Kaķu kaste

Reitings 405
Reģ: 11.03.2014
Labs vakars dāmas. :-D
Šodien sanāca diskusija par kaķa kastes mazgāšanu. Es mazgāju katru nedēļu, jo patīk ka ir tīra kastīte kaķim. Otra cilvēka viedoklis bija priekš kam vispār jāmazgā.
Pie kura tipa piederat Jūs? ;-)
28.11.2018 17:24 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Profesore-es izlasiju viena Dr.rakstu ,kur min,ka pats gatavo galu savam miilulim!Mees pameeginaajaam iedot muusu gatavoto tiitara(cepaam veselu tiitaru) galu,bet vairaak no iekspuses,kur nav taas garsvielas-nu loti garsoja!!!(l)
01.12.2018 20:08 |

Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Odetta, es laikam savam ceptu gan nedotu, bet pašlaik ik pa laikam novāru vistas fileju vai iedodu liellopa fileju. Vēl mierīgi var dot putnu subproduktus, bet pēc tiem tad speciāli uz tirgu jāiet, ko darba dienās es nevaru.
01.12.2018 20:10 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Es mazgāju visas slēgtās kastes daļas apmēram reizi divās nedēļās, kad nomainu visas smiltis. Kastīti iztīru reizi dienā.
Domāju, ka kaste noteikti ir jātīra. Galu galā tā ir vieta, kur kaķis nokārto savas dabiskās vajadzības - protams, ka tur čum un mudž no netīrumiem un baktērijām! Nevajag aizmirst arī to, ka dzīvniekiem oža ir daudz labāka par mūsējo un viņi droši vien kastes smaku jūt daudz spēcīgāk. Es nedomāju, ka šeit kāda gribētu lietot tualetes podu, kurš nekad nav tīrīts (t)
01.12.2018 20:43 |

Reitings 3871
Profesore-nu taadu riktiigi ceptu laikam noteikti nevar...es izvaariju tiitara akninu-domaaju-loti garsos-taisni nobriinijos,ka neeeda...vaariju loti iisu laicinu,nu kaa beerniem vecos laikos(l)
Elizabete-man visu laiku liekaas,ka taas granulas aatri "apmainaas",ja visu laiku tiiram to kasti-nemu aaraa to kunkuli,tikko redzu,ka nokaartojusies.Nopirkaam lielu maisu ar taam smiltiim un tuuliit jau jaapeerk jauns-viss jau izgaajis.Iznaak katru dienu uzkaisiit taam vecaam virsuu....
01.12.2018 21:13 |

Reitings 197
Reģ: 29.10.2016
Kaķis ir gaļēdājs un nekas labāks par svaigu gaļu viņam nemaz nevar būt, protams, ka sausā barība nav pats labākais variants, tomēr maniem vienmēr stāv pieejama, bet papildus saņem gaļu un konservus vairākas reizes dienā. Konserviem jāseko līdzi sastāvam, gaļai/zivīm jābūt kā minimums 50%, jo vairāk, jo labāk. Ja izvēlas kaķim raw diētu (jeb barot tikai ar jēlu gaļu, kā tas it kā būtu dabā), ļoti jāseko līdzi proporcijām, nevar barot tikai ar vistas fileju, piemēram, jo kaķis neuzņems visu nepieciešamo.
01.12.2018 22:09 |

Reitings 3871
Krissycat-jaa!Es saprotu vienu,ka vajag to dazaadiibu,nu taapat kaa cilveekam
Manai meitinai loti patiik ,ka vinu kemee!!!!Nu taa ir sveetlaime!(l)
01.12.2018 22:17 |

Reitings 311
Reģ: 21.06.2018
krissycat, bet, piemēram, ja kaķim ir smagas veselības problēmas, piemēram, hipoalerģisks, ar aknu vai nieru mazspēju, aizkuņģa dziedzera iekaisumu? Arī nedotu to pašu RC vai teiksim Hills vai Specific (kas principā ir līdzīga alternatīva?) Arī es esmu RC pretiniece un izvēlos bezgraudu sauseni + naturālo, tomēr reizēm kaķis ir tāds kāds ir, īpaši runājot par no ielas savāktajiem, kuri lielu dzīves laiku ēduši friskas un citas kiskas.
__
Par kasti runājot, katru dienu 1-2x iztīru, reizi nedēļā papildu smiltis, reizi mēnesī kasti rūpīgi izmazgāju ar švammi un nesmaržīgu trauku mazgājamo līdzekli. Smiltis dārgas, labas, cementējošās. Tā tas jau gadu gadiem. Esmu mēģinājusi citādi/ retāk/ biežāk, bet šis man ir optimāls variants. 1 kaķim.
01.12.2018 22:45 |

Reitings 311
Piebildīšu, ir arī pieredze ar pagaidu māju došanu kaķiem, ir bijuši tādi kaķi, kuri atpazīst tikai sauso barību un gaļu vienkārši neēd. Ēd vai nu sauso vai neko.
01.12.2018 22:47 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Tīru katru dienu vairākas reizes (protams), mazgāju visu kasti reizi 3-4 dienās. Nevaru iedomāties to darīt retāk.
02.12.2018 14:25 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Kad bija minkucis, tīrīju vismaz reizi dienā, bet pēc vajadzības arī biežāk. Kārtīgi mazgāju un pilnībā smiltis mainīju reizi nedēļā (lai arī kaķene tīrīga un malas 'neaptaisīja'). Kaķene tika arī ārā, un ja biju mājās, prasījās uz 'nokārtošanos' tur. Kaķa kastes tīrības jautājums šķiet diezgan analoģisks pašas vannas istabas uzkopšanai.
02.12.2018 14:39 |

Reitings 197
Reģ: 29.10.2016
DatuSubjekts, kā jau augstāk komentārā rakstīju, saslimšanu gadījumā RC varētu lietot, personīgi gan izvēlētos Hill's no variantiem ar graudaugiem. Bet ir arī Animonda Integra un Kattovit, kas piedāvā grain free ārstnieciskās, neesmu gan pētījusi, tāds ir viss klāsts, vai tikai dažas. Šīs gan laikam LV nevar nopirkt, pieņemu, ka tāpēc vetārsti nepiedāvā kā variantus, bet zooplus.de piegādā un var mierīgi sūtīt vajadzības gadījumā.
Mana pieredze ir pārsvarā ar ielu kaķiem, es teiktu, ka vairums ēd visu, bet ir daži, kuri kādu gaļu "nesaprot", mana kaķene atsakās no jēlas gaļas, bet vārītu ēd ļoti labprāt.
02.12.2018 15:23 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Es ar 'balto skaudību' un prieku lasu stāstus par bez-graudu barības ēdājiem. Manējā bija gatava drīzāk badā nomirt, nekā kko tādu ēst, gan sauso, gan slapjo :D Slapjo varēja bez maz sapūdēt, pat atjaucot ar iecienītajiem konserviem, bet no sausās - pie miksēšanas izlasīja tikai tos graudiņus, kurus uzskatīja par 'cilvēka cienīgiem'. Šķita, ka to gribētu ēst drīzāk kā dažādus āra mošķīšus, bet nekā. Jēlu gaļu/zivi ar neēd. Man nervi par vāju lai atstātu viņu ilgi neēdušu, jo sevišķi, kad skatījās acīs vakariņu laikā.. Bet nu prieks par tiem, kas stiprāki.
02.12.2018 15:32 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Manējai sākumā bezgraudu sausā barība ļoti garšoja, bet pēc dažiem mēnešiem pilnībā pārstāja to ēst :/
02.12.2018 15:37 |

Reitings 311
frivolous_, kādu bezgraudu barību Tu dod? Applaws man neviens kaķis īpaši neēd, īpaši jau konservus brāķē. Tā ir vispopulārākā bezgraudu barība Latvijā. Bet ir arī bezgraudu Josera (Nature cat), Purizon, Granata Pet. Purizons ir īpaši gards. Vēl viens svarīgs iemesls nekad nedod kaķim RC; bieži dzirdēta problēma - ja kaķim ir dots RC, tad neko citu viņš vairs neēdīs. Mans pat nezina, kā garšo RC, tā mums mājās nekad nav bijusi. Ja kāds uzdāvina vai dabūju par velti, atdodu biedrībām.
02.12.2018 19:16 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Laikam pieradums ir ļoti svarīgs, mans kaķis no bērnības tika barots ar Orijen un jēlu gaļu un orgāniem, konservus neēd nekādus, pat visdārgākos, kuri sastāv gandrīz tikai no gaļas un izskatās pievilcīgi pat man :-D , pat vārītu gaļu neēd. Neholistisko barību neesmu devusi un nedošu.
02.12.2018 19:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits