Bērnam pēc it kā vēdervīrusa (bet man aizdomas, ka ir cita problēma ar gremošanas sitēmu) tiek ieturēta diezgan stingra diēta, jo nevar lietot piena, skābpiena produktus, svaigus augļus, dārzeņus, maizi (barankas drīkstot), protams ceptu ēdienu, olas un produktus, kas pūš vēderu. Mans sīcis neēd griķus, vārītus katrupeļus drīkst dot miksējot ar citiem (citus dārzeņus īsti neatzīst). Drīkst termiski apstrādātus dāzeņus, rīsus, griķus, liesu vieglu gaļu. Ko vēl varētu dot?
Par cik mūsu ģimenē nekad nav bijušas nekādas gremošanas sitēmu problēmas, tad esmu diezgan nezinoša ko tad viņam drīktētu gatavot ņemot vērā produktus, kas viņam negaršo un ko tā kā šobrīd ārsts neiesaka.
Varbūt kādai ir pieredze ar tādu šauru ēdienkarti? Jo man liekas ka rīsus un sautētu vistas fileju ēst jau otro nedēļu ir tik pat slikti kā neēst vispār. Vai drīkst bezlaktozes produktus, vai drīkst kaut kādas brokastu pārslas? Zupas arī viņam vāru, bet 3x dienā jau zupas neēdīs. Vakar pamēģināja biezpienu, pēc tam sāka sāpēt vēders :(
kamēr gaidam vizīti pie gastro.. daktera, iesakiet ko viņam varētu gatavot ēdienreizēs?