Vīrietis un datorspēles

10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Tēmas virsraksts izsaka manu problēmu. Mans draugs visu brīvo laiku spēlē datorspēles- darba dienās 6h, brīvdienās- visu dienu, ja nu vienīgi es neko neesmu saplānojusi. Vīrietim ir 27 gadi. No sākuma nepievērsu uzmanību-katrs atpūšas kā māk, bet tas ir pēc būtības viņa VISS brīvais laiks!
04.12.2018 21:11 |

Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
visu dienu, ja nu vienīgi es neko neesmu saplānojusi. Vīrietim ir 27 gadi. N

Pati arī spēlēju, draugs arī spēlē.
Nu priecājies, ka viņš atvēl laiku arī tev, kad esi kaut ko saplānojusi. Problēma būtu tad, ja viņš uzmestu arī tavus plānus.
Ko viņam tavuprāt vajadzētu darīt? Sēdēt dīvānā un visu dienu no agra rīta līdz tumsai čubināties ar tevi?
1. Iemācies būt patstāvīga un atrodi nodarbošanos sev
2. Aicini uz aktivitātēm. (Iziet ārā, iziet ar suni, aiziet uz kafe, bāru, klubu)
05.12.2018 15:51 |

Reitings 154
Reģ: 22.08.2015
andie, protams, varbūt viņa nekad bērnus negribēs. Bet, ja autorei ir 20-25+ gadi, tad tomēr ir tāda iespējamība (kaut vai neliela), ka pēc pāris gadiem tomēr gribēs. To es uzrakstīju, lai autore vienkārši aizdomātos, kas būtu ja būtu. Varbūt šāda doma palīdzēs autorei pieņemt pareizo lēmumu. Autore manuprāt tieši to arī gribēja - idejas un domas no cita skatu punkta, lai pieņemtu pareizo lēmumu.
05.12.2018 15:54 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Priecajies, ka tava puisis atvel tev laiku, kad to saplano... sis labs :-D nu tiesam, saki paldies un klanies. :-D
05.12.2018 16:08 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Lasu un nespēju saprast, ka tik daudz meiteņu ir gatavas samierināties ar tik nepilnvērtīgām attiecībām. Vīrietis nevelta laiku tev? -Atrodi sev savus hobijus! Jums nav nekā kopēja (izņemot īres rēķinu)? -Atrodi sev savus hobijus! Vīrietis ir stumjams un grūžams, bez teikšanas neko neuzsāks? -Atrodi sev savus hobijus! Ģeniāla atbilde visam.
Bet kādēļ jūs dzīvojat kopā? Jo finansiāli vieglāk nomaksāt rēķinus? Kas jūs saista? Attiecībās taču ir emocionālā puse, kad gribas tuvību, saskaņu, kaut ko kopēju. Ok, cilvēk ir dažādi- vienam vajag vairāk laiku sev vienatnē, otram varbūt mazāk. Bet šeit jau sanāk visu laiku katrs pa savam. Vienkārši es zinu, kā ir būt tādās attiecības (un man tajā laikā bija 101 hobijs :D ), un ticiet man, tās nav pilnvērtīgas attiecības. Kad tajā laikā domāju par šķiršanos, kā būs atkal būt vienai... Bet tad sapratu, ka emocionāli jau es visu laiku esmu viena, tad kāda gan starpība, vai atrodamies vienā dzīvoklī vai nē. Un kāda starpība- ir atkarība vai nav? Tas nemaina faktu, ka visssss brīvais laiks tiek pavadīt pie datora. Tās, kas saka, ka vajag ierosināt vairāk kopējas aktivitātes, jums neapniktu, ka viņš ir tāds, nu, kā suns, kurš visu laiku jāizved ārā pastaigāt.
05.12.2018 16:15 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Vienkārši es zinu, kā ir būt tādās attiecības (un man tajā laikā bija 101 hobijs ), un ticiet man, tās nav pilnvērtīgas attiecības. Kad tajā laikā domāju par šķiršanos, kā būs atkal būt vienai... Bet tad sapratu, ka emocionāli jau es visu laiku esmu viena, tad kāda gan starpība, vai atrodamies vienā dzīvoklī vai nē.

Arī esmu bijusi tādās attiecībās (konstantie hobiji bija abām pusēm) un man nekad neienāca prātā šīs attiecības uzskatīt par kaut ko vairāk, nekā tās bija - friends with benefits. Būtībā jau ir iespējams izveidot ilglaicīgas attiecības, kurās cilvēki ir 'atsevišķi, bet kopā', bet tur imho ir vajadzīga eksplicīta noruna, ka xx laiks tiek veltīts hobijiem, yy attiecībām, un mēs attiecības uzturam dažādu pragmatisku iemeslu nevis (neesošas) kopābūšanas dēļ. Ar videospēļu cienītājiem man šādas vienošanās ir grūti iedomāties.
05.12.2018 16:30 |

Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
100% piekrītu Dzhila un citām, kuras pārstāv šādu viedokli.
Es noteikti nebūtu ar tādu kopā jau minētā emocionālā disbalansa un vērtību atšķirības dēļ.
05.12.2018 16:55 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Datorspēles nav tas pats, kas citi hobiji. Datorspēles laikā cilvēks nonāk īpašā transā, piedzīvo daudz kairinājumu un arī ķermeniskas reakcijas, gan paātrinātu sirdsdarbību, gan adrenalīna pieplūdumu. Zūd laika izjūta. Cilvēks sēž, bojā mugurkaulu un redzi. Nemitīgi uzsūcot visus šos stimulus, viņš saprot, ka dzīvē nekas cits labāks nebūs, un visa viņa dzīve kļūst pakārtota spēlēm. Diemžēl daudzi atkarīgie tādi ir jau kopš bērnības. Viņiem visiem ir paaugstināts depresijas un pašnāvības risks. Atkarība ir ļoti smaga, līdzvērtīga narkotikām. Tātad jautājums tam, kurš pateiks, nē, nav tik traki - ko tāds cilvēks (ar datorspēļu hobiju) dara, ja pazūd elektrība? Vai viņam ir ko darīt vienam pašam mājās?
05.12.2018 17:04 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Un tām mega svarīgajām sarunām jānotiek spēles laikā, ne pirms, ne pēc, bet tieši spēles laikā

Kad mega svarīgām sarunām jānotiek, ja otrs neatraujas no spēles? 5minūtes pirms gulētiešanas?
05.12.2018 17:09 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
ko tāds cilvēks (ar datorspēļu hobiju) dara, ja pazūd elektrība? Vai viņam ir ko darīt vienam pašam mājās?

Absurds jautājums, jo mūsdienās to varētu uzdot ikkatram. Ko tu darītu, ja mājās pazustu elektrība? Sāktu sveču gaismā lasīt grāmatu? Drīzāk gan ņemtu un bakstītu telefonu (vai kādu citu portablu elektroniku), kamēr neizlādētos. Mūsu dzīve ir tik ļoti balstīta uz elektroniskām ierīcēm un internetu, ka "kā tad tu dzīvotu bez tā" vairs nav arguments.
.
Nezinu vai es apgalvotu, ka datorspēles ir mans hobijs, bet reizēm ar draugu (vai draugiem) mēdzam uzspēlēt šo to. Pāris reizes nedēļā vidēji. Ak es atkarīgā, vairs dzīvē krāsas nesaskatu :D
05.12.2018 17:41 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Nespēlēju datorspēles. Neatbalstu arī 6h katru dienu datorspēļu spēlēšanai. Bet uzskatu, ka ir atšķrība starp hobiju un atkarību.
Tātad jautājums tam, kurš pateiks, nē, nav tik traki - ko tāds cilvēks (ar datorspēļu hobiju) dara, ja pazūd elektrība? Vai viņam ir ko darīt vienam pašam mājās?

