Domāju, ka vari pieteikuma/motivācijas vēstulē tā, starp citu, norādīt, ka šobrīd atrodies ārzemēs, līdz ar to Tev ērtāk būtu, ja darba intervija notiktu
Skype. Pie reizes arī norādi plānotos laikus, kad varētu uzsākt darba attiecības.
Arī, pēc jūsu pieredzes, pēc darba sludinājuma publicēšanas/intervijas, cik ātri parasti jāsāk darba attiecības?
Ir ļoti dažādi. Parasti jau intervijās vienojas, kad varētu un būtu vēlams uzsākt darba attiecības.
Kad pati tik tikko meklēju darbu, pieteikuma vēstulē uzreiz arī norādīju, ka darba attiecības varēšu uzsākt tikai pēc mēneša (starp citu, tieši tas daudziem nederēja, jo lielākoties bija nepieciešams nekavējoties uzsākt darbu), tāpēc iesaku arī Tevi īsi un kodolīgi izklāstīt situāciju, un tad arī varēsiet mēģināt vienoties, kā abām pusēm būtu ērtāk.
Bet vispār, domāju, ka, aktīvi meklējot darbu, nepaies tie pāris mēneši, kā Tu saki, jo pārsvarā darba vietās uzreiz vajag darbiniekus, ilgi negaidot :-D Bet, nu, to es spriežu pēc tā, kas man pašai tikko bija. Tavā vietā es mēģinātu tomēr atgriezties Latvijā un sākt aktīvi meklēt darbu, lai vari uzreiz aiziet uz darba interviju un drīzumā sākt strādāt.