magdalena333 @ 18.01.2023 10:11Tas, ka Džeisons ir iestūķēts krēslos lielāko daļu dienas ir vairāk kā skaidrs, kā arī paliek aktuāls jautājums kāpēc viņš savā vecumā labprātīgi pavada laiku guļot uz muguras, nav man nācies redzēt mazuli šajā vecumā kuru noliek tādā pozā un viņš nekustas. Nezinu vai vēl kāda to ir ievērojusi, bet Džeisonam no tā, ka visu laiku atrodas uz muguras ir plakans pakausis, jautājums vai to maz varēs vēl labot, ja šādi turpinās. Kā arī ticu, ka diemžēl Džeisonam vēl būs daudz sāpju jāpiedzīvo, lai vecaki mācītos no kļūdām ? Bet mums skatītājiem ir tas jāpieņem un jāsamierinās, ka mēs nevaram palīdzēt tam, kas to nevēlas.
Berry5 @ 18.01.2023 11:213
Nu nav viss tik rožaini vienkārši un agrāk zāle nebija zaļāka. Domāju ka mēs kā bērni nemaz nezinam kā mūs pieskatīja un cik bērni kā zīdaiņi nemaz līdz skolai neaizgāja. Ar bērnu vienkārši ir jāparedz 2 soļi uz priekšu.
.Eksperte. @ 18.01.2023 11:35
Man liekas, ka ir jābūt kaut kādai veselīgai robežai starp pieskatīšanu un pāraprūpi. Ja ir jāsprādzē, tad ir jāsprādzē. Ja gribi mazajam ko iemācīt, tad jāļauj būt un kļūdīties, protams, veselīgos ietvaros, ne krišanā no sēdošas pozīcijas galda augstumā. Katru nedēļu te ir māmiņu kari par to, kā ir vispār bērns jāaudzina un kā nav. Un tas, laikam, ir sieviešu saldais ēdiens - mācīt otrai kā kas ir jādara, jo katrai šķiet, ka dara vispareizāk.
nu manā darbā pieredzē kā reiz ir pieskatīts, nepiespradzēts 5,5 mēnešus vecs bērns. Mamma tik uz sekundēm 2 aizgreizās, lai no blakus galdiņa paņemtu pudelīti. Mazais izvēlas no babybjorn, sasita galvu pret virtuves flīžu grīdu. Aizvedām uz traumpunktu un rezultāta galvaskausa pamatnes lūzums un nesmuka hematomaGardenia @ 18.01.2023 10:58Drusku jau aiziet galējībās, tu stāsti par nepieskatītiu bērnu un iespējams, kad draudzene tika avārijā nebija tādu autosēdeklīšu? es runāju par to, ka ja kāds pieskatītājs ir blakus bērns manā skatījumā nav jāsasien, tā tomēr ir milzīga atšķirība? kā jau teicu tas ir mans subjektīvais viedoklis, ka pieskatīts bērns nav speciāli jāierobežo.
Neuztraucies, nav vajadzības nolikt ne sievietes, ne mammas - arī par citām tēmām visi plēšas. Šobrīd aktuāli - palasi Jēkabils čatu, cik tur daudz juristu, krīzes vadības speciālistu, meteorologu, hidrologu, dambju un HESu ekspertu, augstākās raudzes inženieru un citu speciālistu, kuri māca, kā bija jādara labāk un kā šobrīd būtu jādara, jo darīts VISS tiek nepareizi visu laiku :D.Eksperte. @ 18.01.2023 11:35
Man liekas, ka ir jābūt kaut kādai veselīgai robežai starp pieskatīšanu un pāraprūpi. Ja ir jāsprādzē, tad ir jāsprādzē. Ja gribi mazajam ko iemācīt, tad jāļauj būt un kļūdīties, protams, veselīgos ietvaros, ne krišanā no sēdošas pozīcijas galda augstumā. Katru nedēļu te ir māmiņu kari par to, kā ir vispār bērns jāaudzina un kā nav. Un tas, laikam, ir sieviešu saldais ēdiens - mācīt otrai kā kas ir jādara, jo katrai šķiet, ka dara vispareizāk.
DebaPeba @ 18.01.2023 11:52nu manā darbā pieredzē kā reiz ir pieskatīts, nepiespradzēts 5,5 mēnešus vecs bērns. Mamma tik uz sekundēm 2 aizgreizās, lai no blakus galdiņa paņemtu pudelīti. Mazais izvēlas no babybjorn, sasita galvu pret virtuves flīžu grīdu. Aizvedām uz traumpunktu un rezultāta galvaskausa pamatnes lūzums un nesmuka hematoma
Tas, ka esi blakus, nenozīmē, ka nenotiks nelaime. Pietiek ar pāris sekundēm. Par drošību ir jadomā. Man ir daudz stāstu iz darba ar "tikai uz pāris sekundēm aizgriezos"
P.s. ir viena veca LV filma par kādu ģimeni. Tur zīdainis gultiņā pakārās aiz piesieta grabulīša. Neatceros nosaukumu, bet 90ajos filmēta bija.
👍👍DebaPeba @ 18.01.2023 11:52nu manā darbā pieredzē kā reiz ir pieskatīts, nepiespradzēts 5,5 mēnešus vecs bērns. Mamma tik uz sekundēm 2 aizgreizās, lai no blakus galdiņa paņemtu pudelīti. Mazais izvēlas no babybjorn, sasita galvu pret virtuves flīžu grīdu. Aizvedām uz traumpunktu un rezultāta galvaskausa pamatnes lūzums un nesmuka hematoma
Tas, ka esi blakus, nenozīmē, ka nenotiks nelaime. Pietiek ar pāris sekundēm. Par drošību ir jadomā. Man ir daudz stāstu iz darba ar "tikai uz pāris sekundēm aizgriezos"
P.s. ir viena veca LV filma par kādu ģimeni. Tur zīdainis gultiņā pakārās aiz piesieta grabulīša. Neatceros nosaukumu, bet 90ajos filmēta bija.
gribuiemestkapeiku @ 18.01.2023 12:02Nebrīnīšos ja pavisam drīz tajā mājā uzradīsies staigulis mazajam un tad teiks- man tak neviens nepateica,ka tas ir slikti!!!
reina @ 18.01.2023 12:02Bet es tāpat šokējos.
Ok, atklātība, atklāti runāt par tēmām, arī visādiem čē pē...
Bet kāpēc tas ir jādara TIK PRASTI! Nu reāli, kā tāda čuhņa izsakās (es pati no čuhņas, btw ?)
"Šitā ten kleita" "šitādas bikses"...tie vēl ir tikai pumpuriņi.
"Čura uz čuras".. I just can't ?
Kāpēc tad ne riktīgi pa atklāto un ne "kaka uz kakas"?
Tāda duņa vienkārši ? nu tak mazliet "atstāj vietu iztēlei", var būt cilvēks atklāts, bet ne PRASTS, jēls ?