Atbildot uz jautājumu - kādu laiku atpakaļ pazuda mājā elektrība. Es, cilvēks bez atkarības, nezināju ko darīt. Pazuda internets - nekas, ir darbi ko varu darīt bez interneta vai nepieciešamības gadījumā internets ir telefonā. Bet ak vai, kā par nelaimi tieši dators izmet paziņojumu, ka atlikuši vien 5%. Ok, darbu darīt nevaru, studiju uzdevumus arī ne. Nu ok. Jāpadara kaut kas pa mājām - putekļusūcējs nestrādā, plīts, tējkanna, kafijas automāts, blenderis.... da nekas nestrādā. Un kā par nelaimi ir vakars, paliek tumšs, arī vienkārši grāmatu nevaru pasēdēt palasīt, ja vien nevēlos ar lukturīti uz lapām spīdināt. Nācās padomāt, ko lai padara.
Cilvēks parastais ir tik ļoti pieradis pie elektrības, ka nav jābūt dator-atkarīgajam, lai nezinātu ko darīt, kad pazūd elektrība.
05.12.2018 17:42 |

Reitings 5954
Okei, teiksim, ja saplīst dators (elektrība ir par traku, lai gan atzīšu,es mēdzu izbaudzīt elektrības pārrāvumu - eksotiski).
05.12.2018 20:44 |

Reitings 1937
Es nespeju izteloties, ka man diena butu jaker ipasa lodzins, lai kaut ko svarigu pastastitu partnerim, jo vins spele datorspeles un nedrikst traucet... un ta katru dienu. Ar savu “sakamo” varu karaties gaisa kamer kungs izdoma, ka nu atri izstasti. Tad partnerims kurs nespele speles, kapec butu jaklausas “svarigaja sakamaja” jebkura laika? Ja tas nav abpuseji?
05.12.2018 22:05 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Nezinu vai es apgalvotu, ka datorspēles ir mans hobijs, bet reizēm ar draugu (vai draugiem) mēdzam uzspēlēt šo to. Pāris reizes nedēļā vidēji. Ak es atkarīgā, vairs dzīvē krāsas nesaskatu

Un ko tu te cepies visu laiku? REIZĒM, ne katru dienu.
Te dažām ar lasītprasmi laikam švaki ļoti. Pati autore rakstija ka tas ir KATRU DIENU, katru brīvo brīdi, atnāk mājās un līdz gulētiešanai sēž pie datora. 6h no vietas katru dienu. Par to arī ir runa, ne par to ka daža laba te šad tad arī mēdz uzspēlēt kaut ko....tiešām atšķirību nevar manīt? (t)
05.12.2018 22:22 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Mans vīrs (27) arī ikdienā daudz spēlē datorspēles, bet tas ir saistīts ar to, ka viņam vienkārši to laiku nav kur likt. Atvaļinājumā pilnīgi bez tām iztiek (izņemot lidmašīnā vai garajos autobusa pārbraucienos) un, kad aizraujas ar kādu jaunu aizraušanos, piemēram, grāmatas lasīšanu vai jaunas tēmas apzināšanu, spēlē mazāk. Nākošgad mums gaidāms mazulis un neredzu viņa laika kavēklī nekādu problēmu. Ja vien tavam partnerim nesāk trīcēt rokas no spēlīšu nespēlēšanas, problēma noteikti ir tikai tajā, ka nav citu vērtīgu ideju laika izmantošanai. Citi pavada visu dienu sēžot pie TV un tas lielākajai daļai šķiet normāli, bet, ja cilvēks tik pat daudz laika velta datorspēļu spēlēšanai, tas tiek uzskatīts par nepieņemamu.
05.12.2018 22:28 |

Reitings 402
Reģ: 03.09.2018
Nerea un lasot grāmatu cilvēks arī neiegrimst transā, nebojā mugurkauls, nezūd laikā izjūta un viss pārējais ko uzskaiti. Nevaig nīst cilvēkus kam tā ir izklaide. Daži cilvēki arī lasa garāmatas un dzīvo tikai dēļ nākamā romāna kurā iegrimt un aizmirst savu dzīvi. Man nekāda depresija nav un pašnāvību negribu izdarīt. Neiznu kur tādu informāciju ņēmi.
Es arī spēlēju datorspēles un kad pazūd internets tad bakstu telefonu vai sakārtoju skapī. Citi darītu tieši tā pat.
Lai tas pusisi meklē draudzeni kas ar viņu kopā spēles spēles nevis čikstes. Easy.
05.12.2018 22:37 |

Reitings 1937
Ja, lai mekle kadu ar ko degradeties kopa ;-) Sieviete ar kura velas komunikaciju un kopdzivi bez datorspelem vairakas h katru dienu, nu tiesam tadam nav piemerota
05.12.2018 22:59 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
NightSky,
Kad es biju stavokli, es vareju visu dienu sedet un skatities serialus, bet ne ta, ka 6h no vietas un lieciet man mieru. Jebkura bridi var nopauzet, pa vidam uzgatavot vakarinas, ja kads uzzvana, paplapat, nu da jebko, vienkrasi kamer sedi majas un slikti juties, isini laiku, paraleli var darit daudz ko.
ar datorspēlēm nav tā pat? Vismaz mūsu ģimenē vīra datorspēļu spēlēšana izpaužas tieši tādā pašā veidā kā tava sēdēšana pie seriāliem. Un zinu, ka daudziem tā ir. Domāju, ka Blonde on Blonde neiepazītos ar puisi, kas tik tiešām būtu atkarīgs no datorspēlēm, jo tādiem nekas vairāk kā datorspēles arī neinteresē.
05.12.2018 23:19 |

Reitings 1937
Ne, ar datorspelem nav ta pat, es serialus saktijos, kad biju majas un slikti jutos ar savu lielo vederu, nevis pec darba skreju pie datora un 6h sedeju kamer virs cita istaba dara kaut ko citu un plano pasakumus, lai mani izvilktu no majas. Ta nav ne atkariba ne kas. Un vinas puisis pilnigi noteikti izklausas pec atkariga. Ari alkoholiki gan strada pilnas slodzes darbus, laiz skola bernus utt
06.12.2018 12:05 |

Reitings 5954
mauwi
Tu salīdzināji. Grāmatu lasot, tev nekas neņirb gar acīm. Tu darbini savu iztēli un māci sev pacietību. Turpretī spēlē viss ir vienkārši. Jā, tur ir jāpadomā, jāiemācās reaģēt utt., bet tev viss jau ir acu priekšā un tu māni savu ķermeni. Viņš pierod pie tā, ka gūst kaut kādus panākumus, sēžot krēslā, un viņam vairs nevajag reālo dzīvi, jo tajā ir vairāk jāpiepūlās. Es zinu, izklausās murgaini, jo to grūti salikt vienā mazā komentārā. Vārdusakot, datorspēle ir īpašs transa stāvoklis. Ne velti ir bijuši nāves gadījumi, kad cilvēks nosēž pie spēles diennakti un nomirst ar sirdslēkmi, jo organisms neiztur nemitīgo spriedzi. Vai tad, lasot grāmatas, kādam tā gadās?
Lai nu kā, ja tu to dari ar mēru, tad neuztraucies. Gan ar tevi viss būs ok!
06.12.2018 12:15 |

Reitings 7
Reģ: 28.11.2018
Ja nu ta jau ir ievilkusies problema,un netiks nekas darits,tad iznakums bus tikai viens... Vienkarsi nostadi savejo fakta prieksa,kad nebus nekadas spelites un japieversas nopietnakam lietam,ja ne,nju tad izskaidro alternative :-D;-)
06.12.2018 14:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits