svētku galds - must have

 
Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Kaadus eedienus juus vienmeer gatavojiet saviem viesiem?
Man sestdien naak cieminji uz saalsmaizi , pagaidaam praataa ir triis lietas :
1.Rasols
2.Lashmaiziites
3.Mini karbonaades
4.Siera/galjas plate
Buutu forshi, ja vareetu pasmelties kaadas idejas no jums.
Sveetku sezona tuvojaas , shii kljuus aktuaala teema daudziem. :-)
30.10.2018 19:19 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Optimālākais variants salātiem laikam būtu uztaisīt pāris mērcītes un dresingus, sagriezt sastāvdaļas (dārzeņi, sieri, kaut kāda gaļa), un tad lai katrs salasa sev salātus pats. J
vasaras top variants. tusiņos, tiki ar dipu vai ķiplo mērci.Dresingi pieriebušies..bet svētkoos gan nēē
30.10.2018 22:02 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man nav neviena ēdiena, kuru gatavotu vienmēr, gluži pretēji - katru reizi cenšos izmēģināt kaut ko jaunu un ēdienkarti
ziemīšos arī nav zirņu, štovētu kāpostu..un etc.:-O:-/
30.10.2018 22:04 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Optimālākais variants salātiem laikam būtu uztaisīt pāris mērcītes un dresingus, sagriezt sastāvdaļas (dārzeņi, sieri, kaut kāda gaļa), un tad lai katrs salasa sev salātus pats
Forša ideja.
30.10.2018 22:08 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
ptimālākais variants salātiem laikam būtu uztaisīt pāris mērcītes un dresingus, sagriezt sastāvdaļas (dārzeņi, sieri, kaut kāda gaļa), un tad lai katrs salasa sev salātus pats. J
un jā tusiem dēāli, var slinkot,, neštukot receptes. Barinā draudzīgi tādu lielu kiš miš skaisti noformētu plati, šašliku, rupmaizi un tusiņš aiziettt.
30.10.2018 22:11 |
 
Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Man katri ciemiņi ir galvassāpes, jo nejūtos laba pavāre. Rosolu toč negriežu. Un vispār reti ēdu to, pati nekad neesmu gatavojusi. Man vispār nepatīk daudz laika veltīt ēst gatavošanai, un visi šie rosoli, mini karbonādes un plates izklausās ļoti laikietilpīgi. Pēdējā laikā pasūtu ēdienu vai domāju citu risinājumu.
30.10.2018 22:17 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015

ir gan arī gatavas uzkodu plates -
Optimālākais variants salātiem laikam būtu uztaisīt pāris mērcītes un dresingus, sagriezt sastāvdaļas (dārzeņi, sieri, kaut kāda gaļa), un tad lai katrs salasa sev salātus pats. J
Ta to sauc;-) pirktas vasarā arī labi
30.10.2018 22:17 |
 
Reitings 1249
Reģ: 10.08.2015
Pag, bet autore neprasīja, ko gribat sūtīt uz miskasti un ko ne! :D Jēziņ :D Tiešām tik grūti vienkārši uzrakstīt, kādus ēdienus gatavojat, bez citu ēdienu analizēšanas?! :-O:D
Ja no salātiem, tad bieži gatavojam rasolu, grauzdiņu salātus, svaigos salātus ar fetas sieru, Cēzera salātus, krabju salātus, pupiņu ar žāvētu gaļiņu un šampinjoniem (ne visus reizē, protams).. parasti ir arī dārzeņi ar dipi mērcīti (ne tik treknajā variantā izmantojot turku vai bezpiedevu jogurtu), lavašs/groziņi/lašmaizītes, dažādas plates, no saldā kāda kūka, bieži siera kūka vai mafini. Ja ir laiks, tad tiek izcepti arī pīrādziņi :D No siltā diezgan klasiski viss :D
30.10.2018 22:17 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
rīdziniece, es nerunāju par no burciņas izgāztām olīvām, bet pašmarinētām. ja Tev tādas visi apkārtnē taisa, nu forši Tev.
30.10.2018 22:17 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
VECAIS LABAIS TOP variants
30.10.2018 22:19 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
rīdziniece, es nerunāju par no burciņas izgāztām olīvām, bet pašmarinētām. ja Tev tādas visi apkārtnē taisa, nu forši Tev.
30.10
Logiski...nekā jauna..labrīt:-D:-D:-D:-D
30.10.2018 22:20 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
visa Rīga viesībās. protams, nav apstaigāta, bet nekur nav redzēti šie pašmarinējumi. tās garšas, kas tur eļļā un marinādē sajaucas, ir burvīgas un katram sanāks savas.
30.10.2018 22:22 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
, bet nekur nav redzēti šie pašmarinējumi. tās garšas,
:-O:-O:-O:-O:-O
30.10.2018 22:29 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://www.sieviesuklubs.lv/receptes/pasas-marinetas-olivas-lieliska-uzkoda-jebkuras-svinibas-95831/ veca laba recepte sliņķiem 2011 gadā..bet arī tā būtībā jauna...;-)
30.10.2018 22:32 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
cik es sastāvdaļas nosaucu? tu man pretī gāz divas olīvu receptes... (kuras, cik jāsaprot, taisa vismaz karā otrā mājā)
30.10.2018 22:40 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
tas, ko ieliki, ridziniece, kāds tam vispār sakars ar eļļas marinējumu?
30.10.2018 22:41 |
 
Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Kas vainas rosolam? Cik es eju ciemos, mes ar viru edam, ipasi virs, majas es nekad negatavoju un kafenes nesutu. Vispar biezi netiek taisits rosols, del ta, ka daudz un smalki jagriez. Tapat ka karbonades, tas vienmer apedas. Interesantie salati ne vienmer iet pie dusas vai tikai mazas devas :-D Neesmu pret jauno un interesanto, bet nedomaju, ka ari rosols un karbonades baigi apbedinatu viesus, ja nav solits nekas excluzivs:-D
30.10.2018 22:43 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
karbonāde ir latviešu dzīves pamats. punkts. :D
30.10.2018 22:46 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Katram jau ir kaut kas savs, kas ļoti garšo un ko gribas likt galdā. Man, piemēram, uzkodā tie ir baklažānu rullīši ar ķiploku biezpienu, nomm. Krāsnī ceptie baklažānu vai kabaču tornīši ar mocarellu un tomātu. Cukīni laiviņas ar tomātiem, sēnēm un sieru. Pašceptās mini picas. Salāti ar pikantajām siera bumbām. Vēl ir iegaršojušās pikantās avokado maizītes ar čili un citrona sulu, starp citu, ļoti labi iet kopā ar lašmaizītēm. Dīvaini, ka neviens vēl nav minējis siera salātu groziņus, tie patiks "klasikas" cienītājiem.
Uz sālsmaizi man desertā noteikti būtu pašcepta kūka, kāda, atkarīgs no iedvesmas, bet tagad prātā nāk klasiskā Ņujorkas siera kūka. Vai, ja nav vēlmes stundām ņemties un ir vienmērīgi sildoša krāsns, šokolādes fondants (to gan vajadzēs cept viesību laikā un neder, ja ir daudz cilvēku). Abiem šiem desertiem var klāt dzērveņu mērci.
30.10.2018 23:15 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Ā siera salātus jau pašā sākumā minēja, sorry (s)
30.10.2018 23:19 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits