Bonusi darba vietā

Reitings 280
Reģ: 21.11.2013
Sveikas meitenes!:-)
Iedomājos izveidot šo diskusiju un padiskutēt par bonusiem darba vietā. Katrā vietā ir kaut kas cits, tāpat arī ir darba vietas, kurās bonusu nav.
Dažkārt ir tik aplami bonusi- jauki kolēģi, kafija ( ko parasti afišē darba sludinājumos)
Kādus bonusus darba vieta piedāvā Jums? Vai esat apmierinātas un vai jums tas ir būtiski?:-)
18.11.2018 13:10 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
-veselības apdrošīnāšana diezgan ok, atlaide veselības apdrošināšanai ģimenes loceklim, šķiet 50%
-kafija/tēja/ūdens individuāli kabinetā katram un uzkodas (cepumi/končas/bulciņas) pieejamas visu laiku virtuvē
-50-70% procentu atlaide ceļojumiem, ko rīko darba devējs,piemēram, pēc nedēļas lielākā daļa no ofisa uz pusotru nedēļu aizbrauc uz Franciju un Beļģiju, būs miers darbā.
-uzņēmuma grupas atlaide DUS Crikle degvielai
-uzņēmuma grupas atlaides iekārtu iegādei LMT
-telefons darba vajadzībām
-dāvans dzimšanas/vārda dienā , ir arī par stāšanos laulībā vai bērna piedzimšanu, arī tādas ir
-bezmaksas peldbasiens un sporta zāle pēc izvēles
-briļlū /lēcu iegādei atlaide vai pilnībā sedz reizi gadā
-rezi gadā prēmija procentos no uzņēmuma peļņas, jo ilgāk strādā, jo lielāks %
- papildus iemaksas pensiju privātajā krājkontā
-dāvanas svētkos naudas izteiksmē darbiniekiem, un dāvanas bērniem no vecuma un dzimuma atkarībā.
19.11.2018 12:27 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Veselibas un dzivibas apdrosinasana, apmaksatas pusdienas lidz noteiktai summai (kas man parasti pietiek), dzerieni un augli darba dienas (biezi vien ari uzdokas, kopigas brokastis, pusdienas ar klientiem, apmaksati komandejumi un citi pasakumi darba ietvaros), telefons, dazadas davanu kartes no sadarbibas partneriem, 2 papildus premijas algas apmera, dazadas papildus brivdienas un vispar ari bonusi naudas apmera par padarito menesa laika. Nedzivoju Latvija.
19.11.2018 13:28 |

Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Kafija, tēja, cukurs, medus, piens, kelogsi, reizi nedēļå bezmaksas ēdienreize, laba apdrošināšana, valodu kursi, manikīra pakalpojumi, nelielas atlaides, piemēram, Ezīšos, kaut kādās frizētavās, sporta spēles vasarā, ziemas balle, vasaras ieskandināšanas tuss, kopīgi maratona svētki, chill out tusiņi uz darba terases, darba gadadienas tuss, dāvanas dzimšanas dienās un Ziemassvētkos, pabalsti sakarā ar bērna piedzimšanu, laulībām, tuvinieka nāvi, atgriešanos darbå pēc bka, galda teniss, playstation, atpūtas telpas arī ar opciju pagulēt, visādi darba suvenīri - jakas, maikas u.tml., apmaksāts taxis, ja maiņa beidzas naktī.
19.11.2018 13:36 |

Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Aizmirsu sporta zāli darba vietā, dušas, pirts. Un jå, es blatoju. Manuprāt, Latvijai šiki.
19.11.2018 22:02 |

Reitings 284
Reģ: 25.07.2012
Salīdzinot ar šeit minētajiem, nekādi īpaši bonusi nav. Ir laba veselības apdrošināšanas polise un salīdzinoši brīvs darba laiks (neko neteiks, ja darbā ieradīsies 20-30 minūtes vēlāk; darba laikā var izstaigāt ārstus un valsts iestādes; slimības vai citos attaisnojošos gadījumos piešķir brīvas, apmaksātas darba dienas). Kafiju, ūdeni, gaisa kondicionieri par bonusu neuzskatu. Dāvanas uz dzimšanas dienām un vārda dienām ir, bet, ņemot vērā to, ka mums ir "lieliska" tradīcija dāvināt bosam, pēc maniem ieskatiem, pārāk dārgas dāvanas viņa dzimšanas dienās, vārda dienās un Ziemassvētkos, tad negāds ieguvums no šī "bonusa" nav.
19.11.2018 22:43 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
slimības vai citos attaisnojošos gadījumos piešķir brīvas, apmaksātas darba dienas

Tu domā slimības lapu?
20.11.2018 00:32 |

Reitings 284
Donata, nē, ar to domāju, ka līdz 5 dienām ieskaitot slimības vai atsevišķos citos gadījumos (piemēram, kāda tuva cilvēka nāves gadījumā, kas nav asinsradinieks) darba devējs iedod brīvas dienas, darbiniekam neņemot slimības lapu vai bezalgas atvaļinājumu. T.i., izmaksājot pilnu algu, it kā būtu strādāts viss mēnesis.
20.11.2018 00:58 |

Reitings 284
Nedaudz papildinot, darba devējs ir pretimnākošs neparedzētiem dzīves gadījumiem. Zinu, ka citās darba vietās pat asinsradinieka nāves gadījumā piešķir tikai likumā noteiktās 2 brīvdienas, bet manā darbā iedod brīvu arī citu tuvu cilvēku, bet kas nav asinsradinieki, nāves gadījumos. Pie bonusiem vēl piemirsu pieminēt dāvanu "naudā" kāzu vai bērna dzimšanas gadījumā. Tā kā man mazs kolektīvs, šis bonuss netiek tik bieži izmantots, tāpēc aizmirsu pieminēt iepriekš.
20.11.2018 01:05 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Potto
Izsaku līdzjūtību. Tev, laikam, augsts mirstības rādītājs pa "ne asins līniju".
20.11.2018 02:24 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
stellaglmr.
Nu, ja mājās ir 30 kaķi tad...:-D
20.11.2018 05:26 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Strādāju valsts iestādē, man ne puse no bonusiem nav. Kopumā darbs mani apmierina un es nesūdzos, bet es iedomājos, no kurienes radies iespaids, ka valsts iestādē strādājošie tik dzer kafijas un neko nedara, ja skatos, ka privātie var ierasties vēlāk darbā un viss ok, var vispār neierasties, ja kaut kas noticis, bez slimības lapas utt.utt - es redzu tieši lielāku haļavu privātajos. :D kas nav slikti, nepārprast, man pašai arī patiktu šādi bonusi. :)
20.11.2018 06:58 |

Reitings 402
Reģ: 03.09.2018
Vienīgais bonuss ir 10% atlaide noteiktā aptieku tīklā.
Nav ne apdrošināšanas, ne prēmiju, ne bezmaksas kafijas. Vienreiz gadā priekšniecība uzsauc pasēdēšanu, bet tas tā simboliski- rasols un šampis. Mazliet skumji salīdzinot ar citiem, bet tomēr ir citas lietas ko var saukt par bonusiem. Cilvēku pateicība, kolēģu atsaucība.
20.11.2018 08:18 |

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
No bonusiem varētu teikt, ka brīvais darba laiks, proti, varu mierīgi nākt kādu stundu vēlāk, iet prom ātrāk. Galvenais, ka viss ir izdarīts. Uz pulksteni neviens īsti neskatās. Tomēr ir reizes, kad nākas aizkavēties arī krietni pēc darba laika, tāpēc uzskatu, ka tas visu kompensē. Ja vajag pie ārstiem vai personiskās vajadzībās, tad to laiku arī neviens nekontrolē. Vēl kafija, saldumi, bet tas man šķiet tikai pašsaprotami. Neliela prēmija uz Ziemassvētkiem (20-30% apmērā no darba algas). Tas laikam arī viss. :-/ Pati izmantoju savu personīgo telefonu darba vajadzībām, bet uz to īpaši neiespringstu, jo, pirmkārt, man ir ļoti labs tarifs (zem 8 euro uz visiem tīkliem un bezlimita internets), otrkārt, ļoti daudz arī nesanāk lietot. Tika solīta apdrošināšana, darbu uzsākot, bet tas arī palika tikai kā solījums... žēl.
Gribētos vairāk, bet alga ir ļoti ok, un šobrīd strādāju te, jo plānoju ņemt kredītu mājoklim un domāt par ģimenes pieaugumu tuvākajā laikā, tāpēc negribu neko jaunu.
20.11.2018 09:22 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Man šķiet, ka tāds brīvais darba laiks, kad neviens neuzskaita nostrādātās stundas, ir ļoti ļoti labs bonuss, iespējams, labāks nekā pārējie te nosauktie. Es labprāt arī strādātu darbā, kur vērtētu pēc padarītā, nevis pēc tā, cik h nosēdi, jo reizēm kāda diena ir produktīva, bet kāda mazāk produktīva un tajā produktīvajā var saraut par abām dienām un to otru dienu paņemt brīvu / pusbrīvu, ja jūti, ka nu galīgi nav strādājamais.
20.11.2018 09:30 |

Reitings 416
Reģ: 02.01.2018
Mums darbā ir vairāki bonusi:
-apmaksāta veselības apdrošināšana
-pēc novērtēšanas tiek piešķirtas papildus atvaļinājuma dienas
-prēmijas 2x gadā
-apmaksāti kursi 2x gadā
-bez maksas ir pieejams ūdens no lielajiem bunduļiem
-kafijas aparāts ir (bet kafija jāpērk pašam)
-retu reizi ir iespēja tikt uz dažādiem pasākumiem (izsniedz ielūgumus).
Šķiet, ka visu pieminēju.
20.11.2018 10:15 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Tādi galvenie, kas nāk prātā:
- dažādi dzērieni (kafijas, tējas, šokolādes, sulas), augļi ikdienā pieejami birojā
- laba veselības apdrošināšana (iekļauts arī apmaksāts sports, baseins, masāžas), briļļu kompensēšana
- pabalsti un papildus brīvdienas par bērniņu piedzimšanu un kāzām
- elastīgs darba laiks, iespēja strādāt no mājām nepieciešamības gadījumā
- prēmijas un/vai apmaksāti ceļojumi (šie gan tā reti)
- apmaksāti kursi u.c. kvalifikācijas celšanas pasākumi
- dažādi uzņēmuma apmaksāti pasākumi gan darbiniekiem, gan viņu ģimenēm un bērniem
- apmaksāta autostāvvieta
20.11.2018 10:27 |

Reitings 123
Reģ: 29.12.2014
Man ir-veselibas apdrošināšana, zobārstam 50procentu atlaide. Prēmija 1x gadā 50 proc. no algas. Apmaksātas tel. sarunas, bet telefons mans. Kafija un tēja NAV. Ir venden ūdens
20.11.2018 11:56 |

Reitings 8
Reģ: 04.01.2017
Man ir:
-diezgan laba veselības apdrošināšana (manuprāt, tas ir lieliski, jo tas bijis stimuls iziet dažas veselības pārbaudes, kuras agrāk atliku, jo likās, ka naudu varu veiksmīgāk iztērēt kur citur)
-prēmija reizi gadā (pavisam neliela attiecībā pret algu, bet vienalga noder un patīkami)
-darbinieka atlaide uzņēmuma produktiem
-ūdens (šo gan uzskatu par pašsaprotamu lietu, nevis bonusu, bet arī taču gribu uzskaitīt pēc iespējas vairāk :D) un periodiski kafija
Trūkst atbalsta ceļa izdevumiem (ir iemesls, he he). Telefonu nevajadzētu, man tāpat lielākoties darbs datorā.
20.11.2018 18:39 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Privātajā sektorā bonusi bij daudz vairāk, kā ir tagad valsts iestādē strādājot. Nu vienīgais plus var sarunāt, ja jātiek no darba ātrāk prom vai vēlāk ierasties, bet nu ar tā, ne regulāri.
Ūdens ir, tēja, kafija ar, bet man tas nav nekāds bonuss:-D
21.11.2018 08:11 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
mans visforšākais bonuss perfekti atbilst manam šī brīža dzīvesveidam un paradumiem, un ir industrijai specifisks, tāpēc tad, kad šeit vairs nestrādāšu, raudāšu :-D
no materiāliem bonusiem - visi ar ofisu saistītie bonusi, kas ietver kā labu pupiņu kafiju labā automātā, tējas, ūdeni un tml, tā arī apmaksātu stāvvietu pie ofisa, atlaides uzņēmuma partneru pakalpojumiem. tāpat laba veselības apdrošināsanas programma, apmaksāts telefona rēķins un citas ikdienas vajadzības. No monetāriem bonusiem - kvartālu prēmijas.
es pie bonusiem skaitu arī kvalitatīvus darba pasākumus kā komandās, tā visam uzņēmumam kopumā, iespējas braukt komandējumos, piedalīties konferencēs, dažkārt iespēju strādāt no mājām un ikdienā būt starp cilvēkiem, kas ir ne vien profesionāļi, bet arī forši cilvēki :)
24.11.2018 15:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits