kā būt pašpietiekamai?

Reitings 138
Reģ: 10.05.2018
Man ir ļoti liela problēma, ka nemāku būt pašpietiekama sieviete.
Nekad nav trūcis vīriešu uzmanības, patīk to arī saņemt, varētu pat teikt, ka tā jau nu ir atkarība un nevaru būt pašpietiekama. Visu laiku galvā domāju, ka man vajag vīrieti blakus, strādaju un studēju tur, kur ir visur vīrieši. Gribas satikt vīriešus, iepazities ar jauniem vīriešiem, protams, ka nekas ilgstošs neizveidojas, jo iespringstu un galvā jau esmu izdomājusi daudz uz priekšu.
Drīzāk jau viss ir apnicis un zinu, ka īstais vīrietis atnāks negaidot un vēlos kļūt pašpietiekama, vairāk veltīt laiku sev un nedomāt tik daudz par vīriešu kārtas pārstāvjiem.
Kā, lai kļūstu pašpietiekama? Kas , jūsuprāt, ir pašpietiekamība?
16.09.2018 16:28 |

Reitings 470
Reģ: 04.08.2017
Cepiens sākās jau pašā pirmajā lapā, kad jūs abi ar ellle apgalvojāt, ka vīriešiem nav vajadzīgas pašpietiekamas sievietes

Pag, pag es neko tādu neapgalvoju, (atbildu tikai par to, ko ES saku nevis kāds cits foruma lietotājs/lietptāja) piekritu, par tiem bērniiem karjeru un par strauji aizejošo skaistumu.
Bet tas, ko velta darbā, tiek atņemt no bērna. No teksta nopratu, ka sieviete ar savu karjeru nespēj veltīt laiku ģimenei un bērnam. Vīriešiem jau tas pats. Dzimumam te nav pilnīgi nekāda nozīme, jo bērnam ir svarīgi abi vecāki. Abi. Ja vīrietis spēj strādāt no 8-17 un uzturēt ģimeni, tas tak ir lieliski. Ja sieviete to spēj, arī lieliski! Bet sākotnēji tak gāja runa par to, ka darbam velta daudz laiku, lai varētu izveidot karjeru, un loģiski, ka pie šadiem apstākļiem ģimenei laika atliek mazāk. Un jau atkal - dzimumam te nav nozīme.

Un ko tad tu iesaki darīt? nestrādāt abiem un veltīt laiku tikai bērnam? Strādāt mazāk un tādējādi nodrošināt ne tik labu nākotni? Kāpt abiem pa karjeras kāpnēm un dot bērnu piesaktīt svešiem cilvēkiem? Es jau teicu, ka var tā darīt, ka sievietes iet strādāt un vīrietis paliek mājas, bet dzīve parāda, ka tādu modeli tik daudz sieviešu negrib, tas ka ir izņemimi, to es saprotu.
Un kur es teicu, ka sievietei nav jābut pašpietiekamai? vai tad pašpietiekama sieviete ir tikai tad, ja viņai ir karjera? Pašpietiekams katam ir individuāli, ja kāds jūtas pasietiekams strādājot, lūdzu, ja kāds jūtas pašpietiekams darot vienalga ko un ir apmierināts ar sevi lūdzu uz priekšu. Bet tas, ka tu esi pašpietiekams tagad nenozīmē, ka būsi tāds nākotnē.
21.09.2018 15:34 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
kas ir tas, kas sievieti “mājsaimnieci” padara par ne-pašpietiekamu?

jēga, Es nevienā vietā neesmu tā apgalvojusi. Es visu diskusijas laiku pieturos pie tā, ka pašpietiekamībai nav sakara ar to, vai sieviete ir majsaimniece vai karjeriste.
Jau andie minētā iemesla dēļ:
Manā uztverē pašpietiekamība ir arī savienojama ar TheLaw ideālo čiksi. Bet dorši vari mani labot,ja nepiekrīti.

Neizprotu, kādēļ ir tāda nevēlēšanās sev blakus pašpietiekamu sievieti?
21.09.2018 15:36 |

Reitings 2478
Ellle rakstīja:
Kad būsi pašpietiekama, tad arī neviens Tevi diži negribēs un pati varēsi iztikt bez.

Uz Sapņotājas aicinājumu neatbildēt, Tu atbildēji:
Kāpēc gan nē? Manuprāt, ļoti sakarīgi uzrakstīja un neko jau nepatiesu nepateica

Neko nepatiesu neuzrakstīja, tātad piekrīti, ka pašpietiekamas sievietes vīriešiem nav vajadzīgas?
Un ko tad tu iesaki darīt?

Iesaku sameklēt modeli, kas abiem apmierina. Tādēļ jau tik daudzi izvēlas strādāt abi, lai līdzvērtīgi varētu iesaistīties rūpēs par bērnu. Nevienā brīdī neesmu apgalvojusi, ka tavs modelis nekam neder, bet, ka ir arī citi, kas strādā ļoti labi. Bet pretī saņemu, ka redz, nē, sievietēm ir savi pienākumi, kas jāpilda. Neviens tak necenšas iestāstīt, ka tu dzīvo nepareizi. Bet pretī var saņemt, ka citi gan, un ar šādu visatļautību cilvēce bez maz vai degradējoties. Pārspīlējums protams, bet tas visu laiku velkas cauri taviem komentāriem. Nevis tas, ko tu vēlies un kā tev ir labi, bet vispārīgi.
21.09.2018 15:48 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
TheLaw, tu visur raksti par to, ka realitātē tā neesot, simtiem gadu ir tikai tā un tā visiem jābūt vislabāk, citādi pasaule izbeigsies, ka dzīvē jau tā nav u. c.
21.09.2018 15:56 |

Reitings 470
Un kāpēc tu neliec Elles pārējos komentārus, kuri bija pirms es viņam piekritu? Izvec tikai tos, kuri apgalvo tavu taisnību.
Iesaku sameklēt modeli, kas abiem apmierina. Tādēļ jau tik daudzi izvēlas strādāt abi, lai līdzvērtīgi varētu iesaistīties rūpēs par bērnu. Nevienā brīdī neesmu apgalvojusi, ka tavs modelis nekam neder, bet, ka ir arī citi, kas strādā ļoti labi. Bet pretī saņemu, ka redz, nē, sievietēm ir savi pienākumi, kas jāpilda. Neviens tak necenšas iestāstīt, ka tu dzīvo nepareizi. Bet pretī var saņemt, ka citi gan, un ar šādu visatļautību cilvēce bez maz vai degradējoties. Pārspīlējums protams, bet tas visu laiku velkas cauri taviem komentāriem. Nevis tas, ko tu vēlies un kā tev ir labi, bet vispārīgi.

Tev tak ir visas iespējas piekrist vai nepiekrist, katrs varam palikt pie sava. Kur es rakstīju, ka mans modelis ir tikai vienīgais un pareizais? Neko tādu nerakstīju, tikai teicu, ka, manuprāt, tas ir daudz veiksmīgāks, kas ļoti labi strādā. Ja tev tā neliekas, lai tā būt un veido kadu vien modeli tu gribi.
TheLaw, tu visur raksti par to, ka realitātē tā neesot, simtiem gadu ir tikai tā un tā visiem jābūt vislabāk, citādi pasaule izbeigsies, ka dzīvē jau tā nav u.

Piedod, ja man tiek apgalvotas elementāras lietas kuras itkā nenotiekot, kas pat nav saistīts ar viedokli, kā piemēram, par sieviešu skaistumu kurš atkāpjas ātri (tas ir bioloģisks fakts, cilvēki paliek ar laiku vecāki un vairs neizskatās tā kā jaunība kad bija tie 20) un ka sievietes grib uzturēt savus draugus/vīrus, un ka sievietēm nemaz neinteresējot cik vīrietis ir nodrošināts utt, tad es pat nezinu ko atbildēt, laikam dzīvoju citā realitātē.
21.09.2018 16:05 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
:D
Varbūt attiecini to visu uz sevi (vīriešiem?)?
21.09.2018 16:07 |

Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
TheLaw laikam speciāli izvelk un sagroza šeit tēmas, lai stulbings nekad nebeigtos. :D
21.09.2018 16:07 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Wow...17 lapas, vai mēs varam šo te novilkt līdz 20, tāds ir jautājums.:-D
21.09.2018 16:20 |

Reitings 2478
Un kāpēc tu neliec Elles pārējos komentārus, kuri bija pirms es viņam piekritu? Izvec tikai tos, kuri apgalvo tavu taisnību.

Jo tu piekriti. Es neredzu iemeslu piesieties pie pārējā, ja tēma ir par pašpietiekamību. Tu tam piekriti. Tu necitēji tikai kādu daļu, kurai tu piekristu vai kā citādāk. Tātad tas apgalvojums ir patiess, vai kā?
Ja tu nebūti mēģinājis tieši un netieši noteikt savu viedokli kā vienīgo patieso, šādas problēmas nebūtu bijis. Tu teici, ka tavs viedoklis ir norma, un man nevajadzētu tevi pārleicināt par pretējo, kad viss, ko es darīju, ir mēģināju parādīt, ka, neskatoties uz to, ka justos labi tavā modelī, arī citi modeļi ir ok. Tev tas nepatika, jo redz pasaule ietu uz grunti, ja tā būtu.
21.09.2018 16:23 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Kur es rakstīju, ka mans modelis ir tikai vienīgais un pareizais? Neko tādu nerakstīju, tikai teicu, ka, manuprāt, tas ir daudz veiksmīgāks, kas ļoti labi strādā.
TheLaw, Tu to neraksti tiešā tekstā, bet ar slēptu agresiju, tāpēc Tavam viedoklim šeit cauri vijas tā attieksme no Tavas puses, ko MissMia nosauca 'nevis tas, ko tu vēlies un kā tev ir labi, bet vispārīgi' kā jābūt pareizi, lai visiem/vairumam būtu labi. Tā, cita starpā, arī ir tā stereotipizācija, ibio.
21.09.2018 16:26 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
Beidzot tēma atgriežas pie pašpietiekamības - vismaz attiecīgais vārds aiz vien biežāk tiek pieminēts.
Palīdzēšu atgriezties pie tēmas arī ar savu ieguldījumu pašpietiekamībā.
kā būt pašpietiekamai?

Jebkurš pieaudzis un kā garīgi tā fiziski vesels cilvēks ir pat ļoti pašpietiekams, iekāpjot sūdā.
Tīri matemātiski spriežot, jo biežāk iekāpsim, jo pašpietiekamāki tapsim.
.
PS. Šī tēma ir sevi izsmēlusi un dalībnieki sāk pierādīt katram to, ko katrs ir rakstījis. Jūtu, tēmai vairs nav kur attīstīties, līdz ar to priekšā tikai tupiks. Aicinu kļūt pašpietiekamākiem un neieciklēties, ka kāds nav vienādās domās ar kādu.
21.09.2018 16:35 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
gribu redzēt, cik vīriešu ņems bezdarbnieci, bez nekādas normālas izglītības, bez naudas utt., tur jau ārējam ķūningam visu laiku vīrietim nauda būs jādod - bet ne par to - par to, ka speciāli kaut cik normāls, līdzvērtīgs, veiksmīgs vīrietis arī neizvēlēsies nekādu vārgo mamzeli, kurai nav nekā.

HAHAHA
es tieši vairākus gadījumus esmu redzējusi, kur veiksmīgs vīrietis, kam būtība ir viss ko vajag, izvēlas sievieti kam nav nekā, ne normāla darba, ne izglītības un plusā vēl ir vientuļā māte, bet iedomājies tas veiksmīgais vīrietis tādu izvēlas, aprec un rūpējas par viņu un pat viņas bērnu. Un tādu gadījumu ir ne viens vien.
Bet ka sieviete kas skaitās veiksmīga, izvēlētos bezdarbnieku, kam labākajā gadījums ir knapas 12 klases, neesmu vēl redzējusi....
21.09.2018 16:36 |

Reitings 470
Tātad tas apgalvojums ir patiess, vai kā?

Kurš tieši, ka sievietei nevajag pūt pašpietiekamais? Nē, uzsaktu, ka visiem vajadzētu būt pašpietiekamiem.
Ja tu nebūti mēģinājis tieši un netieši noteikt savu viedokli kā vienīgo patieso, šādas problēmas nebūtu bijis. Tu teici, ka tavs viedoklis ir norma

Tad jau visu, ko es saku, var traktēt kā vienīgo patiesību un tās uzspiešanu citiem. tas ka es tā uzsaktu un domāju, tam ir pamatoti iemesli, bet es noteikti neesmu tecis, ka ka tā ir norma. Tu laikam neatšķir, ko nozīme viedokļa izteikšanu par konkrētām tēmām (ar pamatojumiem) un ko nozīmē viedokļa uzspiešana citiem.
TheLaw, Tu to neraksti tiešā tekstā, bet ar slēptu agresiju, tāpēc Tavam viedoklim šeit cauri vijas tā attieksme no Tavas puses, ko MissMia nosauca 'nevis tas, ko tu vēlies un kā tev ir labi, bet vispārīgi' kā jābūt pareizi, lai visiem/vairumam būtu labi. Tā, cita starpā, arī ir tā stereotipizācija, ibio.

Tu jau nu noteikti atradīsi visu pie kā pieķerties, lai tikai tavs apgalvojums būtu patiess. Ja domā un redz, ka dzīvē notiek savādāk = steritipi, viedoļa uzspiešana utt
21.09.2018 16:39 |

Reitings 470
HAHAHA
es tieši vairākus gadījumus esmu redzējusi, kur veiksmīgs vīrietis, kam būtība ir viss ko vajag, izvēlas sievieti kam nav nekā, ne normāla darba, ne izglītības un plusā vēl ir vientuļā māte, bet iedomājies tas veiksmīgais vīrietis tādu izvēlas, aprec un rūpējas par viņu un pat viņas bērnu. Un tādu gadījumu ir ne viens vien.
Bet ka sieviete kas skaitās veiksmīga, izvēlētos bezdarbnieku, kam labākajā gadījums ir knapas 12 klases, neesmu vēl redzējusi....

:-D:-D:-D gaidam Duujas atbildi, bet gan jau neko neteiks, jo to tak rakstīja sieviete, nevis vīrietis, kurš pēc foruma domām dzīvo "iedomu pasaulē"
21.09.2018 16:41 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Jūtu, tēmai vairs nav kur attīstīties, līdz ar to priekšā tikai tupiks.

Šī tēma lēnām mirst.:-D raustās vēl agonijā, žēl no vienas puses, vismaz garlaicības epizodēs ir ko darīt.:-D
Bija forši un gana jautri, kinda, like it.:-D
21.09.2018 16:48 |

Reitings 2478
Ok, vairs nav vērts turpināt, jo nu jau tu ej pretrunās ar sevi.
21.09.2018 16:49 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man liekas,ka paspietiekamas,speciigas sievietes grib uznemties to viiriesa "kakla groziisanu" gimenee.Loti daudziem viiriesiem tas nepatiik,jo vini grib buut taa "peedeejaa vaarda" teiceeji.
Tiesi taa iemesla deel,saadi viiriesi izveelaas taadas sievietes,kuras laujaas ruupeeties par sevi,ir taads varbuut "nevariigaakas",taas nebuus taas "es varu visu" sievietes.
Reaalaa dziivee esmu sastapusi sos viiriesus,kuri saka-man mazliet "bail no vinas"!
21.09.2018 16:57 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
TheLaw, šajā forumā ir lietotāji, kas prot pasniegt savus personīgos iespaidus, izklāstīt savus individuālos uzskatus, padalīties ar savām vēlmēm, nenoniecinot, neaizvainojot un nepazemojot atšķirīgu viedokli un tā paudēju. Tu pie tiem nepiederi, jo uz citu viedokli un tā paudēju skaties no augšas ar pārākuma sajūtu, proti, ar nevienlīdzīgu attieksmi.
21.09.2018 16:59 |

Reitings 470
TheLaw, šajā forumā ir lietotāji, kas prot pasniegt savus personīgos iespaidus, izklāstīt savus individuālos uzskatus, padalīties ar savām vēlmēm, nenoniecinot, neaizvainojot un nepazemojot atšķirīgu viedokli un tā paudēju

nu, nu, kur es esmu kādu aizvainojis? Ja ar manis rakstīto, šie cilvēki velk paraleres ar sev atbilstošu tēlu dzīve, tad jau vispār es nevaru neko teikt, ko domāju par tēmām, kuras pēc sabiedrības viedokļa, tiek uzsaktītas par tabu. Šinī gadījumā, uzsaktu, ka man bija tas viss jāpasaka, ko es domāju, lai cilvēkiem būtu iespēja arī paskatīties uz situāciju no cita skata punkta, par ko tik daudz netiek runāts, vismaz Latvijas mērogā nē.
Man patīk viens citāts no jordana petersona: "when you do something what you shouldn't do it's worse than you think, when you do something what you should do its better then you think"
21.09.2018 17:18 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
The Law-piekriitu.
21.09.2018 17:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits