Cik bieži gatavojat?

 
Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Jūs katru dienu gatavojat sev un savām otrajām pusītēm un ģimenei ēst?
Lieta tāda esmu nedaudz nogurusi no tās padarīšanas, idejas sen izsmeltas un tas nebūtu tas trakākais, ja vienkārši nebūtu apnicis gatavot.
Gatavoju bieži brokastis, līdzņemšanas pusdienas un vakariņas, citkārt vēl kādu platsmaizi sacepu, katru dienu tas pats, pēc darba vismaz 1,5h gatavoju.
01.12.2018 17:12 |
 
Reitings 258
Reģ: 02.08.2018
viņai nepietrūkts proteīns, bet šķiedrvielas.
02.12.2018 21:21 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
un tas nebūtu tas trakākais, ja vienkārši nebūtu apnicis gatavot.
tēma par laiku ko pavadam virtuvē, par ko arī pamatā runājam;-)
02.12.2018 21:28 |
 
Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
odetta, paldies. Vins man ed 2x diena, porcijas lielakas neka es, bet nu es biezi vien neapedu visu porciju... 5x nedela sporto un pec sporta vienmer dzer savus proteina kokteilus, un pec ta vairs biezi est negrib.
Par veseligumu: censas, bet nu tapat garso gan picas, gan kads burgeris. Citadi noteikti ir galedajs (argentinas steiks ir vina iecienitakais ediens) un visedajs. Uzsvaru gan liekam uz galu, nevis piedevam :)
Ak ja, praktiski nelieto alkoholu.
02.12.2018 21:44 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nu nez edat 2 x diena un proteinu klat vai 6 x diena..Tads bua ka skatos padoms tad mazak laiku pavadisi virtuve! :-D
02.12.2018 22:39 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Cataleya-paldies par atbildi.
Muusu pusee arii daudzi dzerun arii eed tos proteina baarus,loti labi iipasi ,ja neuzturaas maajaas ,iet uz treniniem utt.
Es varbuut Maijas vietaa neaizrautos ar taam plaatsmaizeem tik biezi.Kaadreiz jau var uzcept uz kaadiem sveetkiem utt,bet taa biezi?Nu viss tas kopaa panem laiku.
02.12.2018 22:47 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Kurs tev teica ka biezi?:-O
02.12.2018 22:50 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es peec autores teksta sapratu,ka plaatmaize netiek cepta tikai sveetkos...:-)
02.12.2018 22:55 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ne jau katru nedelu!!! Jezin cilvek..ja necep tikai 4 reiz gada viss viss sliki visi resni....:-D:-D:-D
02.12.2018 22:56 |
 
Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
Gatavoju 2x vai 3x nedēļā, kad ir iedvesma. Ļoti bieži ēdam ārpus mājas vai pasūtam ēdienu. Par laimi ir pieejams arī restorānu ēdiens ko piegādā uz mājām. Junk food neēdam. Vīrietis ir vairāk gaļēdājs, man vairāk garšo dažādi salāti, jūras veltes, zivis, dārzeņi. Ja gatavoju mājās, parasti gatavoju kādu gaļas ēdienu + dārzeņus (pati vairāk ēdu dārzeņus, gaļu ļoti minimāli). Vīrietis arī gatavo. Uzsildītu ēdienu neēdam.
Lieta tāda esmu nedaudz nogurusi no tās padarīšanas, idejas sen izsmeltas un tas nebūtu tas trakākais, ja vienkārši nebūtu apnicis gatavot.

Vai tiešām ir tāda vajadzība uzņemties pavāres lomu? Nevajag iespringt uz pavārmākslas brīnumiem. Ikdienā var arī ēst vienkāršākus, ēdienus ko var pagatavot 30 min. Varbūt ir vērts apsvērt multikatla iegādi vai ēdiena gatavošanu uz ilgāku laiku, kaut ko ko var ielikt ledusskapī un sasaldēt.
02.12.2018 23:06 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Tā situācija, kad proteīns 5x nedēļā pārvēršas par 6x dienā nākamajā komentārā :-D
02.12.2018 23:16 |
 
Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
sugar un ta visur un vienmer... :-D
02.12.2018 23:20 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Un stiena dejotajai nav miera ka vienmer in visur:-D
02.12.2018 23:27 |
 
Reitings 257
Reģ: 11.09.2018
Ja tu gatavo uz vienu dienu visas līdzi ņemšanas pusdienas, nav vieglāk samaksāt 3.50 par pusdienām kaut kādā mazā kafūzī/ēdnīcā, jo to naudu iztērēsi produktiem un laikam tāpat.
Vai arī normalizējat savu ēdienu daudzumu, lai pietiek uz divām dienām. Nejau lielo grāpi ar plovu, piemēram, var norīt vienas dienas vakarā. 8-)
03.12.2018 01:32 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Pēc pieredzes - ja taisa diviem cilvēkiem līdzņemšanai, tad tomēr tāpat ir izdevīgāk, es gan taisu 2 dienām uzreiz - garšīgi un arī ekonomiskāk, līdzekļus varu novirzīt arī citur pēc tam. :D
03.12.2018 09:45 |
 
Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Kāpēc man sanāk 1,5 stundas, jo šajā laikā ietilpst tas ka ieeju virtuvē, sāku gatavot, pa starpai mazgāju traukus, pēc visa nokopju un paēdu. Turklāt bieži gatavoju vakariņas un pusdienas vēl.
Ko es visbiežāk gatavoju, vasarā daudz dārzeņu un salātu, gaļiņu, ziemā ēdienkarte mainās.
Vīrs daudz ēd jo nodarbojas ar sportu 6x nedēļā, negribu minēt ar kādu, bet diegan kaloriju dedzinošu + strečings no riepām un resnuma tur nav ne miņas, pat ne mazākās.
Ikdienā pērku diezgan daudz putna gaļa, vistas filejas, vistu stilbiņus, šķiņķīšus, dažkārt tītara gaļu, reti cūku jo nav manā gaumē, no cūkas ir laba liesā mēlīte, ko izsautēju, bet cūka man ilgu sutinās.
Man patīk dažādi plovi ne tādā variācijām kā Lido ēstuvē, bet rīsus mainu ar dažādiem graudaugiem un pupiņām - kvinoja, pupas, rīsi, griķi, lēcas, pupas, melnie rīsi, grūbas, bulgurs. Klāt sasautēti dārzeņu un gaļa. Citreiz kartupeļi, kartupeļi ar biezpienu un zaļumiem, tas ir visātrākais un lētākais variants, tas gan neprasa ilgi, bet vēl jau uz darbu pusdienas. Zupas es taisu reti, jo kaulus un gaļu vāru ilgi, tā pati pupiņzupa, ribas vārās kādu 1,5h točna, takā darbdienu ēdiens tas nebūs.
Receptes neskatos, gatavoju uz čuju, citreiz vēl vakarā našķu vietā, jo tos mēs praktiski nepērkam, es uzcepu biezpiensacepumu, ābolmaizīti utml., gatavoju pati jo zinu ka ielieku kvalitatīvus produktus, lauku vistu olas, biezpienu, liesāko krējumu, nelieku taukvielas papildus, un dārza āboli. Tādus našķus sanāk vismaz 3x nedēļā sacept.
03.12.2018 10:05 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kāpēc Tu nemēģini taisīt vakariņām un nākamajai dienai pusdienām vienu un to pašu ēdienu?
03.12.2018 10:06 |
 
Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Ārpus mājas neēdam vispār, jo finanses neatļauj, un lētos sūdos man neceļas rokas iet, jo var pēc garšas just - lēti produkti iekšā, eļļa krietni par daudz, nav svaigs, atsildīts. Visbiežāk gan jūtu, ka drausmīgi daudz ēdienos eļļu gāž, man garšu tas maina, patīk tīrs ēdiens, maz taukvielas, taukvielas atzīstu kvalitatīvu eļļu pie salātiem, bet gaļu un dārzeņu eļļā nepeldinu.
03.12.2018 10:10 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Brīvdienās izvāri buljonu, sasaldē porcijas. Un tad jau zupu varēs pietiekami ātri uzvārīt. Nav jau katrreiz jāvārā laikietilpīgās zupas. To pašu dārzeņu krēmzupu var ātri uzvārīt.
Ja garšo biezpiens, tad pietiek pagatavot kartupeļu biezeni (ja sagriež mazākos gabalos kartupeļus, 30 minūtēs mierīgi var iekļauties) + siļķe.
Citu vakaru kāda mērce (maltā gaļa, vistas fileja ar piedevām.
Dažādas makaronu variācijas.
03.12.2018 10:11 |
 
Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Viskaut ko taisu, laikam sūdīga pavāre esmu ka tik ilgs laiks paiet virtuvē un tā katru dienu pēc darba, bērns klaigā, skrien apkārt, visu laiku izdancina vajag dzert, vajag kakāt. Man viss tas pa starpai jāpaspēj, bieži arī apčurājas, tad jāskrien jāmazgā grīda paralēli cepjas maltīte, tad jāliek jāmazgā dibens, tad tas, tad šitais. Godīgi sakot jūtos ka darītu 2 slodzes. Atpūta nav bijusi gadiem, tā katru dienu.
03.12.2018 10:15 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es laikam palaidu garām, bet ko vīrs tajā laikā dara?
03.12.2018 10:16 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits