Vecāki laikam vēlējās, lai es labi apgūtu golfa uzbūvi un kur kādi šķidrumi jālej
Šķidrumu liešana nu gan ir pats nesāpīgākais mašīnas "remonts"!
Es īsti nepiekritīšu, ka cilvēki pārdod mašīnu, jo vajag naudu. Piemēram, ja cilvēks sācis pelnīt daudz vairāk naudas un var atļauties daudz labāku mašīnu nekā esošā, un vienkārši grib uzlabot savu komfortu vai palielīties draugu acīs, ka viņš var atļauties jaunāku modeli, kur tad viņam likt savu veco auto? Paturēt sev? Turēt garāžā? Krāt visas savas vecās mašīnas kā suvenīrus? Dāvināt kādam? Skaidrs, ka veco pārdod. Vai vēl variants, cilvēkam bija auto, bet uzdienējās darbā līdz tādam amatam, kur piešķīra darba auto. Priekš kam vienam cilvēkam 2 mašīnas?
Bet tas gan ir fakts, ka parasti mašīnas nomaiņu plāno, līdz ar to daudz neko neieguldās, un, ja pērc lietotu auto, tad gan jārēķinās, ka uzreiz būs vajadzīgi kādi remonti. Kad nopirku lietotu auto, motoreļļu nomainīju uzreiz, pirmajā dienā. Man teica, ka nesen mainītas kvēlsveces, bet man nevajadzēja uzticēties iepriekšējai īpašniecei, jo pēc pusgada tika konstatēts, ka kvēlsveces varbūt arī ir mainītas, bet to darīja kāds, kam rokas no D...., jo viena kvēlsvece bija nolauzta.
Tāpēc arī auto ir jādzen pārbaudīt uz servisu. Nevis lai tev servisā pateiktu, ka šis lietotais 15 gadus vecais auto ir nevainojamā tehniskā stāvoklī :-D bet gan lai tu saprastu, kuri būs tavi pirmie remonti, cik tie maksās, un uz tā rēķina nokaulētu lejā mašīnas cenu.