Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Saldais kartupelis

 
Reitings 502
Reģ: 07.03.2018
Čau!
Ko no tā pagatavot? Vai apcept un pa virsu izkausēt sieru būs ēdams?
15.10.2018 16:36 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Man gan negaršo, bet restorānos visbiežāk pasniedz ceptus salmiņos kā parastos kartupelus vai frī ar garšvielām. Tad jau laikam var variēt arī ar sieru.
15.10.2018 16:44 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Var iegriezt, pielikt sviestu un cept cepeškrāsnī. Var taisīt pīrāgu. Var arī ceptus pievienot salātiem.
15.10.2018 16:56 |
 
Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Atsevišķi mani saldais kartupelis nesajūsmina, bet, ja ir grilētu/ sautētu dārzeņu maisījumā, tad man nav iebildumu. Es droši vien liktu cepties maisā gaļu ar dārzeņiem, un tur arī izlietotu saldo kartupeli.
15.10.2018 16:59 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Man garšo vienkārši sagriezts un cepts krāsnī ar drusku sāls un olīveļļu kā piedeva kaut kam, vai siltajos salātos (l) ar kvinoju
15.10.2018 17:07 |
 
Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Es parasti sagriežu, uzmaļu virsū melnos piparus, uzberu timiānu, drusku olīveļļu un cepeškrāsnī iekšā.
Vai arī kā sastāvdaļu biezzupām (piemēram - saldā kartupeļa/cepeškrāsnī apceptu burkānu).
15.10.2018 17:44 |
 
Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Man arii saldais kartupelis nevisai.
Bet es vispaar esmu ieveerojusi , ka man ljoti negarsho daarzenji ar jebkaadu mazaako salduma piegarshu - burkaani, kjirbji, bietes utt. Nezinu kas tas ir , kaut kaada psihologjiska vaina . :-D
15.10.2018 17:49 |
 
Reitings 121
Reģ: 29.01.2009
Man ļoti garšo saldo kartupeļu biezenis - novāra sagrieztus kartupeļus ar visu mizu, nolej ūdeni, pagaida, lai nedaudz atdziest un nomizo. Tikmēr katliņā izkausē sviestu, nedaudz apcepj sasmalcinātu ķiploka daiviņu - nogriež uguni un tad liek iekšā nomizotos kartupeļu gabalus un samīca. Tikmēr pievieno arī sāli un nedaudz uzsildītu pienu. ;-)
15.10.2018 20:16 |
 
Reitings 258
Reģ: 02.08.2018
es dievinu batāti (l) es parasti cepu cepeškrāsnī - bez eļļas, bez nekā. Ēdu ar humusu vai kādu avokado mērcīti, rauga pārslām.
15.10.2018 20:35 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
 
Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Iedomājos, ka būs runa par kūciņu Kartupelis :-D
Ir ēsta frī variācija ar batāti un arī krāsnī cepta-ar kādu labu mērcīti baigi labi, bet ja nav nekā kreptīgāka klāt, tas saldums mazliet par daudz.
15.10.2018 21:13 |
 
Reitings 502
Reģ: 07.03.2018
Paldies par idejām!
15.10.2018 21:31 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Iedomājos, ka būs runa par kūciņu Kartupelis :-D

Man arī tā bija pirmā doma :-D
15.10.2018 21:34 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Iedomājos, ka būs runa par kūciņu Kartupelis
es ar..nesapratu kā to vār cept:-D
15.10.2018 21:36 |
 
Reitings 502
Reģ: 07.03.2018
:-D
15.10.2018 21:38 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Man vislabāk garšo krāsnī ceps un pasniegts ar mīksto kāzas sieru un koriandru . Manuprāt ideāla kombinācija.
16.10.2018 09:38 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Ļoti garšo un esmu gatavojusi dažādos veidos. Populārākais laikam ir pagatavot no tā biezeni (dažkārt lieku klāt arī burkānus) vai cepu šķēlītēs krāsnī ar garšvielām. Pāris reizes esmu gatavojusi krāsnī pildītas batātes - pārgriež uz pusēm, izgrebj vidu (šis ir mazliet čakarīgi, jo tās ir cietākas kā parastie kartupeļi), viducīšus sagriezu kubiņos, sajaucu kopā ar konservētam sarkanajām pupiņām, smalki sagriztu prosciutto un garšvielām, pildu izgrebtajās pusītēs un cepenē iekšā uz kādu pusstundu. Beigās pārkaisu cieto sieru, zaļumus un - ņamma!
16.10.2018 10:49 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
.an garšo cepts krāsnī, ar burkāniem u bietēm, pa virsu nedaudz medus , rozmarīna zariņš un klāt kāds sāļais siers
16.10.2018 10:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits