Rīga

Reitings 213
Reģ: 26.01.2013
Pēdējā gadu laikā nākas novērot, ka Rīga ir kļuvusi ļoti nekopta un nesmuka. Daudz pamestu māju, grausti, neglīti pagalmi, netīrība. It īpaši varu izcelt centru, kur pat slikta dūša var piemesties. Manuprāt, agrāk tā nebija, Rīga bija daudz simpātiskāka. Pati esmu augusi Rīgā un paliek skumji to visu redzot, tāpēc jau 2 gadus dzīvoju citā pilsēta un pārvākties atpakaļ neplānoju. Kāds ir jūsu viedoklis?
31.10.2018 13:51 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
i, smird pēc cigaretēm un alkohol
un zālītī uzkurī, benčikus, papīrus met uz ielas jo sētniece lai vācot vinai par to naudu maksā.Arī pēc sava suņa kaas nevāc jo pofig.mūsupašu vairāks krutās cosmo dāmas.Ko te vairākkārt skaļi deklarējušas..:-D:-D:-D:-D
runā krieviski un uzskata ka visiem ir pienākums viņus saprast un atildēt
te vairākām vīri krievi cosmo ja kas, un tādi kas svēti tic krievu tv REN..un šamās ar skatās un tic
31.10.2018 20:20 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es gan teiktu, ka Rīgas centrā viss ir pat ļoti jauki. Kopumā arī var redzēt, cik daudz viss kas ir izdarīts pilsētas uzlabošanā pa pēdējiem gadiem (man bija periods, kad kādus 5 gadus nebiju bijusi LV un ļoti krasi bija pamanāmi visi uzlabojumi). Taču, ja runājam ne tikai par pašu centru, bet kopumā par visu Rīgu un sabiedrību - tad gan ir tā, ka skumji paliek, skatoties uz to, kas apkārt notiek... Tikai diez vai to var nodēvēt par “pēdējā laikā”, drīzāk tā ir bijis vienmēr - vnk, kad ir ar ko salīdzināt, tad uz lietām sāc skatīties savādāk.
31.10.2018 22:29 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Par to tīrību un netīrību.
Manurāt Rīgā ir samērā tīra ( ja neskaita smaķeles dēļ notekūdeņiem ).
Un protams arī kam cilvēki pievērš vai nepievērš uzmanību.
Būs jāiziet brīvdienu tūrē pa Vecrīgu - jāsalīdzina mūsu vecpilsēta ar citām.
Centrs pa kuru ikdienā pārvietojos ir tīrs.
Guļamrajoni gan man nav pa ceļam, bet tur manuprāt viss atkarīgs no māju pārvaldes un cik aktīvi ir iedzīvotāji.
31.10.2018 22:56 |

Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
No labajām lietām varu minēt - gan viesnīcas, gan restorāni, gan veikali ir palikuši eiropeiskāki. Iekārtojuma un piedāvājuma ziņā. Dažas lietas gan joprojām šķiet iestrēgušas pagātnē, piemēram, biju pārsteigta, ka apkalpojošos uzņēmumos nav obligāta sūdzību grāmata. Ja tāda eksistē, tad izteiktās sūdzībbas ir principā uzspraužamas uz nagliņas. Ceļojot, ja ir nācies par kaut ko sūdzēties, tas tiek uzklausīts ar civilizētu atieksmi attiecīgi risināts risināts.
31.10.2018 23:15 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es tiesaam nesaprotu,vai man ir apnicis dziivot savaa pusee,kur ir vienreizeejs klimats,cits labais bet daudzus restoraanus,kafejniicas es te sauktu par prastaam eestuveem vairaak,turpretii Riigaa ir tik smukas kafejniicinas,restoraani ,tiesaam gaumiigi ,tiiri utt.
Protams ,es neesmu redzeejusi visas vietas,ne Riigaa,ne savaa Sanfrancisko pusee,bet nu pietiekosi ,lai teiktu-Riiga izskataas peec pilseetas,kur cilveekiem ir nauda!:-)
31.10.2018 23:39 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Tās, kuras apgalvo, ka Rīga ir nesakopta - iesaku iziet tajā pašā Ēģiptē, Turcijā vai Grieķijā ārpus kūrorta robežām. Tad Jūs redzēsiet, kas ir nesakopts. Rīga salīdzinot ar to spīd un laistās. Kādreiz arī es domāju, ka Rīga, tāpat kā visa Latvija ir nesakopta un netīra, tomēr, kad sāku vairāk ceļot, sapratu cik tomēr Rīga ir skaista un mēs uz tās ielām varam justies samērā droši un pasargāti. Par uzvedību un jauniešiem ir cits stāsts.
01.11.2018 01:32 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Visās lielajās pilsētās ir kontrasti - sakoptāki rajoni un grausti. Vai Rīga kaut kā sevišķi izceļas? Jā un nē, atkarīgs no tā, ar ko salīdzina. Piemēram, no Baltijas valstu galvaspilsētām, Viļņa ir nekoptāka un nolaistāka (ja neskaita Ģedimina gatvi, bet tas vēl vairāk krīt acīs, izbraucot cauri Viļņai) nekā Rīga, bet Tallina - daudz tīrāka un koptāka par Rīgu, manāmi modernāka. Atgriezties no Viļņas ir patīkami, bet Tallinu negribas pamest:-D Ar pilsētām Somijā vai Zviedrijā nesalīdzināšu, jo pārāk liela atšķirība valstu ekonomikā un vēsturē.
Protams, ka ir lietas, kuras laika gaitā tiek attīstītas un sakārtotas, bet Rīga šobrīd manāmi buksē, imho. It kā kaut kur kaut ko dara, bet tā darīšana ir vairāk darbības imitācija. Kaut vai čakarēšanās ar Barona ielu, kapu tramvaja "fishy" projektiņš utt.
Ušakovs & Co ir pārāk aizņemti ar raušanu kabatā, lai varētu veltīt laiku un līdzekļus reālai Rīgas attīstībai.
01.11.2018 02:44 |

Reitings 656
Reģ: 06.10.2014
Varu tik vēl piemetināt, ka Rīgā nezin, kas ir karcher un ka to var izmantot galīgi netīru-melnu soliņu tīrīšanai. Tāpat arī daudzviet Barona trotuārus derētu jau pamazgāt ar Karcher. Viss ar izdedžu un bremžu putekļiem. Agrāk ta vismaz slaucīja ar slotu, bet tagad trotuāri pa malām gadiem stāv ar biezu putekļu kārtu.
01.11.2018 08:02 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Vispār jau paaugstinātā īpašuma nodokļa likme dara brīnumus, centra mājas un ne tikai tiek atjaunotas, uzprišinātas fasādes..
Par sakoptību.. nenoliedzami ir tādas tautības pārstāvji, kuriem, kā teica RedJasper "pa barabanu", tādēļ ar tīrību un sakoptību tā ir kā ir..
01.11.2018 08:17 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
Es dzīvoju centrā. Ar tām mājām ir tā - ļoti atkarīgs no kontingenta kas tur dzīvo un no tā, kas apsaimnieko māju, vai arī ir 1 saimnieks visai mājai. Tur kur es dzīvoju, saimniekam pieder 4 dzīvokļu mājas, kuras tagad jau ir visas atjaunotas - gan fasādes, gan kāpņu telpas, gan pagalmi. No dzīvokļiem ir izlicis visus nelabvēlīgos cilvēkus. man ļoti patīk džīvot tur, kur dzīvoju, jo viss ir tīrs, sakopts un nav nekādu apšaubāmo kaimiņu. Daudzi cilvēki ir arī tādi, kam nekas neinteresē, viņi tik dzīvo savā dzīvoklī un vienalga, ka fasāde krīt nost un kāpņu telpa netīra un piespiest viņus, lai parakstās par fasādes atjaunošanu, vai kāpņu telpas remontu nevar, jo par to taču ir jāmaksā. Tā kā daudz atkarīgs no pašiem iedzīvotājiem, ne tikai Rīgas valdības. Man šķiet, ka Rīga iet uz labo pusi.
01.11.2018 08:47 |

Patīk
Reitings 335
Reģ: 12.10.2018
Joprojām izbrīna kritušo lapu pakošanu plastmasas maisos.
Kā saimniekoja pirms 30 gadiem, tā nekas nav mainījies.
Laikam jau vieglāk ir tērēt plastmasu un degvielu, nekā lapas savākt zem krūmiem un kokiem kur tās pavasarī būs kā komposta mēslojums tiem pašiem augiem.
Kā jau pierasts, lētāks un ekoloģiskās risinājums, neļauj kādam pelnīt.
01.11.2018 08:51 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Dīvaini. Man tieši liekas, ka centrs paliek ar vien pievilcīgāks. Mājas tiek atjaunotas, viss daudz sakoptāks.
Par guļamrajoniem - tur gan es varētu piekrist, ka ar katru gadu nepievilcīgāk.
01.11.2018 09:25 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Var redzēt , ka tās kuras pabijušas citur pasaulē , zin kā var izskatīties ,payiešām netīra pilsēta.
Rīga ir sakopta un skaista pilsēta. Grausti un sirdīhi cilvēki ir visur. Es gan parasti tos smirdīgos ,parasti, tālāk par CT un CS neredzu , bet nu varbūt kāda zin īpašas vietas.
01.11.2018 09:49 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu, ja salīdzina ar manas bērnības Rīgu, tad centrs ir daudz, daudz sakoptāks (centra ēku ārsienas manā bērnībā pēdējoreiz bija krāsotas pirms kara, tagad tādu māju palicis stipri mazāk). Par mikrorajoniem gan gribas piekrist - 70ajos gados būvētie rajoni šobrīd izskatas stipri nopukušāk, nekā manā bērnībā. Bet arī tur sevišķi pēdējos gados ir kustība pareizajā virzienā - BEIDZOT tiek pamazām asfaltēti mikrorajonu pagalmi.
01.11.2018 10:25 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Joprojām izbrīna kritušo lapu pakošanu plastmasas maisos.

Bieži pļāpāju ar mūsu sētnieku. Viņš regulāri sūdzas, ka tikko kaudzē sagrābtās lapas vējš atkal pa visu zalienu izraustījis. Itkā jau nebūtu slikti sagrābt zem kokiem, bet vai nu tiešām līdz pirmajiem sniegiem pēc katra lielāka vēja grābt no jauna?
01.11.2018 10:29 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
70ajos gados būvētie rajoni šobrīd izskatas stipri nopukušāk, nekā manā bērnībā
Nē, nu loģiski, jo tur jau vairāk nekā 30-40 gadus nekas nav atjaunots. Bet tur bišku arī paši iedzīvotāji vainīgi - kādēļ neizmanto iespēju mājas renovēt?
01.11.2018 11:02 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
Bet tur bišku arī paši iedzīvotāji vainīgi - kādēļ neizmanto iespēju mājas renovēt?

Iedzīvotājs nekur nav vainīgs, priekš tam ir namu pārvaldes un pašvaldības, kas nodrošina, kā informatīvi, tā praktiski cilvēkus ar zināšanām. Neviens nav atcēlis cilvēku dienas ritmu, kad visiem pēkšņi vairs nav ko darīt, kā aiz garlaicības sākt interesēties, ar ko jāsāk, lai māja būtu nosiltināta/renovēta. Priekš tam jau tās iestādes ir domātas un tāpēc tur sēž attiecīgie darbinieki, kuru mērķis ir izmantot visus pieejamos resursus iedzīvotāju labā.
Bet Rīgā ir viss ačgārni.
Un vispār palasot ziņas par Rīgas namu pārvaldi (lielākais apsaimniekotājs Rīgā), vispār nevienam nemaz ar negribās ar viņiem pīties. Tāpat apkrāps nama iedzīvotājus.
01.11.2018 11:12 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Sagrābtās lapas nodod spec punktos , Rīgā to ir pietiekoši daudz .... ;-)
01.11.2018 11:19 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Iedzīvotājs nekur nav vainīgs, priekš tam ir namu pārvaldes un pašvaldības, kas nodrošina, kā informatīvi, tā praktiski cilvēkus ar zināšanām.
Te nu tu kļūdies. Pašiem mājas īpašniekiem ir jāvienojas par mājas renovāciju un ja nespēj vienoties, tad nekas arī netiks darīts. Pašvaldība nevar piespiest īpašniekiem renovēt savu māju. Informēt - jā (kas jau tiek darīts gadiem), un palīdzēt visu sakārtot, bet nevar īpašnieku vietā izlemt - jā, renovējam.
Un vispār palasot ziņas par Rīgas namu pārvaldi (lielākais apsaimniekotājs Rīgā), vispār nevienam nemaz ar negribās ar viņiem pīties.
Šis nav vienīgais apsaimniekotājs Rīgā. Mājas īpašniekiem vienojoties ir iespējams mainīt apsaimniekotāju vai arī apsaimniekot māju pašiem, ja patreizējais apsaimniekotājs neapmierina.
Lielākā problēma ar renovācijām ir tā, ka iedzīvotāji paši nevar savā starpā vienoties un daudzi nepiekrīt renovācijai.
01.11.2018 11:20 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
Var redzēt , ka tās kuras pabijušas citur pasaulē , zin kā var izskatīties ,payiešām netīra pilsēta.

Nesaprotu, kāpēc sevi jāsalīdzina ar sliktiem piemēriem no pasaules, lai justos labāk.
Lai viņi dzīvo savās smirdīgajās metropolēs vai piesārņotājās valstīs. Tā tak labāki nepaliksim.
01.11.2018 11:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits