kašķīgs radinieks

Reitings 437
Reģ: 17.02.2015
Tuvojoties radu saietam, sāku vārīties. Ir viens radinieks, kas regulāri pārbauda manu pacietību. Skaidri zinu, ka neko sliktu neesmu ne izdarījusi, ne pateikusi. Jo tiekamies ~2x gadā un ārpus svētkiem nesazināmies, bet katru reizi mēģina man iekost un iedzelt pat tad, ja vispār atrodos galda otrā galā.
Parasti tikai pasmejos vai vnk izliekos, ka neko nedzirdu. Bet to taču redz arī pārējie, kas domā, ka visa inde, ko viņš gāž varētu būt taisnība, ja neaizstāvos.
Ja sākšu aizstāvēties, tad vispār visi radi trīs mēles par mani.
Ko man darīt?
Kādi ir piemēri?
Gadu garumā šādi:
Ierauga, ka man ir gēla nagi. Bļauj pāri visam galdam maniem vecākiem :"jūs viņai tās muļķības apmaksājat? darīt nav ko?" Pirmkārt es pati pelnu un man neviens naudu nedod, otrkārt paša meitām ir pieaudzētie nagi un garāki nekā man.(e)
Man piemēram ir sajūta kā pēc pliķa. Nu nevaru es atcirst. Citi vēl padomās, ka klusēšana piekrišana.
Tiek runāts par skolām. Pēkšņi man prasa:"ko tu tur pabeidzi, kaut kādu arodeni vai vakarskolu?" Pirmkārt man ir maģistra grāds normālā zinātnē, otrkārt pat skolā biju pie labiniekiem un teicamniekiem. Nesaprotu???(e)
Pagājušo reiz visi fočēja apkārtni, jo bija pasākums dabā. Pienāk pie manis un saka: tu laikam es atkarīga no virtuālās pasaules, žēl, ka nav izdomāts, ka kameras varētu pierē iemontēt.
Pirmkārt fočēja 90% no viesiem, otrkārt, kāda atkarība, ja neesmu instagram ne draugos???
Es nesaprotu, ko tas cilvēks grib no manis. Ko es varu būt izdarījusi cilvēkam, ar ko tiekos 2x gadā un ikdienā vispār nesarunājos, nekādu kopīgu darīšanu nav bijis???
Vai man tiešām jāsāk cirst pretī ar faktiem??? Jāpaliek rupjai? Man asaras nāk acīs sākot domāt par tuvojošos radu saiešanu. Rokas trīc, atkal kodīs dzīvā miesā.
Sorry ka tik gari, varbūt kāda var dot padomu.
:'-(
19.09.2018 12:31 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
Vai nu Tu ko nestāsti līdz galam un tomēr ir kāds punkts, kas smeldz radam dvēseli (mantojumu sadale kaut vai).
Vai nu tam radam partnere ir čūska, kur patiesībā viņa Tevi ienīst un met vīram nepatiesu info par Tevi (daudz tādu sieviešu ir).
Vai nu Tu esi pārāk egoistiska, lai saprastu, kas par sāpi radam, ka tik zemiski atriebjas.
Vai nu tas rads pret visiem tā izturas, bet tajos gadījumos Tu to uztver kā joku.
Vai nu Tu visu pārspīlē, jo pārāk saasinātas uztvere.
19.09.2018 16:20 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Svarīgākais, ko nedarīt (!) - neliet nekādas glāzes virsū, nekliegt, neveidot scēnas. Šādi radinieks iegūst to, ko grib iegūt - lai citi ierauga, ka tu esi slikta. Un tā patiešām arī būs, ja es redzētu saietā radinieci, kas it kā ne no šā, ne no tā glāzi otram lej virsū, padomātu, ka histēriķe un acīmredzot tur ir kaut kāds pamatīgs konflikts starp abiem.
Ko es darītu - vai nu atklātā tekstā pēc viņa uzbrauciena pajautātu, kāpēc tu tā runā, vai tevi kaut kas neapmierina? Vai arī sarkastiski atbildētu, bet, kā jau teicu, nenolaižoties līdz histērijai, bet mierīgi, sarkastiski par viņu, viņa meitām.
19.09.2018 16:32 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
sarkastiski par viņu, viņa meitām.

Ja kretīns ir viņš, nevis viņa meitas, tad meitas tomēr vajadzētu likt mierā. Varbūt jaukas meitenes, ar kurām labāk turpināt uzturēt normālas un cieņpilnas attiecībaas.
19.09.2018 16:37 |

Reitings 304
Reģ: 09.01.2018
Es šo personu vienkārši ignorētu. Viņš to vien gaida, lai Tu sāktu stresot, kļūtu dusmīga, aizvainota, nokaunējusies vai vēl nezin kāda. Vienkārši tad, kad šis cilvēks pie galda, visiem dzirdot, sāk par Tevi ņirgāties, pat nepaskaties uz viņu, nemaini sejas izteiksmi, un mierīgi citiem pajautā: "Vai kāds man, lūdzu, varētu padot mērci?". Šāda tipa cilvēki necieš, ka viņus ignorē.
19.09.2018 16:41 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Dārta, vai tiešām baigi svarīgs ir kaut kādu radu viedoklis, bet tas moments patīkams un mute vecajam bija ciet, vairs arī nelīda meklēt kašķi.:-D
Lieta ,ko es noteikti neieteitku darīt, ir sākt kā viņam apriet viņa meitas, mazums, tās meitenes īstenībā ir foršas. Principā tu nolaidies līdz viņa līmenim un sāc darīt tieši to pašu, kur loģika, apriešanas aplis nejad nebeigsies. Šāds kadrs taču palaidīs muti, redz kāda ļaunā, apmelo viņa/s meitiņas vienīgais ,kas tiks panākts, ka autore tiks novesta līdz viņa līmenim un vēl padarīta par grēkāzi.
Jāpatur prātā, ka kašķis ir starp viņu un to vienu konkrēto īpatni, tad nu tā glāze šķidruma varētu atvēsināt konkrēto mutes brūķētāju un nolikt vietā, var jau arī labi dzēlīgi kādu faktu par viņu iemest sejā šim, bet tieši par viņu, NEVIS viņa meitām. Jo kašķis ir starp autori un agresoru.
19.09.2018 16:48 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Pēc komentāriem var just, ka Rick ir bijusi pieredze ar tādiem tipāžiem :D Taktikas labas, derīgas, bet ne radu lokam, kas nesaprotamu iemeslu dēļ nereaģē uz radinieka idiotiskajiem izgājieniem. Iespējams, viņš ir runātīgs, sabiedrisks cilvēks, kas daudziem simpatizē.
Tāpat redzams, ka Redjasper nekad tādu tipāžu nav sastapis. Ir cilvēki, kas barojas no kašķiem, viņiem sagādā baudu citus pazemot, aizskart, izvest no pacietības un tad norādīt kāds tas upuris slikts.
Manuprāt, nevajag ar to radinieku runāt- jebko, ko autore teiks vai darīs, radinieks pavērsīs pret viņu. Izsmies atzīšanos, ka autorei nepatīk viņa piezīmes, uz atbildēm atbildēs ar vēl aizskarošākām replikām, utt. Radinieku pie vietas tev nolikt neizdosies, to var izdarīt tikai pārējie radi kolektīvi. Viņu pasivitāte ir netieša norāda, ka viņi atbalsta rupjā radinieka replikas. Viena nebūsi cīnītāja. Ja atcirtīsi pretī, pārējie radi tevi apklusinās, lai netaisi traci, kašķi.
Tāpēc labākais, ko vari darīt, ir pārbaudīt vai pārējie radi ir vai nav tavā pusē. Pasaki radiem, ja nevēlies doties un nedosies uz radu saietu, jo tev ir nepatīkami klausīties radinieka aizvainojošās replikas. Un patiešām uz pasākumu neej.
Tā tu pievērsīsi radu uzmanību konfliktam un tad jau situācija parādīs, vai pārējie radi ir tavā pusē vai domā to pašu, ko rupjais radinieks (var izrādīties, ka viņš tikai pasaka, ko visi klātesošie domā). Ja radiem par tevi vienalga, neviens tavu iztrūkumu nemanīs un nejutīs. Ja viņiem nav vienalga, radi sāks viņu vainot, ka viņa dēļ tu nebrauc tikties.
Pilnīgi iespējams, ka izrādīsies pirmais variants- viņiem būs vienalga par to esi vai neesi. Tad jautājums- vai tev tādus radus vajag, kas tevi pazemo/ to pieļauj? Tā ir smaga izvēle, bet būtībā nevienam nav tiesību tevi aizskart, pazemot. Arī tad ne, ja tas ir radinieks.
19.09.2018 16:57 |

Reitings 274
Reģ: 15.08.2018
Katram sava taktika, viens izliekas beigts, otrs skrien virsū kā bullis.
Noteikti autore, nesalaid lielākā dēlī visu, apdomā ;abi, varbūt kādu jaunu faktu uzzināšana mainītu visu lietu.
Viedā Minka nav slikta Tava taktika, biš tāda mīzēju taktika, no otras puses dēļ viena cilvēka ar visiem radiem netikties, es to izmantotu kā galējo, bet nu katram savs, autoreiz būs ko zivēlēties, vai arī jāmet monēta. Vai jāturpina līdzšinējā izturēšanās, līdz uzsprāgs.
19.09.2018 17:19 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Rick
Tā nav mīzēju taktika. Tā ir visļaunākā atriebība radam. Tāda tipa cilvēkiem ir vajadzība kādu pazemot. Autores vieta nepaliks tukša- replikas tiks citam radam. Un tas sāks bojāt rada reputāciju.
19.09.2018 17:34 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Andie, nejau tikai pārējo radu acīs histēriska izturēšanās nav ieteicama. Tas cilvēks, kas provocē, gaida tavu reakciju. Protams, ir dažādi gadījumi un es negalvoju par visiem, bet ir cilvēki, kas barojas no negatīvām emocijām un viņam šāda uzsprāgšana drīzāk ir bauda (jauns garšīgs kumosiņš-pamats jauniem negatīviem stāstiem utt), nevis kaut kas apbēdinošs vai satricinošs.
19.09.2018 17:47 |

Reitings 274
Reģ: 15.08.2018
Viedā Minka
Pieņemsim, ka viņa noignorē šo pasākumu. Bet kur Tev garantija, ka šīs replikas un negācijas tiks vērstas pret citu? Garantiju nav. Tu labāk nebrauktu un iespējams izstātos no radu aprites + negācijas tikpat labi var tikt viņai un sakūdīti cilvēki, kas tur ir uz vietas.
.
tāpēc jau saku - mīzēja taktika ar letālu iznākumu, bez iespējas kaut ko izmainīt.
.
Vari viedoties Minka cik Tu gribi, loģika Tava ir dīvaina, pat daļēji nesaprotama.
.
labāk gan vēl autorei pirms veikt galējos pasākumus, vajag ievākt info, informācija ir zelts, varbūt atklājas kas pavisam citas, kas neparedz nevienu ne manu, ne viedās minkas ne kāda citas scenāriju, varbūt tur vispār cita problēma.
.
Tu skaidri zini, ka nekad tam cilvēkam neko neesi pateikusi, vai viņa ģimenei? Un vai tā antipātija tikusi izrādīta kopš pirmās dienas kad tikāties, ei nu sazini cik gadus atpakaļ vai kā tas ir domāts...
19.09.2018 17:55 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Es godīgi atbildētu uz viņa jautājumiem, piemēram, pateiktu, paldies par interesi, bet nē, es pati apmaksāju savus gēla nagus. Vai arī - nē, es pabeidzu x vidusskolu, jūs būsiet kaut ko sajaucis.
Par kamerām un atkarību no virtuālās vides - šo vienkārši noignorētu vai pateiktu jā, jums taisnība, žēl gan.
.
Es censtos būt pieklājīga un atbildēt kā ir. Tev ne par ko nav jākaunās vai jāstreso. Skaidrs, ka viņam ir kādas problēmas un viņš vēlas tevi provocēt. Tev jācenšas stāvēt augstāk par viņu. Ja Tu nevari izturēt pajautā ziņkārīgā tonī “jūs bieži izsakiet dažādus komentārus, vai jums ir kādas problēmas ar mani?”
19.09.2018 18:03 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man arii ir viena taada radiniece,kas par visu varu gribees mani izsist no liidzsvara,dara to loti prasmiigi,zin manas vaajaas vietas.Parasti esmu spurojusies pretii,bet tiesi sogad izstaadaaju savu "jauno taktiku"-laavu izrunaaties liidz sirds dzilumiem , neko neatbildeeju,iztureeju,smaidiju tiesi taapat kaa pirms manas kritizeesanas .
Galvenais netaisnoties,nestrideeties pretii,neko nepieraadiit,jo to tiesi sis cilveeks gaida-reakciju.
Vineetaajs buus tas,kurs izstaasies no speeles ar "smaidu uz luupaam",bet tad arii tas aplis ir nosleegts.Neskatoties uz to,ka taa ir mana radiniece,vinai manaa aplii vairs vietas nav!
19.09.2018 18:09 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Vēl vari piebilst (dievgosņas tonī), ka pateicoties vidusskolai x, Tu varēji veiksmīgi tikt universitātē un iegūt maģistra grādu. Gan paspīdētu radu acīs, gan aizvērsi muti rupeklim :-D
19.09.2018 18:09 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Gruti pateikt ka labak... atkariba ko vins grib panakt. Man vienmer ir dilemma starp dosanu preti un ignoresanu. Es vienai “radiniecei” no vira puses 1x devu preti, tapat turpinaja velak, nu tad ignoreju, bet tapat nelikas miera ar uzbraucieniem. Bet lielako ties es censos noignoret, neko neteikt, jo pec tam teikto tapat pavers pret mani, sagroza pa savam utt un tad nu tik ir talak ko teikt. Vienigi ja ir kadi fakti, tad mierigi vari pateikt, vispar ne, studeju tur un tur, skita, ka to visi jau sen zin, bet nu ok... celt scenu un rikot skandalu gan neiesaku, beigas, lai nesajuties ka mulke, histerike. Drizak ar apmierinatu smininu vari lukoties kad vins runa, lai redz ka iesmej, bet nedod preti neko
19.09.2018 18:43 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Izskatās, ka visi izbrukumi ir kaut kā sasaistāmi ar to, ka pašam ir meitas, tātad ar līdzīgām izdarībām, bet tevi, salīdzinot ar viņām, cenšas nolikt zemāk.
Domāju, ka derētu dot pretī, bet ne jau par paša meitām, bet viņu pašu. Piemēram, mierīgi pajautā, kas par problēmu? Visu klātbūtnē skaļi pasaki, ka jau sen esi pamanījusi viņa uzēšanos... apjautājies, vai viņš nevēlas visiem atklāt, kas tam ir par cēloni... pasaki, ka tu viņa dzīvē nejaucies, nav ko jaukties manējā utt. bez rupjībām, bet skaidri un gaiši- ka nebūsi bedre, kurā gāzt savus sūdu spaiņus. manuprāt, ar šādiem var viegli tikt galā, ar mieru un pārliecību! tu pat vari viņu pārsteigt, pajautājot pirmā- vai tad šovakar debilu jautājumu nebūs?
19.09.2018 18:43 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
es tādu pasauktu parunāties divatā, un tad pateiktu visu ko domāju. un arī citu klātbūtnē teiktu viņam pretī, nevis pieņemtu tādu attieksmi.
19.09.2018 18:49 |

Reitings 18
Reģ: 30.07.2018
Man ir onkulis, kuram patīk iedzelt. Uztveru to ar humoru. Bieži vien efektam pat piebalsoju. Nav arī problēmas pasmieties pašai par sevi. Pati mēdzu kādu pavilkt uz zoba. Pārējie radi pieraduši gan pie manas, gan onkuļa humora izjūtas. Toties radu pasākumos pie galda vienmēr ir jautri. Varbūt vajag vieglāk lietas uztvert. Ja cepsies, raudāsi vai ignorēsi radu saietus, tas tikai pierādīs to, ka kašķīgajam rada gabalam ir kaut kāda vara pār tevi, ja spēj tik viegli tevi izprovocēt. Ja ar humora izjūtu švaki, var pasaukt malā un parunāties, paskaidrot kā jūties. Ja ņirgāšanās nerimstās, tavs rada gabals ir sociopāts. Bēdz.
19.09.2018 19:02 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Atteikties iet uz radu saietiem vienas nevēlamas personas dēļ, ja visādi citādi šie pasākumi ir forši un gaidīti (ko arī autore minēja), ir absolūti stulbs ieteikums. Nevajag sev liegt prieku par šiem pasākumiem. Man arī ir cilvēki, ar kuriem nelabprāt esmu vienā pasākumā, bet nu tāpēc jau es neuzmetīšu draugus un radus, kuri organizē ballītes, mani aicina un grib mani redzēt.
19.09.2018 19:53 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Mana taktika ar šitādiem ir "gray rocking" - nepavilkties, uz izgājieniem vienkārši novilkt "mm" un pievērsties citiem cilvēkiem vai savām lietām; respektīvi - padarīt sevi pēc iespējas mazāk interesantu un nedot "materiālu" tālākiem komentāriem. Parasti viņiem apnīk un iet meklēt kādu interesantāku personu, kam uzēsties.
Tā ir taktika, kas neprasa asu mēli vai tiešu konfrontāciju. Ja ir iekšā dot pretī, tad te jau izskanēja labi ieteikumi - atbildēt, norādot uz saviem sasniegumiem un līdz ar to - radinieka izteikumu muļķīgumu, vai arī naivi pajautāt, kāpēc viņš tā saka.
Man šķiet, ka agresīvāka reakcija novedīs tikai pie bezjēdzīga kašķa, ko viņš droši vien arī gaida, lai varētu iztaisīties par cietēju. Uz šādu situāciju var attiecināt izteicienu - nestrīdies ar idiotu, jo viņš novilks tevi līdz savam līmenim un sakaus ar pieredzi. Radiniekam droši vien ir lielāka pieredze bezjēdzīgā skandalēšanā nekā autorei :D
19.09.2018 20:02 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Tāpēc vienkārši izvairos no satikšanās ar radiem. Parasti, pirms braucu ciemos, noskaidroju, vai mans ši tipa radinieks tur nebrauks. :D Bet nu tā cenšos laist gar ausīm, jo zinu, ka cilvēks vienkārši kretīns un viņam sagādā prieku uzdiršana citiem.
19.09.2018 21:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits