Šoks par darba intervijām

Reitings 28
Reģ: 07.06.2016
Oi,pat nezinu ar ko lai sāku.Tāda vilšanās par darba tirgu...
Esmu vnk uz pauzes,par ko uzņēmeji vispār domā...
Agrāk darbs mani pašu uzrunāja,bet tagad esmu nolēmusi meklēt darbu caur sludinājumiem,tas ir kaut kāds ārprāts(t).Meklējot jaunu darbu izvērtēju,kam sūtīt,spēju prognozēt,kā būs izvēlētajā vakancē,bet izrādās,ar to nepietiek,tāpat atrodās uzņēmumi,kuri spēj čakarēt(e).
2 nedēļu laikā saņemu "itkā" pievilcīgu darba piedāvājumu uzaicinājumus uz darba interviju.
Īsumā par katru: 1.darba piedāvājums strādāt birojā,viegli administratīvi pienākumi,vienvārdsakot, haljava.Intervija ok,bet alga 400Eiro uz rokas-tas ir biroja vadītājam(t),vēl virstundas jāstrādā,bez bonusiem-wtf(e).
2.intervija- sludinājumā-darbs itkā ok,liels starptautisks uzņēmums, daudz bonusi(piemēram, apdrošināšana,sporta zāle,saīsināts darba laiks vēl kaut kas),atnākot uz interviju,jautājot par algu,ļoti izvairīgi mēģina pāriet uz citu tēmu,liels noslēpums:-D,vēlāk izrādās,darbs uz pusslodzi,vairākas interviju kārtas,attieksme tāda,itkā man būtu uz ceļiem vēl jāprasa viņiem darbs(e).
3.intervija-neliels uzņēmums,sludinājumā daudz pienākumi,kas jau liek domāt,ka nav vērts tur iet,bet nē,jāiet,jo šķiet,ir iespējamas izaugsmes iespējas.Uzņēmums piedāvā stabilu,konkurētspējīgu atalgojumu,profesionālus kolēģus,o jee,bonusi iesparda:-D.Ok,aizeju uz interviju-izrādās,pienākumu ir vēl vairāk,nekā norādīts sludinājumā,+ir labi,kā man ir auto,varēs vēl papildus braukt uzņēmuma vajadzībām paredzētos braucienos,+ir labi,kā man ir papildus prasmes,tās atkal noderēs uzņēmumam:-D.Un kāds man no tā labums-nekādu bonusu,algu vairās nosaukt,atkal inerviju vairākas kārtas(e)(e).
Velti iztērēts mans laiks,tāds iespaids,ka man vēl ir labs darbs ar labu algu un mainīt to nevajag...Kas tiem uzņēmumiem kaiš?Vai tas ir normāli,ja jau Latvija,tad darba devēji var tā cūkāties?Vēl sūdzas,ka labu darbinieku nevar atrast...Tie darba sludinājumi vienkārši konfektes,algu nenorāda,visu informāciju nenorāda,piedāvāt īsti arī neko nevar:-D. Iepriekš neesmu saskārusies ar ko tādu.
13.10.2018 20:49 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
https://www.vid.gov.lv/lv/diferencetais-neapliekamais-minimums
īdzīgi var sanākt, ja persona, kura saņem pensiju, papildus arī ir algots darbinieks, algas nodokļu grāmatiņa ir iesniegta darba vietā un tās kopējie gada ienākumi ir virs 20 004 euro.
Otrkārt, nodokļu starpību var veidot arī neapliekamā minimuma piemērošana, kas pienākas personām ar ienākumiem līdz 12 000 euro gadā. Svarīgi zināt, ka algām līdz 440 euro (pirms nodokļu nomaksas) VID prognozēto neapliekamo minimumu gada laikā piemēro pilnā apmērā, respektīvi 200 euro. Ienākumiem no 440 līdz 1000 euro mēnesī neapliekamais minimums atbilstoši diferencēšanas principam, pieaugot algai, samazināsies, savukārt ienākumiem virs 1000 euro mēnesī netiks piemērots vispār.
16.11.2018 00:24 |

Reitings 23705
http://www.la.lv/sakas-progresiva-nodokla-era
Sākas progresīvā nodokļa ēra: Mazo algu saņēmēji vairāk nenopelnīs
16.11.2018 00:31 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Tad ir švaki jā, vienīgi var cerēt, ka pie ienākumu deklarācijas kādu naudiņu vairāk saņems.
Bet arī tā nav darba devēja problēma.
16.11.2018 00:31 |

Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
To cik tu esi entuziasma pilns īsti nevar novērtēt intervijas laikā, jo pirmie priekšstati mēdz būt arī maldīgi.
Ir dažādas profesijas un dažādas situācijas, darba laika ilgums arī nenosaka produktivitāti, jo visiem visa dzīve NAV darbs, man ir arī bērns, hobijs kur visam jāatrod laiks, un bērns, ģimene VIENMĒR būs prioritāte, un nevis tāpēc ka esmu slikts darbinieks,bet tāpēc ka tas ir pilnīgi dabiski un normāli, un jebkurās Skandināvijas valstīs to respektē un saprot, bet Latvijā tas ir kosmoss, tāpat kaa daudz kas cits.
Piemeram es labprāt strādātu 6h un esmu pārliecināta ka mana produktivitāte nesamazinātos.
Neesmu tagad meklējusi darbu, bet sāku domāt un lasu sludinājumus, grūti pateikt kā ir intervijās.
16.11.2018 07:05 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Tas vēl labi, ka paaicināja uz darba intervijām. Tāda laime ne katram spīd.
16.11.2018 07:46 |

Reitings 1274
Reģ: 04.09.2016
Latvijā ir mazs/ šaurs tirgus - minimāla rosība ir galvaspilsētā, dažās citās lielākās pilsētās, aiz to robežām- ir panīkums. Tamdēļ nevar maksāt darba ņēmējiem lielas (rietumu) algas. Tas savukārt darba intervijās priekšniekiem "liek" tur visādi šmugulēties...
16.11.2018 08:37 |

Reitings 786
Aiz Rīgas vispār ir ļoti maz ofisa darbu sludinājumu, ja mēs ejam šādu ceļu meklējot darbu, caur paziņām, gan jau notiek citādi, bet ja tādu paziņu nav. Darbu atrast ofisā ārkārtīgi grūti, nemaz nerunājot par algu uzstādījumiem. Ļoti daudz ir mazkvalificētu darbu, un starpcitu algas pat šajos mazkvalificētajos darbos ir augstākas
16.11.2018 08:53 |

Patīk
Reitings 335
Reģ: 12.10.2018
Lai saprastu šo situāciju, ir jākļūst par darba devēju un pašiem jāalgo darbinieki.
Un jāmaksā pienācīgas algas, visi nodokļi utt. Uzņēmuma budžetu var salikt uz papīra un tad var saprast ka tā bruto peļņa ātri sadalās pa visām vajadzībām un ja grib izdzīvot tad jāiztiek ar to kas ir. Daudzi uzskata ka uzņēmuma īpašnieks sēž uz naudas maisa un negrib dalīties, bet bieži vien tā ne tuvu nav.
Daudzi uzņēmumiem visa dzīve paiet cīnoties par izdzīvošanu, tie ir kredītos līdz ausīm un balansē uz izdzīvošanas.
Šādiem uzņēmumiem nevajadzētu pastāvēt ? Varbūt. Bet ja šādi uzņēmumi aizvērtos, tas nenozīmē ka pārējie paceltu algas, drīzāk otrādi jo bezdarbs būtu lielāks.
Šobrīd iespējamais ceļš uz labāku algu ir sākt no apakšas, uzkrāt pieredzi, zināšanas un pacelt savu vērtību.
Lai kaut kas izmainītos kopumā ir jāpieaug ekonomikai, bet tas ir ilgs un lēns ceļš.
Bet izvēles iespējas jau ir visiem.
16.11.2018 09:12 |

Reitings 786
Godfather, manā ciemā ir tādi "uzņēmēji", kuri paši braukā ar ļoti dārgiem auto, bet saviem darbiniekiem maksā mazāk kā minimālās algas sociālās iemaksas, jo uz papīra ir pusslodzītes pa minimalku.
Ir protams tādi, kas sitas un peras, bet tad arī viņi paši strādā tur un piesaista ģimenes locekļus, kuri piekrīt brīvprātīgam darbam bez sociālajām garantijām, bet ja esi tik tālu attīstījies, ka nepieciešams piemēram pārdošanas menedžers, tad maksā viņam pamatalgu + % lai motivācija ir attīstīt CITAM biznesu, ja nepieciešami kādi asistenti, tas nozīmē, ka nemaz tik slikti neiet, un jāmaksā vien ir. Un grāmatveži, juristi, vai tad tie nav iegūldījuši sevī, augstākā izglītība, kursi, nepārtraukta sevis pilnveidošana, būšana apritē. Vai tad pa sviestmaizi ir jāstrādā tāpēc ka kādam nav aizgājis bizness?
Bet daudzi uzņēmumi, kas ne īpaši labi maksā, nemaz tik bēdīgās situācijās nav, būsim reāli!
16.11.2018 09:45 |

Reitings 786
Godfather un vispār arī parastais darba ņēmējs cīnās un sitās pa dzīvi un viņam arī mēdz būt hipotekārie u.c. kredīti, kas nav mazie, visu laiku ir iespringums un stress par savas dzīves nodrošināšanu, turklāt lai izpildītu daudzu darba devēju prasības ir jāmācās, jābūt zināšanu bagāžai, vairāku valodu zināšanām, teicamām saskarsmes prasmēm, ievērojamai darba pieredze un i to tevi izbrāķē.
16.11.2018 09:49 |

Reitings 786
Es personīgi neesmu ar ļoti augstu latiņu, mans minimums par ko gribu strādāt ir 700 eiro uz rokas, man ir 10 gadu darba pieredze, augstākā izglītība, deksme strādāt, man ir jābūt tādai algai lai es ar bērnu paliekot viena spētu IZDZĪVOT, jo man nav NĪ, es vienkārši to nespēju atļauties nopirkt un arī ar 700 eiro nespētu. 700 eiro būtu pats minimums lai noīrētu necilu vienistabas dzīvokli, paēstu vienkāršu pārtiku bez ekstrām (zupas, sautējumi) un uzturētu bērnu kuram ir dažādas vajadzības atbilstoši vecumam.
16.11.2018 09:53 |

Patīk
Reitings 335
Reģ: 12.10.2018
Bet daudzi uzņēmumi, kas ne īpaši labi maksā, nemaz tik bēdīgās situācijās nav, būsim reāli!

Jā tādi uzņēmumi ir, bieži vien lielie.
Lieliem uzņēmumiem ir tāda nelaime ka kaut kur sēž īpašnieks vai investors skatās apgrozījumu un peļņu, tad iedala algu budžetu kuru nedrīkst pārsniegt. Ar kuru normālas algas nesanāk. Lielāku nevar, uzņēmumam ir milzīgas kredītsaistības, procenti utt
Un vairums darbinieku strādā uz aiziešanas robežas. Piemet kaut ko vairāk personāla speciālistam kurš izpilda vagara lomu, un nepārtraukti meklē jaunus kadrus, tos kuri tobrīd ir bezizejā. Un ja sāk trūkt darbinieku tad personāla speciālisti slikti strādā.
Darba tirgus, ko tur teikt. Ja cilvēki atteiktos strādāt ar tik zemu atalgojumu, tad situācija uzlabotos.
16.11.2018 11:50 |

Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Situācija uzlabotos, patiešām. :-)Attieksme pret kandidātiem? CV es nekur nesūtu, bija viens darbs nozarē, tad meklēju ko perspektīvāku, tikai 2 vietās pretī bija adekvāti cilvēki. Daudzās vietās pirksti vēdeklī, ambīciju un iedomības, prasīguma daudz vairāk nekā gigantos. Attieksme arī nekorektāka. Esmu limonādnieks, bet augstprātība tāda, ka it kā būtu krutāks par google. Nopietni, bez pārspīlējuma. Padomāt par prasībām un attieksmi daudziem vajadzētu, nevis tēlot pasaules centru.
Nepiekrītu, ka lielie vienmēr skopojas ar algu, ir bijis, kad pēc pirmās nopietnās sarunas piedāvājuma dakšu tieši paaugstina. :-) Nē, darbs nav meklēts ilgi, drīz būs 8 gadi, kad nav vajadzēts meklēt.
Jāsaprot, ka es negribu tērēt laiku ar limonādi. Piedāvā kaut ko, es paskatos kas par cilvēkiem, uzņēmuma rādītājus, vai vispār ir jēga tērēt laiku. Nav tā, ka tikai uzņēmums var izvēlēties kontaktēties vai ne. Izskatās augstprātīgi? Vienā ļoti pieprasītā nozarē nesen apskatījos, it kā piedāvājumu ir daudz, bet daudzi ir limonādnieki. Paskatos, cik šie ir spējīgi maksāt, atvainojos, prasību saraksti nereti pārsniedz google vai amazon prasības tāda līmeņa darbiniekiem. Iepr gadā nomaksātie nodokļi apstiprina mazu algu faktu. Ambīcijas bieži ir lielākas, nekā pasaules TOP500 niekam. :-)
Izskatās lielīgi? Problēma tāda, ka tajos darbos ir kaut kas līdzīgs eksāmenu sērijai pirms piedāvājuma izteikšanas. :-P Neatkarīgi no tā, gudri runājoši limonādnieki vai gigants to darbu piedāvā.
Jūs par skaistām tukšām runām skrietu kārtot rakstiskus un mutiskus eksāmenus? :-D
16.11.2018 14:07 |

Reitings 1093
Uz limonādnieka sindromu pārbaudu arī ārzemju firmas, tur arī netrūkst limonādnieku.
Amats vienāds, reāli sakarīgu prasību loks zināms. Atšķirība limonādniekam no gigantiem vienkārši izbrīnīja.
Limonāde pieprasīto tehnoloğiju sarakstu, kurš jāpārvalda augstā līmenī, sastādīja garāku, nekā jebkura no 5 ām eiropā prestižām bankām vai Amazon. Atlīdzības iespējas gluži pretēji. :-D Tādas limonādes arī čīkst, ka neesot darbaspēka, esot jāimportē. Interesanti, kaut kur var atrast limonādnieka pieprasīto speciāistu, kuram pieprasa prasmes, kuras reāli var iegūt 3 cilvēki 10 gadu laikā?
Nav runa par prasību dziļumu, bet uzskaitīto prasību saraksta dēļ vien, tur nu nopietni speci nepieteiksies. Atliek lamāt rekruiterus, cīnīties ar dīvainīšu, kuri izlasot prasības, visas sludinājumos minētās prasmes sakopē CV:-D:-D:-D, uzplūdiem.:-)
16.11.2018 14:57 |

Reitings 23705
Statistika un visi melo! LV tauta visi pelna virs 3 000 un toe kas pelna mszak ir idioti kas pasi vainigi..:-D
02.12.2018 14:20 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Par to algu statistiku .. mani tiešām māc šaubas, ka tā atspoguļo reālo situāciju valsti, jo sevišķi attiecība uz 'vidusslāni', kāds nu mums te tas ir. Kādēļ - lasīt zemāk.
Anekdotisks stāstiņš, bet par tā patiesumu varu garantēt 100%. 3 cilvēki pēdējos gadus 20 strādā valsts darbā, un tikai valsts darbos izglītības jomās, kā rezultātā maksā 100% visus nodokļus un saņem virs minimālās. 3 citi tuvi cilvēki - privātajā biznesā būvniecības jomā, kur puse algas aploksnē, un puse - oficiāli, tos pašus +/- 20 gadus. Kā tas izskatās statistikā - paši saprotat, 6 cilvēki vidējais oficiālais ienākums ir nedaudz virs minimālās.
Par intervijām - cilvēki un to prasības vnm bijuši ārkārtīgi dažādi. Šobrīd info apmaiņā ir daudzkārt plašāka/ātrāka, līdz ar to visādi mednieku stāstiņi sastopami brīvāk. Pašai ar intervijām nav nekādas izteikti savādas pieredzes bijušas, viss +/- civilizēti. Darbu uzsākot - viens darba devējs gan bija izcili negodprātīgs, lai gan no sākuma nekas par to neliecināja. Pēc 3ās dienas aizgāju palēkdamās.
02.12.2018 14:31 |

Reitings 23705
Nu betctad maijagardi un citas melo,skolotaji melo,glabeji,policisti arsti no atrajiem unnvisi citi klaji melo! Latvijq ir ES bagataja valsts! Tas tacu skaisti..jasoda tie kas melo!!!!
02.12.2018 15:08 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Rīdziniece - man ģimenē vairāk kā uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi izglītības jomas darbinieki, tostarp pasniedzēji, kuru ienākumus zinu gana labi. Esam apsprieduši. Tuvāko lokā arī Rīgā praktizējoša ģ.ā..
Ne visi saņem minimālās. Protams, ne visiem ir tāda iespēja - ņemt virs viena slodzes, papildus lekcijas u.t.t., bet es vēlējos ieskicēt situāciju, par kuru varu galvot 100% un cik dzirdēts, tādas nav retums. Statistika ir statistika, bet ēnu ekonomikas ietekmi uz to arī vajadzētu attiecināt. Ti, pareizināt privātā sektora atalgojumu ar vidējo 'aplokšņu algu' procentu valstī.
02.12.2018 15:23 |

Reitings 1093
frivolous_
Tu pati izskaties pēc mednieku stāstiņa, atvaino, celtniecības ziedu laiki beidzās pirms 10 gadiem. Tagad celtniecībā labi pelna vairs tikai "augšiņas" nevis celtnieki vidējie vai birojnieki vidējie. Tik liels iedzīvotāju īpatsvars celtniecībā arī nemaz nestrādā.
TU gadījumā nestrādā valsts iestādē vai žurnālistikā? Citādi Tev vismaz pielektu, ka tagad daudzās būvfirmās nekādu aplokšņu vairs NAV! Labi ja to, kas oficiāli skaitās laicīgi izmaksā. Varbūt Tavējie strādā liekiskās firmās, kur tomēr visu mutiski solīto izmaksā.
Neadekvātas prasības ir vismaz pusei vakanču. Nereti tādas, ka nav brīnums, ka vaid par darbaspēka trūkumu.
Starp citu, ja par statistiku; dažās it kā perspektīvās profesijās vairākums darbiniekus meklējošo nepiedāvā vidēji statistisko konkrētā amata algu pat uz papīra. (e)
02.12.2018 15:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits