikai ik pēc nedēļas.
Turklāt bonuss ka ēdiens ir jau sabalansēts un sadozēts cik konkrēti mumjs nepieciešams un ja vajadzīgs var izvēlēties arī teksim jau sadozētu un sabalansētu ēdienu tievēšanai vai tamlīdzīgi. Tāka ja vajag nav pat uztura speciālists jāalhgo lai sakārto uzturu konkrētam mērķim.
28.02.2019 13:15 |

Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Un kur glabājat to ēdienu 3 dienas?
28.02.2019 13:20 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://lilit.lv/forums/topic/214102-lielakais-pirkums/ Jahta kur palika, nodega:-O:-O:-O:-O
28.02.2019 13:24 |

Reitings 334
Viesistabā mums ir sekcijas sastāvā jau orgināli iekšā dzērienu mazais leduskapīts, tajā uzglabājam.
28.02.2019 13:25 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Trīs dienas stāvējis pagatavots ēdiens, kurš uzsildīts mikrenē - jā, nu tiešām, nevaru iedomāties neko veselīgāku... (t) Ja vien šis nav stulbs joks, tad es ceru, ka vismaz bērnam tiek normāls ēdiens, nevis trīs dienas nostāvējušies salāti.
28.02.2019 13:43 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Cerams, ka bērni nebūs jums meitenes. Ēst gatavošanas prasmes trūkums neglaimo, jo īpaši meitenēm..
Ja nebūtu bērnu, tad vienalga tak, lai dzīvo kā grib
28.02.2019 13:52 |

Reitings 334
freya
Edieni ir vakuma traukos! Un jau pēc noteikumiem var uzlbabāt max 72h
Tu tak ieejot veikalā pērkot jebkādu produktu nebūs 100% vienmēr taipašā dienā izgatavots un taipašā dienā arī noēsts uzreiz. No produktu uzlabāšanas nēesam pasargāti neviens pat ja viekalā nopērc un turpat pie kases noēd. Jo to cik tas produkts jau veikalā lgi stāvējis nevaram zināt.
28.02.2019 14:01 |

Reitings 334
Eva99
Te nav situācija ka neprot gatavot, esu visu mūžu gatavojusi ēdienus jo ilg laiku biju mājsaimniece.
Turklāt par to ēdienu agtavošanu bērniem, te vēl var padiskutēt jo zinu arī mammu kura tā aizraujas ar ēstgatavošanu saviem 2 bērniem ka pusi dienu pa virtuvi ņemas un ko dara bērni - sēž pie TV jo redz mamma nevar gatavot ēst un spēlēties pa smilškasti pagalmā vienlaikus
28.02.2019 14:03 |

Reitings 334
Turklāt ir visas iespējas ka ēdenu ved uz mājām kaut katru dienu.
28.02.2019 14:05 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Cerams, ka bērni nebūs jums meitenes. Ēst gatavošanas prasmes trūkums neglaimo, jo īpaši meitenēm.

Neviens neprecēs :'-( kāda jēga būt sievietei, ja nemāk gatavot, vai ne?

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Trauki, cerams, nav vienreizēji lietojami.

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Trollis vai nē, bet scenārijs nav nereāls. Kāds mans draugs izmanto līdzīgu ēdiena servisu minētajam, tikai nepasūta no kompānijas, bet ir atradis privātu pavāru. Kad īrējām kopā, viņš varēja neko negatavot mēnešiem ilgi. Ledusskapis vienmēr tukšs, tikai saldētava piebāzta ar porcijās sadalītu pārtiku uz visu nedēļu. Izskatījās garšīgi. Lai gan imho ir vienkārši iztikt pat bez jebkādas piegādes. Intensīvos darba periodos esmu ēdusi sviestmaizes brokastīs, pusdienas kafejnīcās, un vakariņām veikali ir pilni ar jau gataviem salātiem, kartupeļiem, gaļu, saldētām picām, mikroviļņu ēdienu utt. utt. Vienīgais iemesls, kura dēļ imho minimālistiska virtuve tomēr ir jāintegrē kaut kur dzīvojamajā platībā, ir higiēna. Es negribētu mazgāt traukus tualetē, ne arī ēst pie kāda, kurš to dara.
28.02.2019 14:06 |

Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Saprastu, ja būtu vienistabas dzīvoklis, lai pārveidotu virtuvi, bet 2 divistu dzīvoklī ir istaba gan vecākiem, gan bērnam.:-D
28.02.2019 14:24 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Nav runa, vai Nwe Feline pati proti gatavot. Runa ir par to, va būs, kur savas prasmes ēdiena gatavošanā iemācīt bērnam.
Donata, precēšana vai neprecēšana ir mazākā problēma. Trakāk ir, kad kojās pat olu sev neproti uzcept un draugu ballītē ar pārējiem gatavojot galdam ēdienu esi reāla nepraša. Protams, par ēdiena gatavošanu citiem, kas to arī neprot nebūs ne runas (piemēram, bērns - kāds, kuru pieskati vai pat savs). Un čaļiem arī ēst gatavot neprasme sievietei arī nešķiet nekāds bonus - tā nu tas realitātē ir.
28.02.2019 15:03 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Es vannas istabu pārveidoju par istabu, tagad *iršu circle K, bet mazgājos sporta zālē. Ļoti izdevīgi un ērti. Ūdens ietaupās un vaira nav “piedirstā ceriņkrūma” smarža uz mirkli šajā telpā. Tagad ir ceriņkrūms vulgaris :)
28.02.2019 15:06 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Donata.
Paldies. Uz ātro Iemetu aci.
Viss jau būtu ok, ja nebūtu jābūt regulāram klientam. - tā teikt visu laiku esi piesaistīts pie ēdināšanas uzņēmuma un uz restorānu netiec :-)
Bet nu lai jau būtu.
Kas attiecas uz lapu salātiem. Tie pagatavoti ir jāapēd 2h - 12h savādāk tie maina izskatu un garšu.
Veikalā vakuma protams var stāvēt ilgi.
28.02.2019 15:13 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Tu tak ieejot veikalā pērkot jebkādu produktu nebūs 100% vienmēr taipašā dienā izgatavots un taipašā dienā arī noēsts uzreiz.

Ir milzīga starpība, vai es veikalā nopērku gurķus, tomātus, papriku, fetas sieru un eļļu un tad mājās to visu sajaucu kopā un uzreiz apēdu, vai šādi salāti ir nostāvējuši 3 dienas - pat ja, piemēram, salātu mērce ir atsevišķā trauciņā, sagriezti dārzeņi tāpat apvīst/apkalst, ja stāv 3 dienas. Ne velti dārzeņiem ir miza, kas ļauj ilgāk saglabāt svaigu to, ka ir iekšā. Tāpat man grūti iedomāties, ka varētu ikdienā ēst gaļu, zivi, kas ir pagatavota pirms 3 dienām.
28.02.2019 15:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits