Par šo Prieka vēsti varu teikt tikai to sliktāko... Drīzāk es to nasauktu par Naudas izspiešanas vēsti!! Kādēļ tā? Es to paskaidrošu!
Lai būtu šis prieka vēsts dalībnieks, vēstnesis, māsa, brālis utt! Tev ir jāmaksā katru mēnesi nauda!!! Dalības nauda kā viņi to sauc... Mana krustmāte vēl nesen bija šis vēsts dalībnieks! Jaunpienācējs aptuveni viņa tur bija 5 mēnešus!! Nāk viņa no Pierīgas!! Speciāli braukāja uz šo namu, lai piedalītos ticībā utt... Sākumā viss bijis forši un eleganti! Ticami!!! Taču septembra mēnesī mana krustmāte aizmirsa pārskaitīt prieka vestij dalības maksu uz viņu iedoto konta nr jo viņai nebija naudiņas tik daudz, lai varētu tērēties.vinai uz epastu atnāca ziņojums, ka viņa vairs nav šīs draudzes loceklis, jo nav samaksājusi dalības maksu. Viena skaista diena krustmāte gāja uz veikaliņu pēc sev ka ēdama! Kā jau mazos rajonos ir tādi mazie ātri ieksrisnamie veikaliņi! Tur viņai aiz letes strādā zināma persona! Kura arī ir no draudzes tas pašas! Bet jūs iedomājaties kas notiek tālāk?? Pārdevēja atgādina manai krustmātei samaksāt dalības maksu, savādāk viņa tiks atskaitīta un vai epastu redzējusi!!
Es šo klausoties vispār uz mutes! Kā kaut kāda pārdevēja var zināt ko tādu! Tātad tur viņi visus apspriež un bez maz vai katrā stūrī ir spiegs, kurš par tevi nodod info!! Protams, krustmāte saprata, ka tas nav īsts Dieva nams, tādēļ tagad apmeklē baznīcu katru 7dienu. :)
Sanāk ja cilvēkam pat nav ko ēst! Tā draudze no tevis mēģinās izsūkt pēdējo centu!! Un dalības maksa bija jānorāda ka ziedojums, kāds draudzes loceklis iečukstēja aussi ka ne mazāk par 20 eur.. Krustamte sūtīja naudiņu 30 eur katru mēnesi!!!cilvēki tur nav tīri nedz dieva svēti.