Sveikas! Zinu, ka šeit apgrozās zinošas dāmas, tāpēc, lūdzu, izskaidrojiet vārda "rezonēt" nozīmi! Dažbrīd, šķiet, esmu ļoti dumja... Šajā reizē attiecībā uz konkrēti šo vārdu. P.S. Vārds un tā nozīme jāizmantota literatūrā. Paldies!
Nu tad Latviešu valodas guru paskaidrojiet nezinīšiem :-D REZUMĒJUMS definīcija Latviešu valodā: REZUMĒJUMS VĪRIEŠU DZIMTE 1 Paveikta darbība, rezultāts REZUMĒT ; gala slēdziens; kopsavilkums.
Tweek Tāpēc es saku, ne jau tu dumja, bet vienkārši cilvēciskais faktors, kaut vai pārskatīšanās var izraisīt diezgan lielu dezinformāciju, savukārt uzreiz meklējot vārdnīcā, tāda varbūtība faktiski pazūd.
Pieļauju ka vārds "rezonēt" ir izcēlies no fizkas jēdziena "rezonanse". Grūti to izskaidrot, bet piemēru gan varu minēt. Ja piemēram kāds cilvēks, kuram ir slikta oma, noklausīsies kādu mūzikas gabalu vai dziesmu un viņam tas izraisīs stipras emocijas, tad var teikt ka cilvēka emocijas, jeb viņa slikts garīgais rezonēja ar noklausīto mūzikas gabalu.
Rīdziniec, pirms kaut ko gudri dirs, iemācies rakstīt tā, lai Tevi saprot! Acis tek ārā no Taviem nesakarīgajiem burtu virknējumiem.
Ja tagad būtu foruma dalībnieku nominācija, tad es Rīdzinieci pieteiktu nominācijai "Хуем по клавиатуре".
Paldies, xanax! Šo skaidrojumu ar piemēru man būtu noderējis paturēt prātā, kad veidoju uzdoto darbu. Biju ieciklējusies citādāk. Tā kā vajadzēja aprakstīt konkrēta darba nozīmi tajā laikā un vēlāko rezonansi, es centos atrast līdzības ar šodienu :-/ Bet nu tapis skaidrāks! Kaut ko vēl paspēšu sagrozīt.