Man nav problēmu zvanīt vai atbildēt. Jaunajā darbā gan retàk sanāk, izņemot telefonkonferences, tāpēc, ja zvana man speciāli, mazliet satraucos, jo nezinu, kas tiks prasîts, bet, ja nevaru uzreiz atbildēt, tad pasaku, ka noskaidrošu un atbildēšu vēlāk (labāk ir dot vismaz aptuvenu laiku, kad atgriezīšos ar atbildi). No vienas puses dodu priekšroku e-pastam, jo tad man ir rakstiska dokumentācija par to, kas tika teikts un kad. No otras puses, esmu ievērojusi, ka ir cilvēki, kuri dos priekšroku telefonsarunai, jo tā ir neformālāka, relaksētāka, kas var būt diezgan forši galarezultātā (vienīgi jāuzmanās, ko tieši saki, un ko sarunbiedrs īsti grib - ja kaut kas man nešķiet ‘tīrs’ pajautāju vai var man atsūtīt e-pastu arī, parasti ar to pietiek). Vēl viens pozitīvs telefonsarunai - var skaidrāk noteikt sarunbiedra noskaņojumu, toni, kas e-pastos var pazust. Un dažkārt sarunā ir vieglāk un ātrāk atrisināt jautājumus, kuri sarakstē paliek pārāk haotiski, jo katrs saprot ‘pa savam’. Ja es esmu tā kas zvana - nav problēmu, jo parasti tam ir konkrēts iemesls, kaut kas jāuzzina/jāatrisina. Neredzu problēmu.