Vai tas ir piedienīgi

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Man ir 27 gadi, vasarā plānoju vilkt īsus džinsa šortiņus. Nu ne gluži tādus, kas atsedz dibena bulciņas, bet īsus kā mini. Ir tādi vairāki, patīk šis apģērba gabals. Velku kopā ar vai nu augstpapēžu kurpēm (visbiežāk) vai kedām.
https://www.forever21.com/eu/shop/catalog/product/f21/bottom_shorts-denim/2000274883
Kājas normālas, nav resnas, drīzāk tievas, ikdienā eju uz sporta zāli. Bet mana draudzene vienaudze saka, ka šis nu ir vecums, kad jāizbeidz skraidīt apkārt šortiņos. Jāvelk kleitas, svārki, šorti, kas krietni nosedz dibenu, un kuru maliņa sniedzas gandrīz līdz celim vai celim. Šortiņi jāatstāj pusaudzēm un 20 gadniecēm. Es it kā piekrītu un it kā nepiekrītu. Tagad aizdomājos - vai tas, ka gribu vilkt īsus šortus 27 gados, norāda, ka es īsti neapzinos savu vecumu un tajā pieļaujamās normas? Man ir brīvais darba laiks, katru dienu uz darbu neeju, šortus domāju vilkt ikdienā, staigājot pa Rīgu, braukājot apkārt ar mašīnu, risinot darba jautājumus neformālā gaisotnē, ejot uz kino, satiekoties ar draudzenēm, apmeklējot zobārstu, kosmetologu, tusiņu utt. Ja ir oficiālāki pasākumi, protams, apģērbjos formālāk.
Jāpiebilst, ka manai draudzenei ar augumu viss ok, vienkārši tāda ir viņas nostāja - mūsu vecumā vilkt īsus džinsa šortus ir visai nepiedienīgi. Kā jums šķiet?
17.02.2019 14:15 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Šortus var vilkt jebkurā vecumā, bet attiecīgi vasarā un ar kedām, sandalēm, iešļūcenēm. Noteikti ne ar augstpapēžu kurpēm un ejot kaut kur, kas nedefinējas pie brīvā laika.
17.02.2019 19:36 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Tāds ir vispārpieņemtais noteikums: ja atsedz kājas, nosedz augšu un nevelc augstpapēdenes. Nav gaumīgi um viss.
Otrs. Priekš kam akcentēt tā savu figūru? Patīk,ka skatās virsu? Man nav saprotama lieka atkailināšanās.
P.s. Gaumīgi izskatījās auduma šorti te linkos.
17.02.2019 20:06 |

Reitings 178
Reģ: 31.01.2018
Nu es nevilktu ne 20.gados, ne 40. Bet ja Tu tā vēlies- droši!(l)
17.02.2019 20:08 |

Reitings 689
Man patīk šāds stils, konkrētāk 3. fočene. Arī lieku brūnas ādas jostu un ir vairākas tādas blūzītes.
http://wholesomefashion.blogspot.com/2013/05/jean-shorts-and-heels.html?m=1
Tiešām nezināju, ka nevar vilkt džinsa šortus ar papēžiem, jo eksistē tāds vispārpieņemtais noteikums.
17.02.2019 20:16 |

Reitings 689
Priekš kam akcentēt tā savu figūru? Patīk,ka skatās virsu? Man nav saprotama lieka atkailināšanās.

Tāpēc, ka vasarā ir forši nestaigāt garajās biksēs. Ar šortiem kājās jūtos ērti, nav karsti, varu arī braukt ar ričuku, kad vien ienāk prātā (tad gan bez papēžiem). Manuprāt, daudzi cilvēki vasarā atkailina rokas, kājas.
17.02.2019 20:19 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Otrs. Priekš kam akcentēt tā savu figūru? Patīk,ka skatās virsu? Man nav saprotama lieka atkailināšanās.
Varbūt ne gluži ‘patīk, ka skatās virsū’, bet nav problēmu, ja kāds atskatās? Un ir vēlme vilkt to, kas piestāv, vismaz konkrētajām cilvēkam liekas, ka piestāv?
17.02.2019 20:23 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
tie 5 cm šortu vai svārku garumā var mainīt visu, bet karstuma ziņā viņi nemainīs neko :-P
Nedomāju, ka minka ar statusu te domāja bankas prezidenta vai orklas akcionāra statusu. Statuss ir jebkurai publiski vai profesionāli atpazīstamai personībai. Man nāk prātā Feja (tā, kas dekorē) - vienmēr nosvērta, vienmēr savā stilā un ar savu izskatu prezentē to, ko dara. Un viņai pat mute nav jāver vaļā. Bet ja viņa publiski figurēs ar pēcpusē ierautiem apdriskātiem šortiņiem, kas viņu nopietni uztvers? Paskatieties uz Didriņu - nu kas viņu nopietni uztver ar tiem miņukiem un kopskatu? Bet nu meičuks jau jauns, varētu jau it kā nepiesiet statusu. Bet piesienam ;-)
17.02.2019 20:42 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Skiet, tikai Latvija kada var izdomat, ka dzinsa sortini vai sortini vispar pec 27 ir "no no".
Pievienojos tam , kas uzskata, ka var vilkt visu, ja/kamer augums atlauj.
Isi sortini (dibenu neatsedzosi, lai kada te neparprot :-D)+ 10cm papezi ir mans vasaras brivdienu outfits, jo man ir izcilas kajas un uzskatu, ka jebkurai sievietei ir tiesibas izradit to, ko daba devusi.
Uz darbu sorti man nav pienemami, jo stradaju nopietna industrija, bet arpus darba laika: If you have got it - flaunt it!
17.02.2019 20:53 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Man tie džinsu šorti ar blūzi liekas noiets etaps, neko diži gaumīgu tur neredzu, es tādus šortus redzu tikai kā brīva laika apģērbu, ne kombinācijā ar blūzēm un žaketēm un augstpapēdenēm. Ir tomēr taču arī daudz citu šortu veidu, kas šajā kombinācijā piem ar blūzi utt izskatītos labi. Bet tas sakombinētais ikdienišķais ar formālo liekas kā "es mēģinu izskatīties stilīgi, bet man nesanāk".
17.02.2019 20:54 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tad šeit jājautā - kas ir statuss? Cilvēks uzvelk apģērbu - ir statuss, a kad jārunā pa tēmu - ņifiga, tik vien kā apģērbs, kurš vēsta statusu.. Un priekš kam tas??
Es labāk uzvelku īsos balerīnsvārkus un izskatos pēc mazas meitenes, jo mans statuss ir prāts, tas, ko es spēju izdarīt, nevis vizuāli parādīt. Ļoti nepatīk šie "statusa" cilvēki.

Ir profesijas, kurās nav "statusa", piemēram, visas mazkvalificētās profesijas. Bet ja tu esi, piemēram, nozarē labi atpazīstama juriste, zvērināta, advokāte, tiesnese vai kādas citas nozares profesionāle, negribēsi staigāt brīvajā laikā ar dibenā ierautiem šortiem, jo būs neveikli uz ielas sastapt kolēģus vai nozares speciālistus. Latvija nav tik liela, lai varētu palikt "neredzams". Tiesnese, kas pa pilsētu skraida puspliku pakaļu špiļkās pabojās savu reputāciju, ka darbu dara ok, bet nu ar putniem :-D
17.02.2019 20:58 |

Reitings 689
Peekaboo
Bet tas sakombinētais ikdienišķais ar formālo liekas kā "es mēģinu izskatīties stilīgi, bet man nesanāk".

Nu jā, laikam tāda garlaicīga stila ziņā esmu. Bet izskatīties stilīgi gan necenšos, vispār nesekoju modei. Velku to, kas, manuprāt, man piestāv.
17.02.2019 21:03 |

Reitings 689
Nepiekrītu. Mana profesija nav mazkvalificēta, taču birojā katru dienu nesēžu, strādāju no mājām, kaut mežā no celma, un pelnu ļoti labi.
17.02.2019 21:06 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Man jau liekas, ka tiesneši un tml.paši apzinas savu statusu un gērbjas atbilstoši. Bet pārējie jau brīvajā laikā var gērbties nepiespiestāk un nevienu tas baigi neinteresē. Protams, ja nav tā, ka visiem acīs krīt kaut kas specifisks
17.02.2019 21:10 |

Reitings 689
Galu galā nonācu pie secinājuma, ka pakļaušos vairākuma viedoklim, un staigāšu ar tiem šortiem un vēl komplektā ar augstpapēdenēm. Nu ir man tās kājas slaidas un skaistas, īsi džinsa šorti patīk, papēži patīk, un par tiesnesi arī nestrādāju. Bet interesanti apzināties, ka tiešām daudzas domā tāpat kā mana draudzene. Tātad patiesība ir kaut kur pa vidu.
17.02.2019 21:12 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Nepiekrītu. Mana profesija nav mazkvalificēta, taču birojā katru dienu nesēžu, strādāju no mājām, kaut mežā no celma, un pelnu ļoti labi.

Ar mākslu, kultūru vai izklaides jomu saistītās profesijās arī nav "statusa" tā, kā es to attiecinu uz ģērbšanās stilu. Ir nozares un amati, kuri ir nopietni un tajos jāstrādā nopietniem un atbildīgiem cilvēkiem. Ir amati, kuri uzliek zināmus ierobežojumus arī brīvajam laikam. Ir pat amati, kuros jau sludinājumā norādīts- meklē cilvēku ar nevainojamu reputāciju. Cilvēks, ko sabiedrība vai nozare labi pazīst ne tikai pēc darbiem, bet arī pēc sejas, nevar atļauties brīvajā laikā dzert bāros līdz nemaņai, plika dejot uz bāra letes, staigāt pa ielu caurās tīkliņzeķubiksēs zem džinsa šortiem, kas nenosedz otrus vaigus. Ja tas ir prestižs uzņēmums vai nopietna iestāde, šādam cilvēkam var darbu atteikt jau pārbaudes laikā vai nemaz nepieņemt darbā, ja šīs stila pērles ieraudzīs FB. Nopietnos uzņēmumos katrs darbinieks ir uzņēmuma vizītkarte un apģērbs ir daļa no tā.
Ja rok dziļāk, tad sievietes grib būt maksimālo seksīgas līdz +/- 30, jo viņām vēl nav nekādu īpašu sasniegumu ar ko izcelties, identificēties. Tad dominē zemākie instinkti- vairošanās. Kad cilvēks kaut ko ir sasniedzis, tad cilvēks identificējas ar saviem sasniegumiem (piemēram, cienījama savas nozares profesionāle nevis seksīgais zaķis Maijiņa). Ja cilvēks arī pēc 30+ pārspīlēti izceļ savu seksualitāti, tas izskatās vulgāri, lēti un prasti. Starp sievišķīgu eleganci un seksīgumu ir liela starpība. Otrais ir piedodams tikai pusaudzēm un jaunietēm līdz ~30.
17.02.2019 21:21 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Piekrītu Viedajai Minkai.
Man kolēģi, piemēram, atlaida, jo mūsu klienti bija viņu totāli piedzērušos redzējuši klubā. Praktiski vārtoties pa zemi. (s)
Tādi kolēģi nenes labu slavu kolektīvam. Un piekrītu, ka ir amati, kur arī brīvdienā nevar atlaist kā gribētos.
17.02.2019 21:25 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Ja bulciņas nespīd ārā, tad varbūt ir OK tie šorti, bet ne ar augstpapēdenēm un ne darbā. (ja vien tā nav kolektīva pasēdēšana zaļumos). Kaut gan... Arī tad es tādus nevilktu. Kolēģi ir kolēģi. Vienā darbā bija tā, ka svētkos taisīja kolektīvo pasēdēšanu pirtī. Omg! Nekad tā i negāju. Iedomājos tos 50+ kolēģus - vīriešus, pirtī. Brr! :-|
17.02.2019 21:29 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Kādi aizspriedumi. Re kur mūsu ministre Reizniece, viņai laikam uz festivālu vajadzēja bikškostīmā iet:-D
17.02.2019 21:31 |

Reitings 119
Reģ: 24.01.2019
Kristīna, tu strādā skolā?
Kad es mācījos vidusskolā, mūsu klases skolotāja bija jauna sieviete, ko bieži jauca ar skolnieci un viņa jau uzreiz pateica visiem, ka ir jauna un tusēs, kur un kā grib. Neredzēju pret viņu sliktu attieksmi no vecākiem vai skolēniem, nezinu, kā tur ar kolēģiem bija, bet arī nešķita, ka kāds slikti skatītos uz viņu. Protams, pa grīdām es viņu neredzēju, bet ar alkoholu rokās klubă gan.
Tāpat es esmu redzējusi tiesnesi, kas staigā ar zaļām biksēm darbā, juristi, kas dejo pole dance - neredzēju atšķirības pārējo attieksmē pret viņām.
17.02.2019 21:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!