Interesants video par krūtsbarošanu.

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
https://vimeo.com/225439693
Ko jūs par to sakat? Kādas ir jūsu domas par šo video?
24.11.2018 22:28 |

Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Es arī nesaprotu, priekš kam izveidot šādu diskusiju, kur jau no sākta gala saproti, ka Tevi foruma dalībnieces vienkārši “izķidās”.
25.11.2018 10:18 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es video nenoskatījos, bet par to "diskrēto barošanu mātei klusi sēžot malā" man ir viedoklis. Un, tas skan šādi: ir liekulīgi apgalvot, ka izkārta krūts ir pretīgi/riebīgi/nepatīkami, ja pludmalē ne-nūdistu pludmalē, katra trešā daiļava izkarina savus labumus saulītei visā to krāšņumā.
Cilvēkiem vienkārši smadzenes ir samežģījušās līdz nelabumam.
25.11.2018 11:06 |

Reitings 558
Reģ: 23.07.2016
Man kaut kā ir vienmēr bijusi neitrāla nostāja šajos jautājumos, līdz to padarīja par trendu un sāka kladzināt un izbesīt cilvēkus ar savu filozofiju , ka sievietei ir tiesības kaut plikai sabiedriskā vietā barot bērnu. Man arī tagad ir vienalga, lai baro kur grib, man neuztrauc sveša sieviete ar savu sīci, kas baro kafe vai uz soliņa. Es vnk neskatīšos, tāpat kā es nevēroju kā sveši cilvēki ēd, vienalga lai arī cik cūciski to darītu, ja vecāki nav iemācījuši uzvesties, es jau nemācīšu. Tas vnk nav pieklājīgi, jaukties un skatīties ko citi dara, ja mani tas neskar, tad ir vienalga.
25.11.2018 11:53 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Es cienu vairāk sievietes, kas baro bērnus tā, lai nevarētu redzēt procesu, man tas šķiet nepatīkams.
Pati savu bērnu barošu ar maisījumiem, nevis ar krūti.
25.11.2018 12:10 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Pati publiski tā neēdu, citus arī neesmu manījusi tā ēdot. Ja redzētu, padomātu: fuj, cilvēks bez manierēm. Tieši tāpat padomātu arī par sievietēm, kas izkar krūtis, ka visu var redzēt.
Pati publiskās vietās nebarotu, uzskatu, ka tam ir domāta pudele. Bet nu man nav pieņemts savas krūtis likt citu apskatei ne pludmalē, ne restorānā.
25.11.2018 12:19 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
man arī publiskā barošana izraisa riebumu. nu ok, ja tiešām turētu kādu lakatu priekšā, tad vēl pieņemami. bet ir redzēts, ka visa krūts izkārta, un sēž uz soliņa kur garām ik sekundi iet cilvēki. neskatos jau, bet tomēr nevar nepamanīt. un pašai man bērnu nebūs, bet ja būtu, vispār ar krūti nebarotu. ir taču tomēr pudeles, un ja negrib dot maisījumu, lai atslauc savu pienu, pirms kautkur dodas.
25.11.2018 12:25 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Neticesi, bet ne visi berni nem pudeli, un ne vienmer var atslaukt tik cik berns apedis un veeeel tam pienam jabut siltam, lai berns estu un visadi citadi pareizi uzglabatam. Ir tada opcija ka vienkarsi uzreiz pabarot bernu no kruts, ar siltu un sterilu pienu. Nevis atslaukt, jo kadai riebjas un savejo barotu ar maisijumu :-D
25.11.2018 12:51 |

Reitings 1180
NightSky, neticēsi, bet mūsdienās pastāv tādi aparāti, kas pēc funkcijas līdzīgi kafijas aparātiem un izveido ļoti elementāri no maisījuma siltu pienu 5 sekundēs:https://www.google.lv/search?q=baby+milk+mixing+machine&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwictZy9te_eAhXrqIsKHTBzCLoQ_AUIDigB&biw=1366&bih=626
25.11.2018 13:17 |

Reitings 1180
Tāpat kā pastāv siltuma kārbas naktij - lai ūdens būtu silts visu nakti tev pie gultas un atliktu tikai piebērt maisījumu. Mūsdienās ir tik daudz kas izgudrots ērtībām, ka es neredzu jēgu vairs mocīties ar krūstbarošanu.
25.11.2018 13:20 |

Reitings 1180
Turklāt ņemot vērā to, ka barošanu no pudelītes var uzticēt bērniņa tētim, auklei vai tamlīdzīgi vajadzības/ērtību nolūkos, bet barošana ar krūti tevi piesaista nonstop bērnam kā tāda barojamā mašīna vai staigājošs ledusskapis.
25.11.2018 13:23 |

Reitings 1937
Nu un? Es loooti labi zinu ka pastav tadi aparati un visadas fignas, bet MAN NEVAJAG, man nav problemu pabarot ar kruti, vispar nekadu, un nav nekadas velmes special cakareties un nemt lidzi pudeli, ja es varu arpus majas pabarot pati. Kads tagad sakars tam? Un iedomajies, es pat nepardzivoju, ka esmu piesaistita bernam, tapat visu muzu vins needis no kruts, un ja vajag atstat kadam bernu es atslaucu un vins ed, es nerunaju par iziesanu no majas bez berna, bet AR bernu. Mana atbilde bija par pedejo komentaru virs manis, ka taks var atslaukt ejot no majas, barot ar pudeli, jo redz citiem riebjas ja baro ar kruti. Tas tads stulbs un nevajadziga uzbrauciens tam kuram nav pretenziju barot pasam. Es neuzbraucu tam kuras baro ar pudeli, nu kapec tam kuram nepatik barot ar kruti nu oobligati jaierive cik pretigi ir barot pasai un japiedava nevajadzigas alternativas (t)
25.11.2018 13:36 |

Reitings 470
Reģ: 04.08.2017
Manuprāt, pilnīgi stulbs video. Neesmu ar tik daudziesm gadījumiem saskāries, ka kāda uz ielas barotu bērnu ar krūti, tāpēc īsti neitrāli uz to skatos. Vienīgais ko domāju ir tas, kāpēc kāda gribētu uz ielas to darīt. Nezinu, ja es būtu sieviete, tad, diezvai pati gribētu vietējā parkā, kur ir daudz cilvēku apkārt, vilkt ārā savu krūti visiem redzot un barot bērnu, liekas ļoti jocīgi, turklāt noteikti negribētu lai visi skatās uz manām krūtīm.
25.11.2018 14:09 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja godīgi.. man pat nepatīk salīdzināt krūts barošanu ar parastu ēšanu. Tas tomēr ir tāds īpašs process starp mammu un mazuli.. krūts var ne tikai pabarot, bet arī nomierināt mazuli.. ar krūts palīdzību bērni pat var ērti iemigt. Es negribētu uz ielas karināt ārā nepiesegtu pupu..
Lai citi, protams, dara kā vēlas.
25.11.2018 14:33 |

Reitings 1937
Nu barosana arpus majas jau uzreiz nenozime izkarinat visu ara ta, lai visu redz.... nemot vera ka vasara gerbjas meitenes, kruts barosana, ja to dara nedemonstrativi, atsedz daudz daudz mazak un tikai uz to laika periodu kamer mazulis paed, tur preti visi dekolte un true see topini atsedz daudz vairak un ta tiek staigata apkart, nevis uz tam, teiksim, 15min kamer mazulis paed kaut kur sturiti...
25.11.2018 14:44 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Ieraudzīju, kas izveidojis diskusiju un uzreiz sapratu, ka diskusija kārtējo reizi izveidota ar mērķi norādīt, cik superīgi viss ir vienradžu zemē Norvēģijā,un kādi atpalikuši dauņi ir sabiedrība Latvijā. Ja jau tur viss ir tik superīgi un (saskaņā ar kaut kādiem pasaules laimīguma pētījumiem) visi ir tur tik briesmīgi laimīgi, tad man rodas jautājums, kā tas nākas, ka Raven nemaz neizturas kā īstena un laimīga norvēģiete, bet tik ienāk ik pa laikam izliet žulti uz tiem, kas dzīvo Latvijā? Ka tik pati neesi no tiem, par kādiem visus šejieniešus uzskati?
*
Par tēmu - video provokatīvs un ļoti jēls, tā dziesma fonā vispār sviests. Man nav nekas pret māmiņām, kas baro bēbīti tad, kad tas ir nepieciešams, arī situācijā, kad atrodas publiskā vietā - ko vajag, to vajag. Bet to var izdarīt arī demonstratīvi neizkarinot krūti visu apskatei. Nav tikai divas galējības - izkārt visu cik vien var vai tā piesegties, ka bērnam nav skābekļa. Var arī pabarot normāli, ka bēbis pabarots un apkārtējiem nav nodemonstrēta katra procesa detaļa. Es gan neesmu no tām, kas arī ikdienā vai pludmalē staigā pupus izkārusi, man tas nav pieņemami. Arī savu bēbi barošu piesegusies, ne gluži ar tādu palagu kā Rīdziniece ielika gan.
25.11.2018 14:49 |

Reitings 143
Reģ: 09.10.2018
Pati personīgi publiskā vietā nebarotu mazo ar krūti, man tas ir pārāk intīmi un apkārtējā vide liktos traucējoša. Tad jau ātrāk savu atrašanos ārpus mājas ieplānotu starp bērna ēšanas reizēm vai izmantotu pudelīti.
Runājot par veikaliem, šajā ziņā ir labi pārdomāts ikea, kur māmiņām ir šādi speciāli iekārtota istaba.
25.11.2018 14:51 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
nemot vera ka vasara gerbjas meitenes, kruts barosana, ja to dara nedemonstrativi, atsedz daudz daudz mazak un tikai uz to laika periodu kamer mazulis paed, tur preti visi dekolte un true see topini atsedz daudz vairak un ta tiek staigata apkart, nevis uz tam, teiksim, 15min kamer mazulis paed kaut kur sturiti...

šim gan piekrītu. Tāpēc arī minēju, ka man nav iebildumu pret to, ka māmiņa diskrēti pabaro mazo. Izkārtas krūtis man nav pieņemamas nevienā variantā - ne barojot bērnu, ne staigājot pa ielu vasarā.
25.11.2018 14:53 |

Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Pati publiski tā neēdu, citus arī neesmu manījusi tā ēdot. Ja redzētu, padomātu: fuj, cilvēks bez manierēm. Tieši tāpat padomātu arī par sievietēm, kas izkar krūtis, ka visu var redzēt.

Piekrītu! Man personīgi būtu vienlīdz nepatīkami skatīties gan uz cilvēku, kurš cūciski ēd, gan sievieti, kura publiskā vietā (piem. kafejnīcā) pilnībā atkailina krūti un sāk barot bērnu. Ne visiem cilvēkiem šis process šķiet patīkams un acij tīkams, tāpēc uzskatu, ka tas būtu tikai pieklājīgi pret citiem, ja barojot bērnu sieviete piesegtos. Katrā ziņā, nekad agrāk par šo tēmu pat īsti nebiju domājusi, jo personīgi nekad neesmu redzējusi sievieti, kura ar kailu krūti publiskā vietā barotu bērnu. Parasti, ja ir gadījies tādu skatu redzēt, sievietes ir piesegušas sevi. Tagad, kopš šis jau kļuvis bez maz vai par trendu (nu, aptuveni tāds pats trends kā "man pirms divdesmit gadiem klasesbiedrs aizskāra krūti un es tagad arī piedalos #metoo akcijā"), visās malās skandina par to, ka sieviete var bez maz vai kailām krūtīm sēdēt restorānā un barot bērnu. Nezinu, manuprāt, šajā ziņā sievietes nekad nav bijušas apspiestas (t.i. neviens neaizliedz barot bērnu ar krūti), tāpēc nav ne jausmas kāpēc šī tēma tagad tiek tā aktualizēta un pastiprināti apspriesta.
25.11.2018 15:05 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man laikam nebuutu nekaadas iipasaas reakcijas,ja redzeetu to kailo kruuti un mazuli,kurs eed .Laikam daudz redzeetas taas sievietes bez kruusturiem pludmalees. Reizeem man vairaak nepatiik taadas vulgaaras bildes,kur ir uzvilkts kas virsuu,bet kopskats loti vulgaars-te ar to mazuli es neredzu to vulgaritaati.
Es to video sapratu taa,ka taa barosana nav tik negliita,saliidzinosi kaa vispaar cilveeki eed!Pieaudzis cilveeks eed reizeem tiesaam taa,ka slikti paliek skatoties,bet tas mazulis to kruuts galu paneemis mutee izskataas pat miiliigs!Taads tiirs skats.:-)
25.11.2018 15:29 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Mans viedoklis pa lielam tāds pats kā Odettai. Man no tāda skata ne silts, ne auksts, tā ir tikai krūts, turklāt paredzēta bērna barošanai. Ja tā tiek pielietota tai paredzētā veidā publiski, man iebildumu nav. Kā jau te tika minēts - iebildumi ir tad, ja krūtis seksualizē un karina apskatei citu nolūku vadītas. Mūsdienās jau sievietēm šķiet, ka krūtis tām ir dotas lai izliktu uz pjedestāla vai lai čalim spēļmantiņa būtu, nevis lai barotu pēcnācēju. Ja Tu baro pēcnācēju - esi ledusskapis.
Pati gan piesegtos, bet ja citas sievietes jutas ērti nepiesedzoties, barojot bērnu - nulle iebildumu.
25.11.2018 15:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)