Kāpēc man sanāk 1,5 stundas, jo šajā laikā ietilpst tas ka ieeju virtuvē, sāku gatavot, pa starpai mazgāju traukus, pēc visa nokopju un paēdu. Turklāt bieži gatavoju vakariņas un pusdienas vēl.
Ko es visbiežāk gatavoju, vasarā daudz dārzeņu un salātu, gaļiņu, ziemā ēdienkarte mainās.
Vīrs daudz ēd jo nodarbojas ar sportu 6x nedēļā, negribu minēt ar kādu, bet diegan kaloriju dedzinošu + strečings no riepām un resnuma tur nav ne miņas, pat ne mazākās.
Ikdienā pērku diezgan daudz putna gaļa, vistas filejas, vistu stilbiņus, šķiņķīšus, dažkārt tītara gaļu, reti cūku jo nav manā gaumē, no cūkas ir laba liesā mēlīte, ko izsautēju, bet cūka man ilgu sutinās.
Man patīk dažādi plovi ne tādā variācijām kā Lido ēstuvē, bet rīsus mainu ar dažādiem graudaugiem un pupiņām - kvinoja, pupas, rīsi, griķi, lēcas, pupas, melnie rīsi, grūbas, bulgurs. Klāt sasautēti dārzeņu un gaļa. Citreiz kartupeļi, kartupeļi ar biezpienu un zaļumiem, tas ir visātrākais un lētākais variants, tas gan neprasa ilgi, bet vēl jau uz darbu pusdienas. Zupas es taisu reti, jo kaulus un gaļu vāru ilgi, tā pati pupiņzupa, ribas vārās kādu 1,5h točna, takā darbdienu ēdiens tas nebūs.
Receptes neskatos, gatavoju uz čuju, citreiz vēl vakarā našķu vietā, jo tos mēs praktiski nepērkam, es uzcepu biezpiensacepumu, ābolmaizīti utml., gatavoju pati jo zinu ka ielieku kvalitatīvus produktus, lauku vistu olas, biezpienu, liesāko krējumu, nelieku taukvielas papildus, un dārza āboli. Tādus našķus sanāk vismaz 3x nedēļā sacept.