Oi,pat nezinu ar ko lai sāku.Tāda vilšanās par darba tirgu...
Esmu vnk uz pauzes,par ko uzņēmeji vispār domā...
Agrāk darbs mani pašu uzrunāja,bet tagad esmu nolēmusi meklēt darbu caur sludinājumiem,tas ir kaut kāds ārprāts(t).Meklējot jaunu darbu izvērtēju,kam sūtīt,spēju prognozēt,kā būs izvēlētajā vakancē,bet izrādās,ar to nepietiek,tāpat atrodās uzņēmumi,kuri spēj čakarēt(e).
2 nedēļu laikā saņemu "itkā" pievilcīgu darba piedāvājumu uzaicinājumus uz darba interviju.
Īsumā par katru: 1.darba piedāvājums strādāt birojā,viegli administratīvi pienākumi,vienvārdsakot, haljava.Intervija ok,bet alga 400Eiro uz rokas-tas ir biroja vadītājam(t),vēl virstundas jāstrādā,bez bonusiem-wtf(e).
2.intervija- sludinājumā-darbs itkā ok,liels starptautisks uzņēmums, daudz bonusi(piemēram, apdrošināšana,sporta zāle,saīsināts darba laiks vēl kaut kas),atnākot uz interviju,jautājot par algu,ļoti izvairīgi mēģina pāriet uz citu tēmu,liels noslēpums:-D,vēlāk izrādās,darbs uz pusslodzi,vairākas interviju kārtas,attieksme tāda,itkā man būtu uz ceļiem vēl jāprasa viņiem darbs(e).
3.intervija-neliels uzņēmums,sludinājumā daudz pienākumi,kas jau liek domāt,ka nav vērts tur iet,bet nē,jāiet,jo šķiet,ir iespējamas izaugsmes iespējas.Uzņēmums piedāvā stabilu,konkurētspējīgu atalgojumu,profesionālus kolēģus,o jee,bonusi iesparda:-D.Ok,aizeju uz interviju-izrādās,pienākumu ir vēl vairāk,nekā norādīts sludinājumā,+ir labi,kā man ir auto,varēs vēl papildus braukt uzņēmuma vajadzībām paredzētos braucienos,+ir labi,kā man ir papildus prasmes,tās atkal noderēs uzņēmumam:-D.Un kāds man no tā labums-nekādu bonusu,algu vairās nosaukt,atkal inerviju vairākas kārtas(e)(e).
Velti iztērēts mans laiks,tāds iespaids,ka man vēl ir labs darbs ar labu algu un mainīt to nevajag...Kas tiem uzņēmumiem kaiš?Vai tas ir normāli,ja jau Latvija,tad darba devēji var tā cūkāties?Vēl sūdzas,ka labu darbinieku nevar atrast...Tie darba sludinājumi vienkārši konfektes,algu nenorāda,visu informāciju nenorāda,piedāvāt īsti arī neko nevar:-D. Iepriekš neesmu saskārusies ar ko tādu.