Pamošanās

Reitings 554
Reģ: 17.12.2018
Labrīt! :-)
"Miega" tēmas šeit ik pa laikam parādās, un šī nebūs izņēmums :-D
Ko jūs darāt, lai no rītiem normāli pamostos? (l)
Lai doma skaidra... Man ir problēmas ar pamošanos no rītiem. Eju gulēt ap pusnakti, un pirmo modinātāju uzlieku uz plkst.7.30. Es viņu miegā dzirdu, miegā sataustu, nospiežu un guļu tālāk. Tas ir diezgan neapzināti, jo bieži vien pat to visu neatceros. Parasti uzlieku kādus 5 modinātājus, un dzirdu tad tikai pašu pēdējo, kurš jau 5x pārlikts. Pēc tam lecu ārā no gultas un ātri taisos uz darbu, kurš ir nokavēts. Man nepalīdz tas, ka eju gulēt agrāk, jo no rīta atkārtojas viens un tas pats scenārijs. Ar modinātāja signālus mainu, vēdinu telpas, u.t.t.
Tagad meklēju jaunu darbu, un jūtu, ka tas varētu radīt problēmas...
Ko darīt, lai no rītiem pēc iespējas ātrāk nāktu "pie samaņas", lai būtu enerģija, lai sadzirdētu modinātājus? Vēlos no rītiem nevis ātri skriet pa galvu-pa kaklu uz darbu, bet normāli pamosties un izdarīt visu, ko vēlētos paspēt izdarīt. Varbūt problēma ir tajā, ka es uzlieku vairākus modinātājus, un zinu, ka mani taču kāds no tiem pamodinās? Varbūt arī tas, ka varu atļauties nokavēt darbu. Iespējams, ka vajadzētu patrenēties tikai ar vienu modinātāju... (t)
Tagad rakstu un pati domāju, cik stulba problēma tā tomēr ir... :-D Bet man tā ir problēma, un tāpēc ļoti gaidu kādus ieteikumus, kā rītus padarīt normālākus.
Paldies! (l)
16.01.2019 10:35 |

Reitings 554
Laasmina, andie Prieks dzirdēt, ka neesmu viena tāda, lai gan priecāties tur galīgi nav par ko :-D

Reizēm, pat brīdi kad skan modinātājs, miega apziņā iedomājos ka zvana telefons un var jau necelties, lai zvana!

Ha! :D Miegā taču var visu ko izdomāt. Un no daudz kā atteikties tikai dēļ pāris minūtēm miega, un vispār pārplānot visu dienu. Man ir bijis tā, ka zvana modinātājs un es dzirdu dziesmu, pa miegam vēl līdzi pašūpojos (ja patīk dziesma) un nevienā brīdi neiedomājos, ka tas ir modinātājs :-D
Pirmais telefona tur pat pie gultas stāv, tur ir kādi 5 signāli ar 3-5 min intervālu, lietoji sleep as android, kurš sāk mani modināt pēc miega fāzēm, vispār strādā ok. Tad reizē ar pēdējo signālu virtuvē sāk bļodā grabēt un kaukt tas riebīgais otrs modinātājs, tad nu esmu spiesta čāpot līdz virtuvei.:-D
Tev taču tur vesela stratēģija un kara plāns gatavs:-D:-D
16.01.2019 11:41 |

Reitings 554
Pirmais telefona tur pat pie gultas stāv, tur ir kādi 5 signāli ar 3-5 min intervālu, lietoji sleep as android, kurš sāk mani modināt pēc miega fāzēm, vispār strādā ok. Tad reizē ar pēdējo signālu virtuvē sāk bļodā grabēt un kaukt tas riebīgais otrs modinātājs, tad nu esmu spiesta čāpot līdz virtuvei.

Tev taču tur vesela stratēģija un kara plāns gatavs :-D:-D
(tā tas bija domāts)
16.01.2019 11:42 |

Reitings 554
Nu, man liekas, ka tā ir vienkārši izlaidība. Vajadzīga disciplīna un viss. Ja no pāris darbavietām atlaidīs par kavēšanu, es diomāju, ka problēma varētu tikt atrisināta.

Līdz šim neesmu atlaista ne no vienas darba vietas. Arī šajā darba vietā neviens neko neaizrāda, jo zina, ka tāpat visu izdarīšu, arī, ja ilgāk būs darbā jāpaliek;-) Piekrītu par disciplīnu, un tieši tāpēc šobrīd tagad jautāju, kā cīnīties ar to problēmu, kā lai iegūst lielāku enerģiju no rītiem, u.t.t.
16.01.2019 11:45 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 23.03.2013
Man nav principā grūti pamosties, bet ieteiktu uzlikt, cik vien pretīgu modinātāja signālu var (tā es daru) un varbūt liec modinātaju ik pa 2min, lai zvana...
Man parasti pie auss sāk zvanīt skaļš, pretīgs signāls un nekas cits neatliek kā celties. :D
16.01.2019 11:46 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Tad par ko uztraukums? ja jau visi apmierināti, tad guli.
Kā, kā cīnīties?? Izdzirdi zvanu un celies!Tas taču ir viens no darba pienākumiem- piecelties un aiziet.
Un nevajag teikt, ka grūti un ka nevar, jo VAR.
16.01.2019 11:47 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 23.03.2013
+ vienu brīdi pa miegam sāku atspiest modinātāju. Tas laikam saistīts ar to, ka gadu telefons stāvēja vienā vietā.. Noliku telefonu gultas kājgalī uz zemes. Zvana skaļi, dzirdu, bet jāpieceļās, lai izslēgtu.
16.01.2019 11:47 |

Reitings 554
Tad par ko uztraukums? ja jau visi apmierināti, tad guli.

Es neesmu apmierināta, jo vēlos laicīgi mosties un no rītiem izdarīt vairāk, nekā šobrīd. Un es lieliski saprotu, ka ne visās darba vietās būs pieņemami, ka kavēju.
Kā, kā cīnīties?? Izdzirdi zvanu un celies!Tas taču ir viens no darba pienākumiem- piecelties un aiziet.

Tur jau tā lieta, ka bieži vien ES NEDZIRDU MODINĀTĀJU un bieži vien, ja dzirdu, tad miegā automātiski nospiežu, jo man nav enerģijas pat atvērt telefonu, lai paskatītos, cik ir plkst. Un man darba līgumā nav ierakstīts tāds pienākums "piecelties un aiziet" :-D Protams, oficiāli ir noteikts darba laiks, utt. Kā jau teicu - es pati nejūtos labi, ka kavēju, ka nevaru pamosties, tāpēc šobrīd lūdzu padomus. Ja nav ko ieteikt, tad vari nepiedalīties diskusijā.
16.01.2019 11:52 |

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Man ir tieši tāda pati problēma :-D Vienīgais kas līdz - uzreiz pēc pirmā zvana celties sēdus. Un tu jau esi augšā!! Piekrītu, ka modinātāju atlikšana ir slikts ieradums, nekas vairāk. Pēc 5, 10, 15 minūtēm ir vēl grūtāk piecelties. Bet tāpat daru 95% rītu. Man principā pietiek ar 7h miega, bet atlikšanas dēļ sanāk visas 8h, kas ir par daudz, bet tik un tā jūtos miegaina.
16.01.2019 11:55 |

Reitings 120
Reģ: 15.01.2018
Paņem no krātiņa izlaod istabā čūsku,pamodīsies momenta
16.01.2019 11:56 |

Reitings 554
Paņem no krātiņa izlaod istabā čūsku,pamodīsies momenta

Aizdod savējo čūsku:-D
16.01.2019 12:01 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
man telefonā ir 6 modinataji. telefons istabas otrā pusē. piecelos, paņemu telefonu un ar visu telefonu guļu līdz pēdējam modinatajam. dzirdu visu bet tik atspriežu. nu nevaru piecelties laicīgi. un jaam, tad skrienu dzert kafiju, mazgāt zobus un taisities. gulēt laicīgi iet ir mēģināts vairākkārt, nevar aizmigt ātrāk pa 12iem.
16.01.2019 12:45 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
visvairāk enerģijas man ir pēcpusdienā/vakarā. Tas ir, piemēram, atvaļinājuma laikā, kad brīvi varu izvēlēties, kad un ko daru. Darbā tas tā nenotiek, un darbspēju maksimumam jābūt visu laiku  Līdz ar to arī vakaros, pēc smagas darba dienas, piemēram, jūtos nogurusi.
iesaku darba ritmu pielāgot savam individuālajam bioloģiskajam pulkstenim, jo nav ko sevi mocīt un pakļaut liekam stresam, tātad labāk enerģijas maksimumā nodarbojies ar grūtāko, izaicinošāko, steidzamo, čiliņa laikam atstājot ierasto, rutinēto, vieglāko, nesteidzīgo. Protams, sevi vajag izpētīt, kas un kurā laikā padodas vieglāk, kā pēc dienas gaitām veicas ar aizmigšanu, cik salds miegs, cikos un kā ir vieglākā un patīkamākā celšanās utt.utjpr..
Jā, kādu brīdi ir iespējams iet pret savu individuālo bioloģisko diennakts ritmu, ja akurāt ir tāda vajadzība, bet ikdienu gadu gadiem pakļaut sevi kāda cita nospraustam nosacīti pareizā režīma rāmjiem - nu, labāk ne, jo tas ir svešs Tev, pastāv risks izdegt kādā nelāgā dienā. Par sevi un savu labsajūtu vajag rūpēties vispirms, tad arī pietiks enerģijas parūpēties par svešu problēmu risināšanu profesionālajā dzīves jomā.
16.01.2019 12:49 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
DP-WW, es savādāk nemaz nevaru,jo es varu mierīgi nogulēt visus modinātājus un par to nemaz neatcerēties, pamēģini iespējams tas var atrisināt tavu problēmu, iesaku to sleep as android. Man vēl palīdz pamosties tas, ka es līdz tam virtuves modinātājam eju ar basām kājām, es uz nakti atslēdzu apsildi grīdai, lai no rīta grīda ir auksta un ir nepatīkami staigāt, gribi negribi pamodīsies.:-D Starpcitu, tā nav izlaidība tev hronitips ir līdzīgs kā man. Man vakaros ir visvairāk enerģijas un ir ļoti ,ļoti grūti aizmigt varu stundām ilgi vārtīties pa gultu un mocīties ar aizmigšanu, tas man ir bijis VISU manu dzīvi. Man pats aktivitātes laiks ir pēc 8 vakarā, tad arī eju uz treniņiem.:-D Es kaut kad pildīju kaut kādu hrontipu testu un esmu vilks,jo man visvairāk enerģijas ir tieši vakarā, bet no rīta esmu zombijs sliktā garastāvoklī.
16.01.2019 13:32 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Ielādē telefonā aplikāciju - Alarmy. Izslēgt modinātāju var tikai kratot telefonu, kaut ko konkrētu nofotografējot vai risinot matemātikas problēmas.
Sen sen atpakaļ šo izmantoju, bet vienu rītu tā pieriebās, ka vienkārši izrāvu telefonam akumulatoru. Tagad jau vairs tāds prieks nav pieejams, un nāktos vien pildīt uzdevumu vai mest ārā pa logu :-D
16.01.2019 13:44 |

Reitings 554
andie https://gangnam.lv/Bioritma-tests-uzziniet-savu-idealo-dienas-rezimu-piecu-minusu-laika/Testi-Bioritms-Rezimi/?utm_source=gangnam&utm_medium=search&utm_campaign=self&commentars
Izpildīju šo testu. Nezinu, cik pareizs un, vai īstais, bet es arī esmu vilks.
Starp citu, jā, es tieši vēlējos saņemt konkrētus ieteikumus un life hacks iz dzīves , tāpēc paldies Tev par ieteikumiem un idejām :-D Noteikti kaut ko ņemšu vērā no tā visa un izmēģināšu. (l)
Saprotu, ka katram savs ritms, un ne vienmēr tā ir nolaidība (piekrītu, ka dažreiz disciplīnas trūkums :-D). Man arī tā ir bijis VISU dzīvi, bet tagad tas ir sācis traucēt vairāk, nekā iepriekš, līdz ar to meklēju risinājumus. :-)
16.01.2019 13:48 |

Reitings 554
MissMia Es laikam tiešām kaut ko tādu izmēģināšu, jo, gribi vai nē, nāksies piespiest sevi kaut ko darīt, lai tikai viņš apklust. Varbūt tas pat ir labi, ka tagad nevar tā vienkārši izraut akumulatoru:-D
nerātnā Paldies, tas ir tas, par ko es bieži aizdomājos. :-)
16.01.2019 13:54 |

Reitings 554
cowboy girl Man ir līdzīgs scenārijs, tikai kafija ir darbā:-D
Izskatās, ka šī diskusija būs noderīga ne tikai man, bet arī citām meitenēm :-)
16.01.2019 13:56 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Nelasīju visus komentārus, bet mans viedoklis - atlikšana vienkārši ir ļoti slikts ieradums. Ne tur pēc tam kāda gulēšana vairs sanāk ar 100 atkārtotiem modinātājiem, ne normāli tiek plānots savs laiks. Vēl, ja tāda problēma ar pamošanos ir neatkarīgi no nogulētām stundām, jāpadomā, vai ir pietiekami kvalitatīvs miegs. Varbūt bieži mosties, jo ir satraukums, uz nakti pārēsts, neērts, nepareizs matracis vai spilvens, telpā nav pietiekami daudz svaiga gaisa, pārāk augsta gaisa temperatūra utt. Risinājums jau tagad- celties ar pirmo modinātāju un viss. Pēc manām domām tā primāri ir psiholoģiska problēma. Noskaņo sevi, ka ir jāceļas un viss. Ja celsies ar 1x modinātāja zvanu, pašai būs vienkāršāk nevis pusi rīta ņemties ar modinātājiem.
16.01.2019 14:43 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Ielādē datorā modinātāju. Man tas vienmēr stāv kā rezerves variants, pats vēlākais modinātājs, ja nedzirdu telefonu. Tā skaņa ir ārprātīgi skaļa, es vienreiz viesnīcā aizmirsu par to datoru un no pirmā stāva dzirdēju, kā viņš man trešajā stāvā bļauj :D pie tam, ja datoram ir parole, tad to var izslēgt tikai pēc paroles
16.01.2019 14:48 |

Reitings 3
Reģ: 19.10.2017
Es arī kādreiz tā darīju, mūžīgi spiedu tos snooze, aizgulējos, kavēju darbu... kamēr reiz viena kolēģe, kas bija liela autoritāte manās acīs, kādu rītu, kad atkal aizgulējos, man nepateica: "Tu esi tik forša un gudra meitene, bet ar savu mūžīgo kavēšanu tā sabojā visu labo iespaidu par sevi, ka visi redz tikai nedisciplinētu slinķi, kas neprot plānot savu laiku..." tie vārdi man joprojām skan ausīs, kad gribas atkal pagulēt.
16.01.2019 15:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits