Vai principiāli?

Reitings 613
Reģ: 31.03.2013
Labs vakars, dāmas :-)
Jautājums varbūt nedaudz muļķīgs, bet tomēr :-D
Ja Jums ir vīrietis, kuram ir mašīna, vai jums tajā mašīnā ir principiāli sēdēt priekšā blakus šoferim?
Piemēram, situācija - vīrietis pa ceļam uz un no darba dažreiz paķer līdz kolēģi, kura dzīvo viņam tieši blakus mājā. Dažas reizes ir sanācis ar to kolēģi saskrieties, viss ok, labs neitrāls kontakts no sērijas, kad var par laikapstākļiem parunāt. Un vienu vakaru, braucot no darba mājās vīrietis iebrauc pakaļ paķert arī jūs no darba. Kolēģe sēž priekšā blakus šoferim, jums jāsēžās aizmugurē. Vai tas vispār izraisītu kaut kādu reakciju vai pilnīgi vienalga? Ja izraisītu, vai jūs kaut ko teiktu uzreiz - palūgtu samainīties vietām ar viņu, norādītu ka tā ir jūsu vieta? :-D:-D Vai teiktu kaut ko vīrietim pēc tam mājās, kurš noteikti tad pateiktu kolēģei - klau, nākamreiz sēdies aizmugurē? :-D
Man kaut ka ir gadījies, ka puiši šādās situācijās visu saprot - līdz šim visi paši ir pārcēlušies uz aizmugurējo sēdekli :-D
24.10.2018 18:51 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Pie visa krējumiņam - ja es būtu otrā pusē - kā kolēģe, kuru ved.. tiešām pat i neaizdomātos, ka man ir jāpārsēžas. Jā, varbūt justos neērti (bet tikai par to faktu, ka es jau esmu ar citas sievietes vīrieti viņu mašīnā, kamēr viņa kaut kur pa ceļam izlijusi tiek paķerta), bet ārā no mašīnas nelektu un sēdvietu nemainītu. Ja man ko aizrādītu, ar to pārīti vairs nebrauktu.
25.10.2018 08:06 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Nevaru iedomāties situāciju, kad es prasītu, lai mani laiž priekšā. Taču ir gadījies, kad tā vieta ir jau aizņemta, pārsvarā priekšā sēdošais/-ā pats piedāvā palaist mani tur. Bet es parasti atsaku, gan tādēļ, ka neesmu tik principiāla, gan tādēļ, ka esmu maza un man noteikti ir daudz ērtāk aizmugurē, salīdzinot ar pārējiem, īpaši vīra draugiem. Bet grūti pateikt, ko es domātu par regulāriu pasažieri - kolēģi. :-D Ja braucamais gabaliņš īss, tad būtu vienalga, bet, ja jābrauc ilgi, tad gan laikam gribētu tomēr priekšā sēdēt.
25.10.2018 08:18 |

Reitings 933
Reģ: 25.09.2017
Principā, man vienalga. Jā, ir tā, ka liekas...priekšā ir mana vieta, tuvāk vīram. Bet gadās jau visādi, tā ir tikai sēdvieta:-D
Savus vecākus un vecvecākus vienmēr laižu priekšējā sēdeklī, jo tur vienkārši ir vieglāk iekāpt.
Ir gadījies, ka es pati esmu tā kolēģe, kura sēž priekšā un vēlāk iekāpj kolēģa sieva, nu neko, sēžam, kā sēdējām, ko tur bakstīties turpu šurpu :-D
25.10.2018 08:26 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Nesautraucos par tādām lietām. Protams, ka man patīkamāk būtu sēdēt blakus savam vīrietim, bet situācijas var būt dažādas, ja tas ir 20 minūšu brauciens, kur mani paķer pa ceļam, pasēdēšu aizmugurē un nestresošu, īpaši ja esam 3atā :D ja mašīnā būtu 5 cilvēki un man būtu jāspiežas uz aimugurējā sēdekļa vēl ar 2 cilvēkiem, tad gan man nepatiktu, bet nu es ar citām sievietēm nekarotu un ārā no vietas nemēģinātu izlikt, domāju, ka normāla sieviete tāpat justos neērti tādā situācijā, es drīzāk savam vīrietim pateiktu, lai nākamreiz pats jau laicīgi padomā par to, kur sēdēšu. Bet vispār jā, man ir savs auto, kurā man vienmēr ir vieta priekšā- pie stūres, pārsvarā ar to arī pārvietojos, tāpēc nav tik viegli iedomāties tādu situāciju :D
25.10.2018 08:28 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
vispār neiespringstu un nedomāju par tādam lietām, neesmu sīkumaina, man vienalga.
25.10.2018 08:29 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Šis man atgādina- ja nav problēma, sieviete izdomās, kur to atrast. Šādus sīkumus pat nepiefiksēju, kur kurš sēž. Par šādiem sīkumiem neiespringstu, dzīvē tomēr ir svarīgākas lietas. Sēžot priekšā sieviete laikam iedomājas, ka tādā veidā apliecina savu statusu. Šis atgādina kaut ko no dzīvnieku pasaules, apmēram kā kaķi iezīmē savu teritoriju. Haha, fūrijas!
25.10.2018 08:40 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Un uz to var skatīties arī citādāk - var būt tieši ir pietiekams pašvērtējums, lai zinātu, ka Tava vieta nav kaut kur aizmugurē

Mēs te runājam par pāris minūšu braucienu vai ceļojumu pāri eiropai? :D
Man liekas jebkurš normāls cilvēks tikai pasmiesies par tādu "īstās vietas ierādītāju"...un diez vai padomas...ak viņa zin savu vērtību! :D
25.10.2018 10:20 |

Reitings 311
Reģ: 21.06.2018
Nav principiāli, un reizēm tieši sēdinu savas draudzenes priekšā, blakus vīram, un pati pārsēžos uz aizmuguri, piemēram, ja bagažnieks pilns, un daļa mantu jānovieto salonā - lai līdzbraucējam nav neērti dēļ manas vēlmes pārvadāt veselu lērumu mantu.
Ja draudzene pati pirmā lektu sēdēt priekšā, tas man liktos dīvaini.
Priekšā vienmēr palaižu izteikti resnus cilvēkus. Piemēram, manā mazajā mašīnā kāds 150kg cilvēks aizmugurē nemaz neielīstu.
25.10.2018 10:41 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Nedomaju, ka man tada situacija ir gadijusies, bet man patik sedet aizmugure.. ari taksi nekad nesezos prieksa. Un koleges vieta noteikti pati piedavatu parsesties aizmugure.
25.10.2018 11:03 |

Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Nu citas te tādas cacas. Ja regulāri vai tālu kur brauktu, tad blakus liktu draudzeni, ja kādu reizi sanāk paķert kādu, kas iekāpis pirmais, tad nekad mūžā neliktu pārsēsties.
25.10.2018 11:14 |

Reitings 340
Reģ: 24.07.2018
Mēs te runājam par pāris minūšu braucienu vai ceļojumu pāri eiropai?

Es taču nezinu, kur viņa dzīvo un pa kādiem ceļiem brauc :D Un viss, ko saku, ir gadījumam, ja viņai tas tiešām ir ļoti svarīgi un nepatīkami.
Man liekas jebkurš normāls cilvēks tikai pasmiesies par tādu "īstās vietas ierādītāju"...un diez vai padomas...ak viņa zin savu vērtību!

Nu, man vienalga, ko padomās vai nepadomās. Es tikai saku, ka to visu var pagriezt arī otrādi. :-D
25.10.2018 11:14 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nu, es dzīvoju pēc principa, kurš pirmais brauc , tas pirmais maļ. Man vienalga , kur sēdēt. Ko tad tai kolēģei darīt , redzot tevi, uzreiz lekt ārā no mašīnas un pārsēsties? :))))
25.10.2018 11:30 |

Reitings 139
Reģ: 08.08.2018
Izteikti stulbi būtu lekt ārā un pārsēsties principa pēc, vēl jo vairāk aizrādīt. Kurā gadsimtā jūs dzīvojat? :-D
Sajutos pilnīgi neērti, ja kāda tā nopietnībā dara un jūtās aizvainota par aizņemto priekšējo vietu. Džīzas, cik neērti.
25.10.2018 11:35 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Kura te rakstìja, ka teiktu kaut ko un liktu parsèsties uzreiz?
Nevajag pàrspìlèt. Pèc tam privàti mìlotajam visu pateiktu un tàdas situàcijas vairs neatkàrtotos.
Un jà, man loti nepatiktu, ka kaut kàda kolègite manà vietà sèz. Tà nav vinas vieta, ne vinas vìrietis.. :-D
25.10.2018 11:39 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
Motivation
Problēma nav kolēģes krāšņumā? Nevis vieta svarīga, bet patiesībā bailes par sevi, jūties apdraudēta? Ne tieši, bet tā - zemapziņas trauksme, ja tā var teikt.
NU tik pieņēmums, jo domāju, diez vai ceptos, ja tur sēdētu pirmspensijas dāmīte, kam jau mazbērni pa zemes virsu klaiņo.
25.10.2018 11:41 |

Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Ir bijuši gadījumi, kad draugs atbrauc pakaļ un priekšā sēž viņa draugs, ir, protams, kas piedāvā pārsēsties, vienmēr atsaku, jo nav grūti 5 min pasēdēt aizmugurē.
Jāsaprot vai regulāri Tavs draugs Tevi savāc no konkrētas pieturas vai tā kolēģe nezināja, ka būsi un tas notika vienu reizi. Laikam, ja mani savāktu katru dienu un kolēģe katru reizi sēdētu priekšā liktos jocīgi, ka pati jau pie darba neapsēdās aizmugurē, bet nezinu vai kaut ko aizrādītu.:-D
25.10.2018 12:11 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Nez ka citam, bet o ja, man butu svarigi sedet blakus savam viram un lai kolege sez aizmugure. Man kaut ka ierasts, ka parisi sez kopa un tas lidzbraucejs aizmugure. Blakus viram ir mana vieta un viss, apmeram ka restorana pie galda, parisi sasezas kopa, nevis kolege vai ka. Ja mani kads ved un tad brauc pec otras pusites es vienmer piedavajos palaist blakus savam virietim/sievietei.
25.10.2018 12:14 |

Reitings 86
Reģ: 16.08.2017
Man laikam nav pārāk svarīgi, kur sēžu, bet tas no situācijas atkarīgs.
Mums ir 2 durvju mašīna, tāpēc tur valda nosacījums, kam pirmajam jākāpj ārā, tas sēž priekšā, lai tam nabaga priekšā sēdošajam (un visbiežāk tā esmu es) nav jālēkā ārā no mašīnas pārāk daudzas reizes. Tāpēc bieži vien, kad draugs ar kolēģi brauc no darba un mani paķer pa ceļam, pat pēc tā kolēģa piedāvājuma man sēsties priekšā es saku, lai sēž viņš, jo viņu mēs pirmo izlaidīsim. :-D
Vienu reizi gan man bija tāda škrobe, kad draugs veda savas māsas draudzeni un pa ceļam paņēma mani, viņa izkāpa, atlocīja sēdekli un gaidīja, kad es kāpšu aizmugurē, tad gan man gribējās pateikt stingrāku vārdu, jo nu, klau, tu jau stundu nosēdēji blakus manam draugam un tagad vēl tā zīmīgi piedāvā viņa draudzenei iekāpt aizmugurē. Es, protams, iekāpu ar, jo nu atcerēsimies par noteikumu, kas pirmais izkāpj, tas priekšā, bet tāda nepatīkama sajūta drusku bija. :-D:-D Tagad gan man tas liekas smieklīgi!:-D
25.10.2018 13:04 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Kapec kolege zinot ka sievai ar tiks braukts pakal, jo pabieži vinu ved vienmēr apsēžas priekšā:-O
25.10.2018 13:13 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
nemaz nerunājot ka vieta blakus šoferim skaitās bīstāma, ne velti ja ved šoferis zolīdi ir sēdēt aizmugurē. Arī to kolēge nezin:-D
25.10.2018 13:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits