smu lasījusi, ka praktiski visas sievietes ir spējīgas barot, tas ir tā dabā iekārtots, loti minimāls procents nespēj, parasti pie vainas ir nepareiza pieeja vai nevēlēšanās, bet tiek attaisnots zem visa cita.
Kad piedzims bērns pašsaprotami gribās dot to visvislabako.Nezinu par citiem, bet man tā noteikti bija.
To ko es novēroju bija Uk. Jau esot dzemdību namā ārsti piedāvā izvēlēties no 3 veidu maisījumiem, tad kad es esmu par krūtsbarošanu un, tad kad devu krūti, piedāvā, lai “atvieglotu” man barošanu.Varbūt tas atkarīgs no dzemdību nama? Man UK bija tieši pretēja pieredze - krūtsbarośana tika, var teikt, ļoti aktīvi reklamēta, uz palātu nāca pat speciāla krūtsbarošanas trenere, kura pat gribēja, lai es paliekot vēl vienu nakti, jo viņai likās, ka es neesot pietiekoši droša šajā procesā (t). Lai arī pati biju nolēmusi, ka, ja viss būs Oki un piens būs, tad krūtsbarošana noteikti būs mana pirmā izvēle (dēļ imunitātes nodošanas pirmajos mēnešos), tā visa ņemšanās likās mazliet par daudz (bet noteikti nevaru südzēties par atbalsta trūkumu, gribi vai negribi :-D). Bet par krūtīm, beidzu barot ap 6 mēnešiem, vēlāk izlasīju kaut kur, ka tas esot vissliktākais laiks, lai beigtu barot, ja rūp krūšu forma. Ups! Nu, neko, mazliet savādāka tā forma ir, bet ne tik ļoti, lai pārdzīvotu. Būtu to izlasījusi ātrāk, varbūt vēl pavilktu ilgāk, bet zobi jau mazajai bija ap tiem 6 mēnešiem, interesi par ēdienu izrādīja, kas man likās pietiekama zīme, lai pārietu nākamajā fāzē.
Bet tieši piens kā ēdiens?Cilvēks ir zīdītājs tāpat kā lauva. Lauvai piedzimst mazuļi. Kā lauva baro savus bērnus? Ar pienu. Kas notiek, ja lauvai piena nepietiek vai lauvu mātīte nomirst neilgi pēc dzemdībām? Pareizi, mazuļi neizdzīvo, jo nav ko ēst. Vai lauvas mazuļi var ēst uzreiz citu ēdienu? Nē, nevar. Tikai cilvēks ir izgudrojis visādus veidus kā apiet dabīgo zīdaiņa ēdienu - mammas pienu.
Cilvēki ir arī izdomājuši kā ierobežot vairošanos, kā minimizēt zīdaiņu mirstību, kā pārvietoties ne ar savām kājām, pārstādīt orgānus un tā tālāk. Viss mans nosauktais nav tas ko daba mums cilvēkiem bija paredzējusi, ne?Tieši tā - izdomājuši, bet pamatā cilvēka būtība jau nemainās, var kaut vai uz Mēnesi lidot un uz Marsa mājas celt, bet tas jau nemaina to, ka cilvēks tāpat ir tāda pati radība kā jebkurš zvērs, putns, rāpulis, utt. Tik mums tā ļoti patīk domāt, ka esam augstāki par pārējo faunu. Un ja visu drazu noņem nost, tad neviens pētījums nepierādīs, ka bērns var izdzīvot bez mātes piena.