Nepilgadiga stavokli

Reitings 23
Reģ: 30.08.2018
Sveiki! Man ir 15 gadi. Un esmu stavokli. Nebusu atkal kada maza meitene kura ir izmisuma un ta. Un ja veliea nosodit vari necensties es pati zinu ko vajadzeja un ko ne. Driz bus tresa grutniecibas nedela, bet problema tur ka saksies skola, berni musdienas ir nepieklajigi un pat rupji. Un vel vai ir iespeja apiet likumus vai tikt cauri sveika, puisis tomer pilgadigs var sanakt nepatiksanas vinam, un ko socialie par so teiks. Doma preceties- bet neka to ari ar vecaku atlauju var no 16. Trakakaia ka puisis doma ka man 17:-/:-( velos padomu nevis nosodamibu
30.08.2018 16:05 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Neapskaužama situācija. Atvaino, ja palaidu garām, bet bērna tēvs zina to, ka esi stāvoklī?
30.08.2018 22:22 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Lai arī saprotu, ka vilinoši neizklausās, ar vecākiem runāt agrāk vai vēlāk vajadzēs. Ieteiktu agrāk, ja esi 100%droša, ka esi stāvoklī, vismaz tas būs nost no kakla. Ne Tu, ne šeit komentētāji nevar paredzēt kā vecāki (vai puisis, uzzinot, ka esi nepilngadīga) reaģēs. Jebkurā gadījumā iesaku saņemties un to izdarīt. Par puisi - Tev būtu viņam jāizstāsta, ka esi nepilngadīga, lai viņš zina, cik nopietnā situācijā viņš atrodas. Tas būtu tikai godīgi pret otru cilvēku. Dzīve rādīs kā ies, bet gan jau kaut kā viss atrisināsies (ar laiku). Iesaku vienīgi būt godīgai pret visām iesaistītajām pusēm, ieklausīties citos (kas nav tas pats, kas noteikti sekot viņu padomiem, vienkārši mēģināt izprast viņu nostāju), nerīkoties pārsteidzīgi. Turies!
30.08.2018 22:38 |

Reitings 515
Reģ: 01.01.2013
16 gados var apreceties ar vecaku atlauju un tad skaitisos ka pilngadiga.

Sho var pievienot COSMO pērļu kolekcijai

Nav tur nekā smieklīga. Tieši tā arī ir.
Civillikums:
33. Izņēmuma gadījumā ar vecāku vai aizbildņu piekrišanu var doties laulībā persona, kas sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, ja laulība tiek noslēgta ar pilngadīgu personu. Ja vecāki vai aizbildņi bez svarīga iemesla liedzas dot atļauju, tad atļauju var dot bāriņtiesa pēc tās vietas, kur dzīvo vecāki vai iecelti aizbildņi.
221. Pilngadību pirms termiņa (220. p.) piešķir attiecīgā bāriņtiesa, kuras lēmumu apstiprina tiesa.
Par pilngadīgu uzskatāma persona, kas likumā paredzētajā kārtībā stājusies laulībā pirms astoņpadsmit gadu vecuma.
30.08.2018 23:25 |

Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
30.08.2018 21:23 | nosūdzēt | saite
agute
Tā tiešām ir (lai cik smieklīgi neizklausītos) , ka persona kas apprecas un vēl nav 18, iegūst tādu pašu rīcībspēju kā pilngadīgai personai.

Man šķiet,ka tā vis gluži nav gan,bet varbūt es maldos,jo likumus visus nepārzinu
31.08.2018 00:28 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Ja vecaaki ljaava savai 15 gadiigajai meitai draazties/dziivot kopaa ar pieaugushu viirieti, tad nu shiem nav ko tur tagad uzstaaties, likumsakariigs rezultaats, lai tik peerk ratinjus un gatavojas vecvecaaku godam.:-D Nekaadu atbildiibu par potenciaalo beernu Tu uznjemties nevari, nav ko te sapnjot ar atveertaam aciim. Visa atbildiiba buus vecaakiem un puisim, ja shis ir normaals (par ko gan shaubos, normaals, pirms kaapshanas virsuu tikko iepaziitam skukjim, buutu uzvilcis prezervatiivu, un nekaadas ilgstoshaas attieciibas te nav, ja jau pat nezina meitenes vecumu).15gadnieces iluuzijas, galvas likshana kjiilaa un kas tik veel ne, lielais pusis ar lielo algu, provincee var trijataa izvilkt varbuut ar to lielo algu, Riigaa buus jaaiet uz sociaalajiem prasiit paliidziibu. Par to, vai kaads uzrakstiis iesniegumu par chali, Tu vari tikai ziileet un skaitiit paatarus, lai vecaaki, skolotaaji, aarsti un baarinjtiesa buutu labaa noskanjojumaa un labveeliigi noskanjoti pret puisi. Taa ka juusu pashu interesees tagad buutu atstaat labu iespaidu, tjipa Romeo un Dzhuljetas miila un taa :-D Lai veiktu abortu, Tev vajadziiga vecaaku atljauja, savukaart piespiest uz abortu Tevi neviens nevar, par piespieshanu uz abortu draud kriminaalatbildiiba. Un cerams, ka tur buus kaada vecvecmaaminja vai arii visi laimiigi vecvecaaki koopereesies, lai aukleetu beernu, kad maaciisies vidusskolaa. Vidusskola vakarskolaa vai taalmaaciibaa buus tikai izvilkts papiirs, no reaalajaam zinaashanaam tur nekaa nebuus, maaciibu viela buus saforseeta, ar robiem, zemaa liimenii. Vidusskolas viela ir jaapguust klaatienee, ja veelies studeet normaalu profesiju. Protams, varbuut Tu esi gjeenijs un visu apguusi no materiaaliem bez pedagoga paskaidrojumiem, bet, spriezhot peec rakstiibas stila, gjeenijs neesi. Turklaat sanaak, ka tagad tikai uzsaaksi 9.klasi? Skaiti paatarus, lai skolas direktore ir pozitiivi noskanjota pret mazgadiigaam gruutnieceem, preteejaa gadiijumaa vakarskola spiid jau tagad. Un beerns nebuus lelle, kursh liegi smaidiis no lielaas miilas. Beerns breeks, dirsiis, slimos, prasiis laika un materiaalos ieguldiijumus. Cerams, ka Tava veseliiba ir ideaala, ja taa nav, tad peec dzemdiibaam un gruutnieciibas laikaa buus veel suudiigaak, gruutnieciiba ir slodze un parasti rada kaudzi ar blakusparaadiibaam un peecdzemdiibu probleemaam pieaugushaam, veselaam sievieteem, ko tur runaat par 15 gadiigu skukji, kuram pasham augoshs organisms. Un, jaa savaa vecumaa labaak buutu piipeejusi un ieraavusi vinaaru aiz stuura ar klasesbiedriem, nevis virinaajusi kaajas. Vispraatiigaakais leemums buutu saruna ar vecaakiem nekaveejoties veikts aborts, bet taa kaa esi liela un gudra, tad nu lec palekdamaas pieaugushos dziivee. Iluuziju saceltaas pilis juks un bruks un shkjiidiis smalkaas drumslaas. Un pozitiivi scenaariji taados gadiijumos diemzheel ir uz pirkstiem saskaitaami.
31.08.2018 10:42 |

Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Ja puisi ieraksta bērna dzimšanas apliecībā kā bērna tēvu, tad meitenes vecākiem vispār būs nulle teikšanas un lemšanas par bērniņa likteni. Ja puisi neieraksta kā tēvu, tad meitene nevar bērnu iznest no dzemdību nama, jo bērnam bērnu nedos. Un jā, 100% uzreiz pēc dzemdībām soci nāks ciemos uz palātu parunāties, vizmaz lai noskaidrotu, vai bērniņam viss nepieciešamais ir sagādāts...
31.08.2018 10:46 |

Reitings 262
Reģ: 23.06.2017
Un, jaa savaa vecumaa labaak buutu piipeejusi un ieraavusi vinaaru aiz stuura ar klasesbiedriem, nevis virinaajusi kaajas.

Te nu gan jāpiekrīt
31.08.2018 10:59 |

Reitings 278
Reģ: 28.06.2013
DieKleineHexe ļoti labi visu pateica, tur pat nav ko pielikt vai atņemt
31.08.2018 11:10 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Ja puisi ieraksta bērna dzimšanas apliecībā kā bērna tēvu, tad meitenes vecākiem vispār būs nulle teikšanas un lemšanas par bērniņa likteni. Ja puisi neieraksta kā tēvu, tad meitene nevar bērnu iznest no dzemdību nama, jo bērnam bērnu nedos.

Dzimšanas apliecību netaisa dzemdību namā un neviens ar dzimšanas apliecību no slimnīcas neiziet parasti. Puisis tur neko pats uz savu galvu nevar ierakstīt, tikai tad ja ir precējušies, no slimnīcas visticamāk laidīs ārā tik ar meitenes vecākiem, tad visiem jāiet taisīt to dzimšanas apliecību, puisim jāiet un jaatzīst bērns par savu un tik tad viņu varēs apliecībā kā tēvu ierakstīt. Būtībā ja viņš gribētu viņš varētu arī to bērnu savākt un vecvecākiem tur nebūs nekādas teikšanas. Ja viņš bērnu neatzīst, tad visticamāk par aizbildņiem iecels meitenes vecākus.
31.08.2018 11:31 |

Reitings 101
Reģ: 18.11.2013
Peekaboo1,labriit. Dzemdību namā ir iespēja reģistrēt bērna vārdu,vecākus,iedod personas kodu un arī dzimšanas apliecību.
31.08.2018 11:39 |

Reitings 1912
Tas ir tikai Rīgas dzemdību namā. Labi runājot pilnigi skaidri :D bet tik pat labi viņa var nebūt no rīgas vai dzemdēt slimnīcā ;)
31.08.2018 11:44 |

Reitings 101
Reģ: 18.11.2013
P.S. ja precēti - bez tēva klātbūtnes var viņu ierakstīt,tikai viņa pasei jābūt,ja nav precēti - jābūt klāt.
31.08.2018 11:45 |

Reitings 1912
15 gados man liekas nemaz nevar precēties pat ar visu vecāku atļauju :D
Bet var jau būt, kā tiko paliks 16 tā 23 gadigais puisis skries precēt grūto tīni, kuru visticamāk nepazīst pat pilnu gadu, jo ja pazītu, tad būtu atklājis patieso vecumu gan jau.
31.08.2018 11:56 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Kā var ienākt prātā komentēt vēl troļļa tēmu, kura ir uztaisīta, lai tikai atkal sāktos tupa diskutēšana uz 30 lapām :-D:-D
31.08.2018 12:42 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
dreambig, un tagad pati šeit iekomentēji un tēmu pacēli augstāk, malacis :D :D
31.08.2018 13:16 |

10 gadi
Reitings 5588
Reģ: 23.11.2014
Mana draudzene 16 gados palika stāvoklī (vīrietim bija jau 30...). Zinu, ka nekādas nepatikšanas nebija, neapprecējās, bet bērnu audzināja kopā, jo tajā laikā viņi arī bija pāris.
Vienīgais, viņa arī uztraucās par klasesbiedru attieksmi, tāpēc aizgāja uz vakarskolu.
Patiesībā, mana klasesbiedrene (kad gāju 10.klasē) arī palika stāvoklī un pēc 10.klases beigām (vēl nebija dzemdējusi) viņai VAJADZĒJA pāriet uz vakarskolu, jo mana skola skaitījās diezgan prestiža un jaunās māmiņas laikam neskaitījās labs piemērs..
Tavā situācijā vienīgais variants ir runāt ar vecākiem!!!
Kā arī, ja ir tikai 3.nedēļa, vēl drīkst taisīt abortu, ja nu šāds variants tiek apdomāts..
P.S. nelasīju visus komentārus.
01.09.2018 18:09 |

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
Pati 16 gados sagājos kopā ar 21 gadīgu puisi. Par vecumu meloju. Teicu ka 17gadi, kad uzināja bija traki (tavam puisim arī nepatiks kad uzinās taisnību). Es nepaliku stāvoklī, bet mēs gribējām pārvākties uz Angliju, pēc gandrīz gadu nodzīvošanas kopā LV.
Man mamma arī nedeva atļauju 16gados precēties, deva bāriņtiesa.
Un tā nu mēs aprecējāmies. Un esam precējušies vel aizvien jau kopā esam 10gadus.
Grūti mums ir gājis, jo es nebiju izbaudijusi savu jaunību, vīrs daudz pārdzīvojis dēļ manis. Es ja varētu otreiz dzīvot savu dzīvi, iztusētos un tad precētoa. Es ļoti mīlu savu vīru un viņš man pats labākais, bet nu nebojā saule sev dzīvi. Izbaudi jaunību. Viņa ir tikai viena.
Un jā problēmu manam vīram nebija nekādu par to ka viņš pilngadīgs un man 16. Bet nu izķakarēt ja grib var par to.
02.09.2018 14:06 |

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
Par vecuma izjūtu un to ka jūtamies jau pieauguši, man tā likās ar katru gadu, ka es jūtu kā palieku pieaugušāka, bet tagad tik savus 26 varu pateikt ka es tad biju tikai bērms, nekad nepatika dzirdēt tad ka kāds saka Tu vel bērns, likās aizvainojoši.
*
Varu novēlēt tikai izturību, būs grūti.... Saku uzreiz
02.09.2018 14:13 |

Reitings 515
Reģ: 04.03.2016
Pilnīgi kaitina, ka sēž pāris meitenes, lai tikai iekomentētu ''kārtējais trollis'' ''troll spray''
Šādas situācijas patiesi mūsdienās notiek un nav jābūt trollim, lai kaut pastāstītu par ja ne savu, tad citu pieredzi un apskatītu padomus ko jūs sniegtu vai kā reaģētu.
Man vienalga vai esi trollis vai izmisusi 15gadniece , bet Tev noteikti jāvēršas pēc palīdzības, viena pati šo visu neatrisināsi.
03.09.2018 11:38 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012

Mazā Mija
P.S. ja precēti - bez tēva klātbūtnes var viņu ierakstīt,tikai viņa pasei jābūt,ja nav precēti - jābūt klāt

Interesanti, kā gan tas ir iespējams, ja sveši cilvēki nevar ar svešu dokumetu vazāties apkārt. Kur nu vēl rādīt citiem. Tad jau es varu aiziet ar vīra dokumentu un paņemt kredītu uz viņa vārda :-D:-D:-D
04.09.2018 11:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits