Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sasaldēt!

 
10 gadi
Reitings 4626
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Jautājums tām, kas pērk gaļu veikalā -
Vai saldējat veikalos nopērkamo gaļu?
Es mēdzu sasaldēt, ja ir izdevīga cena - gan sveramo gaļu, gan kastītēs nopērkamo. Pārsvarā tā ir vista - fileja, stilbiņi, maltā.
Bet dažreiz aizdomājos, vai tas ir pareizi?! Vai viņa jau nav bijusi saldēta, vai tā drīkst, vai nezaudē kvalitāti to atlaidinot u.t.t.
Kā ir ar jums? Saldējat?
Lai būtu interesantāka tēma - kādus pārtikas produktus jūs saldējat?
Es neesmu saldēšanas meistars (vismaz pagaidām), līdz šim, bez gaļas, esmu saldējusi tikai dilles, lociņus, spinātus.
21.01.2019 19:52 |
 
Reitings 1465
Reģ: 10.02.2016
Es tā daru visu laiku, ntos gadus.
Nekāda vaina. Saperku bāzē un aidā saldētavā un mēnesi nav jādomā par gaļu.
21.01.2019 19:57 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10577
Reģ: 29.01.2009
Man regulāri viss ir sasaldēts (meža gaļa, liellops, cūkgaļa, vista, zivis). Nav bijušas problēmas. Dažreiz ir pat tā, ka atsaldēju un vēlāk pārdomāju, saldēju atkal. Šajā jautājumā nedomāju, kas ir vai nav pareizi, jo skraidīt uz veikalu ik katru reizi, kad savajagas ko no iepriekš minētā, negribas.
21.01.2019 20:15 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
saldēšana ir viens no labākajiem apstrādes veidiem. ja atkārtoti saldē slapju daudz reižu vai nez cik gadus tur saldētavā, tad, protams, pasliktinās.
21.01.2019 20:28 |
 
Reitings 1242
Reģ: 10.12.2014
Saldeeju galju. Saldeeju arii ogas un visaadus augljus,daarzenjus. Super ir sasaldeeti banaani.
21.01.2019 20:30 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Gandriz visu saldeju. Ieveroju tikai vienu, atkaisetu otro reizi nesaldeju nekada gadijuma. Pirms likt sakdetava visu saporcioneju tapec
21.01.2019 20:32 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Saldēju visu, arī zupas, mērces pastai (es vienkārši sataisu vairāk un ielieku saldētavā, un tad man ir, kad nav laika) , augļus (bet man negaršo atsaldēti augļi, es tos lieku smūtijos), gaļu, zivis, nu visu :D arī visādus garšaugus - dilles, jo dzīvoju valstī, kur ziemā tādas nevar dabūt.
21.01.2019 20:36 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
nu man nepatīk tikai, ka gaļa ilgi jāgaida,lai atsalst, man nav mikrenes, kur ir defrost režīms, tādēļ nākas plānot savas maltītes, ko man nepatīk darīt
21.01.2019 20:37 |
 
Reitings 150
Reģ: 19.01.2019
Speciāli nepērku vairumā un nesaldēju. Man šobrīd ir krietni laika, lai kaut katru dienu ieietu veikalā. Parasti iepērku produktus pa druskai, lai izlietojas līdz 2,3 dienām. Gaļu iemetu saldētavā tikai gadījumos, kad jūtu, ka līdz termiņa beigām nepaspēšu pagatavot. Vispār pār
Saldēju lasi, pērku svaigu un tad sadalu gabalos kādām +\- 5 reizēm.
Saldētavā atrodas ogas, pāris dārzeņu mikšļi pakās un kāda pica - brīžos, kad nav laika gatavot, lai uz ātro var uzsildīt.
21.01.2019 20:40 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Bieži tirgū sapērku gaļu vairumā un saldēju. Tad tik atliek uz nakti izņemt no saldētavas un nākamajā vakarā gatavoju.
Vienmēr saldētavā ir gaļa, zivis, dārzeņi, ogas, sēnes, zaļumi, buljons.
21.01.2019 20:45 |
 
10 gadi
Reitings 4626
Reģ: 29.01.2009
Paldies par atsaucību!
Minkalinka, banāni? Khm, interesanti. Ko Tu ar viņiem pēc tam dari? Izmanto gatavošanai, smūtijiem vai ēd tāpat?
Scandinavian, sasaldēt atkārtoti gan nav labi- vairojas baktērijas, kas var kaitēt veselībai. Domāju, ka var pat izraisīt saindēšanos.
21.01.2019 20:54 |
 
Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Saldēju ļooti daudz produktu - dilles, puķkāpostus, ķirbjus, sieru (ja ir sapirkts daudz), ogas, sēnes…
21.01.2019 21:13 |
 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Es zinu, ka daudzi saldē gaļu, arī mani radinieki, draudzenes. Bet nu mīļotajam nepatīk saldēti gaļas produkti, grib tikai svaigu gaļu. Tad nu nekad neesmu mēģinājusi viņu arī baigi pārliecināt. Visvairāk viņš "sacepas", kad kafejnīcā ēdienkartē pie sadaļas piedevas ir norādīti tvaicēti vai grilēti dārzeņi par 3€, un atnes saujas daudzuma dārzeņus no saldētās pakas :-D
Kastītēs saldējam dilles, pētersīļus, ko liekam zupās, sautejumos, gaļas mērcēs. Brāļa sieva dalās ar saldētām avenēm, brūklenēm, mellenēm, zemenēm.
21.01.2019 21:19 |
 
Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
regulāri tā daru ar jebkāda veida svaigo gaļu, jo kad nopērku uzreiz gatavoju reti. iespējams, ka uzreiz gatavota būtu gardāka, bet arī par saldētu nesūdzos.
vēl saldēju vasarā svaigas ogas saspiestas ar cukuru daudz un dažādas, vēl dilles sagrieztas, vēl zivi ja noķeram un negribas uzreiz gatavot. vairāk laikam neko.
21.01.2019 21:21 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
ā, jā, par banāniem-man mamma vienmēr saldē,sapērk uz akciju tos ļoti,ļoti gatavos, gandrīz jau brūnos, sagriež ripās, apkaisa ar kanēli un vienkārši sasaldē,pēc tam blenderī ar pienu vai pat jogurtu, sanāk saldējums, vasarā tas mums ir top našķis, veselīgi un ļoti labi garšo :)
21.01.2019 21:31 |
 
Reitings 577
Reģ: 02.07.2018
es arī visu saldēju :D ne tā ka vairumā, bet sataisu ēst kādas 6 porcijas, vienu apēdu, vienu atstāju rītdienai, 4 sasaldēju, lai visu nedēļu nav jāčakarējās :) nebiju aizdomājusies, ka tam varētu būt slikts efekts, garšo labi, tekstūra nemainās:-)
21.01.2019 21:44 |
 
Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Kur jūs liekat gaļu saldēšanai? Priekš vakariņām gan parasti gaļu nesaldēju, ja vien neesmu tikusi kaut kur pie mājas gaļas vairumā. Bet mazākas porcijas dažreiz sasaldēju priekš kaķa vakariņām, maisiņos, kuri mājās uzradušies no augļu vai dārzeņu iegādes. Bet nešķiet pareizi un maisiņi ar nav neierobežoti daudz, kā arī nav nekāds eko. Pirkt mazus plastmasas trauciņus?
Ogas lieku kastītēs, bet tās viegli atdalīt, var paņemt cik grib, nevis veselu kluci ar ogām.
21.01.2019 21:58 |
 
10 gadi
Reitings 4626
Reģ: 29.01.2009
Ooo, noteikti pamēģināšu pagatavot banānu saldējumu! Paldies, ka padalījies. Tam ir jābūt kkam dievīgam! (l)
Koijots, ja nopērku svērto - lieku maisiņā vai tukšā saldējuma kārbā. Ja pērku kastītē, tad to arī lieku saldētavā, ārā neņemu, jo vienā piegājienā pagatavoju visu un tad tik atliek vēl kādas divas porcijas uzsildīt (sacepto gan nelieku saldētavā).
Par puķkāpostu - tas arī jaunums! Kā Tu viņu saldē? Sadali pa galviņām un hops maisiņā iekšā? Un kā pēc tam viņu izmanto?
Starpcitu, kāda ir jūsu iecienītā vistas "marka" veikalā? Esmu nonākusi līdz tam, ka pērku tikai Ķekavas produkciju. Es neesmu izvēlīga uz ēdienu un manas garšas kārpiņas nav jūtīgas uz visādām garšas niansēm, bet es sapratu ka "Marienbāde" un "Ikvienam" ir nē, nē, nē. Savāds aromāts un garša, tā it kā termiņš nebūtu labs. Un es neatmetu ar roku pēc vienas, divām reizēm, lai teiktu, ka vnk nepaveicās. Žēl, jo Ķekava ir dārgākā, pērku tikai uz atlaidēm. Tāpēc vēl jo vairāk aizdomājos par saldēšanu :-D
21.01.2019 22:19 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Tik skaties, lai tev blenderis ir ar izturīgiem asmeņiem, kas kuļ ledu, jo nu sasalis banāns ir tikpat ciets. :D
Es gaļu saldēju tādos mazos papīra maisiņos. Jo parasti nopērku iepakojumu ar 1 vai 2 kg vistas fileju un tad vienkārši salieku pa maisiņiem un saldētavā iekšā. Tos maisiņus nopirku parastā pārtikas veikalā - kādi 30 gb bija ap 1,50 eiro. Iepriekš liku ikea litrīgajos maisiņos, bet nu tā baigā plastmasa, cenšos samazināt tās daudzumu kaut mazliet.
21.01.2019 22:22 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Pēc iespējas maz. Saldētavā nonāk tikai lauku cūķis, medījums vai lielā zive. Bet saldēju buljonu.
Pārējie plaukti pilni ar ogām un zaļumiem.
21.01.2019 22:23 |
 
Reitings 3521
Reģ: 25.06.2017
Saldēju visu ko. Gaļa tas ir standarts, jo nopērku uz akciju vairāk. Kamēr izlieto, nākamā akcija klāt. Vēl ir ķirbji, dzeltenās pupiņas, dilles, ogas.
21.01.2019 23:06 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits