Es nezinu kurš var pateikt vārdus "tas taču ir tikai kaķis/suns/trusis/papagailis utt"
Jo tas nav tikai....vismaz man tas nekad nav bijis tikai.
+++
Pirms nepilniem diviem gadiem mūžībā aizgāja mans kaķis, kurš bija mans labākais draugs 15 gadus. Es nekad nespēšu mājdzīvniekus uztvert par
"tikai kaķiem/tikai suņiem/tikai...", jo arī man mājdzīvnieks nekad nav bijis
"tikai". Mans kaķis bija pilntiesīgs ģimenes loceklis. Vēl vairāk - tas bija mans labākais draugs, kurš bija ar mani kopā 15 garus gadus. Arī manā situācijā jau bija skaidrs, ka jāgatavojas sliktākajam, jo kaķis cīnījās ar vēzi, taču kam tādam nav iespējams sevi sagatavot... Spilgti atceros to nakti, kad sapratu, ka tās ir beigas, tāpēc paliku nomodā, sēdēdama blakus viņai, klausīdamās kā viņa murrā, skatīdamās man acīs un juzdama mana pieskāriena siltumu. Nakts vidū viņa nomira manās rokās. Es biju ar viņu visus šos gadus un biju klāt arī tad, kad viņa aizgāja no šīs pasaules. Jā, tas ļoti, ļoti sāp. Jā, laiks dziedē, taču arī tagad, šo rakstot, man jāraud. Protams, ar laiku paliek vieglāk, bet tā līdz galam, šķiet, nekad nebeigs sāpēt, taču tas ir normāli. Tas tikai parāda to, ka esam cilvēki - mums sāp, mēs spējam just, mēs esam dzīvi.
Sākumā arī domāju, ka nekad, nekad nespēšu kādu mīlēt tā, kā viņu, bet... Tad vienkārši sapratu, ka tā arī ir - es nekad nemīlēšu tā, kā mīlēju
viņu. Es mīlēšu citādāk. Un, kad būsu 100% gatava, spēšu ielaost savā dzīvē kādu citu mīlestību meklējošu dvēselīti.
Turies! Man nav zināma nekāda brīnumrecepte. Nekas cits jau neatliek, kā to visu vienkārši izsāpēt. Kavējies labajās atmiņās. Ar laiku paliks vieglāk, tici man.