Kāzu atšķirības luterāņu un katoļu baznīcā?

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Mīļās dāmas, kuras pašas precējušās vai bijušas kāzās!
Gribētu no jums dzirdēt, kā atšķiras kāzas luterāņu un katoļu baznīcā. Respektīvi, kā atšķiras pati ceremonija, kuram ilgāka, smukaka utt. Nesakiet, ka atšķirību nav, jo tādas noteikti ir - tāpat kā bērnu kristībās abām konfesijām atšķiras ceremonija.
Pašai sanācis būt tikai par liecinieci ne-dieva priekšā, bet mēs ar manējo vēlamies laulāties baznīcā, nevaram izlemt tikai kurā.
SVARĪGI pieminēt, ka vēlamies ceremoniju arī paši ar saviem zvērestiem, respektīvi, nevis vienkārši pusstunda ceremonija, atkārto ko saka mācītājs un viss, bet vēl arī katrs savu oriģinālu zvērestu noskaitīt, tāpēc vajag tādu baznīcu, kura tie pieļauj.
Ļoti gaidīšu atbildes, paldies!
04.01.2019 16:55 |

Reitings 842
Reģ: 17.12.2018
ja bīskapiem nav iebildumu, kāpēc, lai Tev vai man būtu
Jo viņu uzdevums ir pievērst pēc iespējas vairāk cilvēkus Dievam. Tā ir viņu sūtība un uzdevums.
Ja baznīcās laulātos tikai īsti ticīgie, baznīcas vairs nespētu pastāvēt.
Šis jau ir cits jautājums, par to, cik katoļu baznīca joprojām ir arhaiska un neseko līdzi laikam. Un otrs - cik tā visos laikos ir patiesībā bijusi divkosīga.
Visticamak tavu dievu sauc Telefons
Ja tam tic, tad kāpēc ne? :-D
04.01.2019 21:43 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Ja tam tic, tad kāpēc ne?

Tev nebūs Dieva, sava Kunga, vārdu nelietīgi valkāt, jo Dievs to nepametīs nesodītu.
:-D Kaut kā pretrunās sanāk Tev nonākt - te runā par cieņu pret reliģiju, te atkal necieni to pati sakot, ka redz telefons var būt Dievs.
Jo viņu uzdevums ir pievērst pēc iespējas vairāk cilvēkus Dievam. Tā ir viņu sūtība un uzdevums.

Tieši tā, tāpēc Baznīca pieņem visus un neviens tur nav tāds, kuram tur nevajadzētu būt, kā iepriekš izteicies.
04.01.2019 21:52 |

Reitings 842
Store, patiesa sekošana ir kas?
Bet ja jau viss tavs minētais nav svarīgi ikdienā, tad kāpēc ir tik svarīgi laulāties baznīcā? Jo laulāšanās baznīcā ir viens no veidiem (prasībām) kā apliecināt un stiprināt savu ticību un konkrētās konfesijas prasības. Katoļiem ir savi likumi, pareizticīgajiem savi, musulmaņiem savi. Kāpēc neienāk galvā laulāties mošejā? Paskat cik skaistas mošejas ir musulmaņiem. Ja cilvēks neseko ikdienā visiem katoļu likumiem, prasībām, utt., tad kāpēc viņam vajag, lai viņu salaulā baznīcā?
04.01.2019 21:57 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Ja cilvēks neseko ikdienā visiem katoļu likumiem, prasībām, utt.,

Un tu būsi tā vērtētāja, kura pateiks te virtuāli, kurš kā tic un kurš tic pareizi un kurš nē?
04.01.2019 22:01 |

Reitings 842
Kaut kā pretrunās sanāk Tev nonākt - te runā par cieņu pret reliģiju, te atkal necieni to pati sakot, ka redz telefons var būt Dievs.
Reliģija nav tikai katoļi un luterāņi. Reliģijas pasaulē ir ļoti daudz. Ja kāds tic Telefonam un uzskata to par savu dievu (vai dievību), tad lai tic. Es taču nerakstīju, ka tas ir Dievs, bet dievs.
04.01.2019 22:02 |

Reitings 82
Reģ: 20.10.2018
kārtējais pieradījums kā reliģijas sanaido cilvēkus...
cik patiesi savādāk būtu pasaulē, ja nebūtu radītas reliģijas, organizācijas, sektas utt.
04.01.2019 22:04 |

Reitings 842
Un tu būsi tā vērtētāja, kura pateiks te virtuāli, kurš kā tic un kurš tic pareizi un kurš nē?
Ja rodas tādi jautājumi kā autorei, tad ir skaidrs, ka baznīcas apmeklēšana nav viņas ikdiena. Pretējā gadījumā viņai šādi jautājumi nerastos.
04.01.2019 22:05 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
ne pa tēmu, bet dažreiz domāju, kāpēc bērnus vispār jākristī?
vai kāds bērnam ir pajautājis, vai vispār viņš vēlas būt katolis, luterānis, pareizticīgais utt.?
tāda kā iekodēšana jau no bērnības, kur nu pēc tam likties?

Mani bērnībā nokristīja vispār tikai prikola pēc. Kaut kādus radu bērnus kristīja, katoļu baznīcā, un mani arī pa 5Ls pie reizes. Kas tur svēts? :D Un māte mana vispār nav kristīta. Ne es kaut kādā baznīcas skolā gājusi, ne kā. Kas tur iekodēts? Kā man bija tas viss pie kājas toreiz, tā arī tagad.
Baznīcai bizness, jaunajiem pāriem smuks pasākums un visi priecīgi.
04.01.2019 22:15 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Ja tam tic, tad kāpēc ne? :-D

Uztveres pakape ir atkariga no attistibas pakapiena. Pienemsim, ka mums blakus atrodas 14.gs. iedzivotajs. Ko vins doma, skatoties uz telefonu? Mums ir zinama telefona konstrukcija. Mezonigi izskaidrojumi nav nepieciesami. Tam, protams, nepiekrit 99% cilveku. Dabaszinatnes tiek uzskatitas par parak nevajadzigam, apgrutinosam, sarezgitam. Ticiba nav nekas vairak par zinasanu neesamibu. Lieta ir peleciba.
04.01.2019 22:22 |

Reitings 8847
Ja rodas tādi jautājumi kā autorei, tad ir skaidrs, ka baznīcas apmeklēšana nav viņas ikdiena. Pretējā gadījumā viņai šādi jautājumi nerastos.

Ja katru nedēļu apmeklē baznīcu, tikai tad ir ticīgs (pareizi ticīgs?)?
04.01.2019 22:24 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Bute, tad ir kaut kāds absolūtais minimums, kas jāizpilda? Vai arī jādzīvo ar 100% atdevi reliģijai, lai varētu atļauties tādu greznību, kā laulības baznīcā?
04.01.2019 22:30 |

Reitings 842
Ticiba nav nekas vairak par zinasanu neesamibu
Piekrītu, bet tajā pašā laikā cilvēkam vajag kaut ko (kādu), kam ticēt, sekot, veikt zināmas darbības utt., tikai nedaudz cilvēku spēj būt, tā teikt, neatkarīgi. Un, kas pats smieklīgākais, ka ļoti bieži arī labi izglītoti ļaudis, pievēršas kādai ticībai.
04.01.2019 22:31 |

Reitings 16
Reģ: 28.08.2018
kārtējais pieradījums kā reliģijas sanaido cilvēkus...
cik patiesi savādāk būtu pasaulē, ja nebūtu radītas reliģijas, organizācijas, sektas utt.

Nedomāju, ka iemesls cilvēku naidam ir meklējams reliģijās, gluži vienkārši tas ir cilvēku dabā - meklēt cēloņus strīdiem, kur patiesībā tam nav nekāda pamata, strīdas ne vien par reliģiskiem jautājumiem, tikpat aktuāli ir nacionāla rakstura konflikti un ko tad? Likvidēt atsevišķas nācijas un panākt, ka visi ir viena liela draudzīga, tauta? Tas diez vai būtu pat mazākajā mērā jēdzīgs risinājums un pat tad, ja šķietami nebūs nekādu viedokļu sadursmju pamatu, tik un tā sabiedrībā pastāvēs naids. Cilvēku uzskatu dažādība ir augsne, lai rastos konflikti, bet ne jau dažādība pati par sevi pie konfliktiem ir vainojama, bet gan iecietības trūkums. Cieņas trūkums ir tas, kas rada naidu, nevis reliģija.
04.01.2019 22:38 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Nu, ne tev spriest, cik lielā mērā un ko es ticu. Tas, ka es nezinu KĀZU ceremonijas katrā konfesijā, nozīme tikai to, ka neesmu bijusi daudz kāzās. Bet es vairs neiesaistīšos šajās bērnudārza līmeņa sarunās, jo es varētu kaut smuku bilžu dēļ gribēt precēties baznīcā ar desmit reiž škirtu vīrieti un tev nebūtu ne mazākā daļa gar to. Nav žēl tik daudz laika tērēt anonīmā forumā par lietām, kas tavu dzīvi nekā neietekmē? Tak ej velti laiku Tuviniekiem, es prasu pieredzi cilvēkiem, kuriem tāda ir, nevis tizlu viedokļi offtopic. Pietiek spamot manu tēmu, taisi pati savējo. Mani interesē tikai kāzu pieredzes stāsti. Anyone? Uz tizliem komentāriem neatbildēšu. Meklēsu baznīcu, kā saka, ciao
04.01.2019 22:44 |

Reitings 842
Ja katru nedēļu apmeklē baznīcu, tikai tad ir ticīgs (pareizi ticīgs?)?
Nav pareizi vai nepareizi ticīga. Ticīgs tu vari būt dažādi. Tu vari būt ticīgs un ne reizi dzīvē neaiziet uz dievkalpojumu. Bet kāpēc, ja ikdienā nav svarīga neviena no konfesijas lietām, tai skaitā baznīcas apmeklēšana, pēkšņi ir vēlme laulāties baznīcā?
tad ir kaut kāds absolūtais minimums, kas jāizpilda?
Vispār jau ir gan. Katrai reliģijai ir savi noteikumi un likumi. Tas, ka mūsdienās uz to piever acis, tas ir cits jautājums.
04.01.2019 22:45 |

Reitings 567
Nav pareizi vai nepareizi ticīga. Ticīgs tu vari būt dažādi. Tu vari būt ticīgs un ne reizi dzīvē neaiziet uz dievkalpojumu. Bet kāpēc, ja ikdienā nav svarīga neviena no konfesijas lietām, tai skaitā baznīcas apmeklēšana, pēkšņi ir vēlme laulāties baznīcā?

Mulkibas...Busim precizi. Ja runa ir par kristietibu, tad pastav pavisam vienkars tests, kuru ir izdomajis kaut kads kristus. Sis tests ir speja, parvietot kalnu no viena punkta uz otru punktu. Ja cilveks to nespej, vins nav ticigais. Pareizi butu saukt vinus tikai par mazliet ticigiem:)
04.01.2019 22:55 |

Reitings 842
Ja runa ir par kristietibu, tad pastav pavisam vienkars tests
Vispār viņiem tur bija diezgan interesantas ticības noteikšanas metodes ap Viduslaikiem, bet lai jau paliek... Ne šoreiz.
04.01.2019 22:57 |

Reitings 567
Cilvēku uzskatu dažādība ir augsne, lai rastos konflikti, bet ne jau dažādība pati par sevi pie konfliktiem ir vainojama, bet gan iecietības trūkums. Cieņas trūkums ir tas, kas rada naidu, nevis reliģija.

Religijas pamatnodarbe ir neiecietibas propoganda. Ticigie ienist citadi domajosos:)
04.01.2019 22:59 |

Reitings 567
Vispār viņiem tur bija diezgan interesantas ticības noteikšanas metodes ap Viduslaikiem, bet lai jau paliek... Ne šoreiz.

Tas ir nemts no senebreju pasaku gramatas :)
04.01.2019 23:04 |

Reitings 8847

Nu tad šī nav ne pareiza, ne nepareiza vēlme. Un diskusija bija totāli troll.
04.01.2019 23:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits