Bakalaura rakstīšana - jūsu pieredze.

Reitings 45
Reģ: 20.08.2018
Cik ilgi jūs rakstījāt bakalaura darbu? Cik stundas tam veltījāt? Varbūt kāds ieteikums ko ieteiktu citiem, kam bakalaura darbs vēl priekšā?
10.09.2018 15:37 |

Reitings 819
Reģ: 21.02.2015
Savu bakalauru uzrakstīju 2-3 nedēļu laikā, atzīme 9 :-)
Galvenais ir pārzināt ko raksti, pašai būt ieinteresētai tēmā un tad jau aizies! :)
11.09.2018 08:34 |

Reitings 354
Reģ: 29.12.2013
Bakalauru rakstīju 1,5 mēnešus, no kuriem mēnesi tiešām aktīvi - pa 5 stundām katru darba dienu. Un pēc tam tās 2 nedēļas gāja labošana - sūtīju vadītājam, lika palabot, sūtīju atkal un tā līdz nodošanas dienai :-D
Maģistrs gāja lēnītēm pusgada laikā. Laika gaitā vairākas reizes pamainījās tēma. Laikam labāk patika šis lēnais variants, kaut arī dienu pirms nodošanas vēl pa nakti lasīju un meklēju kļūdas.
Mans galvenais ieteikums - laba tēma un ieinteresēts vadītājs. Ja šie ir, tad viss būs labi.
11.09.2018 08:45 |

Reitings 45
Paldies par ieteikumiem un idejām. Ar atsaucēm tik tiešām daudz laika aiziet.
Tās kuras strādāja pilnu slodzi - vai ņēmāt mācību atvaļinājumu?
11.09.2018 11:50 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Nu mans bakalaurs bija pavisam cita lieta, humanitārai zinātnei atšķiras pētījuma daļas metodika, bet kopumā materiālus vācu visu gadu. Tolaik nebija aplikāciju, sakopēju visu ko vajag, sakārtoju atbilstoši nodaļām, atzīmēju ar marķieri, savs piezīmes rokrakstā klāt, ja kaut kāda formulēta doma rādās, saglabāju failā. Bet pamata tekstu un tabulas cepu augšā 3 nedēļas, paņēmu atvaļinājumu - cēlos 9:00, rakstīju līdz 20:00, ar mazām ēdiena pauzēm. Bet man tiešam bija sagatavots viss materiāls pa rokai, tik pacel un raksti. Galā bija 9.
11.09.2018 12:56 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Rakstīju visu pavasara semestri. Gan ne katru dienu. Turklāt man bija arī darba praktiskā daļa, ko vajadzēja izdarīt pirms/reizē ar rakstīšanu - izprojektēt, uzbūvēt, saprogrammēt, notestēt. Ieteiktu to neuztver kā Savas Dzīves Lielo Projektu - ne vairāk, kā savulaik pirmo sacerējumu pamatskolā. Citi projekti nākotnē būs daudz sarežģītāki un svarīgāki.
11.09.2018 13:08 |

Reitings 13
Reģ: 13.11.2010
Arī esmu beigusi juristus.
Bakalauru rakstīju par tēmu, kas bija diezgan sausa- zaudējumiem civilprocesā. Rakstīju apmēram divus mēnešus, bet tā kārtīgi darbā paņēmu 2 ned.mācību atvaļinājumu un strikti noteicu sev lpp skaitu, cik dienā jāuzraksta. protams bija dienas, kad vnk sēdēju un bimbāju, jo nekas ārā nenāca no smadzenēm. :D pa dienu biju bibliotēkā, pēc tam mājās pie pc apstrādāju iegūto info.
Maģistros izvēlējos pilnīgi citu tēmu, kas pašai patika. Bet bija ļoooti liels slinkums uzsākt. Reāli darbu uzrakstīju mēneša laikā, atkal aktīvi divas nedēļas māc.atvaļinājumā, bet tad nu katru dienu, mazliet pagulēt un vakarā atkal līdz kādiem 2.00. vadījos atkal pēc konkrēta lpp skaita dienā.
12.09.2018 11:39 |

Reitings 13
Reģ: 13.11.2010
Par darbiem vērtējums bija augsts, bet šādos termiņos var tikai, ja ir ļoti liela apņēmība un stingrs pret sevi. Reāli, ja es būtu darījusi visu laicīgāk, man mazāk nervi būtu sabeigti, jo man pašai vajag, lai viss darbā perfekti.
Tātad:
- ej ikdienā uz bibliotēku- labāk lasītavu, tur vairāk info, visu nofočē kaut vai telefonā/nokopē
- uzreiz izrakstot citātus/domas word pievieno atsauci no kuras grāmatas, jo man bakalaurā sajuka putrā, kas no kuras grāmatas bija un tad jālasa vēlreiz. :D Labāk wordā ar dažādām krāsām iezīmēt.
-pašapmāns. es rakstīju ar single atstarpēm - tā man arī pārredzamāk liekas. Tad uztaisi 1.5 cm un voalā, priecājies cik daudz jau :D
-nosaki ikdienas limitu rakstīšanai
-mums pilsētā bibliotēkai ir e-sistēma, kur grāmatas meklēt. ieraksti atslēgas vārdu un visas grāmatas izmet, kuras varētu derēt tēmai. Ļoti ērti.
-analizē grozījumu anotācijas- daudz vērtīgs info.
-izmanto tiesas.lv praksi
-izmanto plag.lv risku noteikšanai plaģiātam. Es grāmatu tekstus ļoti reti liku tiešajos citātos. Labāk iekļaut tekstā brīvi un uzlikt atsauci.
12.09.2018 11:46 |

Reitings 365
Reģ: 28.06.2014
Oi, cik man aktuāli! Es pati jau palēnām čibinos tagad, kaut jānodod tikai maijā. Nav tā, ka sēžu un rakstu noteiktu skaitu lappušu dienā, rakstu, kad ir iedvesma un tad arī rezultāts ir visproduktīvākais. Gadās, ka pārlasu uzrakstīto un pati brīnos cik veiksmīgi salikusies mana doma :-D Reizēm varu atvērt failu, uzrakstīt 3 teikumus un aizvērt ciet uz mēnesi un nelikties ne zinis. Un jā - sāku tieši tik agri jau iepriekš minētā iemesla dēļ - negribu pēdējā brīdī krist panikā par to kā lai skolu pabeidz! :-|
12.09.2018 12:03 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
LU bakalaura teorētisko daļu pirmsaizstāvēšanai sarakstīju apm 3 nedēļu laikā pa darba dienu vakariem mierīgā tempā. Bet visu bakalaura darbu kopā (empīriskā daļa, pētījums, secinājumi, teorijas papildinājumi, noformēšana utt.) uz nodošanu pabeidzu 2 nedēļās, katru dienu guļot pa pāris stundām (burtiski).
Dabūju 9.
Pēc bakalaura sapratu - ja vnk māki skaisti rakstīt un ievēro noteikumus 1:1, tu dabūsi izcilu atzīmi. Pati neuzskatu, ka mans darbs bija tik vērtīgs, cik vnk atbilstošs akadēmiskajām, pat birokrātiskajām prasībām. No sērijas - pareizās pēdiņas un atstarpes. Es arī apzināti izvēlējos tēmu, kuras izpētē man nebūs jāiespringst, jo būs pieejami visi eksperti, visa literatūra, un manas zināšanas ir pietiekamas, lai nebūtu jāatklāj jauna pasaule. Vienīgais, kur tiešām centos - aizstāvēšanas prezentācija. Bet man vnk patīk uzstāties.
13.09.2018 11:13 |

Reitings 45
Paldies par atsauksmēm, gaidīšu vēl.
Man iet diezgan lēni viss, tēma it kā interesanta, bet literatūras ir maz. Tā nu mokos tagad.
29.10.2018 11:01 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Oi, tas bija sen, bet, cik atceros, tā nopietni sāku rakstīt pēc jaunā gada un labojumus pabeidzu pēdējā naktī pirms nodošanas. Bet man bija reti pētīta tēma un ļoti maz literatūras avotu.
Uzskatu, ka bija vērts, jo aizstāvēju uz 10 un darbs tika arī publicēts.
29.10.2018 11:06 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Sāku rakstīt marta sākumā, pabeidzu maija beigās, galā dabūju 8. Man tēma pašai ļooooti patika, ar prieku gāju uz bibliotēku, lasīju, pētīju, rakstīju. Darus gan ievācu 2 gadus pirms bak darba.
.
Šogad jāaizstāv mag darbs, vēl nekas, var teikt, nav sākts. Tik cik daļa datu ievākts. Tēma nav tā man ļoti tuvā, bet aktuāl gan. Esmu sev nolikusi, ka ar 1.novembri jāsāk lēni čubināt augšā :)
29.10.2018 11:14 |

Reitings 933
Reģ: 25.09.2017
Principā, bakalaurs uzrakstījās kādos 6 mēnešos. Teorētiskā daļa aizņēma pēdējos 2 mēnešus, praktiskā- visu pārējo laiku. Bet neteikšu, ka ļoti intensīvi sēdēju. Vienkārši brīvos laikos-vilcienā, autobusā :-) Atzīmes bija ļoti labas. Galvenais, saprast ko tu tur raksti, ideāli pārzināt visu darbu:-)
29.10.2018 11:53 |

Reitings 230
Reģ: 02.10.2018
Bakalaurs ahhh :'-(
Man bija grūti sevi piespiest uzrakstīt vairāk par 60 lapām :'-( Uzsāku 3 mēnēšus pirms nodošanas, viss sākās ar to, ka pēc nedēļas jau bija jānodod ieskats pētījuma daļā, tad es sapratu, ka aaaaa man taču jāraksta bakalaurs :-D ļoooti bezatbildīga biju!
Lai sevi piespiestu rakstīt darbu sēdēju bibliotēkā, mājās tas vispār nebija iespējams! :-/
Mēnesi pirms nodošanas jau sāku iedzīvoties stresā, ka nepabeigšu, gads augstskola izmest utt.
Bet tas vis beidzās ļoooti veiksmīgi 8-)
29.10.2018 14:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits