Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Nespēja izvēlēties, ko studēt

 
Reitings 86
Reģ: 19.09.2017
Labvakar! Kā saklausīt savu patieso sirdsbalsi un izvēlēties īsto studiju virzienu? Esmu pabeigusi rdmv, principā vidējā pfof.kvalifikācija ir rokā, bet praktiski tādu sakarīgu, labi atalgotu darbu nevaru atrast. Nu, vajadzētu studijas... Bet lieta tā, ka šī joma man patīk, bet ne tdā līmenī, lai ietu vēl studēt. :-/ Liekas, ka esmu apmaldījusies sevī.
Vai studēt būtu jāiet tikai tad, ja tas ir milzīgs aicinājums un ir interese? Vai dažkārt jāstudē (jāatsēž, teiksim tā)tie 4 gadi, lai dabūtu vnk papīru un varētu strādāt tajā jomā, kas kaut cik daudzmaz interesē?
Piemēram, esmu atklājusi pēdējo gadu laikā milzīgu sajūsmu par kulināriju - mājās taisu tādus cepešus un konditorejas izstrādājumus, un pašai tas šķiet tik aizraujoši. Taču iziet kādus kursus, lai būtu sertificēta konditore, pieņemsim, stereotips spiež nost "tas jau par zemu, es tak tādu skolu pabeigusi un ko - kritiens atpakaļ?" Palīdziet ar savu pieredzi, kā jūs izvēlējāties savu studiju virzienu!8-)
17.11.2018 17:16 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
sveika arī šeit. vai ir iespēja kādus gadus pagaidīt un padomāt? (ja nepārprotu, esi pietiekami jauna). es savu pabeigto bakalauru uzsāku 25 gadu vecumā...
17.11.2018 17:32 |
 
Reitings 58
Reģ: 13.05.2017
Es domāju, ka laiks un pieredze tev priekšā pateiks kas ir tavs, noteikti izmanto iespēju piedalīties Ēnu dienās un Studentu kurpēs, tas man palīdzēja izdarīt izvēli. Ja nezini , ko gribi, ej studēt ko tādu, kas padodas un ir perspektīvs nākotnē. Tev ir jāizvēlas tikai joma, profesijas vienā jomā var būt ļoti dažādas un daudzi nemaz nestrādā par to, ko izmācījušies, toties ieguvuši kontaktus, pieredzi un jaunas iespējas. Atbildot uz jautājumu par "dzīves aicinājumu", protams, ir labi, ka tāds ir, bet ne jau visiem ir viena izteikta aizraušanās ar ko reāli var nopelnīt. Ir labi, ka tev patīk darīt savu darbu, gūsti gandarījumu un saņemt pienācīgu atalgojumu. Cilvēkiem patīk lietas idializēt.
17.11.2018 20:20 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10493
Reģ: 29.01.2009
Kas ir rdmv?
Labāk ir nestudēt tikai dēļ papīra. Pietiek taču arī ar profeni, ja darāmais padodas un redzi, kā savu dzīves aicinājumu. Savu virzienu izvēlējos, kad pastrādāju ārvalstīs un sapratu, ka gribu atpakaļ, Latvijā. Saliku pa plauktiem, nevis to, kas ērtāks un tuvāks, bet to, kas atbilst manai būtībai un, ko jau laiku pa laikam biju atzinusi sev par interesantu.
17.11.2018 21:41 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Kas ir rdmv?

Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola.
.
Es esmu par to, ka vajag klausīt sirdsbalsij un savam aicinājumam. Ir tik ļoti daudz cilvēku, kuri strādā darbu, kurš nepatīk, baidās riskēt un uzsākt ko jaunu, iesakņojas vienā darba vietā un nogremdē sevi domās no sērijas "nu, ko tad es vairs mainīšu..." utt.,utjp.. Neesi viens no šiem cilvēkiem! Štrunts par kaut kādiem stereotipiem! Tos radi tikai vienīgi Tu pati! Ja ir joma, kura tiešām interesē, tad ej un dari, un štrunts par to, ka pirms tam esi mācījusies ko pavisam citu! Ne vienmēr augstskolas diploms un tie 4 gadi nodrošinās Tev veiksmīgu karjeru, darbu, kuru mīli un uz kuru gribi doties ar prieku! Ja saista kulinārija, tad, esot veiksmīgai šajā sfērā, vari tikt tālu! Galvenais, lai pašai ir prieks un sajūta, ka tā ir Tava joma! Veiksmi! :)
17.11.2018 22:19 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits