Strādājam, lai dzīvotu, vai dzīvojam, lai strādātu

Reitings 665
Reģ: 17.08.2017
?
Jautājums virsrakstā!
10.09.2018 22:12 |

Reitings 665
Ir cilvēki, kas strādātu tāpat, arī ja būtu miljoni kabatā. Bet atkal tad būtu iespēja darīt daudz citu lietu, kas īsti tomēr nekvalificētos ''kā darbs''.
11.09.2018 11:15 |

Reitings 284
Reģ: 25.07.2012
Strādāju, lai dzīvotu. Nekad negribētu, lai ir otrādāk. Protams, nauda no gaisa nekrīt un jāstrādā šā kā tā ir, lai varētu atļauties to, kas nepieciešams un ir gribēts, taču darbs nav tik svarīgs, lai tā dēļ bojātu veselību, ciestu attiecības ar ģimeni vai draugiem. Būtu sajūsmā, ja varētu kādu dienu atteikties no standarta 8h darba un pelnīt ar pasīvajiem ienākumiem vai pusslodzes darbu/gabaldarbu. Vēl ir, uz ko tiekties.
11.09.2018 11:52 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Un kas būtu, ja laimētu miljonu (kaut divus, piecus, trīsdesmit) loterijā? Visu dzīvi laistu luni? Ceļotu? Censtos aizpildīt ikdienu ar kaut kādiem hobijiem?

Un kas slikts ceļošanā un hobijos? Vai tad tikai darbā ko iemācas un vai izaugsme darbā ir vienīgā izaugsme kāda ir iespējama dzīvē?
11.09.2018 12:08 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Ne viens, ne otrs. Es vienkārši dzīvoju un strādāju. Darbs ir daļa no manas dzīves, nav tā, ka tie ir arī kaut kādi nesaraujami lielumi. Man personīgais uzskats ir, ka viss ir mūsu pasu rokās. Protams, nevar ietekmēt apstākļus, bet var ietekmēt savu reakciju uz tiem. Jā, modernā verdzība pastāv, bet viņa pastāv, lielākoties, un šis būs, gan jau, nepopulārs vidoklis, jo ir pietiekami daudz vergu, kas to tur. Nav jau tā, ka nebūtu alternatīvu - var arī nestrādāt, nepirkt telefonus, neiet līdzi modei, nebrančot svetdienās. Pasaule ir pietiekami liela, lai tas būtu iespējams, bet traucē vergu domāšana un komforta zonas. Vergi jau nav tie, kuri dzīvo nabadzīgi, tieši otrādi - tie, kas tiecas pēc lietām un sabiedrības uzspiestā glamūra. Tā, nu, mums sabiedrība ir uzbūvēta, tāpēc in the end of the day, uz šo jautājumu atbildi dots saprast tikai katram pašam.
Ar mani ir tā, kā te noliedz, ka nevar būt - darbs mani piepilda, dod motivāciju un sniedz gandarījumu. Ne jau bankas konta papildinājums, bet gan pats process, attīstība un grūtības, kas jāparvar. Tas no attieksmes atkarīgs, pa lielam. Katrā vietā iespējams iegūt ko sev, jāprot tik paņemt. Kad agrā, tīņu vecumā piestrādaju pie savas mammas uzkopšanas biznesā par apkopēju, nekad nebiju iedomājusies, ka pēc 10+ gadiem man šīs zināšanas palīzēs sakopt pašai savu biznesu. Kad man bija savs bizness, nekad nedomāju, ka tā bankrots man palīdzēs atrast darbu, ko šobrīd daru. No katra procesa iespējasm gūt ko sev, to sauc par pieredzi.
11.09.2018 12:27 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Mūsu komanda strādā, lai pasaulei iedotu ko jaunu.

Tupeļveci, kāda komanda? :D Tu un tavas galošas?
11.09.2018 13:54 |

Reitings 491
Reģ: 15.04.2017
Un kas būtu, ja laimētu miljonu (kaut divus, piecus, trīsdesmit) loterijā? Visu dzīvi laistu luni? Ceļotu? Censtos aizpildīt ikdienu ar kaut kādiem hobijiem?

Gan ceļotu, gan palīdzētu citiem cilvēkiem mainīt savas dzīves, kas ir daudz lielāks atstātais mantojums savā dzīves laikā uz šīs zemes nekā vienkārša staigāšana uz darbu savas eksistences nodrošināšanai. Ja vienīgās atmiņas un emocijas dzīves laikā saistās ar darbu, tad tas man liekas bēdīgi. Lai kā to nevienam negribētos atzīt (varbūt arī melošana sev), bet bez normāliem naudas līdzekļiem tu to skaistāko no šīs pasaules paņemt nevari, pat aizbraucot retu reizi ceļojumā visu laiku galvā ir kalkulēsana varēs - nevarēs. No tā arī rodas tie paspasludinatie intelektuāļi, kuri esot laimīgi 1 istabas dzīvoklī, neko redzējuši nav un apgalvo, ka redz pasauli "savādāk". Brīvmākslinieki. Atsevišķos gadījumos tas gan jau ir patiesi, bet cik bieži?
11.09.2018 13:59 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Gribētu strādāt, lai dzīvotu, realitātē ir tā, ka dzīvoju, lai strādātu, jo strādājot dzīvot vairs nav ne laika, ne spēka. Apburtais loks. Labprāt strādātu 1/2 - 3/4 slodzes, bet tāda piedāvājuma nav.
11.09.2018 18:12 |

Reitings 36
Reģ: 22.08.2018
Bez virsraksta.
Kā lai darba devējam paprasa virstundas
Ja zinu,ka būs atbilde nē nevajag.
Ka ir arī šīs veselības problēmas ar kurām ir
Jācīnās un jāsadzīvo.kā uz atbildi nē reaģēt.
Vai ciesties un vēl pastrādāt turpat.Vai uzsākt meklēt citu darbu.Jā tagad man ir puslodze jo sāku bieži darbā slimot.redzu bērnus.Ir šis brīvais laiks utt. jo bērniem mammu ,vajag veselu
Nauda itkā pietiek,bet gribētos vairāk.Kā šo risināt?Gribētos dzirdēt ko jūs sakāt ?Darbu nomainīt un atrast uzreiz ir grūti.
12.09.2018 10:37 |

Reitings 36
Piebiildīšu!Ka nau tā ka man šis darbs nepatīk.darbs patik .Jebkurš darbs būtu labs.Tik atbilde vienmēr ir nē.
12.09.2018 10:53 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Gandrīz jebkuras darbam var atrast kādus labus aspektus.
Diemžēl sabiedrību arvien vairāk pārņem slinkums, tehnaloģijas un sadzīve attīstās tā lai cilvēks mazāk kustētos, mazāk kaut ko darītu.
12.09.2018 11:43 |

Reitings 586
Reģ: 03.04.2018
Edde, vienkārši prasi, ja pati tiešām zini, ka varēsi to pavilkt.
13.09.2018 11:26 |

Reitings 36
Skaidrs!Paldies.Paprasīšu šoreiz.
13.09.2018 11:58 |

Reitings 665
:-D
13.09.2018 20:20 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Ja cilvēkam patīk viņa darbs, viņam ir mērķi un ambīcijas karjeras ziņā, tad uzreiz jāatvadās no ģimenes, hobijiem, draugiem un atpūtas? Neviens nav robots.

Vispār jau ir pietiekami daudz uzņēmumu, kur labākos projektus, labākas karjeras izaugsmes iespējas iegūst tas, kurš strādā vairāk, neatkarīgi no darba grafika. Banāli, bet fakts ka cilvēks, kuram teiksim nav ģimenes, ir konkurētspējīgāks uz savu kolēģu fona, kuriem tas ģimenes tomēr ir. Tāpēc es neredzu ka te kāds pārspīlē, tāda nu ir tā skarbā realitāte.
16.09.2018 22:44 |

Reitings 665
Banāli, bet fakts ka cilvēks, kuram teiksim nav ģimenes, ir konkurētspējīgāks uz savu kolēģu fona, kuriem tas ģimenes tomēr ir.

Tas vairāk uz sievietēm - māmiņām diemžēl attiecas.
19.09.2018 20:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits