Viena lieta, kas jāatceras - ja tu lieto kondicionierus, maskas, serumus utt. ar silikoniem sastāvā, tev jālieto šampūns ar sulfātiem (SLS, SLES, ALS), lai dabūtu tos silikonus no matiem ārā. Ja tu lietosi šampūnu no "dabiskā" plauktiņa (bez sulfātiem), bet kondicionieri ar silikoniem, tad tie silikonu atlikumi paliks uz mata un matā, padarot matus smagnējus, taukaina, nekopta un vienkārši neforša paskata. Es esmu nosacīti "dabīgo" (bez sulfātiem un silikoniem) produktu frontē un ļoti apmierināta ar saviem matiem, kamēr stingri pieturos pie šī principa.
Ar silikoniem vispār ieteiktu uzmanīties. Šīs vielas būtībā "ielaminē matu", no ārpuses piedodot spīdumu, bet tajā pašā nobloķējot ūdenim un kondicioniera labajāmvielām iekļūšanu matā. Neko sliktu nemanīsi, kamēr katru mazgāšanas reizi ar sulfātu šampūnu noņemsi no mata silikonu kārtiņu, attīrīsi, pēc tam piepildīsi ar kondicionierī esošajiem proteīniem utt. un atkal noslēgsi matu ar silikona kārtiņu. Bet sulfāti ir spēcīgas, sausinošas un kairinošas vielas, kas izsausina galvas ādu un pašu matu, līdz ar ko par nekādu baigo matu un galvas ādas veselīgumu runāt nevar.
Es uzskatu, ka labāk ir izvairīties no sulfātiem un silikoniem. Redzu, ka mani mati ir daudz veselīgāki (veidojas smukas lokas) un arī galvas āda nepaliek sausa. Lai vai kā, jāatceras princips - ja lieto silikonus, tad jālieto arī sulfātus. Ja atsakās no sulfātiem, nevajadzētu lietot silikonus.