Sabiedrībā pieņemts darīt daudzas lietas, ko varētu raksturot kā rituālas darbības, kurām nav jēgas. Kāpēc tik ļoti uztrauc citu darbības, kas nekādā veidā pašu neietekmē?
apsētu sāka veidot 1804. gadā. Tur galvenokārt apglabāti ievērojami Francijas valsts cilvēki.
Tūristi un interesenti šo vietu apmeklē ļoti bieži – tā pat ir visapmeklētākā kapsēta pasaulē. Tā izceļas ne vien ar slavenajiem cilvēkiem, kas tur atdusas, piemēram, franču rakstnieku Marselu Prustu, amerikāņu rakstnieci Ģertrūdi Steinu, poļu komponistu Frederiku Šopēnu, franču aktrisi Sāru Bernāru, mūziķi Džimu Morisonu un citiem, bet arī ar ievērojamo apkārtējās dabas skaistumu.
Kāpēc tur doties?
Iemesls, ka tur atdus daudzas ļoti ievērojamas un cienījamas personas jau ir nozīmīgs faktors, lai apskatītu šo kapsētu. Tomēr tā ir piesaistoša arī ar vēsturiskajiem pieminekļiem, kas veidoti dažādos stilos, aptverot veselus trīs gadsimtus.
Un kā vēl ietekmē. Pastāv ļoti daudz darbību, kuru veikšanai noteiktā formā nav nekāda racionāla pamata, bet, ja tā tiek veikta "ne kā pieklājas" vai tiek apstrīdēta tās jēga, tad negatīva attieksme no līdzcilvēkiem uzreiz ir jūtama.
Kapsēta – vēsturiski nozīmīgas informācijas glabātāja
Ieraksts Latvijas Kultūras kanona Tautas tradīciju sadaļā vēsta – Latvijas kapsētas ir viena no kultūrvēstures mantojuma redzamajām zīmēm, kurās ar lielu cieņu tiek uzturēta dzīva aizgājēju piemiņa.
Mans viedoklis un nostāja daudzos jautājumos nesakrīt ar sabiedrības vairākumu vai pat manu ģimeni. Esmu saņēmusi negatīvas piezīmes, aizrādījumus un pat pamācības, kā man būtu jādzīvo, bet tik un tā, tas neietekmē manu dzīvi. Citu viedoklis ir tikai viedoklis.
Tā pat arī šajā gadījumā par kapiem. Visi masveidā iet uz kapiem, nu lai iet. Autors par neiešanu var saņemt negatīvas piezīmes no ikviena gājēja, a kā tieši tas ietekmē viņa dzīvi?
Staigasana uz kapiem ir rituala darbiba, kura nav saskatama nekada jega.
Nu tavai dzīvei vai jebkurai citai jau arī nav nekāda jēga, bet nez kāpēc tu te vēl esi
Nu tavai dzīvei vai jebkurai citai jau arī nav nekāda jēga, bet nez kāpēc tu te vēl esi.