Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ceļojums uz Barselonu.

 
Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Sveikas, dāmas. Oktobrī braucam ar puisi uz Barselonu. Lidojam. Es vispār gadiem neesmu bijusi ārpus LV un nekad neesmu lidojusi. Tāpēc jautājumi, man ir daudz. Lidmašīnā ņemsim tikai mugursomas un rokas bagāžu, koferi mums nebūs, jautājums, man ir bezrecepšu zāles Solpadeine, tās var ņemt līdz? Un kā ir ar cigaretēm?
Par pašu Barselonu, esam jau daudz ko izskatījuši, bet droši var ieteikt labākās apskates vietus un pieredzi no tām kas ir bijušas. Interesē arī kur ēst, kādi kafūži u.t.t, pārtika veikalos cik dārga vai lēta? :)
08.09.2018 09:13 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Bagāžas politika atkarīga no aviokompānijas un to var noskaidrot viņu mājas lapā, atceries, ka Ryenair ir mainījusies rokasbagāžas politika, ja lido ar viņiem. Solpadeine esmu vadājusi līdzi vienmēr un vispār bezrecepšu zāles vari ņemt līdzi bez problēmām. Cigaretes var pārvadāt pēc ES noteikumiem, kas atrodami internetā, bet kopumā viena persona var vest vienu bloku bez deklarēšanas. Ja pareizi atceros, tad ES drīkst pārvadāt līdz 100g tabakas bez deklarēšanas.
08.09.2018 09:40 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Cenas Barselonā: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Barcelona
Noteikumi par tabakas pārvadāšanu ES: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_en.htm
(Es tagad izklausos pēc Rīdzinieces - sorry :D )
08.09.2018 09:42 |
 
Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
No visiem klasiskajiem tūrisma objektiem man ļoti patika Magic Fountain šovs vakarā Montjuic rajonā tieši Palau National pakājē un Citadeles parks. Ja būsiet tur ilgāku laiku un ir brīva diena, noteikti arī iesaku izbrauc ārpus pilsētas uz Montserrat - tik skaisti (l)
Brokastīs La Boqueria nopirkām svaigus augļus, sieru un hamon, svaigi spiestas sulas un gājām brokastot uz kādu no pilsētas laukumiem.
Es teiktu, ka cenas pārsteidzoši zemas. Tas pats tirgus, veikaliņi... nesalīdzināju gan ļoti ar Latviju, bet ieejot noteikti nebija šoks. Viena no mīļākajām kafejnīcām, kur bijām, ir La Fonda. Paella ar melnajām nūdelēm un jūras veltēm, omg (l)
08.09.2018 09:55 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Tikai mugursomas un rokas bagāžu skan dīvaini. Tās ir cik somas? Cik lielas? Zāles var vest, cigaretes arī. Es Barselonā ņemtu kādu no FREE walking tours, tie gan ir par ziedojumiem, bet gidiem nav ne vainas, tūres saistošas un interesantas. Cenas augstākas nekā Latvijā.
08.09.2018 10:42 |
 
Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Free walking tours? Lai klausiitos diletantiskus murgus neandertaaliskaa anglju valodaa? Cilveeks, kuram ir smadzenes, ieies googlee un sastaadis sev normaalu plaanu, ko veelas dariit/apskatiit. Ja kaads paellu Barselonaa uzskata par paellu, tad laba paella nav eesta vispaar. Paella Barselonaa ir suuds. Visiem slavenaakajiem apskates objektiem, kuriem ir vajadzigas ieejas biljetes, rezervaacijas veic onlainaa, ja neveelies stundaam kverneet rindaas. Restoraani nebuus nekaadi leetie, paaris reizes daargaaki kaa kanaarijaas vai Spaanijas dienvidu galaa. Supermaarketos paika leeta, leetaaka nekaa Latvijaa. La Rambla iela un taas tuvaakaa apkaartne naudas slaukshanas centrs no pamuljkjiem tuuristiem. Tie pashi suveniiri paeejot taalaak bus 3reiz leetaaki. Aaaa, kilometriem garas rindas ar juusu miiljotajiem nigeriem gar ostu, kuri tirgo feikus, ideja biznesam, var sapirkt ljevo huinju un paardot Latvaanijaa ar pieckaartiigu uzcenojumu kaa dalja “brendu leediju” dara feisiitii un ss :-D:-D:-D pa La Ramblu vai pilseetas pludmali var izbaudiit “super romantiskas” pastaigas, atgainjaajot miiliigos nigeriishus kaa uzmaaciigas mushas, piesargaajoties no gluunoshiem kabatzagljiem un uzklausot nigeru korii skandeetos piedaavaajumus uzvilkt k.ko piipeejamu vai ieshnjaukt kaut ko shnjaucamu. “Coffe shop”, ko piedaavaa nigeri nebuus kafijinja, bet gan narkotikas, tas taa zinaashanai :-D Cerams, ka naktsmitnes nobukotas tuvaak tam galam, kur koncentreetas luxus bodes, ja naktsmiitnes ir ostas vai la Rambla tuvumaa, tad noveelu jauku pastaigu maajaas, kad satumst. Cerams esat normaalas miesasbuuves un chalis izskataas peec chalja nevis peec seedosha sunja, tad viss buus ok. Penshiem vai tirlinju paskata paariishiem var naakties arii shkjirties no kaadas someles. Barselonaa nav Spaanijas dveeseles, ja nu kas, nu bet ko es te izpauzhos, par gaumi nestriidas, ja atmet visu negatiivo, Gaudi arhitektuura ir jauka un Sagrada Familia (tur gan muuzhiigais remonts gadiem) dieviiga :-D
P.S. gan medikamentus, gan cigaretes var vest. Bet vispaar Barselonaa ir jaapiipee zaale, iekljausieties puulii un taa :-D:-D:-D
08.09.2018 11:36 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Nez, esmu savulaik kādu brīdi padzīvojusi Barselonā, man neviens nav skrējis pakaļ, uzmācies vai uzbrucis. Bet tā jau laikam ir, kā saka - katrs pievelkam tieši tādus personāžus, kādi esam mēs paši. Ja pat šādā diskusijā jāieraksta komentārs, kurā katrs teikums beidzas ar slēptu vai neslēptu ņirgāšanos par dažādām cilvēku grupām, tad jāsaka, ka baigi skumji, ja cilvēkam skaists sestdienas rīts sākas ar vēlmi kārtējo reizi uzrakstīt kaut ko negatīvu, izmantojot diezgan prastus un jau simtiem reižu lasītus izteiksmes līdzekļus.
Novēlu, lai jauks ceļojums! Vēlāk, kad būs mazliet vairāk brīva laika, uzrakstīšu par vietām, kuras pašai patika, atrodoties Barselonā. :)
08.09.2018 11:53 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Mums dzīvoklis bija uz la ramblas ielas, un naktī nākot no kluba tā arī bija, ka melnie piedāvāja narkotikas. (t)
Pārtika man likās dārga, bet don simon sangria gan maksāja tikai 1 eiro.:-D
08.09.2018 18:17 |
 
Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Paldies visām par atbildēm :)
08.09.2018 22:11 |
 
Reitings 20
Reģ: 14.05.2019
Meitenes, vēlos pacelt diskusiju! Skatos, te dažas ir ceļojušas un pat dzīvojušas Barselonā, tāpēc varbūt varat padalīties ar vērtīgiem ceļošanas tips&tricks uz vietas Barselonā, kas parastajās ceļojumu atskaitēs nav atrodami :) Gribam uz karstām pēdām paņemt ceļojumu maijā caur Novatours https://www.novatours.lv/atputas-celojumi/spanija/barselona , man šķiet uz 7 naktīm ir pat ļoti ok, ņemot vērā lidojumu cenas sezonas karstumā. Vai tagad ir vērts braukt laikapstākļu ziņā? Vēl interesē, vai reāli uz vietas pārvietoties ar nomātu velo? Un kā ir ar internetu, vai man pārskatīt savu pieslēguma plānu? Paldies!
20.05.2019 21:02 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits