Ja meklēsi dzīvesvietu caur ağentūru, tad jā, var paprasīt pat bankas izrakstus par pusgadu uzrādīt.
Tiešie saimnieki dievina lielas priekšapmaksas, cilvēki LV valodas vidē raksta, esot aizliegts par daudz priekšapmaksu prasīt.
Attieksme, ja nekliegsi Allahu Akbar, tad jau būs pozitīvi, interesēsies par vidi, ne vispirms pabalstiem, arī savādāk.
Ir darbi, kur var strādāt tikai ar angļu valodu, bet tad ir jābūt daudzu faktoru sakritībai.
Ir tur savi mīnusi, bet Vācija man patiktu labāk nekā ASV, Kanāda, Austrālija, Jaunzēlande vai U.K.
Priekš sevis, pat ja darbs angļu valodas vidē, vāciski vajadzētu iemācīties.
Vācijā es nestrādāju, bet ir pabūts uz intervijām, kur viss notika tikai angliski.
Vācija, Dānija, Francija man patiktu daudz labāk nekā dzīvot U.K. Attieksmes dēļ, Vācieši grib vairāk ilgtermiņā darbiniekus, nevis uz īsu laiku, vienlaikus melojot ka ausis kust ( U.K tas nav retums ).
Darbavietai būtu jāpalīdz ar mitekļa atrašanu, ja laba firma ar vārdu iedod dokumentu, ka esi viņu darbinieks, tas ir labāk nekā censties pierādīt ka strādā Vācijā jau 3 mēnešus or smth.
Viena vieta teica, ka viņiem ir dienesta dzīvoklis tai vakancei, otrā pateica par vajadzību 3 mēn īri iemaksāt saimniekam, kuru šo algots ağents atradīšot.
Par mazām pilsētām neko nezinu teikt.