Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Dzīve Vācijā

 
Reitings 74
Reģ: 28.02.2014
Sveikas! :-)
Plānos ir dzīve Vācijā ( vīram labs darba piedāvājums), tāpēc interesē viss par un ap. Vairāk interesē dzīve mazākās pilsētās. Kā gāja ar valodas apguvi? Īres maksa, komunālie. Pārtika un apgērbs cenas zińā. Kādi cilvēki? Kāda attieksme pret iebraucējiem, kuri būsim mēs. :-P Cik degviela maksā? Noderēs jebkāda informācija, lai ir kaut kāds priekšstats par situāciju tur. :-)
20.02.2019 16:09 |
 
Reitings 302
Reģ: 12.02.2016
Bijusī kolēģe aizbrauca strādāt. Ir dzirdētas tikai un vienīgi pozitīvas lietas. Ja ir darbs, nevis vienkārši laimes meklētājs, skatās ļoti pozitīvi.
Ir ļoti būtisks aspekts - valoda. Vācieši kā kārtības mīlētāji to ļoti ņem vērā, īpaši darba attiecībās. Bez tiešām labām valodas zināšanam būs grūti. Ļoti ieteiktu Latvijā gatavoties, cik vien var. Uz vietas tas, protams, būs dārgāks. Viss, kas saistīts ar izglītību, izglītošanos ir dārgāks.
Papīriem, līgumiem utt. vienmēr par visu jabūt perfektā kārtībā.
Dzīvošana. Var būt vietas, kur prasa darba līgumu uzrādīt ar vismaz 3 nostrādātiem mēnešiem, lai varētu īrēt. Par šito jau noteikti vīrs ar darba vietu par parunāt. Cenas īrei nav kosmiskas. Algas - īres cenu attiecība ir labāka kā Latvijā. Apģērbu izpārdošanās, autletos var atrast kvalitatīvāku un lētāku kā Latvijā, ne velti baltieši dodas iepirkšanās tūrēs uz Vāciju. Cenas pārtikas veikalos pārsniedz Latviju tikai nedaudz, kafejnīcas, restorāni gan izmaksā vairāk, īpaši alkohols un īpaši - labs.
Benzīns dārgāks par kādiem 20 %.
Es laikam pirmo mēnesi atrastu kādu pagaidu dzīvesvietu(kaut vai hotelis, airbnb), varbūt lai vīrs runā par to ar darba vietu kā iedzīvošanās paketi sākumā, kaut vai izdevumus ieturot no algas. Un tikai tad, saprotot kāda situācija ar rajoniem, cenām, darba vietu meklētu ko permanentu.
Ko pati tai Vācijā grasies darīt, kas vīram par sfēru, kurš reģions?
20.02.2019 17:09 |
 
Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Ja meklēsi dzīvesvietu caur ağentūru, tad jā, var paprasīt pat bankas izrakstus par pusgadu uzrādīt.
Tiešie saimnieki dievina lielas priekšapmaksas, cilvēki LV valodas vidē raksta, esot aizliegts par daudz priekšapmaksu prasīt.
Attieksme, ja nekliegsi Allahu Akbar, tad jau būs pozitīvi, interesēsies par vidi, ne vispirms pabalstiem, arī savādāk.
Ir darbi, kur var strādāt tikai ar angļu valodu, bet tad ir jābūt daudzu faktoru sakritībai.
Ir tur savi mīnusi, bet Vācija man patiktu labāk nekā ASV, Kanāda, Austrālija, Jaunzēlande vai U.K.
Priekš sevis, pat ja darbs angļu valodas vidē, vāciski vajadzētu iemācīties.
Vācijā es nestrādāju, bet ir pabūts uz intervijām, kur viss notika tikai angliski.
Vācija, Dānija, Francija man patiktu daudz labāk nekā dzīvot U.K. Attieksmes dēļ, Vācieši grib vairāk ilgtermiņā darbiniekus, nevis uz īsu laiku, vienlaikus melojot ka ausis kust ( U.K tas nav retums ).
Darbavietai būtu jāpalīdz ar mitekļa atrašanu, ja laba firma ar vārdu iedod dokumentu, ka esi viņu darbinieks, tas ir labāk nekā censties pierādīt ka strādā Vācijā jau 3 mēnešus or smth.
Viena vieta teica, ka viņiem ir dienesta dzīvoklis tai vakancei, otrā pateica par vajadzību 3 mēn īri iemaksāt saimniekam, kuru šo algots ağents atradīšot.
Par mazām pilsētām neko nezinu teikt.
20.02.2019 18:33 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits