Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

svētku galds - must have

 
Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Kaadus eedienus juus vienmeer gatavojiet saviem viesiem?
Man sestdien naak cieminji uz saalsmaizi , pagaidaam praataa ir triis lietas :
1.Rasols
2.Lashmaiziites
3.Mini karbonaades
4.Siera/galjas plate
Buutu forshi, ja vareetu pasmelties kaadas idejas no jums.
Sveetku sezona tuvojaas , shii kljuus aktuaala teema daudziem. :-)
30.10.2018 19:19 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Cepu rausīšus no kārtainās mīklas, lavašs, kūka vai rausis, pildītie groziņi.
30.10.2018 19:49 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Lattte, izklausās garšīgi bet pagarlaicīgi. Tak vismaz salātus kaut kādus mazāk retro...
.
Mans must have ir "kaut kas marinēts": sēnes, gurķi, ķiploki, patisoni.
30.10.2018 19:58 |
 
Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
Mums pēdējā laikā topā brī siers + cietžāvētā desa, groziņi pildīti ar siera salātiem klasika kas neapnīk. Tāpat kā 57days vēl man tīk mini kraukšķīgie marinētie gurķīši, marinēti šampinjoni.
30.10.2018 20:09 |
 
Reitings 1082
Reģ: 13.06.2015
Man ari sestdien gaidāmi svētki un man būs gandrīz viss no tava nosauktā. Jā, garlaicīgi, bet visiem garšo.
Lai to visu atsvaidzinātu, viena no idejām man ir taisīt ko šādu (bildi nesanāca ielikt, būs links)
https://www.google.lv/search?q=nacho+bar&tbm=isch&ved=2ahUKEwiIprqt4q7eAhWC5ywKHUhhCDUQ2-cCegQIABAC&oq&gs_l=mobile-gws-wiz-img.1.2.35i39l5.0.0..4195...2.0..0.0.0.......0....1.......5.7GjGu-hm5pQ&ei=XJ_YW4iINILPswHIwqGoAw&prmd=ivn&biw=360&bih=518#imgrc=QiFBV5uOhisf0M
30.10.2018 20:16 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Jā, garlaicīgi, bet visiem garšo.

Tā jau kāds pie galda ies atzīties, ka negaršo un apnicis.
"Vai, atkal tas rasols, Mirdziņ, nu cik var!":-D
Tiešām, ja nav vecākās paaudzes saiets vien, labāk kaut ko pamainīt, daudziem tie rasoli un karbonādes ir piegriezušies kā rūgta nāve, tikai negribas namamāti aizvainot.
Labi aiziet kaut kas no svaigajiem salātiem - grieķu salāti, tomāti ar baziliku un mocarellu, no sātīgākiem variantiem salāti ar kvinoju vai turku zirņiem.
Pašcepti siera cepumi (elementāri, 3 sastāvdaļas), saldie vai sāļie mafini.
Iesaku iemest aci cetrassezonas.lv, tur ir ļoti daudz labu recepšu.
30.10.2018 20:48 |
 
Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Salāti ar zirņiem aizietu uz mistkasti.
30.10.2018 21:00 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
mistkasti

Es tikai par miskasti esmu dzirdējusi, vai mistkaste ir tās modernais paveids?
30.10.2018 21:02 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Labi aiziet kaut kas no svaigajiem salātiem - grieķu salāti, tomāti ar baziliku un mocarellu, no
cik var? To tak visi ikdienā ēd..:-O:-O
Jā, garlaicīgi, bet visiem garšo.
++
atkarībā kas nāk, ja sevējie tad viss kas garšo.Katrs izsaka vēlmes. Rosols pieriebies man , arī gtavot apnicis viņu bet visi veči pieprasa.
30.10.2018 21:12 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Te ir jautājums - ko grib namamāte? Ar "garšīgi, bet pagarlaicīgi" viesi būs pabaroti. No otras puses, garšīgi, bet pagarlaicīgi es ēdu katru dienu mājās. No trešās puses, ciemos es eju kontaktēties ar cilvēkiem, nevis ēst neikdienišķus ēdienus. Lai forši paēstu, es eju uz restorānu/kafejnīcu. Tā ka, ja nav vēlmes spēkoties ar Mārtiņu Rītiņu, tad būs OK.
30.10.2018 21:13 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
un atkarībā kas par svētkiem, galda klājums atšķirsies.Ziemassvētkos vienmēr būs klasika ..bez vai ar minimālām ārzemju jaunmodēm
30.10.2018 21:15 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
zupas. var vairākas.
rasols. nu bāc, tad jābūt vismaz izcilam un iepriekš jāpaziņo, ka būs padomju tematika ;p
kā neparastāka ideja -- siers, olīvas, sēnes, kaltēti tomāti, ķiploki (marinēti jau, bet ne obligāti), artišoki (arī) -- visu saliek eļļā (olīvu, ja jau vidusjūra, bet mums labāk rapša patika vispār), garšvielas, balzamiko. patur dienu, divas. piegrauzdē baltmaizi un lai grauž katrs, ko vēlas.
30.10.2018 21:17 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
un kas ir must have (obligāti)??? ir kaut kur likumi.lv publicēts?
30.10.2018 21:19 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Var jau kombinēt - “garlaicīgā klasika” (kas dažās kompānijās iespējams ir tim aizmirsta, ka visiem garlaicīga neliksies) un kādi jaunievedumi. Manuprāt, drošs variants. Vai arī klasiku “jaunās skaņās”, piem., mini karbonāde uz mini kartupeļu pankūkas vai kūpināts lasis uz mini kartupeļu pankūkas (OK, tas gan diez vai ir nosaucams par jaunievedumu), neesmu mēģinājusi, bet varbūt kaut kas no klasikas iet labi kopā ar to puķukāpostu pamatnes picu? Mini kotletītes uz iesmiem ar dārzeņiem?
30.10.2018 21:28 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
jo ja nāk savējie jēga gatavot to ko neēdīs, vienmēr izdomājam kas un ko. Lai visi paēd gardu muti, pilnu punci. Jo mums ir kas neēd zirņus, galu, citiem rosolu, citiemm zivi gribas.Dažādi taču arī gimenē cilvēki.bet rosolu ne mājā,ne kafūzī un etc.lkdienā nēēdam neviens. Tāds svētku ēdiens. Citi domā ka ir moderni un liela dala rosola vietā gatavo -
Labi aiziet kaut kas no svaigajiem salātiem - grieķu salāti, tomāti ar baziliku un mocarellu, no
liela , liela dala ta dara...garlaiciba...:-D:-D:-D
30.10.2018 21:28 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
kas dažās kompānijās iespējams ir tim aizmirsta, ka visiem garlaicīga neliksie
labojums - kas dažās kompānijās iespējams ir tik aizmirsta, ka viesiem garlaicīga neliksies (t).
30.10.2018 21:30 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
kā neparastāka ideja -- siers, olīvas, sēnes, kaltēti tomāti, ķiploki (marinēti jau, bet ne obligāti), ar
:-O:-O:-O bet tas sen daudziem vienmēr uz galda..kas tur neparasts:-O:-O:-O:-O un tās ir uzkodas
30.10.2018 21:31 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
bet rosolu ne mājā,ne kafūzī un etc.lkdienā nēēdam neviens
Nezinu vai neviens, bet es tiešām piederu pie tiem, kuri to klasiku ar gardu muti ciemos ēdīs, jo, jā - ikdienā to neēdu. Turklāt - ir saimnieces, kurām kaut kas padodas īpaši labi un, protams, pieprasīt nepieprasītu, bet būtu mazs ‘vīliens’, ja ietu ciemos un tā īpašā ēdiena nebūtu :-D.
30.10.2018 21:37 |
 
Nepatīk
Reitings 274
Reģ: 11.09.2018
Man ļoooti garšo grauzdiņu salāti (l) mani top salāti pēdējā laikā uz svētkiem . Dārzeņu plate ar dipi mērcīti (l) Tavas minētās karbonādītes ,klasika bet pie salātiem kā reiz .
30.10.2018 21:41 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Optimālākais variants salātiem laikam būtu uztaisīt pāris mērcītes un dresingus, sagriezt sastāvdaļas (dārzeņi, sieri, kaut kāda gaļa), un tad lai katrs salasa sev salātus pats. Jo pietiek cilvēku, kuri neēd salātus ar majonēzi vai krējumu, ir tādi, kuri neēd desu vai zivi utt. :-)
30.10.2018 21:56 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Man nav neviena ēdiena, kuru gatavotu vienmēr, gluži pretēji - katru reizi cenšos izmēģināt kaut ko jaunu un ēdienkarti pielāgoju sezonai. Tagad starp rudeni un ziemu gatavotu kaut ko sildošu - krāsnī ceptu gaļu ar turpat ceptām saknēm un svaigu dzērveņu mērci.
30.10.2018 21:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits