Vai tas ir piedienīgi

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Man ir 27 gadi, vasarā plānoju vilkt īsus džinsa šortiņus. Nu ne gluži tādus, kas atsedz dibena bulciņas, bet īsus kā mini. Ir tādi vairāki, patīk šis apģērba gabals. Velku kopā ar vai nu augstpapēžu kurpēm (visbiežāk) vai kedām.
https://www.forever21.com/eu/shop/catalog/product/f21/bottom_shorts-denim/2000274883
Kājas normālas, nav resnas, drīzāk tievas, ikdienā eju uz sporta zāli. Bet mana draudzene vienaudze saka, ka šis nu ir vecums, kad jāizbeidz skraidīt apkārt šortiņos. Jāvelk kleitas, svārki, šorti, kas krietni nosedz dibenu, un kuru maliņa sniedzas gandrīz līdz celim vai celim. Šortiņi jāatstāj pusaudzēm un 20 gadniecēm. Es it kā piekrītu un it kā nepiekrītu. Tagad aizdomājos - vai tas, ka gribu vilkt īsus šortus 27 gados, norāda, ka es īsti neapzinos savu vecumu un tajā pieļaujamās normas? Man ir brīvais darba laiks, katru dienu uz darbu neeju, šortus domāju vilkt ikdienā, staigājot pa Rīgu, braukājot apkārt ar mašīnu, risinot darba jautājumus neformālā gaisotnē, ejot uz kino, satiekoties ar draudzenēm, apmeklējot zobārstu, kosmetologu, tusiņu utt. Ja ir oficiālāki pasākumi, protams, apģērbjos formālāk.
Jāpiebilst, ka manai draudzenei ar augumu viss ok, vienkārši tāda ir viņas nostāja - mūsu vecumā vilkt īsus džinsa šortus ir visai nepiedienīgi. Kā jums šķiet?
17.02.2019 14:15 |

Reitings 119
Reģ: 24.01.2019
*spilgti zaļām džinsa biksēm
17.02.2019 21:34 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
nēsāt jau var, bet es gan jau pasmietos un padomātu, ka tā sieviete, kas atnākusi saplēstos džinsa šortos kopā ar kurpēm risināt ar mani kā klientu darba darīšanas ir vai nu bosa piegulētāja, vai kliedz pēc uzmanības, vai īsti neprot atšķirt darbu no brīvā laika pavadīšanas. Arī, ja tā nav biznesa/banku/ekonomikas nozare, bet kaut kas vienkāršāks kā projektu vādītāja tipogrāfijai, puķu veikalam whatever :D katrā ziņā labu iespaidu neatstātu. :D gribi vilkt šortus - ir arī solīdāki veikalos.
manuprāt, tādi šorti ir piemēroti ārpus darbam un brīvā laika pavadīšanai.
17.02.2019 21:36 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Mykonos, nē, jau vairākus gadus nestrādāju skolā. :-)
17.02.2019 21:39 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Kādi aizspriedumi. Re kur mūsu ministre Reizniece, viņai laikam uz festivālu vajadzēja bikškostīmā iet

Tas nenozīmē staigāt lietišķā kostīmā, bet to pieskaņot apakšveļu tērpam ir pašcieņas jautājums. Viņas kleitai nav ne vainas, bet krūšturi varēja arī nedemonstrēt.
17.02.2019 21:47 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Nesaprotu, kāds vispār sakars autores ieliktajiem šortiem ar "dibenā ierautiem šortiem". Ja šorti nav līdz celim, tad ir ierauti dibenā?
Man ir virs 27, brīvajā laikā staigāju šortos, mācu studentus Rietumeiropas top augstskolā, esmu doktora darba izstrādes beigu posmā, neviens vēl nav šausmās noģībis, neesmu atlaista.
17.02.2019 21:59 |

Reitings 28
Reģ: 21.10.2017
Darba sporta svētkos redzēju bulciņšortus dzīvē. Augums un vecums meitenei atļāva tādus valkāt, veselais saprāts tomēr kliedza, ka tā nav vieta, kur tos nēsāt.
Par jebkuriem citiem šortiem - ja Tev ir ērti un netraucē, valkā. Visticamāk, ja jutīsi klientu/partneru/kolēģu attieksmi, iespējams sapratīsi, ka tas nav īstais darba apģērbs. Brīvajam laikam - kāpēc ne?!
17.02.2019 22:00 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
nēsāt jau var, bet es gan jau pasmietos un padomātu, ka tā sieviete, kas atnākusi saplēstos džinsa šortos kopā ar kurpēm risināt ar mani kā klientu darba darīšanas ir vai nu bosa piegulētāja, vai kliedz pēc uzmanības,

Ha ha smieklīgi. Tādu viedokli vēl nebiju iedomājusies. :-)
..
Īsti nesaprotu gan, kāpēc runa ievirzījās par iešanu uz darbu šortos? Ja strādātu birojā, vai jebkādā vietā, kur jātup no astoņiem līdz pieciem, visticamāk šortus nevilktu, vai ja man būtu kaut kādas biznesa tikšanās. Jau rakstīju, ka man ir brīvais darba laiks, katru dienu uz darbu neeju. Atkārtoju:
, šortus domāju vilkt ikdienā, staigājot pa Rīgu, braukājot apkārt ar mašīnu, risinot darba jautājumus neformālā gaisotnē, ejot uz kino, satiekoties ar draudzenēm, apmeklējot zobārstu, kosmetologu, tusiņu utt. Ja ir oficiālāki pasākumi, protams, apģērbjos formālāk.
. Risināt darba jautājumus neformālā gaisotnē nozīmē ieskriet kādā no darba objektiem kaut ko nofočēt, saskrieties dienas vidū ar kolēģi uz kafiju, sēdēt vasaras dārzā pie laptopa un strādāt no turienes.
.
Tāda sajūta, ka dažas nespēj vai negrib uztvert to, ko es stāstu, primārais izdomāt, ka es ar pliku pakaļu eju uz darbu, un tas ir smieklīgi un kaunpilni :-D
Nē. Runa ir par džinsa šortiem. Ikdienā. Brīvajā laikā vai kā, nezinu, kā to nosaukt. Nu ne jau visi iet uz darbu katru dienu uz konkrētu iestādi, un ne jau visiem ir biznesa tikšanās.
Man ir arī klasiskas un solīdas drēbes, kuras velku pēc nepieciešamības. Diskusijas tēma drīzāk bija, vai ir tāds vecums, kuram iestājoties, vairs nav piedienīgi vilkt īsus džinsa šortus. Nevis, vai ir ok ar džinsa šortiem iet uz darbu, piedalīties biznesa tikšanās ;-)
17.02.2019 22:06 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Jā.. uzreiz skaidrs, kurām ir lielas dirsas un nesmukas kājas.
17.02.2019 22:07 |

Reitings 3934
Tāda sajūta, ka dažas nespēj vai negrib uztvert to, ko es stāstu, primārais izdomāt, ka es ar pliku pakaļu eju uz darbu, un tas ir smieklīgi un kaunpilni

Ja tu tēmu uztaisīji, lai saņemtu apstiprinājumu, ka drīkst vilkt, tad, protams, kaitina pretēji viedokļi :D
Šortus, protams, var vilkt ja esi mājās, savā pagalmā. Bet drasēt apkārt pa pilsētu, iet uz kino, uz kafejnīcu, nu jā, ir kā ir pēc zināma vecuma. Aizliegts nav, bet laba gaume tā arī nav.
Iesaku kādreiz pavērot šortu nēsātājas- pusaudzēm, jaunietēm izskatās labi, bet sievietēm ap 30 pat uz ļoti slaidām kājām saules staros ir redzams celulīts. Saule izgaismo tā, kā neviena lampa uzlaikošanas kabīnēs.
Man, personīgi, šķiet, ka,šorti ir bērnu apģērbs, tāpat kā kombinezoni :D Ok, vēl pusaudzēm un jaunietēm (ne visām) izskatās ok, bet pieaugušām sievietēm...hmm... Nu laikam tas ir kā ar divām bizēm. Cita arī 60 gados pin un jūtas jauna meitenīte :D
17.02.2019 22:20 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
kā no nekā var uztaisīt 5 lapu garu apspriešanu :D
17.02.2019 22:20 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Akjelcikvar, šis ir pļāpu forums, šuššš, neliedz prieciņu :-D...
17.02.2019 22:24 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Godīgi sakot, mana mamma savos 60 gados ir progresīvāka savos uzskatos par Viedo Minku. :-D
17.02.2019 22:27 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
nu, man nav ne lielas dirsas, ne nesmukas kājas :D tā kā ar fitnesu esmu uz Tu, ir arī presīte :D
piedienīgi vai nepiedienīgi, katram par to sava versija. cik cilvēku, tik viedokļu, mazāk par to uztraucies un vnk velc tos šortus, ja tu pati gribi. cilvēki šeit izsaka savu nesvarīgo viedokli, tai skaitā es arī. Katrs tāpat domās ko gribēs, ja tas neuztrauc, tad pilnīgi vienalga.
17.02.2019 22:31 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
protams, kaitina pretēji viedokļi
Tiešām nemanīju, ka Londai kaitinātu pretēji viedokļi, viņa vienkārši atgādina savu jautājumu, kas ir diezgan skaidrs (manuprāt) - vai ir piedienīgi viņas vecumā, nevis, vai viņas amatam tas piedien, vai nē, vai darba videi.
17.02.2019 22:32 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es domaaju ,ka sortinus var neesaat pat peec 60 gadiem,bet ir jaabuut smukaam kaajaam,augumam.
Ja sieviete ir jauna ,slaida, ar smukaam kaajaam,tad es pat ieteiktu staigaat vasaraa tikai sortinos!Tur jau taa lieta,ka ir darbs gandriiz katru dienu ,kur jaaiet taa zoliidaak tomeer ,un kaapeec briivaa laikaa no darba, nevareetu paraadiit sevi,kaa veelaas.
27 gadi-tas bija skaists laiks,kad es neesaaju visu ko vien veeleejos,arii sortinus vasaraa Latvijaa!(l)Es sortinos staigaaju arii veel 37 gados Latvijaa!
17.02.2019 22:34 |

Reitings 3934
vai ir piedienīgi viņas vecumā, nevis, vai viņas amatam tas piedien, vai nē, vai darba videi.

Pārdevēja, slimnieku kopēja, skaistum kopšanas industrijas pārstāve, māksliniece, radošas profesijas pārstāve, utt- droši var vilkt, ko vien vēlas līdz pat 90 gadu vecumam. Kā vēlas, tā staigā, nevienu tas neuztrauc.
Bet, ja cilvēkam ir nopietna profesija, tad arī brīvais laiks uzliek zināmus rāmjus, ja cilvēks vēlas, lai viņu uztver nopietni.
Tāpēc jā, profesijai ir nozīme.
17.02.2019 22:40 |

Reitings 3871
Viedaa minka-piekriitu ,ka darbaa nevar ierasties gandriiz nekur iisos svaarcinos,sortos,bet aarpus darba tacu cilveekam ir briiviiba...
17.02.2019 22:44 |

Reitings 3871
Kaapeec cilveeku nevar uznemt nopietni ,ja staigaa sortos?
17.02.2019 22:45 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Bet nu ja padomā, nu un, ja arī saules staros mazliet ir celulīts? Tāpēc vilkt tikai bikses vai maxi kleitas? Arī kaut kā pārspīlēti.
17.02.2019 22:55 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015

Bill Gates
17.02.2019 22:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!